Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Importa i exporta clients

Comença amb la recopilació d’informació dels clients

Les eines de recopilació d’informació dels clients et permeten ampliar l’abast de les campanyes de màrqueting, ja que els clients es poden registrar per rebre correus electrònics directament des del web i les xarxes socials. Els noms i les adreces electròniques que els clients comparteixin es desaran al directori de clients i els podràs aprofitar per a Màrqueting Square o exportar-los per fer-los servir amb un servei de màrqueting extern.

Els clients que es registrin a la llista de difusió es mostraran al grup Adreces electròniques registrades del Directori de clients.

Recopila informació dels clients en línia

Els clients poden fer-te arribar la seva informació de contacte mitjançant un codi QR únic que pots posar a qualsevol lloc. Els usuaris de Vendes en línia Square també poden recopilar adreces electròniques amb el giny corresponent, però si es volen fer servir a Màrqueting Square, cal tenir en compte que no hi apareixen automàticament. Pots descarregar les adreces electròniques com a fitxer CSV i pujar la llista a Màrqueting Square.

Si recopiles informació per fer-la servir amb Màrqueting  Square, envia comunicacions de màrqueting només a aquells clients que hagin donat el consentiment per rebre correus electrònics de màrqueting del teu negoci. A més, ets responsable d’assegurar-te que els clients de la llista hagin donat permís explícit perquè els contactis i que compleixes amb tota la legislació que sigui d’aplicació. Per a més informació, consulta les nostres condicions.

Nota: amb el codi QR únic de Square i el formulari de registre incrustat, et serà més fàcil complir els requisits de consentiment de l’RGPD, ja que els clients han de donar permís explícitament per proporcionar la seva adreça electrònica. Tingues en compte que, si puges informació dels clients des d’un fitxer CSV, tens la responsabilitat exclusiva d’assegurar-te que disposes del permís dels clients per enviar-los correus electrònics.

Configura la recopilació d’adreces electròniques

Recopila adreces electròniques des de qualsevol lloc amb un codi QR especial que els clients puguin escanejar. Quan un client escanegi el codi QR, se’l dirigirà a una pàgina de recopilació d’informació, on podrà introduir l’adreça electrònica i el número de telèfon per registrar-se per rebre comunicacions de màrqueting i inscriure’s al teu un programa de fidelització.

Descarrega el codi QR i crea un cartell que es pugui imprimir per a la teva botiga >

També et pots descarregar un cartell amb el codi QR des del Tauler de control de Square. Per fer-ho:

  1. Ves a la pestanya Màrqueting del Tauler de control.

  2. Selecciona Recopila adreces electròniques.

  3. Personalitza el cartell de recopilació d’adreces electròniques amb el logotip, la combinació de colors i el tipus de missatge que encaixi més amb el teu negoci, i decideix si vols oferir un descompte promocional als clients a canvi de registrar-se.

Si fas servir el Màrqueting per correu electrònic de Square, les dades de contacte dels clients del directori, com ara les adreces electròniques, es poden utilitzar per enviar campanyes de màrqueting per correu electrònic. Pots filtrar els clients per subscriptors als missatges de màrqueting i crear grups intel·ligents per consultar els subscriptors als correus electrònics del directori.

Afegeix perfils dels clients des de l’aplicació de TPV Square

Quan creïs un perfil al directori, pots donar d’alta els clients nous als missatges de màrqueting per correu electrònic.

Per fer-ho: 

  1. Des de la pantalla del procés de pagament, a l’aplicació de TPV, toca Afegeix un client.

  2. Toca + per crear un client nou. 

  3. Introdueix-ne la informació.

  4. Si el client vol rebre correus, activa Subscriu-te al màrqueting per correu electrònic.

  5. Confirma de paraula el consentiment del client per rebre correus electrònics de màrqueting i toca Confirma.

  6. Toca Desa.

Modifica les preferències de màrqueting per correu electrònic del client

  1. Des de la pantalla del procés de pagament, a l’aplicació de TPV, toca Afegeix un client.

  2. A la barra de cerca, cerca el client pel nom o per la informació de contacte i selecciona el que vols modificar.

  3. Al perfil del client, toca Modifica

  4. Fes-hi els canvis que calgui. També pots donar d’alta o de baixa un client als missatges de màrqueting per correu electrònic activant o desactivant l’opció Subscriu-te al màrqueting per correu electrònic

  5. Si actives la subscripció, confirma de paraula el seu consentiment per rebre correus electrònics i toca Confirma.

  6. Toca Desa.

Preguntes més freqüents

Quan crees un client nou o en modifiques un d’existent a TPV Square, Square per a restaurants, Square per a comerços, Cites i Factures Square, pots donar-lo d’alta o de baixa dels missatges de màrqueting.

Com puc obtenir el consentiment del client per començar a enviar-li missatges de màrqueting per correu electrònic?

Cal que obtinguis el consentiment exprés del client per activar aquesta funció. Per garantir que els consentiments siguin vàlids, has de seguir els passos següents:

Per defecte, el botó de commutació de la subscripció als missatges de màrqueting està Desactivat. Un cop el client confirmi que vol rebre missatges de màrqueting, hauràs de passar el commutador a Activat i, a continuació, hauràs de fer clic a Confirma per confirmar que tens el consentiment exprés del client. T’has d’assegurar que accepti rebre missatges de màrqueting per correu electrònic del teu negoci i que aquests missatges poden incloure informació sobre descomptes, rebaixes, ofertes especials, nous productes i altres continguts promocionals. Per tal d’oferir-te analítiques de màrqueting, també es farà un seguiment de la interacció del client, com ara les vegades que obri un correu electrònic, els clics que faci i si utilitza algun val. Has d’indicar aquesta informació al client abans d’activar la subscripció als missatges de màrqueting.

He d’informar el client que es pot donar de baixa en qualsevol moment?

Sí, has d’informar el client que es pot donar de baixa en qualsevol moment. El client té dues maneres de cancel·lar la subscripció als missatges màrqueting:

  1. El client pot cancel·lar la subscripció mitjançant l’enllaç per donar-se de baixa quan rebi un correu electrònic del teu negoci.

  1. També pots anar al perfil del client, fer clic a Modifica i desactivar el commutador; en fer-ho, es donarà de baixa el client dels missatges de màrqueting. Si el commutador de subscripció d’un client està Desactivat, ja no rebrà més missatges de màrqueting.

Què passa si el client s’ha donat de baixa dels missatges de màrqueting per correu electrònic del meu negoci? Puc tornar a posar el commutador de la subscripció a Activat si dona el seu consentiment exprés per rebre aquests missatges?

Sí, si el client dona el seu consentiment exprés per rebre missatges de màrqueting per correu electrònic, es tindrà en compte la decisió més recent i el podràs tornar a donar d’alta.

A partir de quin moment puc enviar una campanya de màrqueting per correu electrònic després de fer servir el commutador de subscripció als missatges de màrqueting?

Pots iniciar una campanya de màrqueting per correu electrònic immediatament després de fer servir aquesta funció. També hauries d’activar la campanya automatitzada de màrqueting «Correu electrònic de benvinguda» per tal que els clients rebin un correu electrònic tan bon punt facin la primera compra. Amb això evitaràs que hi hagi confusions i el client, si vol, es podrà donar de baixa.

No trobes el que necessites?