Inici>Articles i inventari

Gestiona l’inventari amb l’aplicació de TPV per a comerços

Amb les eines de TPV per a comerços Plus, pots rebre inventari i gestionar-lo des de l’aplicació. Nota: en aquests moments, la gestió avançada de l’inventari no està disponible amb el pla Gratuït de Square per a comerços. Fes un seguiment de l’inventari per a qualsevol variant d’article creada al Tauler de control de Square o a l’aplicació per al Pla Gratuït i pla Plus de Square per a comerços.

Rep les existències

Si vols demanar existències des de la mateixa aplicació:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Inventari. Nota: si fas servir Square per a comerços en un iPhone, toca la icona de la llista per a veure l’Inventari.

2. Toca Vista general de les existències > Rep existències.

3. Cerca o escaneja articles per a rebre les existències > introdueix la quantitat d’existències. També tens l’opció d’escanejar el mateix article diverses vegades per rebre més existències, o bé escanejar diversos articles una vegada i modificar-ne la quantitat més endavant.

4. Per a modificar les dades del proveïdor i dels articles, incloent-hi el cost unitari, toca els articles corresponents a Vista general de les existències i modifica’n la informació a la pantalla emergent.

5. Quan acabis, toca Confirma la recepció.

Ajusta les existències

Per a ajustar el nivell d’existències des de l’aplicació per a comerços:

1. Toca les tres línies horitzontals > Articles.

2. Desplaça’t per la llista d’articles o fes servir la barra de cerca. Quan trobis l’article que cerques, toca’l per veure’n la pàgina de detalls.

3. Toca el nombre destacat per veure’n les Existències actuals.

4. Selecciona un motiu, introdueix el nou nombre d’existències i toca Desa.

Consulta i gestiona les existències

Tant si portes un comerç independent com si tens diversos punts de venda activats amb el teu compte de Square per a comerços, pots consultar els nivells actuals d’existències per a qualsevol dels teus punts de venda directament a l’aplicació per a iOS. També pots filtrar l’inventari per categoria i punt de venda, i ordenar-lo fent servir diversos factors quan facis servir l’aplicació per a iOS. Per començar:

1. A l’aplicació de Square per a comerços, toca la icona de la llista de verificació perquè mostrar l’Inventari i, a continuació, toca Vista general de les existències.

2. Fes servir la barra de cerca per buscar articles per nom o SKU, o fes servir un lector de codis de barres compatible per buscar per GTIN o UPC.

3. Per filtrar els resultats de la cerca, toca la icona de d’activar/desactivar per mostrar la pantalla de Filtres. Des d’aquí, pots filtrar per categoria i punt de venda, així com ordenar per Les existències més baixes primer, Les existències més altes primer o per ordre Alfabètic.

4. Un cop hagis seleccionat els filtres pertinents, toca Aplica. Des d’aquí, pots veure el recompte d’existències actual i dur a terme diverses accions, com ara rebre existències, afegir informació dels proveïdors o afegir costos unitaris.

Per veure els nivells d’inventari d’una variant específica a escala d’article:

1. A l’aplicació de Square per a comerços, toca un article perquè es mostri la pàgina amb la informació de l’article.

2. A "Existències a altres punts de venda", toca el número de color blau. Nota: el número que es mostra és el nombre total d’existències que hi ha a tots els altres punts de venda actius.

3. Revisa el desglossament d’existències per punt de venda.

Quan selecciones un punt de venda específic, pots veure la informació que s’inclou al perfil del punt de venda.

A més, pots transfereix les existències entre els punts de venda fent servir un lector de codis de barres amb el Tauler de control en línia de Square, però tingues en compte el següent:

• En aquest moment, les transferències d’existències només estan disponibles amb el Tauler de control en línia de Square.

• Els lectors amb Bluetooth han de fer servir el mode de teclat per poder funcionar amb un ordinador de taula o portàtil.

• Escaneja un codi de barres dues vegades per afegir l’article a la llista d’inventari.

• En aquest moment, només es poden fer ajustos incrementals al Tauler de control de Square fent clic a la quantitat i escrivint la quantitat nova.

Pots consultar més informació sobre com gestió de l’inventari amb Square per a comerços.

Recompte de l’inventari

Amb el Pla Plus de Square per a comerços, pots dur a terme recomptes de cicles manualment des de l’iPad o l’iPhone com si res, o bé fer servir un lector de codis de barres compatible o la càmera integrada de l’iPhone o l’iPad.

Manual

1. A la barra de navegació de l’aplicació de Square per a comerços, toca Inventari. Nota: si fas servir Square per a comerços en un iPhone, toca la icona de la llista per accedir a Inventari i, a continuació, toca Vista general de les existències.

2. Toca Modifica les existències > Recompte.

3. Toca la barra de cerca a la part superior de la pantalla i selecciona la variant pertinent > toca Afegeix a la llista.

4. Toca la variant de l’article per a introduir una quantitat amb el teclat numèric > toca Fet.

5. Repeteix aquest procés a totes les variants aplicables.

6. Toca Continua > Confirma.

Lector

1. A la barra de navegació de l’aplicació de Square per a comerços, toca Inventari. Nota: si fas servir Square per a comerços en un iPhone, toca la icona de la llista per accedir a Inventari i, a continuació, toca Vista general de les existències.

2. Toca Modifica les existències > Recompte.

3. Escaneja l’article amb un lector de codis de barres compatible o la càmera integrada del teu iPad o iPhone. Continua per escanejar o toca la pantalla quan la càmera integrada estigui oberta per incrementar la quantitat d’un en un, cada vegada.

4. Repeteix aquest procés a totes les variants aplicables.

5. Toca Continua > Confirma.

Pots desar el recompte de l’inventari o cancel·lar-lo en qualsevol moment tocant la icona de la X que hi ha al costat de Recompte d’existències, a la cantonada de la pantalla. Veuràs una finestra emergent amb el missatge Desa el progrés i tindràs l’opció de desar i tancar, o bé tancar sense desar. Nota: el progrés només es desarà al dispositiu que hagis fet servir per fer el recompte de l’inventari. Això vol dir que no podràs accedir a un recompte desat des d’un altre dispositiu, encara que s’hi hagi iniciat la sessió amb el mateix compte de Square.

Comandes

Amb el pla Plus de Square per a comerços, pots crear i gestionar comandes a ulls clucs per estar al dia dels teus productes, fer un seguiment dels proveïdors i rebre existències.

Per a gestionar comandes des de l’aplicació per a comerços:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Inventari. Nota: si fas servir Square per a comerços en un iPhone, toca la icona de la llista per a veure l’Inventari.

2. Toca Comandes > toca la comanda corresponent a la llista Actives.

3. Toca Selecciona els articles a rebre > marca els articles que vulguis rebre > toca Següent.

4. Per als articles rebuts que necessitin modificacions, toca Recepció completa per a rebre la quantitat completa, o bé toca Recepció parcial per a rebre una quantitat parcial > toca Desa.

5. Toca Següent un altre cop per veure un resum de la comanda i toca Rep.

Per a crear comandes des de l’aplicació per a comerços:

1. A la barra de navegació, toca Inventari. Nota: si fas servir Square per a comerços en un iPhone, toca la icona de la llista per veure l’inventari.

2. Toca Comandes i selecciona Crea una comanda.

3. Selecciona un proveïdor existent o toca Crea un proveïdor nou per afegir un proveïdor amb qui hagis començat a treballar. A continuació, selecciona Continua.

4. Fes servir la barra de cerca o un lector de codis de barres compatible per a seleccionar els articles que vols incloure a la comanda i toca Continua.

5. Introdueix més detalls a la comanda, com ara el cost unitari i la quantitat, i toca Continua per revisar la comanda.

6. A la pantalla Revisa la comanda, comprova que tota la informació sigui correcta i selecciona Desa per a continuar fent la comanda un altre dia o Crea per a completar-la.

7. A la pantalla Envia una còpia de la comanda, tens l’opció d’enviar una còpia de la comanda al proveïdor i una altra a tu, i també de deixar notes específiques sobre la comanda. Quan hagis acabat, toca Fet.

Pots consultar més informació sobre com gestió de les comandes amb Square per a comerços.