Cobra als clients amb l’aplicació de TPV de Square per a comerços

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris de comerços i empleats amb permisos de procés de pagament i amb una subscripció al pla Gratuït, Plus o Prèmium de Square per a comerços que processin el pagament d’un client a través de l’aplicació de TPV de Square per a comerços. Consulta més informació sobre els permisos personalitzats amb Square.

Informació sobre com cobrar als clients

A l’aplicació de TPV de Square per a comerços, ves a la pestanya Procés de pagament del menú principal. Un cop hagis acabat d’afegir articles a la cistella del client, pots processar el pagament per completar la venda. Podràs fer-ho a la pàgina Procés de pagament.

Abans de començar

Afegir articles a la cistella: pots consultar més informació sobre com afegir i eliminar articles, escanejar el número GTIN d’un article o desar la cistella del client per a més tard a l’article Crea cistelles per als clients a l’aplicació de TPV de Square per a comerços del Centre d’ajuda.

Impost sobre les vendes: un cop hagis creat impostos des del Tauler de control de Square, podràs aplicar impostos sobre les vendes o de qualsevol altre tipus aplicable a les vendes d’articles. Recorda que els impostos poden aplicar-se a un o diversos punts de venda. Consulta més informació sobre com Crea i gestiona la configuració dels impostos sobre la venda.

Descomptes: per afegir un descompte a la cistella, assegura’t d’haver-ne creat un al Tauler de control de Square o la pestanya Articles de l’aplicació de TPV de Square per a comerços. Consulta més informació sobre com Crea i gestiona descomptes per a articles i categories específics, promocions en períodes festius o ofertes de durada limitada.

Descomptes

Tots els descomptes (siguin per a un article específic o tota la cistella) s’inclouen a prop de cada article als rebuts impresos i digitals. D’aquesta manera, els clients sabran exactament quant ha costat cadascun d’ells. Els descomptes que s’apliquen a articles específics sempre es mostraran desglossats per article als rebuts. Això ajuda el personal de caixa a identificar clarament l’import d’un article retornat i agilitza el procés de devolució.

Afegeix un descompte al total de la venda des de l’aplicació de TPV de Square per a comerços

Un cop hagis creat els descomptes, pots afegir-los a les vendes:

1. Obre l’aplicació de TPV de Square per a comerços i toca Procés de pagament.
  2. Toca Descomptes a la secció Dreceres. També pots tocar Cerca > Descomptes.
  3. Selecciona un descompte per afegir-lo a la cistella. Si escau, toca Aplica un descompte.
  4. La cistella s’actualitzarà amb l’import del descompte aplicat a tots els articles.
  5. Si no indiques un import, pots tocar el descompte a la cistella per modificar-lo.

Per eliminar un descompte, llisca el dit de dreta a esquerra i toca la icona de la paperera.

Afegeix descomptes a articles específics des de l’aplicació de TPV de Square per a comerços

1. Obre l’aplicació i toca Procés de pagament.
  2. Afegeix articles a la cistella.
  3. Toca l’article que vulguis vendre amb descompte.
  4. Activa l’opció Descomptes i revisa’ls.
  5. Toca Desa > Desa els canvis.
  6. Toca Cobra per completar la venda.

Per eliminar els descomptes d’un article, desactiva l’opció Descomptes.

Modifica la configuració del descompte des del Tauler de control de Square

Pots triar si vols que els descomptes que s’apliquen a tota la cistella apareguin desglossats per article al rebut o si només vols que s’hi inclogui l’import total.

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Compte i configuració > Informació del negoci > Rebuts.
  2. A la secció Articles i total, activa o desactiva l’opció Mostra l’import total estalviat quan s’apliqui més d’un descompte.
    3. Activa o desactiva l’opció Mostra els descomptes aplicats a la cistella desglossats per article.

Accepta propines

Per oferir als clients l’opció d’afegir una propina a l’import total, activa les propines al perfil assignat al dispositiu des del Tauler de control de Square. Consulta més informació sobre com Crea i gestiona perfils de dispositiu.

Per activar les propines en un dispositiu:

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Configuració > Gestió de dispositius > Perfils > Perfils de dispositius.

2. Fes clic al perfil de dispositiu assignat a una aplicació de TPV de Square per a comerços on vulguis activar les propines.

3. Fes clic a Gestiona a la secció Configuració.

4. Fes clic a Propines i activa l’opció Accepta propines.

5. Especifica’n les preferències:

• En activar l’opció Imports de propina intel·ligents, el funcionament és el següent: si la transacció és inferior a 10 €, pots triar entre Cap propina, 1 €, 2 € o 3 €. Si és igual o superior a 10 €, pots triar entre Cap propina, 15 %, 20 % o 25 %.

• En activar l’opció Configura els percentatges, pots definir tres imports personalitzats i modificar-los en qualsevol moment.

• Tria com vols calcular les propines: Després d’impostos o Abans d’impostos.

6. Quan hagis acabat, fes clic a Desa.

Per activar les propines al dispositiu des de l’aplicació de TPV de Square per a comerços, toca ≡ Més > Configuració > Procés de pagament > Propines i activa l’opció Accepta propines.

Articles relacionats

Consulta els articles següents del Centre d’ajuda per agilitzar el procés de pagament per als clients i el personal: