Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Guia per començar amb Square

Crear un compte amb Square

Registra't gratis, sense comissions ocultes

Configurar-ho tot per acceptar targetes de pagament amb Square és qüestió de minuts... Però no et perdis tota la resta de productes i funcions que et poden ajudar a gestionar i fer créixer el negoci.

Aquesta guia en 5 passos et pot ajudar a rebre pagaments més ràpidament, reduir significativament el temps de formació dels empleats, generar informes de vendes i d’inventari complets i reduir el temps que dediques a l’administració.

I si no sé com continuar?
Pots parlar per telèfon amb el nostre equip d’Atenció al venedor de dilluns a divendres de 9:00 a 17:00 CET. Posa’t en contacte amb l’equip d’ajuda >

Fes servir aquesta guia com a referència o comparteix-la amb l’equip. Pots fer-ho desant o imprimint aquesta pàgina. Fes clic amb el botó dret a qualsevol lloc d’aquesta pàgina per desar-la o imprimir-la.

Pots triar productes i funcions segons el teu sector o tipus d’activitat, la mida del teu negoci i el nombre d’empleats.

Pas 1: Enllesteix-ho tot per rebre pagaments

Creació del compte

Per fer Passos Per què?
Crea un compte amb una adreça electrònica del negoci Quan creïs un compte, fes servir l’adreça electrònica del negoci per tenir ben organitzada la informació personal i l’empresarial. Les notificacions importants s’enviaran a aquesta adreça electrònica.
Introdueix la informació personal i de l’empresa Procura que el compte de Square reflecteixi el teu negoci amb precisió.
Introdueix la informació del compte bancari. Rep les transferències en un termini d’1 a 2 dies feiners des de la pestanya Compte i configuració del Tauler de control en línia de Square. Si vincules el teu compte bancari de seguida, t’assegures que Square et pugui enviar els fons el més ràpid possible tan bon punt comencis a acceptar pagaments.
Demana components Com que l’entrega pot tardar una mica, procura tenir-ho tot enllestit per al primer dia i demana els components amb una antelació mínima de 5 dies feiners.
Descarrega l’aplicació de Square Aconsegueix l’aplicació de Square, el sistema TPV dissenyat per créixer a mesura que ho fas tu, per acceptar pagaments a la botiga o des de qualsevol lloc.

Pas 2: configura el teu compte al Tauler de control de Square

El Tauler de control en línia de Square és com la seu del teu negoci, on pots ocupar-te de tot, des d’afegir punts de venda, empleats i articles fins a personalitzar el compte, consultar els informes de vendes i molt més.

Seguretat del compte

Per fer Passos Per què?
Activa la verificació en dos passos La verificació en dos passos proporciona una capa addicional de seguretat al teu compte de Square.

Configuració dels punts de venda

Per fer Passos Per què?
Afegeix punts de venda i adreces Configura els punts de venda per desglossar la informació de les vendes, actualitzar l’inventari i gestionar els empleats de tots els establiments.
Afegeix més comptes bancaris Si fas servir comptes bancaris diferents per a cada punt de venda, ves a la pestanya Comptes bancaris del tauler de control en línia de Square. Selecciona un punt de venda, fes clic a Afegeix un compte bancari extern i completa el procés de verificació del banc.
Opcional Afegeix etiquetes d’ingressos Assigna els ingressos a punts de venda específics mitjançant les etiquetes d’ingressos.
Afegeix el web i els perfils de les xarxes socials Els enllaços al web i als perfils de les xarxes socials es mostraran als rebuts digitals i és una forma excel·lent d’aconseguir més trànsit web.
Opcional Configura el tancament del dia Si el negoci tanca a les 17:00, definir una hora de tancament del dia permetrà a Square agrupar i enviar les transferències en funció de l’activitat comercial d’una jornada. Si tries l’opció predeterminada Tancat, rebràs els fons a partir de les 17:00 del dia feiner següent.

Consulta al calendari de transferències quan rebràs els fons.

Configuració dels rebuts

Per fer Passos Per què?
Personalitza els rebuts i confirma la informació del negoci Personalitza els rebuts i defineix la política de la teva botiga de manera clara i comprensible. El logotip apareix als rebuts digitals dels clients i els ajuda a reconèixer el teu negoci i les seves compres. Pots triar un logotip emmarcat o d’amplada completa per als rebuts.

Configuració de la col·lecció al Tauler de control

Per fer Passos Per què?
Opcional Crea categories Amb les categories, pots classificar els articles en grups diferents, com ara begudes fredes o calentes, i controlar quins articles s’imprimeixen a les comandes per a cuina.
Crea articles Els articles creats al tauler de control en línia de Square es mostren a la caixa i t’ajuden a agilitzar el procés de pagament i a elaborar informes precisos perquè sempre tinguis clar què vens.
Opcional Crea modificadors Deixa que els clients adaptin les comandes al seu gust amb els modificadors i aconsegueix dades més rellevants per a cada article.
Opcional Crea descomptes Crea descomptes en euros i en percentatges per a determinats articles o per a la totalitat d’una venda.
Crea i configura l’IVA Defineix el percentatge de l’IVA i a quins articles s’aplica perquè Square calculi el total automàticament. A l’informe d’impostos hi podràs consultar el total d’impostos recaptats. Configura normes fiscals condicionals perquè se sincronitzin amb les opcions del servei.
Opcional Configura l’inventari Configura la gestió de l’inventari per saber exactament de quantes existències disposes i quan en necessites més.
Opcional Configura les opcions del servei Pren nota de com i on s’han de lliurar les comandes (per exemple, Entrega a domicili o Per emportar) perquè els empleats les puguin preparar correctament. Aquesta informació també es mostra als informes.

Configuració de l’equip

Per fer Per què?
Subscriu-te a Gestió d’equips Accedeix a una gestió sòlida dels empleats i els punts de venda, que inclogui un seguiment de les hores, conjunts de permisos dels empleats, contrasenyes i informes avançats.
Crea un conjunt de permisos Crea Conjunts de permisos amb permisos d’accés específics. Podràs assignar empleats als grups quan els hi convidis.
Configura Torns Square Amb Torns Square, pots fer un seguiment dels registres d’hores dels empleats, crear calendaris, supervisar les comissions i moltes coses més. En funció de la mida del teu equip i de les funcions que necessitis, tens disponible una versió gratuïta i una versió de pagament.
Assigna grups de permisos, codis d’accés i punts de venda Quan crees empleats, els has d’assignar el grup de permisos apropiat, per restringir-los l’accés al Tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de TPV Square.

Consulta les anàlisis

Per fer Passos Per què?
Historial de transaccions, resums i informes Consulta el rendiment del negoci per hora, setmana, any i molt més per poder prendre decisions empresarials amb tota la informació necessària.
Correla les transferències amb les transaccions Fes clic a una transferència al Tauler de control en línia de Square per veure totes les transaccions incloses en una transferència.
Més informació sobre altres informes Crea informes des del Tauler de control en línia de Square que incloguin articles, descomptes, impostos, mètode de pagament, empleats i molt més.

Pas 3: configura els components i l’aplicació de Square

Quan t’arribin els components, pots connectar el teu dispositiu Apple o Android per començar a rebre pagaments. Aquesta secció et mostrarà com.

Configuració del dispositiu

Per fer Passos Per què?
Opcional Crea codis de dispositiu per permetre que els empleats iniciïn sessió en altres dispositius Deixa que els empleats o gerents iniciïn sessió a l’aplicació de Square en el seu propi dispositiu sense fer servir l’adreça electrònica o contrasenya de Square, i emparella els dispositius a punts de venda determinats. Consell d’expert: desa de manera segura el codi de dispositiu com una nota en el dispositiu per facilitar-ne l’accés. Tingues en compte que els codis de dispositiu no es poden tornar a fer servir en altres dispositius.

Configuració de TPV Square

Per fer Passos Per què?
Opcional Configura les propines Demana als clients que introdueixin una propina i personalitza com afegir-les a una venda (% o import personalitzat), o bé desactiva la propina si no és una pràctica habitual
Opcional Configura la gestió de la caixa Fes un seguiment de la quantitat d’efectiu que hi hauria d’haver a la caixa d’efectiu en un moment determinat. Nota: torna a Permisos al Tauler de control en línia de Square si vols permetre als empleats de «Mostrar l’import esperat a caixa»
Activa Gestió d’equips Si has creat permisos d’empleats o càrrecs al Tauler de control en línia de Square, ara és el moment de posar les contrasenyes a funcionar, habilitar el seguiment dels torns, obtenir informes detallats dels empleats i molt més.
Opcional Activa les Comandes obertes Crea comandes que puguis modificar abans de cobrar als clients. Tanca la comanda quan el client estigui a punt per pagar. Torna a Permisos al Tauler de control en línia si vols permetre als empleats de «Gestionar totes les comandes obertes» o «Eliminar o anul·lar els articles desats a les Comandes obertes».
Opcional Activa la gestió de clients Afegeix perfils de clients al directori des de l’aplicació de Square. Pots obtenir més informació sobre les compres i preferències anteriors dels clients.

Configuració dels components

Per fer Passos Per què?
Opcional Connecta caixes d’efectiu Les impressores de rebuts amb interfície Ethernet es connecten per wifi a l’aplicació de Square en una tauleta i mitjançant un cable a una caixa d’efectiu compatible, de manera que aquesta s’obri automàticament quan es produeix una venda i puguis controlar l’efectiu. Nota: la connexió de la caixa d’efectiu per a impressora no es pot fer sense una impressora amb Etherne i no és compatible amb telèfons intel·ligents ni amb impressores amb Bluetooth.
Opcional Connecta impressores USB Imprimeix els rebuts dels clients i els comprovants de comanda amb una impressora de rebuts. Les impressores USB es connecten directament a dispositius Android mitjançant un adaptador USB OTG (On-The-Go), o bé amb l’Square Stand mitjançant el hub accessori del component. Comprova que el teu dispositiu Android sigui compatible amb l’USB OTG o el mode USB Host. Nota: els dispositius autònoms amb iOS no disposen de suport per connectar impressores per USB.
Opcional Connecta una impressora amb interfície Ethernet Les impressores Ethernet són una bona opció si has de connectar més d’una impressora al dispositiu mòbil o tauleta iOS o Android. Connecta diverses impressores a un únic dispositiu mòbil o diversos dispositius a una única impressora Ethernet, tot a través d’una xarxa wifi compartida.
Opcional Connecta una impressora amb Bluetooth Les impressores amb Bluetooth són una bona opció si no tens una interfície Ethernet o per als negocis mòbils. Pots connectar diverses impressores amb Bluetooth a un únic dispositiu mòbil, però només pots connectar un dispositiu mòbil a una impressora amb Bluetooth.
Opcional Configura les impressores Les impressores connectades i les pantalles per a la cuina (KDS) es mostren a l’aplicació de Square perquè puguis personalitzar els articles o categories d’articles que cal imprimir. Si has connectat diverses impressores a l’aplicació de Square, has de triar quins articles o categories d’articles vols que s’imprimeixin i amb quina impressora.

Troba més informació sobre la configuració específica dels components Square a continuació:

Square Reader

Square Terminal

Square Register

Pas 4: forma el teu equip i comença a vendre

Ara que has configurat el compte, el Tauler de control en línia de Square i els components, ja pots formar els empleats. Et recomanem que comencis provant diverses situacions senzilles per garantir que tu, els encarregats i els empleats esteu preparats per començar. 

Formació de l’equip

Per fer Passos Per què?
Accept pagaments i divideix el compte amb el TPV Square Deixa que els empleats practiquin com afegir articles amb modificadors i descomptes a la cistella. Pels negocis d’alimentació i begudes, prova de dividir el compte, seleccionar una opció del servei i desar articles a un compte obert.
Accepta targetes amb l’Square Reader Deixa que els empleats acceptin uns quants pagaments sense contacte i amb PIN i xip per practicar amb l’aplicació de Square i l’Square Reader.
Introdueix la informació de la targeta manualment Descobreix com introduir un número de targeta quan la targeta o el client no hi siguin físicament, per exemple, per a les comandes al telèfon o quan no disposes del teu lector. Revisa les pràctiques recomanades per Acceptar pagaments.
Accepta altres mètodes de pagament Prova de registrar efectiu, xecs, targetes regal de tercers i altres mètodes de pagament. Quan un pagament estigui registrat com a Efectiu o Altres mètodes de pagament, els diners d’aquestes transaccions s’intercanviaran directament entre el negoci i els clients i Square no els ingressarà.
Registra l’entrada o la sortida Dona a cada empleat la seva pròpia contrasenya i mostra’ls com és de fàcil registrar l’entrada i la sortida.

Formació d’encarregats

Per fer Passos Per què?
Consulta i modifica els torns Mostra als encarregats que tinguin accés al Tauler de control com modificar torns, veure informes o registrar la sortida dels empleats.
Consulta i gestiona les caixes d’efectiu Inicia i finalitza un torn de caixa, fes ingressos i despeses i imprimeix un informe de caixa.
Opcional Tramita reembossaments complets o parcials Si tens permisos restringits per reembossar als responsables, revisa els passos a seguir per fer un reembossament.
Consulta i imprimeix informes a l’aplicació Consulta, imprimeix o envia per correu electrònic el resum diari de les vendes directament des de l’aplicació de Square.
Visualitza i respon els comentaris Si fas un pagament de prova, pots deixar un comentari de prova i consultar-lo al Tauler de control de Square. Prova de respondre als comentaris i de reembossar la venda.

Pas 5: impulsa el teu negoci amb Square

Un cop comencis a acceptar pagaments amb Square, podràs ampliar el negoci amb integracions de tercers i molt més. 

Interactua amb els clients

Per fer Passos Per què?
Opcional Puja el Directori de clients Gestiona la informació del client des del Tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de Square.

Ven en línia

Per fer Passos Per què?
Opcional Configura Vendes en línia Square Crea un lloc web de comerç electrònic professional i versàtil amb Vendes en línia de Square i fes un seguiment de totes les vendes en un únic lloc. Vincula-hi el compte de Square per acceptar pagaments en línia i per vendre els teus articles.

Imprimeix aquesta guia

Fes servir aquesta guia com a referència o comparteix-la amb els empleats. Pots fer-ho desant o imprimint aquesta pàgina. Fes clic amb el botó dret a qualsevol lloc d’aquesta pàgina per desar-la o imprimir-la. 

Com començar amb Square per a restaurants

Si tens previst fer servir el nostre programari de TPV Square per a restaurants, la Guia per començar amb Square per a restaurants t’ajudarà a posar-te en marxa.

Com començar amb Vendes en línia Square

Consulta la nostra Guia per començar amb Vendes en línia Square per obtenir ajuda sobre la configuració del web.

No trobes el que necessites?