Inici>Importa i exporta clients

Primers passos per recopilar les dades dels clients

Amb les eines gratuïtes per recopilar dades dels clients, pots ampliar l’abast de les teves campanyes de màrqueting, ja que els clients es poden subscriure al teu butlletí d’informació electrònic directament des del web i les xarxes socials. Els noms i les adreces electròniques que et faciliten es desen al directori de clients i pots aprofitar aquesta informació per a Màrqueting Square o bé exportar-la per fer-la servir amb un servei de màrqueting extern.

Si recopiles informació per fer-la servir amb Màrqueting  Square, envia comunicacions de màrqueting només a aquells clients que hagin donat el consentiment per rebre correus electrònics de màrqueting del teu negoci. A més, ets responsable d’assegurar-te que els clients de la llista hagin donat permís explícit perquè els contactis i que compleixes amb tota la legislació que sigui d’aplicació. Per a més informació, consulta les nostres condicions.

Clients subscrits

Un client subscrit és aquell que ha donat el consentiment per rebre comunicacions de màrqueting del teu negoci.

Si has aconseguit les adreces electròniques dels clients a través d’un formulari de Square inclòs en els rebuts digitals, Factures Square, Cites Square o de Fidelització Square (entre altres), no pots enviar campanyes de Màrqueting Square per correu electrònic, tret que:

• el client t’hagi donat el consentiment explícit per separat i el tinguis registrat,

• hagis importat manualment una base de dades dels clients que han donat el seu consentiment per rebre correus electrònics de màrqueting del teu negoci o

• el client hagi fet servir una de les eines de recollida de dades dels clients de Square.

📌 Si puges un fitxer CSV per importar adreces electròniques, crea la columna Estat de la subscripció per correu electrònic i assigna un estat a cadascuna de les adreces. Nota: si descarregues i fas servir la plantilla per importar clients en format CSV des del Tauler de control de Square, aquesta columna ja hi estarà present.
📌 Pots assignar l’estat Subscrit, No subscrit o Desconegut a cadascuna de les adreces electròniques. Les que marquis amb l’estat Subscrit es mostraran com a disponibles per rebre les teves campanyes de Màrqueting Square.
📌 A més, ets responsable d’assegurar-te que els clients de la llista hagin donat permís exprés perquè contactis amb ells, així com de complir amb tota la normativa aplicable.

Subscriu els clients des de qualsevol aplicació de TPV Square

Des del directori de clients de qualsevol de les aplicacions de Square, pots fer el següent:

• Subscriure els clients manualment a la llista de màrqueting per correu electrònic.

• Modificar les preferències dels clients.

• Subscriure clients a mesura que els afegeixis al directori de clients.

Modifica les preferències de màrqueting dels clients

Des de l’aplicació de Square:

1. Toca ≡ Més > Clients per obrir el directori.
  2. A la barra de cerca, cerca pel nom o la informació de contacte i selecciona el client que vols modificar.
  3. Al perfil del client, toca Modifica.
  4. També pots activar l’opció Subscriu al màrqueting per correu electrònic perquè aquesta persona rebi les campanyes a la safata d’entrada o desactivar-la si vol cancel·lar la subscripció. Pots modificar les dades que vulguis.
  5. Si el client vol subscriure-s’hi, pregunta-li si dona el seu consentiment per rebre correus electrònics i toca Confirma.
  6. Toca Desa.

TPV Square - Màrqueting Square - Confirma el consentiment del client - ES-CA

Crea un client i subscriu-lo al programa de màrqueting per correu electrònic

Un cop hagis afegit articles a la pantalla del procés de pagament des de l’aplicació de Square:

1. Toca Revisa la venda i Afegeix un client.
  2. Toca + per crear un client.
  3. Introdueix la informació del client.
  4. Si el client vol rebre correus, activa l’opció Subscriu al màrqueting per correu electrònic.
  5. Pregunta-li si dona consentiment per rebre correus electrònics de màrqueting i toca Confirma.
  6. Toca Desa.

TPV Square - Màrqueting Square - Confirma el consentiment del client - ES-CA

Recopila les dades dels clients online

Pots recopilar les adreces electròniques dels clients des de qualsevol lloc a través d’un codi QR a través del qual, en escanejar-lo, donen el seu consentiment per rebre correus electrònics de màrqueting del teu negoci. El codi QR dirigeix els clients a una pàgina de recopilació de dades des d’on poden proporcionar l’adreça electrònica i donar el consentiment per subscriure’s als correus electrònics de màrqueting i inscriure’s en un programa de Fidelització Square. També pots compartir un enllaç a les xarxes socials, al web o al bloc.

Descarrega el codi QR i crea un cartell per col·locar-lo a l’establiment >

Permet que els clients se subscriguin als missatges de màrqueting des del TPV

En tramitar una comanda al TPV, pots oferir als clients l’opció de subscriure’s a les campanyes de màrqueting. Les campanyes serveixen per promocionar cupons, productes i serveis, o ampliar la base de subscriptors per a noves promocions. Per començar:

1. A la barra de navegació del TPV, toca ≡ Més > Complements.

2. Toca Màrqueting per correu electrònic i, a continuació, activa l’opció Mostra la pantalla de registre al màrqueting per correu electrònic durant el procés de pagament.

Subscriu els clients des de Vendes en línia Square

A la pàgina del procés de pagament al web de Vendes en línia Square, els clients poden marcar la casella Vull que aquest negoci pugui fer servir la informació que he facilitat per enviar-me missatges de màrqueting fins que em doni de baixa. En fer-ho, se’ls subscriurà automàticament al directori de clients.

El client pot consultar la Política de privacitat de Square o demanar-te més informació sobre les teves pràctiques en matèria de privacitat.

Nota: la informació de contacte no és visible per a cap altre venedor de Square tret que el client la proporcioni directament a altres venedors durant el procés de pagament.

Ofereix cupons de benvinguda

Si t’has subscrit a Màrqueting Square, tindràs l’opció d’oferir i configurar cupons. Per configurar el cupó de benvinguda:

1. Ves a Màrqueting > Configuració.

2. A Recopila adreces electròniques, selecciona Imprimeix, Desa, o Copia l’enllaç.

També pots personalitzar el cartell de recopilació d’adreces electròniques amb el logotip, la combinació de colors i el tipus de missatge que encaixi més amb el teu negoci, i decidir si vols oferir un descompte promocional als clients a canvi de registrar-s’hi. Per fer-ho, només has de seleccionar Modifica.

Nota: les opcions dels cupons només estan disponibles amb la subscripció a Màrqueting Square. Si vols gaudir d’aquestes funcions, registra’t a la prova gratuïta de 30 dies de Màrqueting Square i crea la teva primera campanya.

Quan pengis els cartells a l’establiment o comparteixis l’enllaç amb els clients, tindran l’opció d’introduir la seva adreça electrònica per subscriure’s. En cas que ho facin, podran gaudir d’un descompte fix o percentual en la pròxima compra en persona o al web de Vendes en línia Square. Els clients també podran facilitar el seu número de telèfon per apuntar-se al teu programa de Fidelització Square.

Nota: el codi QR i l’enllaç al formulari de registre únics de Square t’ajuden a complir amb els requisits de consentiment d’Austràlia, ja que els clients han de donar el seu consentiment explícit en el moment de proporcionar l’adreça electrònica. Si puges informació dels clients en format CSV, tens la responsabilitat exclusiva d’assegurar-te que disposes del permís dels clients per enviar-los correus electrònics.

Importa llistes de clients

Si ja tens una llista de clients de Vendes en línia Square o d’una plataforma de tercers, hauràs de posar al dia els perfils dels clients per mostrar l’estat de la subscripció abans de poder enviar correus electrònics de màrqueting. Consulta més informació sobre com importar clientes en línea.

Per importar la llista de clients:

Llista de clients nous

1. Ves al directori de clients al Tauler de control en línia de Square.
  2. Fes clic a Importa els clients > Descarrega la plantilla per descarregar un fitxer CSV en blanc i pujar la llista de clients en bloc.
  3. Obre el fitxer CSV amb Microsoft Excel o qualsevol altre programa de fulls de càlcul. Introdueix les dades dels clients, incloent-hi els noms i les adreces electròniques.
  4. Introdueix Subscrit, No subscrit o Desconegut a cadascuna de les files de la columna Estat de la subscripció per correu electrònic. Fes clic a Desa. Nota: només els clients amb l’estat Subscrit podran rebre correus i comptabilitzar-se com a subscriptors.
  5. Torna al directori de clients i selecciona Importa els clients.
  6. Segueix els passos per arrossegar i deixar anar el fitxer que vols pujar o fes clic a Selecciona-ho des de l’ordinador. Revisa la informació i marca la casella. Fes clic a Següent.
  7. Assigna les etiquetes que vulguis als camps. Fes clic a Importa.
  8. L’estat dels clients canviarà a Subscrit.

Llista del directori de clients de Square

1. Ves al directori de clients al Tauler de control en línia de Square.
  2. Selecciona els clients que t’han donat permís per rebre comunicacions de màrqueting per correu electrònic. Si tots els clients t’han donat el seu consentiment, ves al pas cinc.
  3. Fes clic a Afegeix a un grup.
  4. Selecciona’n un o tria l’opció Crea un grup. A continuació, selecciona Afegeix a un grup.
  5. Un cop hagis creat un grup, fes clic a Exporta els clients.
  6. Fes clic a Grups específics i tria’n un.
  7. Fes clic a Exporta.
  8. Fes clic a Descarrega per modificar un fitxer CSV amb els teus clients.
  9. Obre el fitxer CSV amb Microsoft Excel o qualsevol altre programa de fulls de càlcul.
  10. A la columna Estat de la subscripció per correu electrònic, canvia Desconegut per Subscrit. Fes clic a Desa.
  11. Torna al directori de clients i selecciona Importa els clients.
  12. Segueix els passos per arrossegar i deixar anar el fitxer que vols pujar o fes clic a Selecciona-ho des de l’ordinador. Revisa la informació i marca la casella. Fes clic a Següent.
  13. Assigna les etiquetes que vulguis als camps. Fes clic a Importa.
  14. L’estat dels clients canviarà a Subscrit.

Crear grups intel·ligents

Els clients que es registrin a la llista de difusió es mostraran al grup de subscriptors per correu electrònic del Directori de clients.

Si fas servir Màrqueting per correu electrònic de Square, les dades de contacte dels clients del directori, com ara les adreces electròniques, es poden fer servir per enviar campanyes de màrqueting per correu electrònic. Pots filtrar els clients per subscriptors als missatges de màrqueting i crear grups intel·ligents per consultar els subscriptors als correus electrònics del directori.

Preguntes més freqüents

En crear un client o modificar-ne un d’existent al TPV Square, Square per a restaurants, Square per a comerços, Cites Square i Factures Square, podràs donar-lo d’alta o de baixa de les comunicacions de màrqueting.

Com puc aconseguir el consentiment del client per començar a enviar-li comunicacions de màrqueting per correu electrònic?

Cal que obtinguis el consentiment exprés del client per activar aquesta funció. Per garantir que el consentiment sigui vàlid, has de seguir els passos següents:

L’opció de subscripció a les comunicacions de màrqueting es desactivarà per defecte. Un cop el client confirmi que vol rebre comunicacions de màrqueting, hauràs d’activar aquesta opció i confirmar que tens el seu consentiment exprés. Assegura’t que el client accepta rebre correus electrònics del teu negoci i que aquestes comunicacions poden incloure informació sobre descomptes, rebaixes, promocions especials, productes nous i més contingut promocional. També et facilitarem anàlisis de màrqueting en funció de les interaccions del client, com ara els correus que obre, els clics i l’ús dels cupons. Informa el client degudament abans d’activar la subscripció als missatges de màrqueting.

He de comunicar el client que pot donar-se’n de baixa en qualsevol moment?

Sí, ho has de fer. El client pot donar-se de baixa de les comunicacions de màrqueting de dues maneres:

1. Pot fer-ho a través d’un enllaç als correus electrònics que rep del teu negoci.

1. Al perfil del client, fes clic a Modifica i desactiva la subscripció als missatges de màrqueting. Si el botó de subscripció als missatges de màrqueting d’un client està desactivat, no rebrà més missatges d’aquest tipus.

Si el client ja s’havia donat de baixa dels missatges de màrqueting per correu electrònic del meu negoci, puc tornar a activar la subscripció si em dona el seu consentiment exprés?

Sí, si el client dona el seu consentiment exprés per rebre missatges de màrqueting per correu electrònic, es tindrà en compte la decisió més recent i el podràs tornar a donar d’alta.

A partir de quin moment puc enviar una campanya de màrqueting per correu electrònic després de donar el client d’alta?

Pots fer-ho immediatament després d’activar aquesta funció. També et recomanem que activis la campanya de màrqueting automatitzada amb el correu de benvinguda perquè els clients rebin un missatge quan facin la seva primera compra. D’aquesta manera, evitaràs confusions i els clients podran donar-se’n de baixa quan vulguin.