Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Preguntes més freqüents sobre Subscripcions de Square

Amb Subscripcions de Square pots fer un seguiment dels plans de subscripció i dels subscriptors des del mateix lloc on vens les subscripcions (ja sigui Vendes en línia Square, Square per a restaurants, Square per a comerços o Cites Square), així com crear i gestionar plans i afegir nous clients a les subscripcions. Tot des d’un sol lloc.

Consulta més informació sobre començar amb les Subscripcions al Tauler de control per crear una subscripció.

Comença

Què puc fer amb les Subscripcions de Square?

Amb les Subscripcions de Square, els clients es poden subscriure a qualsevol article de la teva Col·lecció d’articles de Square. T’expliquem alguns dels avantatges que ofereixen:

  • Seguiment dels articles de les subscripcions tramitades
  • Ajuda per als enviaments pagats
  • Informes de vendes millorats
  • Gestió de la tramitació de les comandes, com ara l’opció de mostrar totes les comandes que provenen de les subscripcions a l’Administrador de comandes de Square
  • Opció d’afegir les adreces d’enviament validades a les comandes de les subscripcions
  • Configuració dels impostos sobre les vendes per article de Square, que s’aplica automàticament a totes les comandes que provenen de les subscripcions
  • Descomptes per als plans «Subscriu-t’hi i estalvia»
  • Possibilitat d’incloure imatges, descripcions, variants i modificadors d’articles

Nota: en aquests moments, les funcions de les subscripcions només estan disponibles a Vendes en línia Square i a la Col·lecció d’articles de Square. Més endavant, també estaran disponibles en altres canals de vendes, com TPV Square i els enllaços de Pagaments en línia Square.

Puc vendre subscripcions a través de TPV Square?

En aquests moments, no podem vendre plans de subscripció associats a articles a través de TPV, però tenim la intenció d’activar aquesta opció en el futur.

Si ja tenies plans de subscripció i no estan vinculats a la teva Col·lecció d’articles de Square, podràs continuar venent-los a través de TPV. Aquests plans duran l’etiqueta d’«heretat».

Puc vendre subscripcions a través del meu web de Vendes en línia Square?

Nota: perquè els clients es puguin subscriure als teus articles, has de millorar el pla del teu web de Vendes en línia Square.

Sí, pots vendre subscripcions en línia a través del teu web de Vendes en línia Square. Primer has de configurar un pla de subscripció i, a continuació, anar a Vendes en línia Square al Tauler de control per vincular un pla de subscripció a l’article. Si vols més informació, aquí t’expliquem com configurar subscripcions d’articles a Vendes en línia Square.

Quin preu té Subscripcions de Square?

Subscripcions de Square no té quotes mensuals ni costos fixos. Només pagues l’1,4 % + 0,25 € per transacció amb targetes de l’EU i l’EEE i el 2,9 % + 0,25 € per transacció amb targetes del Regne Unit i de fora l’EEE per cada subscripció. Si tens el pla Prèmium de Vendes en línia Square, només pagues l’1,4 % + 0,15 € per transacció amb targetes de l’EU i l’EEE i el 2,9 % + 0,15 € per transacció amb targetes del Regne Unit i de fora l’EEE. Pots fer servir Subscripcions de Square de franc al Tauler de control, als enllaços de Pagaments en línia Square i a TPV Square.

Nota: per accedir a Subscripcions a través de Vendes en línia Square, hauràs de tenir un pla de pagament per al web.

Gestiona les subscripcions

Què vol dir l’etiqueta «heretat» als plans de subscripció?

Des de la darrera actualització, les subscripcions estan vinculades als articles de la teva Col·lecció d’articles de Square. Això vol dir que tots els nous plans de subscripció hauran d’estar associats a un article.

Pots continuar afegint subscriptors als plans que no estiguin vinculats a articles. Aquests plans antics, duran l’etiqueta d’«heretat» perquè els puguis identificar. Aquesta etiqueta es mostra a la llista de plans de subscripció del Tauler de control, així com a la informació específica destinada als subscriptors.

Puc fer un seguiment de les existències tramitades mitjançant els meus plans de subscripció?

Sí, pots donar l’opció de subscriure’s a qualsevol article de la teva Col·lecció d’articles de Square. Les existències de l’article s’aniran actualitzant a mesura que tramitis les comandes vinculades a subscripcions. Per exemple, si vens cafè, pots crear un pla de subscripció mensual per als paquets de cafè. A mesura que vagis tramitant les comandes, les existències baixaran per coincidir amb les vendes associades a les subscripcions.

Com funcionen els plans de subscripció que no estan associats a cap article de la meva Col·lecció d’articles de Square?

Si ja tenies plans de subscripció i no estan vinculats a la teva Col·lecció d’articles de Square, pots continuar afegint-hi subscriptors. El que no podràs fer a partir d’ara és crear un pla de subscripció que no estigui vinculat a la Col·lecció d’articles.

Abans que les subscripcions funcionessin de manera conjunta amb els articles, cap pla de subscripció creat a través de Subscripcions de Square estava vinculat a la teva Col·lecció d’articles de Square. Això implicava més dificultat a l’hora de gestionar les existències, aplicar impostos i descomptes i mostrar les imatges, descripcions, variants i modificadors dels productes vinculats a les vendes per subscripció.

On puc veure les comandes que provenen de les subscripcions quan és hora de tramitar-les?

Totes les comandes procedents de les subscripcions es mostraran a l’Administrador de comandes de Square amb la resta de comandes.

Com sabré que he rebut una nova subscripció?

Rebràs un correu electrònic on se t’indicarà que s’ha pagat una factura corresponent al teu pla de subscripció.

El subscriptor també rebrà un correu electrònic informant-lo que s’ha subscrit al pla. El seu correu electrònic contindrà un enllaç amb l’opció Gestiona, que li permetrà actualitzar la seva informació de pagament, posar en pausa o reprendre la subscripció (si has activat aquesta opció) i cancel·lar-la.

Capacitats

Els clients poden posar en pausa i reprendre les subscripcions?

Sí. Si actives aquesta opció en el moment de crear un pla, tant tu com els subscriptors podreu posar en pausa una subscripció i reprendre-la més endavant. Si no l’actives, només tu podràs posar en pausa i reprendre una subscripció.

Es pot canviar un article en una subscripció activa?

En aquest moment, no es poden canviar articles a les subscripcions existents.

Puc establir períodes de compromís per a les subscripcions?

Ara per ara, no es poden crear plans de subscripció amb períodes de compromís (per exemple, que els clients hagin d’estar subscrits durant un mínim de 6 mesos per poder cancel·lar la subscripció). Els subscriptors tindran l’opció de cancel·lar la subscripció en qualsevol moment a través de l’enllaç Gestiona que hi ha a la part inferior dels correus electrònics de subscripció.

No trobes el que necessites?