Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Acceptació de pagaments

Comença amb Terminal virtual

Estàs a punt per acceptar pagaments des de l’ordinador amb Square? Comença >

Amb Terminal virtual de Square, pots fer un cobrament ràpid o afegir articles concrets a la cistella des d’un navegador web amb l’ordinador portàtil o de sobretaula. Terminal virtual és ideal per enviar factures o acceptar pagaments amb targeta per telèfon. També pots connectar l’Square Terminal amb Terminal virtual i així tindràs una opció sense fils per als pagaments físics que funciona a la perfecció.

Nota: et recomanem que facis servir Terminal virtual en navegadors compatibles com ara Google Chrome, Safari, Firefox o Microsoft Edge.

Preus

Comissions

Hi ha moltes maneres d’acceptar pagaments amb el Terminal virtual:

Tipus de pagament Comissió per transacció
Pagaments amb la targeta introduïda manualment 2,5 %
Pagaments amb la targeta desada 2,5 %
Pagaments físics amb l’Square Terminal connectat al Terminal virtual Toca, insereix o fes lliscar una targeta per 1,25 % + 0,05 € per transacció. Paga un 2 % per transacció quan introdueixis un número de targeta de crèdit o dèbit manualment.
Introduir manualment targetes regal físiques o electròniques de Square 2,5 %
Registra un pagament en efectiu^ -
Registra un altre mètode de pagament^ -

^ Els altres mètodes de pagament no tenen cap comissió. Quan acceptes altres mètodes de pagament, Square no processa els fons i només funciona com a eina organitzativa. Square no transferirà diners derivats dels pagaments en efectiu o amb xec.

Nota: no fa falta cap component de Square per introduir pagaments manualment o acceptar pagaments amb targetes desades per a transaccions recurrents o individuals a través del Terminal virtual. Cal un Square Terminal per als pagaments físics a través del terminal virtual.

Més informació sobre com funcionen les tarifes i comissions per transacció.

Connectar l’Square Terminal amb el Terminal virtual

  • La comissió per transacció és de l’1,25 % + 0,05 € per cada pagament sense contacte o amb targeta amb xip o PIN físics amb l’Square Terminal connectat al Terminal virtual. Paga un 2 % per transacció si introdueixes manualment un número de targeta de crèdit o dèbit.

Accepta pagaments amb Terminal virtual

Per introduir manualment pagaments amb targeta, targeta desada o targetes regal i registrar pagaments en efectiu o transaccions amb altres mètodes de pagament:

  1. A la Vista general del Terminal virtual, selecciona Accepta un pagament.

  2. Tria Cobrament ràpid o Venda desglossada.

  3. A Detalls de la transacció, pots introduir un import personalitzat, fer cerques per la col·lecció d’articles, crear articles nous o escanejar un codi de barres, tot des d’un sol lloc. Només cal que comencis a escriure.

  4. Si escau, afegeix-hi descomptes, costos del servei o propines.

    • Opcional: també pots afegir una nota per al client amb un límit de 500 caràcters.

  5. A Detalls del pagament, tria el mètode de pagament. També pots escollir Pagament dividit amb diversos mètodes de pagament.

    • Opcional: també pots afegir un client a la venda.

  6. Revisa els detalls de la transacció i, a continuació, fes clic a Cobra.

  7. Un cop aparegui la confirmació S’ha registrat el pagament, pots enviar un rebut digital al client per correu electrònic o per missatge de text. També pots imprimir el rebut en una impressora connectada o mitjançant la impressora de l’Square Terminal si el Terminal està connectat.

Pots consultar l’historial de transaccions, enviar confirmacions i tramitar reembossaments des de la Vista general del Terminal virtual.

Configura un pagament recurrent

A la pàgina de S’ha completat el pagament, fes clic a Fes que aquest pagament sigui recurrent per cobrar aquest import al client automàticament i de forma periòdica.

Crea una comanda oberta

Les comandes obertes es finalitzaran quan el client reculli la comanda a l’hora programada. El client podrà pagar en persona, amb una targeta desada o mitjançant un enllaç de pagament.

Per crear una comanda oberta amb recollida a l’establiment:

  1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square i fes clic a Comandes.

  2. Fes clic a Crea una comanda i afegeix-ne els detalls.

  3. A Detalls del pagament, fes clic a Afegeix un client. Aquest és el client que fa la comanda o que la paga, i s’especificarà per defecte com a destinatari de la recollida.

  4. A Detalls de la tramitació, fes clic a Afegeix la recollida a l’establiment.

  5. Introdueix el nom, la data i l’hora de recollida i fes clic a Fet. Si la persona que recollirà la comanda no és el mateix client, pots canviar el nom del destinatari a Detalls del pagament.

  6. Fes clic a Crea una comanda.

Modifica una comanda oberta o accepta un pagament

Pots consultar totes les comandes obertes a l’Administrador de comandes del Tauler de control. Per modificar una comanda o acceptar-ne el pagament:

  1. Fes clic als tres punts que hi ha al costat de l’estat de la comanda i selecciona Mostra els detalls.

  2. Des d’aquí, pots fer clic als tres punts per marcar la comanda com a En curs, A punt o Recollida.

Fes clic a Modifica i paga per processar el pagament o fer algun canvi a la comanda. Nota: només es poden modificar les partides o els detalls de la recollida abans que la comanda s’hagi pagat.

Dreceres del teclat

Agilitza encara més el procés de pagament fent servir les dreceres del teclat a Terminal virtual.

  1. Comença a escriure un import o introdueix un nom de la col·lecció d’articles. Prem Retorn per afegir-lo a la venda automàticament.

  2. Un cop hagis acabat de dissenyar la cistella, prem Retorn des de l’opció Afegeix un article o un import per passar a la pantalla de detalls del pagament.

  3. Prem el tabulador fins que arribis al tipus de pagament i, a continuació, prem Retorn dues vegades.

Mètodes de pagament addicionals

Accepta pagaments dividits amb Terminal virtual

Pots dividir una transacció en diversos pagaments amb qualsevol mètode de pagament des de Terminal virtual. Quan comencis el procés de pagament amb un client:

  1. Ves al procés de pagament a Terminal virtual.
  2. Afegeix una nota opcional a la venda i selecciona el punt de venda de l’informe. Fes clic a Següent.
  3. Fes clic a Divideix el pagament a la part superior dreta.
  4. Introdueix l’import del primer pagament. Per tramitar-lo, pots introduir manualment les dades d’una targeta, fer servir una targeta desada, introduir manualment les dades d’una targeta regal, registrar un pagament en efectiu o registrar un altre mètode de pagament. També pots connectar l’Square Terminal amb Terminal virtual per a pagaments físics sense contacte.
  5. Si has de canviar l’import o el mètode de pagament, també tens l’opció de cancel·lar o modificar la divisió d’un pagament completat. Si cancel·les un dels mètodes de pagament, assegura’t de completar la venda, ja que en cas contrari s’anul·larà del tot. Per cancel·lar-lo, fes clic a Restableix la divisió a l’extrem superior dret de la pàgina.
  6. Si no es pot processar un pagament, revisa’n les dades i torna-ho a provar.
  7. Continua processant els imports del pagament fins que s’hagi completat tota la venda. Pots enviar als clients un rebut digital de la compra a través del correu electrònic o d’un missatge de text.

Nota: actualment, els pagaments dividits no admeten propines. Per incloure una propina en un pagament dividit, afegeix-la a la cistella com a import personalitzat abans de seleccionar l’opció pagament dividit.

Pagaments recurrents amb Terminal virtual

Simplifica i automatitza els pagaments recurrents des de l’ordinador amb Terminal Virtual. Podràs programar cobraments d’imports personalitzats i vendes recurrents de certs productes per als clients habituals, cosa que et permetrà estalviar temps i cobrar quan toca, a més d’augmentar els ingressos i millorar la relació amb els clients.

Per acceptar pagaments recurrents amb Terminal virtual: afegeix el client, una adreça electrònica vàlida i desa una targeta. Aquí tens unes quantes recomanacions a l’hora d’acceptar pagaments sense targeta.

Nota: el primer càrrec del pagament recurrent es farà immediatament a través de Terminal virtual. Tots els càrrecs posteriors es faran mitjançant factures recurrents que podràs gestionar des del Tauler de control en línia de Square > Factures. El client rebrà un rebut digital d’aquest i de tots els càrrecs recurrents posteriors.

Més informació sobre com programar pagaments recurrents amb Terminal virtual.

Pots consultar i gestionar els pagaments recurrents en qualsevol moment des del Tauler de control en línia de Square. Per fer-ho:

  1. Ves a Factures.
  2. Fes clic a Recurrent.
  3. Selecciona un grup recurrent de la llista per visualitzar-lo, modificar-lo o cancel·lar-lo.

Més informació sobre com programar pagaments recurrents amb Terminal virtual.

Connecta l’Square Terminal a Terminal virtual

Terminal virtual (sigui des de l’ordinador de sobretaula o el portàtil) pot connectar-se sense fil alhora amb un o diversos dispositius Square Terminal per acceptar pagaments físics sense contacte.

Aquí t’expliquem com connectar l’Square Terminal a Terminal virtual.

Envia l’enllaç de pagament per SMS

Envia un enllaç per SMS perquè el client completi el procés de pagament a través de Pagaments en línia Square.

Més informació sobre com enviar enllaços de pagament per missatge de text amb l’Square Terminal.

Configura Terminal virtual

Vista general de Terminal virtual

La Vista general de Terminal virtual mostra totes les transaccions que hagis dut a terme en un punt de venda concret. Pots canviar de punt de venda des de la llista desplegable.

Per filtrar les transaccions, tens el menú desplegable Filtra l’activitat. Trobaràs fàcilment les transaccions que t’interessin fixant-te en intervals de dates o tipus de transaccions.

Si selecciones una transacció específica, podràs consultar-ne els detalls, així com enviar-ne el rebut o reembossar-la.

Configuració del procés de pagament

Ves a Configuració > Procés de pagament a la Vista general de Terminal virtual per configurar tipus de transaccions predeterminades i per activar o desactivar costos del servei.

Pots personalitzar els tipus de pagament que acceptes i organitzar-los en l’ordre en què vols que es mostrin. Els tipus de pagament que activis i desactivis apareixeran a la pantalla dels detalls del pagament a Terminal virtual.

També pots activar l’opció Accepta propines, amb la qual pots afegir imports predeterminats. Activa Imports de propina intel·ligents perquè se suggereixi una propina durant el procés de pagament; si la compra és inferior a 10 $, la propina que es mostra és un nombre enter i si és superior a 10 $, és un percentatge del total.

Quan hagis acabat de modificar els paràmetres de Terminal virtual, selecciona Desa.

Personalitza l’identificador de la transacció als extractes bancaris dels clients

Quan un client fa una compra a un venedor de Square, la transacció li apareix a l’extracte bancari amb un descriptor identificatiu. El descriptor per defecte és SQ seguit de NOM_DEL_NEGOCI.

Amb Terminal virtual, pots personalitzar el descriptor de l’identificador per a cada comanda. Només has d’introduir un descriptor amb un màxim de 20 caràcters durant el procés de pagament perquè el client pugui identificar la transacció més fàcilment.

Si t’interessa aquesta funció, posa’t en contacte amb Atenció al venedor de Square i l’activarem al teu compte.

Dona accés als empleats per fer servir Terminal virtual

Pots configurar els paràmetres de Gestió d’equips per concedir accés a Terminal virtual. Abans de començar, has de crear almenys un empleat.

Els empleats que vulguin desar la informació del client i cobrar d’una targeta desada a través de Terminal virtual han de tenir activats els permisos següents dins el conjunt de permisos:

  • Mostrar, modificar, crear i eliminar dades del directori de clients.
  • Afegir i eliminar targetes desades dels clients.
  • Fer servir Terminal Virtual.

Per donar accés a Terminal virtual a un empleat:

  1. Ves a Personal > Equip > Permisos al Tauler de control en línia de Square.
  2. Selecciona el conjunt de permisos que s’ha assignat a aquest empleat.
  3. Marca Fer servir Terminal virtual. Si pertoca, marca Afegir i eliminar targetes desades dels clients i Consultar, modificar, crear i eliminar dades del Directori de clients perquè l’empleat pugui desar targetes i fer càrrecs a les targetes desades amb el Terminal virtual.
  4. Fes clic a Continua > Selecciona els punts d’accés des dels quals l’empleat pot fer servir els permisos.
  5. Fes clic a Desa.

Nota: els canvis fets als conjunts de permisos s’apliquen a tots els empleats assignats al conjunt modificat. Més informació sobre la gestió dels permisos i dels conjunts de permisos.

Després de donar accés a Terminal virtual a un empleat, rebrà un correu electrònic amb instruccions per configurar el compte. Els empleats només podran accedir als elements del compte als quals tinguin accés.

Nota: els permisos només estan disponibles a través de Gestió d’equips de Square.

Accessoris

Connecta un lector de codis de barres USB compatible a l’ordinador, fes clic a la icona del lector de codis de barres durant el procés de pagament i afegeix articles a la cistella amb facilitat.

Nota: ara mateix, els lectors de codis de barres amb Bluetooth no són compatibles amb Terminal virtual.

Desa la informació del client amb Terminal virtual

Amb les funcions de Directori de clients i Targeta desada de Square, és més fàcil cobrar als clients recurrents i desar-ne la informació a través del Tauler de control en línia de Square.

Quan acceptis un pagament amb Terminal virtual, tindràs l’opció de desar el nom i la targeta del client al seu perfil del Directori de clients per a pagaments futurs. També pots emmagatzema de manera segura la targeta desada d’un client del Directori de clients.

No trobes el que necessites?