Comença amb les promocions de Fidelització Square

Amb Fidelització Square, pots crear un programa digital de recompenses per oferir recompenses als clients per les seves compres. En crear promocions amb el programa de fidelització, pots incentivar que els clients tornin per aconseguir més recompenses.

Si no saps per on començar, aquí tens algunes idees per treure el màxim profit de la teva promoció:

• Dies amb poca feina: per atreure clients al negoci els dies amb menys activitat, ofereix el doble punts per la seva visita.

• Hora feliç: permet que els clients obtinguin punts addicionals si compren articles o contracten serveis específics en una franja horària determinada per aconseguir més vendes o eliminar l’excés d’inventari.

• Dies festius: guanya diners durant les vacances d’hivern i premia els clients amb punts personalitzats que poden fer servir al negoci.

Fidelització Square també s’integra amb Màrqueting per correu electrònic de Square perquè puguis enviar campanyes als clients per aconseguir que tornin a l’establiment.

Crea una promoció

Per crear una promoció de fidelització, has de configurar un programa de fidelització. Aquí t’expliquem com configurar el teu Programa de fidelització de Square.

Tingues en compte que, en aquest moment, els criteris de les promocions per a articles i categories només estan disponibles per als programes de fidelització basats en les visites i en la despesa.

Des del Tauler de control

Per crear una promoció des del tauler de control en línia de Square:

1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square i fes clic a Fidelització.

2. Fes clic a Promocions de fidelització > Crea una promoció.

3. A la pàgina Configuració de la promoció, introdueix un nom per a la promoció. Si tens diversos punts de venda, selecciona aquells on vulguis aplicar la promoció. Nota: els noms de les promocions no poden superar els 50 caràcters.

4. Continua omplint la informació de la promoció, com ara l’interval de dates i l’hora i dies de la setmana en què estarà disponible.

5. A Detalls de la promoció, tria el tipus i el valor de la promoció. Pots triar entre un multiplicador de punts (per exemple, els clients aconseguiran el doble de punts per una transacció) o punts personalitzats (per exemple, els clients rebran cinc punts més per una transacció).

6. Indica l’import mínim de compra per transacció. Nota: l’import mínim de compra se suma a l’import mínim de compra del programa de fidelització. Si la promoció no en té cap, es continuaran aplicant els requisits de l’import mínim de compra del programa a la transacció. Els imports mínims de compra no s’apliquen als programes de fidelització basats en articles o categories.

7. Si escau, indica els articles que ha d’incloure la transacció perquè s’hi apliqui la promoció, juntament amb el tipus de recompensa.

8. Fes clic a Publica la promoció.

Des del TPV Square

Per crear una promoció des de l’aplicació de TPV Square:

1. Inicia la sessió a l’aplicació i toca Més > Configuració > Fidelització.

2. Desplaça’t fins a la secció Promocions de fidelització i selecciona Crea una promoció. Pots consultar les promocions en curs del programa si toques Promocions actives.

3. Posa-li un nom a la promoció i tria’n el tipus. Els tipus de promoció poden ser un multiplicador de punts (per exemple, els clients aconseguiran el doble de punts per una transacció) o punts addicionals (per exemple, els clients rebran cinc punts més per una transacció). Nota: els noms de les promocions no poden superar els 50 caràcters.

4. Si tens diversos punts de venda, selecciona aquells on vulguis aplicar la promoció i toca Fet.

5. Continua omplint la informació de la promoció, com ara el calendari, la data d’inici i finalització i l’hora i dies de la setmana en què la vols aplicar.

6. Indica l’import mínim de compra per transacció i, si escau, els articles que ha d’incloure perquè s’hi apliqui la promoció, juntament amb el tipus de recompensa. Nota: l’import mínim de compra per transacció se suma a l’import mínim de compra del programa de fidelització. Si la promoció no en té cap, es continuaran aplicant els requisits de l’import mínim de compra del programa a la transacció. Els imports mínims de compra no s’apliquen als programes de fidelització basats en articles o categories.

7. Toca Desa la promoció.

Un cop hagis creat una promoció, la pots consultar i modificar a la pestanya Promocions de la secció Fidelització, al tauler de control en línia de Square. En aquests moments, no es poden gestionar les promocions des de l’aplicació de TPV Square.

Ni el negoci ni els clients han de fer res perquè s’apliqui una promoció a la venda, ja que es farà de manera automàtica durant el procés de pagament amb les transaccions que compleixin els requisits. I les que no els compleixin no rebran cap punt addicional. Els punts promocionals dels clients també s’actualitzaran automàticament en cas de reembossament.

Nota: les promocions de fidelització estan limitades a una transacció per client i dia i estan disponibles per a tots els clients inscrits al programa.

Elimina una promoció

Per eliminar una promoció de Fidelització Square:

1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square i fes clic a Fidelització

2. Fes clic a Promocions defidelització i selecciona la promoció que vulguis eliminar.

3. Fes clic a Cancel·la la promoció.

Recorda que, en aquest moment, només pots modificar o eliminar les promocions a través del tauler de control en línia de Square.

Envia campanyes promocionals

Si et subscrius al Màrqueting per correu electrònic de Square, pots enviar campanyes de màrqueting per missatge de text o correu electrònic als clients amb els detalls de la promoció. En crear una campanya de màrqueting per correu electrònic, apareixerà una opció per anunciar una promoció de fidelització als clients. Els clients hauran d’indicar el seu número de telèfon o adreça electrònica per inscriure’s al programa o iniciar la sessió.

Si vols enviar una campanya de màrqueting per correu electrònic, l’hauràs de crear des de la pestanya de màrqueting del tauler de control en línia de Square. Aquestes campanyes només s’envien als clients que han desat una adreça electrònica i que han acceptat rebre comunicacions de màrqueting del teu negoci.

Consulta més informació sobre com comença a fer servir Màrqueting Square.

Informes de les promocions

Si fas servir el màrqueting per missatge de text per contactar amb els clients, un cop hagis creat la primera promoció, l’informe de Fidelització Square en mostrarà els detalls. Podràs consultar les dades següents de qualsevol promoció:

• Clients que han fet servir la promoció: el nombre de clients que han activat la promoció i el nombre de vegades que ho han fet.

• Transaccions atribuïbles: el nombre de transaccions en què s’ha activat l’incentiu de la promoció.

• Import de les vendes: l’import total de vendes de les transaccions en què s’ha activat l’incentiu de la promoció.

Nota: els informes sobre els bescanvis de les promocions de fidelització que s’envien a través d’una campanya de Màrqueting Square no apareixen als informes de la campanya, però sí que s’hi mostren les visites generals dels clients. Tota la informació de les promocions de fidelització es reflecteix a les mètriques dels informes de Fidelització Square.

Preguntes més freqüents

Els clients poden aplicar les recompenses obtingudes durant una promoció a la transacció que estan fent?

No. Els punts de fidelització que s’obtenen com a part d’una promoció s’atorguen durant la transacció en curs, però només es podran comptabilitzar per a una recompensa en una transacció posterior. Tingues en compte que les promocions de Fidelització Square estan limitades a una transacció al dia per client.

Una promoció substitueix la configuració actual del meu programa de fidelització?

No. Les promocions de fidelització multipliquen o sumen punts que s’afegeixen al programa de fidelització en curs i no substitueixen la configuració actual del programa.

Per exemple, si el programa de fidelització actual dona 10 punts als clients per cada visita i un client compleix els requisits per acumular el triple de punts en una transacció feta durant una promoció d’hora feliç, aconseguirà 30 punts per aquesta transacció.

Els clients només obtindran punts o aconseguiran la recompensa promocional si la transacció compleix els requisits per obtenir punts.

Puc especificar un import mínim de despesa per a una promoció si el programa de fidelització està configurat per a recompenses basades en articles o categories?

No. En aquests moments, els imports mínims de despesa només s’apliquen als programes basats en visites o imports gastats.

Puc aplicar diversos incentius promocionals a una transacció?

No. Només es pot obtenir un incentiu promocional com a part d’una transacció. En els casos en què s’activin dues promocions a la mateixa transacció, s’aplicarà la promoció més recent.

Les promocions poden atorgar un percentatge o import monetari de descompte sobre una transacció?

No. Les promocions de fidelització només poden multiplicar punts (com ara doblar el nombre de punts guanyats durant l’hora feliç) o atorgar una quantitat personalitzada de punts (com ara cinc o deu punts addicionals) per transacció.