Inici>Acceptació de pagaments

Comença amb Terminal virtual

Estàs a punt per acceptar pagaments des de l’ordinador amb Square? Comença >

Terminal virtual de Square t’ofereix l’opció de registrar transaccions amb targeta, efectiu i altres mètodes de pagament, tot des de l’ordinador. Hi ha tres maneres d’acceptar pagaments amb targeta a través de Terminal virtual:

• Pagaments introduïts manualment per un 2,5 % de comissió per transacció.

• Pagaments amb targeta desada per un 2,5 % de comissió per transacció.

• Els pagaments en persona en connectar l’Square Terminal amb Terminal virtual tenen una comissió de l’1,25 % + 0,05 € per transacció en acostar, inserir o fer lliscar la targeta. Pagues el 2 % quan introdueixes manualment el número d’una targeta de crèdit o dèbit.

Més informació sobre com es calculen les tarifes i comissions de processament.

Accepta pagaments amb Terminal virtual

Per començar a acceptar pagaments amb el Terminal virtual, inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i selecciona Pagaments > Terminal virtual. Això et dirigirà a la pàgina de Vista general del Terminal virtual.

Descobreix com fer servir la Vista general de Terminal virtual al Tauler de control.

Introdueix manualment pagaments des d’un ordinador

Per introduir manualment un pagament mitjançant un ordinador, segueix les instruccions següents:

1. A la pàgina de Vista general del Terminal virtual, selecciona Accepta un pagament.

2. Selecciona Cobrament ràpid per cobrar un import concret al client o Venda desglossada per afegir un article, modificador, descompte i impost a la venda. També pots afegir impostos, descomptes i propines si fas una venda amb articles que ja tens desats al sistema.

3. Afegeix una nota opcional a la venda.

4. A Mètode de pagament, selecciona Introdueix manualment la targeta.

5. Introdueix les dades de la targeta proporcionades pel client.

6. Fes clic a Cobra.

Accepta efectiu i altres mètodes de pagament amb Terminal virtual

Pots fer servir Terminal virtual per mantenir el registre dels pagaments en un sol lloc. Podràs controlar els diners en efectiu i altres tipus de pagaments com ara els xecs.

No hi ha comissions per acceptar altres mètodes de pagament. Quan acceptes altres mètodes de pagament, Square no processa els fons i només funciona com a eina organitzativa. Square no transferirà diners derivats dels pagaments en efectiu o amb xec que hi hagi entre tu i el client.

Per acceptar efectiu i altres mètodes de pagament, segueix les indicacions següents:

1. A la pàgina de Vista general del Terminal virtual, selecciona Accepta un pagament.

2. Selecciona Cobrament ràpid per cobrar un import concret al client o Venda desglossada per afegir un article, modificador i descompte a la venda.

3. Afegeix una nota opcional a la venda.

4. A Mètode de pagament, selecciona Registra el pagament en efectiu o Registra un altre mètode de pagament.

5. Fes clic a Cobra.

6. Quan vegis S’ha pagat correctament vol dir que ja pots imprimir o enviar un rebut digital al client per correu electrònic o SMS.

Nota: pots gestionar els impostos a la secció Articles > Impostos sobre les vendes del Tauler de control en línia de Square.

Accepta targetes regal electròniques de Square amb Terminal virtual

Per acceptar targetes regal electròniques amb Terminal virtual, introdueix manualment la informació de la targeta regal electrònica quan un client estigui a punt per pagar.

Si no hi ha fons suficients a la targeta regal electrònica, pots dividir el compte per completar la venda.

Nota: després de la venda, el saldo restant de la targeta regal electrònica es mostrarà a la pantalla i al rebut del client.

Accepta pagaments dividits amb Terminal virtual

Sigui quin sigui el mètode de pagament, pots dividir una transacció en diversos pagaments des de Terminal virtual. Quan processis el pagament d’un client mitjançant Terminal virtual:

1. Introdueix un import de pagament i afegeix els descomptes que calguin.

2. Afegeix una nota opcional a la venda i selecciona el punt de venda de l’informe.

3. A Pagament, fes clic a Divideix el pagament.

4. Introdueix l’import del primer pagament. Pots seleccionar entre Introdueix manualment la targeta, Introdueix manualment una targeta regal, Registra el pagament en efectiu o Registra un altre mètode de pagament.

5. Introdueix la informació de la targeta i prem Cobra. Si el pagament falla, pots revisar els detalls del pagament i tornar-ho a provar.

6. Fes clic a Paga la resta per continuar processant els altres mètodes de pagament fins a completar la venda.

7. Si has de canviar l’import o el mètode de pagament, també tens l’opció de modificar la divisió o cancel·lar un pagament completat. Si cancel·les un dels mètodes de pagament, assegura’t de completar la venda, ja que en cas contrari s’anul·larà completament. Per cancel·lar-lo, fes clic a Modifica la divisió.

8. Continua processant els imports del pagament dividit fins que s’hagi completat tota la venda. Pots enviar un rebut digital al client per correu electrònic.

Nota: en aquests moments, no es pot fer servir la funció Afegeix una propina quan divideixis entre diversos mètodes de pagament.

Desa la informació del client amb Terminal virtual

Les funcions Directori de clients i Targeta desada de Square fan que sigui més fàcil desar la informació i cobrar als clients recurrents mitjançant el Tauler de control en línia de Square.

Quan acceptis un pagament mitjançant Terminal virtual, tindràs l’opció de desar el nom i la targeta de pagament del client al seu perfil del Directori de clients per fer-los servir en altres pagaments. També pots emmagatzema de manera segura la targeta desada d’un client del Directori de clients.

Més informació sobre gestió els permisos dels empleats.

Añadir un cliente a una venta

1. Acepta el pago mediante Terminal virtual siguiendo los pasos descritos anteriormente.
  2. Después, busca la transacción en la pestaña Transacciones del Panel de control en línea de Square.
  3. Pulsa los tres puntos y selecciona Añadir cliente para buscar o añadir un cliente.
  4. Haz clic en Añadir cliente para guardarlo.

El pago se incluirá en el perfil del cliente en el Directorio.

Guardar la tarjeta de un cliente

1. Acepta el pago mediante Terminal virtual siguiendo los pasos descritos anteriormente.
  2. Después, ve al Directorio de clientes en el Panel de control en línea de Square.
  3. Busca o crea un cliente nuevo. A continuación, pulsa los tres puntos junto a Tarjeta guardada > Añadir tarjeta.
  4. Escribe su nombre completo como aparece en la tarjeta y su dirección de correo electrónico.
  5. Introduce el número y la información de la tarjeta, incluyendo la fecha de vencimiento y el código CVV.
  6. Haz clic en Descargar formulario de autorización, imprímelo, rellénalo y pide al cliente que lo firme. Deberás guardarlo durante el tiempo que conserves los datos de la tarjeta del cliente.

A partir de este momento, la tarjeta de este cliente quedará guardada en su perfil en el Directorio de clientes.

Cobrar en una tarjeta guardada

1. En la Vista general de Terminal virtual, selecciona Aceptar un pago.
  2. Introduce el importe de pago y añade los descuentos o notas correspondientes.
  3. Selecciona el cliente. Debería aparecer la tarjeta guardada del cliente como método de pago.
  4. Pide al cliente que confirme los últimos 4 dígitos de la tarjeta para saber si sigue siendo válida.
  5. Haz clic en Cobrar.

Dona accés a Terminal virtual a un empleat

Pots configurar la Gestió d’equips per donar accés a Terminal virtual. Abans de començar, hauràs de crea almenys un empleat.

Els empleats que vulguin desar la informació del client i cobrar d’una targeta desada mitjançant Terminal virtual han de tenir activats els permisos següents dins el seu conjunt de permisos:

• Mostrar, modificar, crear i eliminar dades del Directori de clients

• Afegir i eliminar targetes desades dels clients

• Fer servir Terminal virtual

Per donar accés al Terminal virtual a un empleat:

1. Ves a Equip > Equip > Permisos al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona el conjunt de permisos que assignat a aquest empleat.

3. Marca Fes servir el Terminal virtual. Si escau, marca Afegeix i elimina targetes desades dels clients i Mostra, modifica, crea i elimina dades del Directori de clients per permetre que aquest empleat pugui desar i cobrar targetes desades mitjançant Terminal virtual.

4. Fes clic a Continua > Selecciona els punts d’accés en els quals l’empleat pot fer servir el seu conjunt de permisos.

5. Fes clic a Desa.

Nota: els canvis que fas a un conjunt de permisos s’apliquen a tots els empleats assignats a aquest conjunt de permisos. Més informació sobre la gestió dels permisos i dels conjunts de permisos.

Quan concedeixis accés a Terminal virtual, l’empleat rebrà un correu electrònic amb instruccions per configurar el seu compte. Els empleats només podran veure els elements del compte als quals els hagis concedit accés.

Nota: els permisos només estan disponibles mitjançant Gestió d’equips de Square.

Comissions

La comissió per les transaccions processades manualment a través de Terminal virtual és del 2,5 % per transacció. S’aplica la mateixa comissió als pagaments acceptats a través de Terminal virtual mitjançant una targeta desada.

La comissió per als pagaments en persona en connectar l’Square Terminal amb Terminal virtual és de l’1,25 % + 0,05 € per transacció en pagaments sense contacte o amb targeta amb xip i PIN. Pagues el 2 % quan introdueixes manualment el número d’una targeta.

Més informació sobre Comissions per transaccions de Square.