Inici>Accepta pagaments

Primers passos amb les Subscripcions al Tauler de control

Amb Subscripcions de Square al Tauler de control de Square, pots fer un seguiment dels plans de subscripció i dels subscriptors des de les aplicacions on en venguis, a més d’afegir-hi clients, i crear i gestionar plans. Tot des d’un sol lloc.

Crea un pla

1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Squarei fes clic a Pagaments > Subscripcions > Plans.

2. Fes clic a Crea un pla per afegir-ne les dades.

3. A Informació del pla, tria el Nom del pla (només el veuràs tu). Fes clic a Assigna articles i selecciona els productes que escaiguin. Per assignar articles del catàleg al pla que creïs, selecciona els que vulguis tenir disponibles per a les subscripcions. Aquí tens més informació sobre com creació de nous articles.

4. Fes clic a Afegeix la freqüència per triar la freqüència de facturació del pla.

5. La freqüència de facturació pot ser quinzenal, mensual, trimestral o semestral.

6. Pel que fa a la data d’inici de la facturació, pots facturar als clients en el moment de la subscripció, l’últim dia de cada mes o triar la data que vulguis. Nota: només podràs triar una data d’inici de facturació per als plans de subscripció mensual nous. Quan l’hagis triada, l’opció de facturació parcial passarà a ser Prorrateja o Cobra el preu complet.

7. Estableix un límit per a la finalització del pla o, si vols que sigui continu, selecciona Mai.

8. Si hi ha un descompte associat amb aquesta freqüència, activa l’opció corresponent i assigna un percentatge o un descompte específic a l’import.

9. Si vols que els clients puguin posar en pausa les subscripcions, activa Posa en pausa les subscripcions i estableix un límit de durada de la pausa. Nota: repeteix aquests passos si vols afegir una altra freqüència.

10. Fes clic a Afegeix quan hagis acabat.

El pla nou apareixerà a dins de Plans, a la secció de Subscripcions del Tauler de control de Square. També pots afegir el pla nou de subscripció als articles del web a Vendes en línia Square. Aquí t’expliquem com configurar subscripcions d’articles a Vendes en línia Square.

Modifica un pla

Per modificar un pla existent, ves a Pagaments > Subscripcions > Plans al Tauler de control de Square i, al costat del pla que vols modificar, fes clic a . . .Nota: els canvis que es facin al pla només afectaran les subscripcions noves. Les actualitzacions no afectaran les subscripcions existents.

Per afegir articles a un pla existent:

1. A l’opció Articles, fes clic a Assigna articles.

2. Al menú Selecciona articles, marca els que vulguis afegir al pla.

3. Fes clic a Fet.

Per actualitzar les freqüències d’un pla existent:

1. Si vols afegir una freqüència nova, a Opcions de freqüència, fes clic a Afegeix la freqüència i, al menú desplegable, selecciona la que vulguis.

2. Modifica la data de finalització, edita o afegeix descomptes, i activa o desactiva l’opció de posar en pausa o reprendre el pla.

3. Per eliminar una freqüència, fes clic a ... al costat de la que vulguis eliminar i selecciona Desactiva.

4. Per modificar una freqüència, fes clic a ... al costat de la que vulguis modificar i selecciona Edita. Fes els canvis i toca Desa.

5. Per duplicar una freqüència, fes clic a ... al costat de la que vulguis duplicar i selecciona Duplica. Edita la configuració i crea’n una de nova a partir de la que ja existeix.

6. Fes clic a Desa.

Duplica o desactiva un pla

A la pàgina de Plans, pots duplicar una subscripció o desactivar qualsevol pla. També pots compartir l’enllaç de pagament amb els clients perquè encara sigui més fàcil subscriure’s-hi.

Com puc duplicar un pla?

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Pagaments > Subscripcions > Plans.
  2. Troba el pla que vols duplicar i fes clic a la icona de més opcions (. . .) del pla en qüestió.
  3. Selecciona Duplica el pla.
  4. Revisa els detalls del pla i fes-hi els canvis que consideris.
  5. Fes clic a Desa.

Com puc desactivar un pla?

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Pagaments > Subscripcions > Plans.
  2. Troba el pla que vols desactivar i fes clic a la icona de més opcions (. . .) del pla en qüestió.
  3. Selecciona Desactiva el pla.
  4. Apareixerà una finestra emergent perquè confirmis que vols desactivar el pla. Per continuar, fes clic a Desactiva el pla. Les subscripcions que hi hagi dins d’un pla desactivat no es veuran afectades i es continuaran renovant fins que es cancel·lin.

Nota: només pots duplicar o desactivar un pla des del Tauler de control de Square.

Crea una subscripció

Pots afegir un client existent o crear-ne un de nou per afegir-lo a un pla de subscripció. Per crear una subscripció:

1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square i fes clic a Pagaments > Subscripcions > Crea una subscripció.

2. Al camp Client, selecciona un client del Directori de clients o introdueix el nom d’un client nou:

• si afegeixes un client existent, es carregaran automàticament les seves dades de subscriptor.

• Si crees un client nou, introdueix l’adreça electrònica o el número de telèfon a les dades del subscriptor. Nota: pots afegir una nota per al subscriptor (només la veuràs tu).

3. Selecciona el punt de venda i la data d’inici de la subscripció.

4. Tria un pla al menú desplegable. Si es pot triar entre diverses freqüències, selecciona’n una al menú desplegable Freqüència. Nota: pots fer clic a Mostra la informació del pla per consultar un resum de les opcions de subscripció del pla seleccionat.

5. Per afegir articles a aquesta subscripció, fes clic a Afegeix un article i selecciona’n un que ja tinguis al catàleg.

6. Per afegir un descompte, fes clic a Afegeix un descompte i selecciona’n un que ja tinguis o crea’n un de nou. Si en crees un de nou i el vols desar per fer-lo servir en un altre moment, fes clic a Desa el descompteper a futures transaccions. Toca Desa quan hagis acabat.

7. Tria el mètode de tramitació. Nota: les comandes marcades amb l’opció Sense tramitació es continuaran mostrant a l’Administrador de comandes, però no tindran informació d’enviament. Si tries l’opció Enviament, hauràs d’afegir una adreça d’enviament.

8. Introdueix la informació de pagament per als clients nous o selecciona la informació de pagament que ja tinguis desada per als clients existents. També pots enviar una factura per correu electrònic.

9. A Informació del pla, fes clic a Afegeix un pla i selecciona el pla de subscripció al qual vols afegir el client. Si vols afegir un impost sobre les vendes a la subscripció, fes clic a Afegeix un impost sobre les vendes i després Desa.

10. Revisa la informació i fes clic a Desa per iniciar la subscripció del client.

Nota: els clients poden gestionar, posar en pausa, renovar i cancel·lar les subscripcions fent clic a l’enllaç Gestiona la subscripció que trobaran a tots els correus electrònics que rebin amb notificacions sobre les subscripcions.

Gestiona les subscripcions

Un cop hagis creat un pla, podràs començar a afegir-hi clients com a subscriptors. Pots consultar una llista actual de totes les subscripcions (actives, en pausa i cancel·lades) a Subscripcions al Tauler de control de Square. Per accedir-hi ràpidament, pots cercar les subscripcions per nom del client.

Mostra o modifica una subscripció

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Pagaments > Subscripcions.
  2. Fes clic a la subscripció que vols mostrar per consultar-ne la informació i selecciona Modifica per fer-hi canvis. Aquí hi pots modificar la informació següent:

• Dades del client: fes clic a Modifica el perfil per modificar la informació del client i, quan hagis acabat, a Desa.
  • Nota de la subscripció: fes clic a la nota per modificar-la.
  • Dades de la subscripció: modifica la freqüència de facturació (setmanal, quinzenal o mensual).
  • Article: fes clic a Afegeix un article per seleccionar el que vulguis afegir a la subscripció des de la col·lecció d’articles. Fes clic a l’article que has afegit per modificar-ne les opcions o la quantitat, o bé al botó perquè s’elimini de la subscripció. Per modificar la informació de l’article (com ara les variants), fes clic al nom i, quan hagis acabat, a Desa.
  • Descomptes: fes clic a Afegeix un descompte i introdueix-ne els detalls (nom i tipus d’import). Fes clic al botó de suprimir per eliminar el descompte.
  • Costos del servei: si és el cas, fes clic a Afegeix un cost del servei i introdueix-ne els detalls (nom i tipus d’import). Fes clic al botó de suprimir per eliminar-lo.
  • Tramitació: fes clic a Modifica per canviar el tipus de tramitació o l’adreça d’enviament.
  • Detalls del pagament: canvia el mètode de pagament seleccionant un dels altres mètodes desats o envia una factura per correu electrònic.
    1. Fes clic a Desa i revisa els canvis de la subscripció. A continuació, fes clic a Confirma. El client rebrà un correu electrònic amb un resum dels canvis a l’adreça que tingui desada.

Posa una subscripció en pausa

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Pagaments > Subscripcions.
  2. Fes clic a la subscripció que vols posar en pausa.
  3. Fes clic a la icona de més opcions (…) que hi ha a la informació de la subscripció i selecciona Posa la subscripció en pausa.
  4. Tria si vols posar la subscripció en pausa Indefinidament o Per cicle de facturació.
  5. Per confirmar la selecció, fes clic a Desa.

El client rebrà una notificació indicant que la subscripció s’ha posat en pausa. L’estat de la subscripció canviarà de Pausa programada a En pausa al final del cicle de facturació actual.

Reprèn una subscripció

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Pagaments > Subscripcions.
  2. Fes clic a la subscripció que vols reprendre.
  3. Fes clic a la icona de més opcions (…) que hi ha a la informació de la subscripció i selecciona Reprèn la subscripció.
  4. Tria reprendre la subscripció Immediatament o A la pròxima data de facturació.
  5. Per confirmar la selecció, fes clic a Desa.

El client rebrà una notificació quan es reprengui la subscripció i l’estat passarà a Activa.

Cancel·la una subscripció

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Pagaments > Subscripcions.
  2. Fes clic a la subscripció que vols reprendre.
  3. A la part inferior de la informació de la subscripció, fes clic a Cancel·la la subscripció a la part inferior de la informació de la subscripció.
  4. Per confirmar la cancel·lació, fes clic a Cancel·la la subscripció > Fet.

El client rebrà una notificació indicant que la subscripció s’ha cancel·lat. A partir d’ara, l’estat es mostrarà com a Cancel·lada al Tauler de control.

Nota: els clients poden gestionar, posar en pausa, renovar i cancel·lar les subscripcions fent clic a l’enllaç Gestiona la subscripció que trobaran a tots els correus electrònics que rebin amb notificacions sobre les subscripcions.