Presentem el TPV Square

TPV Square és la millor eina per fer que administrar el dia a dia del teu negoci sigui més fàcil que mai. Pots gestionar els comptes, els informes, les factures, els articles, els clients, les comandes i la configuració com si res des del menú ≡ Més per assegurar-te que el negoci rutlla com a tu t’agrada: de manera eficient i sense problemes.

SPOS Refresh - More - US - ES

Comença

Abans de començar:

Nota: si estàs fent servir l’Square Register o l’Square Terminal, hauràs de comprovar que el programari estigui actualitzat abans de fer servir les noves funcions. Pots obtenir més informació sobre com actualitzar l’Square Register i l’Square Terminal.

SPOS Refresh - Login Page - US - ES

Dona’t d’alta

Per passar-te al nou disseny del TPV Square:

1. Toca ≡ Més > Configuració > Procés de pagament.

2. A Disseny, toca Passa’t al nou TPV Square per implementar els canvis al TPV.

SPOS Refresh - Opt In - US - ES

Personalitza la quadrícula d’articles

Els venedors que facin servir l’aplicació de TPV Square en un dispositiu mòbil o l’Square Terminal podran crear una quadrícula d’articles des de la secció de Favorits de la pantalla del Procés de pagament. Amb aquesta funció, es poden afegir articles i categories d’ús freqüent (així com targetes regal i descomptes) a la pantalla principal del Procés de pagament, per fer-ho més fàcil.

Personalitza el menú principal

Pots personalitzar el menú principal per ajustar-lo a allò que necessites tenir més a mà. Tria quines eines vols veure a la pantalla principal per accedir-hi a l’instant i quines vols que es guardin dins del botó ≡ Més. Pots afegir o eliminar fins a dues eines.

Nota: les seccions Procés de pagament i Notificacions sempre es mostren al menú principal per accedir-hi ràpidament. Si vols personalitzar la barra de menús:

1. A l’aplicació de Square, toca ≡ Més.

2. Toca Personalitza

3. Afegeix les eines d’ús freqüents a la barra de pestanyes perquè sempre es mostrin al costat de Procés de pagament i Notificacions.

4. Toca Desa.

Accepta pagaments

Tant si fas servir un Teclat numèric per introduir un import com si estàs triant articles de les pàgines de la Col·lecció d’articles o els Favorits, pots acceptar pagaments en qualsevol moment de manera ràpida i senzilla. Amb l’opció d’afegir clients directament durant el procés de pagament, pots començar a crear la teva cartera de clients amb cada venda i fidelitzar-los amb productes com Fidelització Square i Marketing Square.

Nota: si prefereixes eliminar l’opció d’afegir un client directament des del procés de pagament, ves a ≡ Més > Configuració > Procés de pagament > Gestió de clients. A Recopila informació del client, desactiva l’opció Abans del procés de pagament.

Acceptar pagaments en una tauleta

1. A la pantalla del Procés de pagament, introdueix un import mitjançant el teclat numèric o selecciona un article de la Col·lecció o de les pàgines de Favorits.
  2. Confirma la informació de la transacció a Venda en curs si fas servir l’aplicació en mode horitzontal o toca Revisa la venda si fas servir l’aplicació en mode vertical.
  3. A la pantalla Venda en curs, afegeix un client o un descompte, si escau. Després toca el botó Cobra per seguir endavant o bé el botó Desa la comanda per desar la venda per a més endavant.
  4. Un cop hagis tocat el botó Cobra, processa el pagament amb targeta o cartera digital o bé introdueix manualment la informació de la targeta si el client no és físicament a l’establiment.
  5. Després d’haver pagat, el client tindrà l’opció de rebre un rebut per correu electrònic o missatge de text, o bé de no rebre cap rebut. Nota: si fas servir Fidelització Square i tens activada la configuració adequada, el client veurà l’opció d’inscriure’s al teu programa de Recompenses de fidelització.

Acceptar pagaments en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

1. A la pantalla del Procés de pagament, introdueix un import mitjançant el teclat numèric o selecciona un article de la Col·lecció o de la pàgina de Favorits.
  2. Toca Revisa la venda a la pantalla del procés de pagament per veure la venda en curs.
  3. A la pantalla Venda en curs, afegeix un client o un descompte, si escau. Després toca el botó Cobra per seguir endavant o bé el botó Desa la comanda per desar la venda per a més endavant.
  4. Un cop hagis tocat el botó Cobra, processa el pagament amb targeta o cartera digital o bé introdueix manualment la informació de la targeta si el client no és físicament a l’establiment.
  5. Després d’haver pagat, el client tindrà l’opció de rebre un rebut per correu electrònic o missatge de text, o bé de no rebre cap rebut. Nota: si fas servir Fidelització Square i tens activada la configuració adequada, el client veurà l’opció d’inscriure’s al teu programa de Recompenses de fidelització.

comandes obertes

En funció del tipus d’activitat del teu negoci, és possible que hagis de desar les comandes dels clients per a més endavant. Sigui que només venen a donar una ullada, sigui que es queden a consumir a l’establiment, és important que et puguis adaptar a les seves expectatives mentre siguin amb tu. Ara pots fer-ho gràcies a les Pedidos abiertos, que et permeten crear, modificar i desar una comanda abans de completar la venda a qualsevol dispositiu compatible.

Activa les comandes obertes a l’aplicació de TPV Square:

1. Toca Més > Configuració > Comandes obertes.

2. Activa Comandes obertes.

Un cop activis les Comandes obertes, les podràs consultar, gestionar i completar directament a Comandes, a la pantalla principal del Procés de pagament, des de tots els dispositius.

Si fas servir una tauleta iOS o Android, l’Square Terminal o l’Square Register, veuràs dues opcions addicionals: Fes servir el menú de Comandes obertes com a pàgina d’inici i Fes servir les comandes predefinides. Les pots utilitzar per personalitzar com vols que tu i el teu equip opereu amb les comandes obertes. En activar Fes servir el menú de Comandes obertes com a pàgina d’inici, tornaràs al menú de comandes després de completar cada transacció. Si actives Fes servir les comandes predefinides, tindràs l’opció de crear grupos de pedidos, reutilitzar noms de comandes, especificar el nombre de comandes obertes per grup i accedir als informes dels grups de comandes al Tauler de control en línia de Square.

Pots obtenir més informació sobre com usar Pedidos abiertos con tu negocio.

Reembossa els pagaments

Ens fem càrrec que, a la llarga, no totes les vendes surten bé. Amb uns quants tocs, pots reembossar als clients sense cap dificultat, directament des del TPV Square. Tria els articles pertinents o introdueix un import concret per retornar-lo al client, que rebrà els fons mitjançant la mateixa forma de pagament. També tindràs l’opció de fer reembossaments a una Targeta regal perquè els clients la facin servir la pròxima vegada que et visitin.

SPOS Refresh - Refund - US - ES

Reembossar pagaments en una tauleta

1. A la pantalla de Transaccions, selecciona la transacció que cal reembossar, fes lliscar per cercar per targeta de pagament o cerca per número de targeta, número de telèfon, nom del client, número de rebut, notes o article mitjançant la barra de cerca.
  2. A la pantalla de detalls de la transacció, toca Tramita el reembossament.
  3. Cerca l’article o articles que cal reembossar o toca Import per reembossar un import concret > toca Següent.
  4. Selecciona el motiu del reembossament i confirma el mètode de pagament original amb el client o toca Afegeix una targeta regal o Fes lliscar per reembossar a una targeta regal.
  5. Toca Reembossament > Fet.

Un cop es completa el reembossament, se’t retorna a la pantalla de detalls de la transacció. Si el client vol un rebut del reembossament, només cal que toquis Rebut nou i introdueixis la seva adreça electrònica o el seu número de telèfon.

Reembossar pagaments en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

1. A la pantalla de Transaccions, selecciona la transacció que cal reembossar o cerca per número de targeta, número de telèfon, nom del client, número de rebut, notes o article mitjançant la barra de cerca de la part superior de la pantalla.
  2. A la pantalla de detalls de la transacció, toca Tramita el reembossament.
  3. Cerca l’article o articles que cal reembossar o toca Import per reembossar un import concret > toca Següent.
  4. Selecciona el motiu del reembossament i confirma el mètode de pagament original amb el client o toca Afegeix una targeta regal o Fes lliscar per reeembossar a una targeta regal.
  5. Toca Reembossament > Fet.

Un cop es completa el reembossament, se’t retorna a la pantalla de detalls de la transacció. Si el client vol un rebut del reembossament, només cal que toquis Rebut nou i introdueixis la seva adreça electrònica o el seu número de telèfon.

Crea articles

Gràcies al redisseny de l’aplicació de Square, crear i gestionar articles és bufar i fer ampolles. Tant si l’acabes d’instal·lar com si ja tens una col·lecció d’articles configurada, pots crear sense cap dificultat articles, categories, modificadors, descomptes i molt més per garantir un procés de pagament àgil i senzill, tant per als clients com per als empleats que fan servir el TPV cada dia.

Nota: la importació i exportació d’articles en bloc encara està disponible al Tauler de control en línia de Square, en cas que hagis de crear o gestionar grans quantitats d’articles en qualsevol moment.

SPOS Refresh - Items - US - ES

Crear articles en una tauleta

1. A la barra de navegació, toca ≡ Més > Articles.
  2. A la secció Tots els articles, toca Crea un article.
  3. Introdueix tota la informació que calgui de l’article: nom, categoria, preu, descripció, etc.
  4. Toca el mòdul d’articles de la part superior de la pantalla per definir-ne el color o fes/puja una foto > toca Fet.
  5. Toca Desa.

Nota: també pots crear un article tocant un mòdul buit i seleccionant Crea un article des de la quadrícula d’articles.

Crear articles en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

1. A la barra de navegació, toca ≡ Més > Articles.
  2. A la secció Tots els articles, toca Crea un article.
  3. Introdueix tota la informació que calgui de l’article: nom, categoria, preu, descripció, etc.
  4. Toca el mòdul d’articles de la part superior de la pantalla per definir-ne el color o fes/puja una foto > toca Fet.
  5. Toca Desa.

Nota: també pots crear un article tocant un mòdul buit i seleccionant Crea un article des de la quadrícula d’articles.

Gestiona i crea comandes

Els venedors que gestionen comandes contínuament podran accedir a la secció de Comandes des de la barra de navegació que hi ha a baix de tot de la pantalla. D’aquesta manera, pots accedir en un moment a la informació que necessites per completar les comandes dels teus clients en temps real. Tant si has d’enviar articles a l’altra banda del país com si prepares comandes per a la recollida sense contacte a l’establiment, l’Administrador de comandes de TPV Square és la manera més senzilla de tramitar-les.

Nota: els venedors que no creïn i gestionin una quantitat significativa de comandes no veuran la secció de Comandes a la barra de navegació, però podran accedir a aquesta funció des de ≡ Més > Comandes.

SPOS Refresh - Orders - US - ES

Gestionar comandes en una tauleta o a l’Square Register

1. Toca ≡ Més > Comandes.
  2. Veuràs totes les comandes de la llista i el temps que ha passat des que s’ha fet la comanda.
  3. Toca una comanda per veure’n la pàgina de detalls i selecciona Marca com a en curs per iniciar el procés de tramitació.
  4. En funció del tipus de tramitació de la comanda (entrega a domicili, enviament, recollida a l’establiment o digital), toca Marca com a enviada, Marca com a preparada o Comanda finalitzada.

A partir d’aquí, els passos a seguir variaran segons el tipus de tramitació de la comanda que hagi triat el client. Al llarg del procés es poden confirmar detalls com ara la informació de seguiment, les notes de recollida o entrega, l’adreça i el número de telèfon. També pots comunicar-te amb el client per correu electrònic o missatge de text mitjançant Missatges de Square .

Més informació sobre la gestió de comandes amb l’aplicació de TPV Square.

Gestionar comandes en un dispositiu mòbil o a l’Square Terminal

1. Toca ≡ Més > Comandes.
  2. Veuràs totes les comandes de la llista i el temps que ha passat des que s’ha fet la comanda.
  3. Toca una comanda per veure’n la pàgina de detalls i fes clic a Marca com a en curs per iniciar el procés de tramitació.
  4. En funció del tipus de tramitació (entrega a domicili, enviament, recollida a l’establiment o digital), toca Enviada, A punt o Finalitzada.

A partir d’aquí, els passos a seguir variaran segons el tipus de tramitació de la comanda que hagi triat el client. Al llarg del procés es poden confirmar detalls com ara la informació de seguiment, les notes de recollida o entrega, l’adreça i el número de telèfon. També pots comunicar-te amb el client per correu electrònic o missatge de text mitjançant Missatges de Square .

Més informació sobre la gestió de comandes amb l’aplicació de TPV Square.

Crear comandes en una tauleta, en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

Si vols acceptar comandes per recollir a l’establiment, has d’activar la configuració Crea comandes durant el procés de pagament a TPV Square. Nota: assegura’t de desactivar totes les opcions de servei al Tauler de control en línia de Square.

Per habilitar la creació de comandes des de l’aplicació de Square:

1. Toca ≡ Més > Configuració > Comandes.
  2. Toca Creació de comanda.
  3. Habilita Activa la creació de comanda durant el procés de pagament.

Per crear una comanda:

1. Des de la pestanya Col·lecció o la pestanya Favorits de la pantalla del Procés de pagament, afegeix articles a la venda en curs.
  2. Toca Programa la recollida a l’establiment a la dreta.
  3. Toca Afegeix un client per afegir el client a la venda.
  4. Selecciona un tipus de comanda (com ara Recollida a l’establiment o Recollida a l’exterior) > toca Següent.
  5. Selecciona una Hora de recollida > toca Fet.
  6. Segueix el Procés de pagament.

Revisa les vendes

Per poder tenir un negoci pròsper, és fonamental fer un seguiment de les vendes. Per això, gràcies al redisseny de l’aplicació de TPV Square, podràs accedir a informes en temps real per garantir que tinguis una visió completa de com va el teu negoci, dia rere dia. Des d’informes de caixa fins a gràfics i dades generals de vendes, podràs supervisar el rendiment del negoci des de l’aplicació, siguis on siguis.

SPOS Refresh - Reporting - US - ES

Revisar les vendes en una tauleta

1. Toca ≡ Més > Informes.
  2. Tria entre tota mena d’informes, com ara informes de caixa, de vendes, de reclamacions i de fidelització.
  3. Toca la icona del botó de commutació per establir el període de temps de l’informe i filtrar per dispositiu o empleat > toca Fet.
  4. Ara pots consultar l’informe en qüestió. Si es tracta de l’informe de vendes, toca la icona de la fletxa per enviar-lo per correu electrònic a l’adreça que vulguis.

Revisar vendes en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

1. Toca ≡ Més > Informes.
  2. Tria entre tota mena d’informes, com ara informes de caixa (no disponibles a dispositius mòbils), de vendes, de reclamacions i de fidelització.
  3. Toca la data a la part superior de l’informe per establir el període de temps i filtrar per dispositiu o empleat, o toca la icona del botó de commutació a l’Square Terminal o a l’Square Register > toca Fet.
  4. Ara pots consultar l’informe en qüestió. Si es tracta d’un informe de vendes, toca la icona de la fletxa per enviar-lo per correu electrònic a l’adreça que vulguis.

Tanca la sessió

Si, per algun motiu, has de tancar la sessió de l’aplicació de TPV Square, pots fer-ho tocant ≡ Més a la barra de navegació a la part inferior de la pantalla i triant Tanca la sessió.

Preguntes més freqüents

¿Puedo personalizar las herramientas que aparecen en el menú principal de la parte inferior de la pantalla de mi aplicación?

Sí. Desde la aplicación TPV Square, haz clic en ≡ Más > Personalizar. Añade las herramientas de uso frecuente a la barra del menú para que estén siempre al lado de Proceso de pago y Notificaciones. Haz clic en Guardar.

Nota: puedes añadir o eliminar hasta dos herramientas. Proceso de pago y Notificaciones siempre permanecerán en el menú principal para que puedas acceder rápidamente.

¿Puedo activar o desactivar el botón «Añadir un cliente» en Proceso de pago?

Sí. Si quieres eliminar la opción de añadir un cliente directamente desde el flujo del proceso de pago, ve a Más > Configuración > Proceso de pago > Gestión de clientes > desactiva Recoger antes de pagar.

¿Puedo personalizar los nombres de mis páginas de Favoritos?

Sí. Para renombrar las páginas de Favoritos con otra palabra (p. ej., Bebidas, Alimentos, Mercancía, etc.), pulsa el icono del lápiz que está junto al nombre de la página de Favoritos mientras creas o modificas los Favoritos.

¿Puedo añadir más de una página de Favoritos con un dispositivo móvil o Square Terminal?

Por el momento, no está disponible la opción de añadir más de una página de Favoritos si utilizas TPV Square desde un dispositivo móvil o Square Terminal. Como alternativa, puedes añadir Categorías a tu página de Favoritos; así, podrás acceder a los artículos desde un único lugar y los verás organizados por categoría. Si usas una tableta o Square Register, podrás añadir hasta seis páginas de Favoritos.

¿Puedo omitir el botón «Revisar venta» durante el proceso de pago?

Sí. Si vas a procesar una venta por un único importe personalizado, puedes omitir el paso Revisar venta si vas a Más > Configuración > Proceso de pago > Tipos de pago > activa Omitir revisión de la venta.

¿Desde dónde puedo acceder a funciones como Configuración, Facturas e Informes?

Si buscas una sección de la aplicación que no se encuentra en la barra principal de navegación situada en la parte inferior de la pantalla, pulsa Más y verás todas las secciones disponibles en tu aplicación TPV Square, como Facturas, Informes, Artículos, Clientes, Equipos, Saldo, Ayuda y Configuración. Si no creas ni gestionas pedidos de forma activa mediante Ventas en línea Square, la sección Pedidos también aparecerá al pulsar Más.

¿Puedo volver a la versión anterior de la aplicación TPV Square?

Sí, pero solo temporalmente. Si quieres volver a la versión anterior de la aplicación, ve a Más > Configuración > Proceso de pago > en Aspecto, pulsa Volver a la experiencia anterior. Si lo has pulsado por error, puedes seguir los pasos que hemos detallado aquí y pulsar Actualizar la versión de TPV Square para volver a habilitarlo.

¿Dónde está el botón para registrar entradas o salidas?

Si tienes la opción Contraseñas activada, el botón para registrar una entrada o salida estará disponible en la esquina de la pantalla Introducir contraseña y se mostrará como el icono de un reloj. Si no se registra la entrada o salida al escribir la contraseña, verás una notificación que te pedirá que la registres o que cierres la sesión de inmediato.