Connecta i gestiona el hardware amb l’aplicació de Square

Connectar components amb l’aplicació de TPV Square és molt senzill gràcies a la barra d’estat i al hub de hardware de Square, un sistema integrat en l’aplicació des d’on podràs:

• Consulta quin hardware de Square o de tercers està connectat al dispositiu.

• Configura hardware nou.

• Configura hardware existent.

• Consulta informació detallada sobre cada component connectat.

Supervisa d’un cop d’ull totes les accions que cal dur a terme per poder continuar treballant sense entrebancs.

Si hi ha cap problema relacionat amb el hardware de Square o els accessoris de tercers, la barra d’estat t’ho notificarà en temps real. Pots tocar-la per accedir fàcilment a la configuració en un dispositiu mòbil, iPad o tauleta Android.

Nota: aquesta funció encara no està disponible a l’Square Terminal ni a l’Square Register.

Al Centre d’ajuda trobaràs més informació sobre com pots connectar hardware o accessoris de tercers amb el teu dispositiu.

Barra d’estat

Quan connectis hardware de Square o accessoris de tercers, apareixeran diversos missatges destacats quan tinguin lloc processos com emparellaments, connexions, resolucions de problemes o actualitzacions, o mentre acceptis pagaments. A la pantalla Configuració del hub de hardware trobaràs més informació sobre els missatges de la barra d’estat. Per consultar-la, fes clic directament a la barra d’estat o ves a ≡ Més > Configuració > Hardware. A la secció El meu hardware podràs consultar més informació i gestionar els dispositius connectats.

Definicions de la barra d’estat

A continuació tens una guia per interpretar la barra d’estat de l’Square Reader i l’Square Stand:

Terminologia Definició
Icona de la barra d’estat La barra d’estat mostrarà una marca ✔️ si els components o els accessoris de tercers estan connectats correctament, un punt groc 🟡 per a les advertències (per exemple, si el lector té poca bateria) o un punt vermell 🔴 si hi ha un problema de connectivitat.
Text de la barra d’estat El text indicarà quin component està connectat. Si no hi apareix el component o l’accessori de tercers, vol dir que no està connectat.
Bàner de la barra d’estat Si veus un bàner que ocupa tota la barra d’estat, vol dir que hi ha problemes que cal resoldre. Toca’l per a més informació.
Color de la barra d’estat Definició
Grisa o negra La barra d’estat es veurà grisa per defecte o negra en el mode fosc.
Groga (iOS) o taronja (Android) Si hi ha problemes que poden afectar l’ús dels components o els accessoris de tercers, la barra d’estat es tornarà groga.
Vermella Si no hi ha connexió a internet o els pagaments estan desactivats, la barra d’estat es tornarà vermella.

Definicions de la barra d’estat de l’Square Reader

Lector Descripció
Activa el Bluetooth per connectar el lector. Comprova que la configuració Bluetooth estigui activada per vincular-hi el hardware, com ara l’Square Reader o un escàner de codi de barres.
Prem el botó del lector per tornar a connectar-lo. És possible que el lector hagi estat inactiu durant massa temps i s’hagi d’encendre per connectar-se a l’aplicació. Prem el botó del lector. La barra d’estat canviarà a «Connectant al lector». Quan es torni a connectar correctament, apareixerà ✔️ Lector.
S’estan comprovant les actualitzacions del lector El software del lector s’actualitzarà automàticament. No podràs acceptar pagaments mentre s’estigui actualitzant el lector.
El lector no està preparat: toca aquí per obtenir més informació Toca la barra taronja per resoldre el problema amb el lector.
🟡 S’està actualitzant el lector: no tanquis l’aplicació de Square No tanquis l’aplicació de TPV Square fins que l’actualització s’hagi completat al 100 %.
✔️ Lector El lector s’ha actualitzat i s’ha connectat correctament al dispositiu. S’ha iniciat la sessió i ja pots acceptar pagaments de manera segura.
🟡 La bateria del lector està baixa La bateria està baixa: carrega-la immediatament per poder continuar acceptant pagaments amb targeta.
🟡 Problema urgent amb el lector És possible que el lector estigui manipulat o inactiu per motius de seguretat. Toca el bàner per a més informació.
Sense connexió El lector no accepta pagaments. Toca el bàner per resoldre el problema: comprova la bateria, la connexió a internet i la configuració del dispositiu.
🔴 No tens connexió: connecta’t a internet per poder acceptar pagaments En aquests moments, el dispositiu no té connexió a internet i, per tant, no pot acceptar pagaments.
🟡 S’han activat els pagaments sense connexió: torna’t a connectar d’aquí a {TIME} Pots acceptar pagaments amb targeta inserida, amb xip i PIN o sense contacte mentre la connexió a internet no estigui disponible temporalment. Has de connectar-te a internet per pujar els pagaments desats dins del termini o no es processaran. Tindràs fins a una (1) hora des del moment en què el dispositiu es desconnecti per acceptar pagaments sense connexió i fins a 24 hores per pujar-los. Consulta més informació sobre els pagaments sense connexió.
🟡 Els pagaments sense connexió estan activats en alguns lectors Alguns lectors Square Reader connectats al dispositiu no poden processar pagaments sense connexió. Els lectors Square Reader de 2a generació i 1a generació (v3) poden acceptar pagaments sense connexió. Consulta més informació sobre com identificar el teu Square Reader. Tindràs fins a una (1) hora des del moment en què el dispositiu es desconnecti per acceptar pagaments sense connexió i fins a 24 hores per pujar-los. Consulta més informació sobre els pagaments sense connexió.

Definicions de la barra d’estat de l’Square Stand

Barra d’estat Definició
✔️ L’Square Stand està a punt i connectat Veuràs la marca ✔️ quan l’Square Stand estigui carregat, connectat i preparat per rebre pagaments.
🟡 L’Square Stand es desconnectarà breument La barra d’estat groga indica que l’Square Stand s’està reiniciant durant una actualització del microprogramari.
🟡 S’està actualitzant l’Square Stand (no tanquis l’aplicació) Apareixerà un indicador de percentatge en aquesta barra d’estat groga. No tanquis l’aplicació de Square durant l’actualització.
🔴 No s’ha pogut actualitzar el microprogramari de l’Square Stand Apareixerà una barra d’estat vermella. Per resoldre el problema, engega i apaga l’Square Stand, actualitza l’aplicació de Square i torna a engegar l’Square Stand.
🟡 Pagaments sense connexió El dispositiu ha iniciat una sessió sense connexió. Pots acceptar pagaments sense connexió fins que tornis a tenir accés a internet. Tindràs fins a una (1) hora des del moment en què el dispositiu es desconnecti per acceptar pagaments sense connexió i fins a 24 hores per pujar-los. Consulta més informació sobre els pagaments sense connexió.

Connectivitat de l’Square Reader (1a generació)

L’Square Reader (1a generació) entrarà en estat de baix consum si no s’ha acceptat cap pagament durant una estona i romandrà connectat al dispositiu durant 8 hores. El lector es reactivarà amb qualsevol interacció a través del TPV, sempre que es trobi 3 metres com a màxim del dispositiu. El lector s’apagarà completament després de 8 hores d’inactivitat. En aquest cas, hauràs de prémer el botó del lector per tornar-lo a connectar.

Connectivitat de l’Square Reader (2a generació)

Sempre connectat és una funció integrada a l’Square Reader (2a generació) per mantenir la connectivitat, millorar la fiabilitat, estalviar bateria i evitar la necessitat de prémer el botó d’encendre per tornar a connectar el lector després d’un període d’inactivitat.

L’Square Reader (2a generació) entrarà en estat de baix consum si no s’accepta cap pagament durant una estona i romandrà connectat al dispositiu durant 30 dies. El lector es reactivarà amb qualsevol interacció a través del TPV emparellat, sempre que es trobi 3 metres com a màxim del dispositiu. El lector s’apagarà completament després de 30 dies d’inactivitat. En aquest cas, hauràs de prémer el botó del lector per tornar-lo a connectar.

Nota:Sempre connectat només funciona si els lectors Square Reader ja s’han emparellat amb el dispositiu. Si no s’hi han emparellat mai, hauràs de completar el procés d’emparellament inicial.

No tens clar quin Square Reader tens? Consulta més informació sobre com pots identificar el teu Square Reader.

Hub de hardware

Per accedir al hub de hardware i gestionar la configuració, la connectivitat i altres opcions, toca la barra d’estat o segueix aquests passos:

1. A l’aplicació de Square, toca Més

2. Toca Hardware.

Impressores

Als dispositius iOS, el hub de hardware mostrarà els paràmetres següents:

• Totes les impressores connectades. Nota: al hub de hardware no es mostraran les impressores de xarxa sense perfils d’impressió. Consulta més informació sobre com pots crear un perfil d’impressió en dispositius iOS i Android.

• Tipus d’impressora: de rebuts, de cuina o d’etiquetes.

• Paper i mides compatibles.

• Tipus de connexió: USB, Ethernet o Bluetooth.

Prova d’impressió: toca Prova d’impressió per comprovar que la configuració sigui correcta.
Perfil d’impressió: si la impressora no té un perfil assignat, se’t mostrarà l’opció Assigna. Toca Modifica per assignar un nom al perfil d’impressió (com ara Impressora de la barra) i seleccionar els tipus de comandes i rebuts que s’enviaran a les impressores que hi estiguin assignades.
Cua: mostra les tasques d’impressió que estan en espera, que s’estan imprimint o que fa poc han tingut algun error (durant l’última hora).
Historial: l’historial d’impressió mostra totes les tasques impreses amb l’historial d’estat corresponent. S’ha imprès en les darreres 24 hores o Ha tingut algun error (fa més d’una hora). Nota: les tasques d’impressió que tenen més de 24 hores s’esborren sovint.

Pots cancel·lar o tornar a imprimir els documents que hagin tingut algun error d’impressió sense configurar un perfil. Per exemple, els rebuts d’imatge es poden tornar a imprimir a qualsevol altra impressora tèrmica i els rebuts d’impacte es poden tornar a imprimir a qualsevol altra impressora d’impacte.

Notificacions de les impressores

El paper s’està acabant

Prepara rotllos de paper de recanvi per no quedar-te’n sense durant les hores de més feina.

No hi ha paper

Canvia el rotllo de paper per continuar imprimint els rebuts.

Desconnectada

La impressora s’ha desconnectat. Consulta més informació sobre com resoldre problemes amb la impressora.

Lectors de codis de barres

Es mostraran els paràmetres següents al hub de hardware:

• Tots els lectors de codis de barres connectats.

• Tipus de connexió: Bluetooth o USB.

Per als lectors USB:
Els lectors USB estan connectats i a punt per fer-los servir o bé desconnectats i no es mostren al hub de hardware. No hi ha missatges d’error ni notificacions relacionats amb problemes amb el lector.
Per als lectors Bluetooth (Socket i PICA): es generen missatges específics quan hi ha errors amb el lector o problemes amb el mode de seguretat.

Consulta més informació sobre com pots connectar lectors de codis de barres al TPV Square.

Balances

Al hub de hardware es mostrarà la balança USB CAD-PD2 connectada.

A la barra d’estat es destacarà qualsevol problema o error que pugui tenir la balança, com ara de microprogramari, calibratge, excés de pes (si peses articles de més de 15 kg) o inestabilitat, o si intentes connectar-hi una balança que no sigui compatible.

Consulta més informació sobre com pots connectar balances al TPV Square.

Caixes d’efectiu

No s’envien missatges relacionats amb la connectivitat de les caixes d’efectiu.

Consulta més informació sobre com pots resoldre problemes amb la caixa d’efectiu.