Fes un recompte complet de l’inventari amb Square per a comerços

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris de negocis i empleats amb permisos d’inventari que vulguin verificar i documentar en persona les existències de cada article amb l’aplicació de Square per a comerços. Aquesta funció està disponible amb el pla Plus de Square per a comerços. Consulta més informació sobre Personal Square i els permisos d’inventari.

Sobre el recompte complet de l’inventari

Un recompte complet de l’inventari consisteix a verificar físicament les existències de cada article i documentar-les per alinear els nivells reals amb les dades registrades.

Abans de començar

Consulta com establir els permisos d’inventari amb Square per a comerços perquè els empleats puguin fer recomptes de l’inventari. Per a les auditories periòdiques d’un subconjunt de l’inventari, consulta com fer recomptes periòdics amb Square per a comerços.

Els recomptes complets no estan disponibles si hi ha un recompte periòdic en curs. Com que els recomptes complets estan pensats per comptabilitzar tots els articles de l’inventari d’un punt de venda, totes les existències sense comptar s’estableixen en zero. Per evitar-ho, et recomanem que facis un recompte periòdic.

Ara per ara, el recompte d’inventari només està disponible per a dispositius iOS. Actualment, aquesta funció no es pot fer servir a l’Square Register ni a l’Square Terminal.

Recompte total manual

1. A la barra de navegació de l’aplicació de TPV de Square per a comerços, toca Inventari > Recomptes d’existències.
  2. Toca Fes un recompte de les existències > Recompte total.
  3. Toca la barra de cerca que hi ha a la part superior de la pantalla, selecciona la variant que calgui i toca Continua.
  4. Toca la variant de l’article per introduir una quantitat amb el teclat numèric i, després, toca la marca de verificació.
  5. Repeteix el procés per a totes les variants pertinents.
  6. Toca Envia el que has fet fins ara > Confirma.

Recompte total amb un lector o una càmera

1. A la barra de navegació de l’aplicació de TPV de Square per a comerços, toca Inventari > Recomptes d’existències.
  2. Toca Fes un recompte de les existències > Recompte total.
  3. Fes servir un lector de codis de barres compatible o la càmera integrada de l’iPad o l’iPhone per escanejar l’article.
  4. Continua escanejant els duplicats dels articles un per un o bé toca la llista d’articles a la pantalla per introduir-ne una quantitat amb el teclat numèric. A continuació, toca la marca de verificació.
  5. Repeteix el procés per a totes les variants pertinents.
  6. Toca Envia el que has fet fins ara > Confirma.

Recompte complet per categoria

Per fer un recompte total per categoria d’article, en lloc d’anar afegint articles un per un, pots fer servir els filtres de cerca.

Per afegir articles a la sessió de recompte per categoria:

1. A la barra de navegació de l’aplicació de TPV de Square per a comerços, toca Inventari > Recomptes d’existències.
  2. Toca Fes un recompte de les existències > Recompte total o selecciona un recompte total que estigui en curs.
  3. Toca la barra de cerca a la part superior de la pantalla i, a continuació, fes clic a la icona Filtre que hi ha al costat.
  4. Selecciona la categoria d’articles per a la qual vols fer el recompte d’existències i toca Mostra els resultats.
  5. A la llista de resultats, pots seleccionar articles específics o fer clic a Selecciona-ho tot.
  6. Toca Confirma quan hagis seleccionat tots els articles.

Un cop hagis acabat d’afegir articles a la sessió de recompte, pots tocar qualsevol article o variant i introduir-ne una quantitat. Quan hagis acabat de comptar tots els articles, toca Envia el que has fet fins ara per desar la feina feta.

Recompte total amb diversos dispositius

Pots fer servir diversos dispositius per dur a terme un recompte total. Per fer-ho des de l’aplicació de TPV de Square per a comerços:

1. Al dispositiu iOS principal, inicia un recompte total fent clic a Fes un recompte de les existències, a la pestanya Recompte d’existències.
  2. Un cop hagis començat un recompte total amb un dels dispositius, ves a Inventari > Recomptes d’existències als dispositius secundaris.
  3. A la llista de recomptes d’existències, toca el recompte total que has creat al dispositiu principal, que apareix com En curs. No creïs un recompte total nou al dispositiu secundari, ja que tots els dispositius han de contribuir a un únic recompte total en curs.
  4. A la pantalla Informació del recompte total, podràs triar entre Fes un recompte dels articles o Mostra el resum del recompte. També inclourà les opcions Elimina el recompte o Comença la revisió amb els dispositius secundaris, però és possible que no siguin rellevants quan hi hagi un recompte en curs.

Només els recomptes totals d’existències es poden fer amb diversos dispositius. Tots els dispositius que facis servir per al recompte complet han de tenir la sessió iniciada a l’aplicació de TPV de Square per a comerços i estar assignats al mateix punt de venda.

Per desar el recompte total o cancel·lar-lo en qualsevol moment, pots tocar la icona X que hi ha al costat de Recompte d’existències a la cantonada de la pantalla. Apareixerà una finestra emergent amb el missatge Desa els canvis. Pots desar-los i tancar o bé descartar-los sense desar-los.