Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Vista general

Preguntes més freqüents sobre comissions i pagaments

Hem creat una una vista general de les comissions per pagament de Square per explicar als negocis com funcionen les comissions per transacció de Square, juntament amb una llista de les corresponents preguntes més freqüents sobre processar pagaments amb Square.

Comissions i preus de Square

Hi ha alguna comissió mensual?

No hi ha cap contracte per als serveis de pagament amb Square, així que no es cobra cap comissió mensual per acceptar pagaments amb Square mitjançant l’aplicació de TPV estàndard.

Si et subscrius a un dels productes de programari especialitzats de Square, pot ser que hagis de pagar una quota de subscripció mensual.

Hi ha alguna comissió per fer servir diversos dispositius amb Square?

No. Square només cobra comissions per transacció. Pots acceptar pagaments amb el compte de Square en diversos dispositius de franc.

On puc consultar un desglossament de totes les comissions que he pagat?

Pots consultar i descarregar els resums de vendes i comissions a la secció Vendes del tauler de control en línia de Square.

També hi pots descarregar els extractes de les comissions dels mesos anteriors. Inicia la sessió al Tauler de control > selecciona Compte i configuració > Negoci > Factures de les comissions.

Cobreu comissions pels reembossaments o les devolucions de pagaments?

No. Quan es processa un reembossament, tornem l’import total al client, incloent-hi les comissions que Square havia cobrat pel pagament. Tampoc cobrem comissions per la devolució de pagaments acceptats amb Square.

Com cobra Square les comissions?

Les comissions de Square es cobren per transacció en el moment d’acceptar el pagament. Quan Square transfereix els fons al teu compte bancari, ja se n’han deduït les comissions. Square emet una factura mensual per les comissions, però s’hi inclouen les comissions ja pagades i no el saldo pendent.

Es demana un mínim de transaccions mensuals?

No. Square funciona com un sistema de pagament a l’instant i només se’t cobren les comissions per transacció quan acceptes un pagament. No cobrem cap tipus de comissió ni penalització per mantenir un compte inactiu.

On puc veure el meu crèdit de pagaments sense comissió?

Si has enviat una invitació o si un altre negoci t’ha enviat una invitació per fer servir Square, veuràs els reembossaments de les comissions reflectits als resums de les transferències i a la pestanya Transaccions del tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de TPV.

Per consultar l’informe de transferències:

  • Ves a Banca > Saldo > Informes de transferències al tauler de control en línia de Square i selecciona una transferència.
  • Veuràs les comissions reembossades a la fila Pagaments sense comissió del resum de la transferència.

Per consultar aquestes dades a la pestanya Transaccions:

  • Ves a la pestanya Transaccions al tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de TPV.
  • Podràs consultar totes les comissions a la secció de resum.

Nota: si consultes la pestanya Transaccions des d’un dispositiu mòbil, fes servir la vista en horitzontal o fes-ho en un ordinador de taula.

També pots consultar quants crèdits de pagaments sense comissió et queden a la secció Beneficia‘t dels pagaments sense comissió del Tauler de control de Square.

Consulta més informació sobre el Programa d’invitacions de Square.

Preguntes sobre els pagaments

Quines marques i quins tipus de targeta accepta Square?

Acceptem targetes de dèbit i de crèdit de les marques Visa, Mastercard, American Express, V Pay i Maestro. Ara per ara, no s’admeten JCB, Discover i China UnionPay.

Per què encara no puc acceptar cap pagament?

El compte no estarà completament activat i no podràs acceptar pagaments fins que no vinculis un compte bancari a Square i aquest s’hagi verificat.

Descobreix com vincular i modificar el compte bancari.

Quan es transferiran els meus diners?

Les vendes es transfereixen en un termini d’entre 1 i 2 dies feiners, segons el nostre calendari de transferències estàndard.

Puc introduir un pagament manualment?

Sí. Si el client no té la targeta a mà, el lector s’ha quedat sense bateria, no funciona o la targeta no es pot llegir perquè està malmesa, pots introduir un pagament manualment a l’aplicació de Square. Descobreix com introduir una targeta de pagament manualment.

Aquests tipus de transaccions tenen una comissió més alta que les que es fan amb targeta pel risc que suposen. Dona una ullada a les lpràctiques recomanades per acceptar pagaments introduïts manualment.

Puc tramitar un reembossament?

Sí. Els reembossaments processats a través de Square en un dispositiu mòbil s’han de sol·licitar i completar en un termini de 120 dies a partir de la data de la transacció original. Ara bé, els pagaments reembossats mitjançant el tauler de control en línia de Square es poden reembossar durant un any a partir de la data de la transacció original. Un cop hagi passat aquest període, els reembossaments s’han de tramitar fora de Square.

Consulta més informació sobre com tramitar reembossaments.

Com puc eliminar un pagament accidental?

Si bé no pots eliminar les transaccions que s’hagin tramitat a través de Square, tens l’opció de reembossar qualsevol pagament perquè et quadrin els comptes.

Tinc problemes amb la connexió a internet. Puc continuar acceptant pagaments amb targeta?

Sí. Si la connexió a internet s’interromp o no està disponible temporalment, pots acceptar pagaments amb targeta de crèdit amb la funció Pagaments sense connexió. L’aplicació de Square desa de manera segura la informació de la targeta de crèdit durant 24 hores, fins que el dispositiu torni a connectar-se a internet.

Per què s’ha denegat la targeta del client?

El banc emissor o Square poden denegar-la si s’hi introdueixen dades incorrectes. Prova aquests consells per resoldre problemes relacionats amb els pagaments.

Per què el client veu un càrrec pendent?

Pot ser que els pagaments no completats es mostrin com a pendents a l’extracte de la targeta del client. Això no vol dir que s’hagi fet cap càrrec; és la manera que té Square de verificar que hi ha fons disponibles i haurien de desaparèixer de l’extracte al cap d’uns dies.

Puc afegir notes a un pagament?

Pots afegir-les als articles o als imports personalitzats en el moment de la venda. Tanmateix, no pots afegir cap nota a un pagament completat.

Com puc acceptar pagaments des de l’ordinador de taula o portàtil?

Pots acceptar pagaments amb targeta des de l’ordinador de taula o portàtil de dues maneres:

Troba aquí les respostes als dubtes que puguis tenir sobre el compte de Square.

No trobes el que necessites?