Navega per TPV Square

Comença

Abans de començar:

Nota: si fas servir l'Square Register o l'Square Terminal, hauràs de comprovar que el programari estigui actualitzat abans de fer servir les noves funcions. Aquí t'expliquem com actualitzar l'Square Register i l'Square Terminal.

SPOS Refresh - Login Page - US - ES

Personalitza la quadrícula d'articles

Els venedors que facin servir l'aplicació de TPV Square en un dispositiu mòbil o l'Square Terminal podran crear una quadrícula d'articles a la secció de Favorits de la pantalla del Procés de pagament. Aquesta funció permet afegir els articles i categories que es fan servir més sovint (així com targetes regal i descomptes) a la pantalla principal del Procés de pagament, per fer-ho tot més fàcil.

Personalitza el menú principal

Pots personalitzar el menú principal perquè s’ajusti a les teves necessitats. Per fer-ho, tria quines eines vols que apareguin a la pantalla principal per accedir-hi a l'instant i quines vols que es guardin dins del botó ≡ Més. Pots afegir o eliminar fins a dues eines.

Nota: les seccions Procés de pagament i Notificacions sempre es mostren al menú principal per accedir-hi ràpidament. Per personalitzar la barra del menú:

1. A l'aplicació de Square, toca ≡ Més.

2. Toca Personalitza

3. Afegeix les eines que fas servir més sovint a la barra de pestanyes perquè sempre es mostrin al costat de Procés de pagament i Notificacions

4. Toca Desa

Accepta pagaments

Tant si fas servir el teclat numèric per introduir l'import com si tries articles de la Col·lecció d'articles o les pàgines de Favorits, pots acceptar pagaments de manera ràpida i senzilla en qualsevol moment. Gràcies a l'opció d'afegir clients directament durant el procés de pagament, podràs començar a crear la teva cartera de clients amb cada venda i fidelitzar-los amb productes com Fidelització Square i Màrqueting Square.

Nota: si prefereixes eliminar l'opció d'afegir un client directament del procés de pagament, ves a ≡ Més > Configuració > Procés de pagament > Gestió de clients. A Recopila informació del client, desactiva Abans del procés de pagament.

Quan iniciïs la sessió a l'aplicació de TPV Square, veuràs el teclat numèric que ja fas servir per introduir imports concrets, així com la Col·lecció d'articles i les pàgines de Favorits que hagis creat. Pots configurar la quadrícula d’articles en la tauleta per afegir una altra pàgina de Favorits, articles, categories, descomptes i moltes opcions més. Per canviar el nom d'una pàgina de Favorits, quan la creïs, toca la icona del llapis que hi ha al costat del nom. Un cop t'hagis familiaritzat amb els canvis en el disseny, pots començar amb el procés de pagament.

Accepta pagaments en una tauleta

1. A la pantalla del Procés de pagament, introdueix un import amb el teclat numèric, o bé selecciona un article de la col·lecció o de la pàgina de favorits.
  2. Confirma els detalls de la transacció a Venda en curs si fas servir l’aplicació en mode horitzontal o toca Revisa la venda si ho fas en mode vertical.
  3. A la pantalla Venda en curs, afegeix un client o un descompte, si escau. Després toca el botó Cobra per seguir endavant o bé el botó Desa la comanda per desar la venda per a més endavant.
  4. Un cop hagis tocat el botó Cobra, processa el pagament amb targeta o cartera digital o bé introdueix manualment la informació de la targeta si el client no és físicament a l’establiment.
  5. Després d’haver pagat, el client tindrà l’opció de rebre un rebut per correu electrònic o missatge de text, o bé de no rebre cap rebut. Nota: si fas servir Fidelització Square i tens activada la configuració adequada, el client veurà l’opció d’inscriure’s al teu programa de recompenses.

Accepta pagaments en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

1. A la pantalla del Procés de pagament, introdueix un import amb el teclat numèric, o bé selecciona un article de la col·lecció o de la pàgina de favorits.
  2. Toca Revisa la venda a la pantalla del procés de pagament per veure la venda en curs.
  3. A la pantalla Venda en curs, afegeix un client o un descompte, si escau. Després toca el botó Cobra per seguir endavant o bé el botó Desa la comanda per desar la venda per a més endavant.
  4. Un cop hagis tocat el botó Cobra, processa el pagament amb targeta o cartera digital o bé introdueix manualment la informació de la targeta si el client no és físicament a l’establiment.
  5. Després d’haver pagat, el client tindrà l’opció de rebre un rebut per correu electrònic o missatge de text, o bé de no rebre cap rebut. Nota: si fas servir Fidelització Square i tens activada la configuració adequada, el client veurà l’opció d’inscriure’s al teu programa de recompenses.

Comandes obertes

En funció del tipus d'activitat del teu negoci, és possible que hagis de desar les comandes dels clients per a més endavant. Tant si només venen a donar una ullada com si es queden a consumir a l'establiment, és important que et puguis adaptar a les expectatives dels clients mentre siguin al teu negoci. Ara pots fer-ho gràcies a les comandes obertes, que et permeten crear, modificar i desar una comanda abans de completar la venda fent servir qualsevol dispositiu compatible.

Per activar les Comandes obertes a l'aplicació de TPV Square:

1. Toca Més > Configuració > Comandes obertes.

2. Activa Comandes obertes.

Un cop activis les Comandes obertes, les podràs consultar, gestionar i completar directament mitjançant el botó Comandes a la pantalla principal del Procés de pagament des de tots els dispositius.

Si fas servir una tauleta iOS o Android, l'Square Terminal o l'Square Register, es mostraran dues opcions addicionals: Fes servir el menú de Comandes obertes com a pàgina d'inici i Fes servir les comandes predefinides. Les pots utilitzar per personalitzar la manera en què tant tu com l’equip opereu amb les comandes obertes. Si actives l’opció Fes servir el menú de Comandes obertes com a pàgina d'inici, tornaràs al menú de comandes després de completar cada transacció. Si actives Fes servir les comandes predefinides, tindràs l'opció de crea grups de comandes, reutilitzar noms de comandes i especificar el nombre de comandes obertes per grup.

Reembossa pagaments

Ens fem càrrec que, a la llarga, no totes les vendes surten bé. Amb uns quants tocs, pots reembossar als clients sense cap dificultat, directament des de TPV Square. Tria els articles en qüestió o introdueix un import concret per retornar-lo al client, que rebrà els fons mitjançant el mètode de pagament que va fer servir inicialment. També tindràs l'opció de fer reembossaments a una Targeta regal perquè els clients la facin servir la pròxima vegada que et visitin.

SPOS Refresh - Refund - US - ES

Reembossa pagaments en una tauleta

1. A la pantalla de Transaccions, selecciona la transacció que cal reembossar, fes lliscar per cercar per targeta de pagament o cerca per número de targeta, número de telèfon, nom del client, número de rebut, notes o article mitjançant la barra de cerca.
  2. A la pantalla d’informació de la transacció, toca Tramita el reembossament.
  3. Selecciona l’article o articles que cal reembossar o toca Import per reembossar un import concret. Toca Següent.
  4. Selecciona el motiu del reembossament i confirma el mètode de pagament original amb el client o toca Afegeix una targeta regal Square o Fes lliscar per reembossar a una targeta regal.
  5. Toca Reembossament > Fet.

Quan s’ha fet el reembossament, se’t retorna a la pantalla d’informació de la transacció. Si el client vol un rebut del reembossament, només cal que toquis Rebut nou i introdueixis la seva adreça electrònica o el seu número de telèfon.

Reembossa pagaments en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

1. A la pantalla de Transaccions, selecciona la transacció que cal reembossar o cerca per número de targeta, número de telèfon, nom del client, número de rebut, notes o article mitjançant la barra de cerca de la part superior de la pantalla.
  2. A la pantalla d’informació de la transacció, toca Tramita el reembossament.
  3. Selecciona l’article o articles que cal reembossar o toca Import per reembossar un import concret. Toca Següent.
  4. Selecciona el motiu del reembossament i confirma el mètode de pagament original amb el client o toca Afegeix una targeta regal Square o Fes lliscar per reembossar a una targeta regal.
  5. Toca Reembossament > Fet.

Quan s’ha fet el reembossament, se’t retorna a la pantalla d’informació de la transacció. Si el client vol un rebut del reembossament, només cal que toquis Rebut nou i introdueixis la seva adreça electrònica o el seu número de telèfon.

Crea articles

Amb l'aplicació de Square, crear i gestionar articles és bufar i fer ampolles. Tant si acabes de començar com si ja has configurat la col·lecció d'articles, et resultarà molt fàcil crear articles, categories, modificadors, descomptes i molt més per garantir un procés de pagament àgil i senzill. Tant els clients com els empleats que fan servir el TPV cada dia hi surten guanyant.

Nota: la importació i exportació d’articles en bloc encara està disponible al Tauler de control en línia de Square, en cas que en algun moment hagis de crear o gestionar grans quantitats d'articles.

SPOS Refresh - Items - US - ES

Crea articles en una tauleta

1. A la barra de navegació, toca ≡ Més > Articles.
  2. A la secció Tots els articles, toca Crea un article.
  3. Introdueix la informació que escaigui de l’article: nom, categoria, preu, descripció, etc.
  4. Toca el mòdul de l’article a la part superior de la pantalla per definir-ne el color. També pots fer o pujar una foto. Toca Fet.
  5. Toca Desa.

Nota: si fas servir la quadrícula d’articles, també pots tocar un mòdul buit i seleccionar Crea un article.

Crea articles en un dispositiu mòbil, l’Square Terminal o l’Square Register

1. A la barra de navegació, toca ≡ Més > Articles.
  2. A la secció Tots els articles, toca Crea un article.
  3. Introdueix la informació que escaigui de l’article: nom, categoria, preu, descripció, etc.
  4. Toca el mòdul de l’article a la part superior de la pantalla per definir-ne el color. També pots fer o pujar una foto. Toca Fet.
  5. Toca Desa.

Nota: si fas servir la quadrícula d’articles, també pots tocar un mòdul buit i seleccionar Crea un article.

Gestiona i crea comandes

Els venedors que gestionen comandes contínuament podran accedir a la secció de Comandes des de la barra de navegació que hi ha a baix de tot de la pantalla. D'aquesta manera, pots accedir instantàniament a la informació que necessites per completar les comandes dels clients en temps real. Tant si has d'enviar articles a l'altra banda del país com si prepares comandes per a la recollida a l'establiment sense contacte, l'Administrador de comandes de TPV Square és la manera més senzilla de tramitar-les.

Nota: els venedors que no creïn i gestionin una quantitat significativa de comandes no tindran la secció de Comandes a la barra de navegació, però podran accedir a aquesta funció anant a ≡ Més > Comandes.

SPOS Refresh - Orders - US - ES

Gestiona comandes en una tauleta o a l’Square Register

1. Toca ≡ Més > Comandes.
  2. Es mostrarà una llista de totes les comandes i el temps que ha passat des que es va fer cadascuna.
  3. Toca una comanda per mostrar-ne la pàgina amb els detalls i selecciona Marca com a en curs per iniciar el procés de tramitació.
  4. En funció del tipus de tramitació (entrega a domicili, enviament, recollida a l’establiment o digital), toca Marca com a enviada, Comanda a punt o Finalitza la comanda.

A partir d’aquí, els passos a seguir variaran segons el tipus de tramitació que hagi triat el client. Al llarg del procés es poden anar confirmant detalls com ara la informació de seguiment, les notes per a la recollida o l’entrega, l’adreça i el número de telèfon. També pots comunicar-te amb el client per correu electrònic o missatge de text mitjançant Missatges Square.

Aquí t’expliquem com gestionar comandes amb l’aplicació de TPV Square.

Gestiona comandes en un dispositiu mòbil o a l’Square Terminal

1. Toca ≡ Més > Comandes.
  2. Es mostrarà una llista de totes les comandes i el temps que ha passat des que es va fer cadascuna.
  3. Toca una comanda per veure’n la pàgina de detalls i toca En curs per iniciar el procés de tramitació.
  4. En funció del tipus de tramitació (entrega a domicili, enviament, recollida a l’establiment o digital), toca Enviada, A punt o Finalitzada.

A partir d’aquí, els passos a seguir variaran segons el tipus de tramitació que hagi triat el client. Al llarg del procés es poden anar confirmant detalls com ara la informació de seguiment, les notes per a la recollida o l’entrega, l’adreça i el número de telèfon. També pots comunicar-te amb el client per correu electrònic o missatge de text mitjançant Missatges Square.

Aquí t’expliquem com gestionar comandes amb l’aplicació de TPV Square.

Crea comandes en una tauleta, en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

Per començar a acceptar comandes amb recollida a l’establiment, has d’activar la configuració Crea comandes durant el procés de pagament a TPV Square. Nota: assegura’t de desactivar totes les opcions del servei al Tauler de control en línia de Square.

Per activar la creació de comandes des de l’aplicació de Square:

1. Toca ≡ Més > Configuració > Comandes.
  2. Toca Creació de comandes.
  3. Habilita l’opció Activa la creació de comandes durant el procés de pagament.

Per crear una comanda:

1. A la pestanya Col·lecció o Favorits de la pantalla del Procés de pagament, afegeix articles a la venda en curs.
  2. Toca Programa la recollida a l’establiment a la dreta.
  3. Toca Afegeix un client per afegir el client a la venda.
  4. Selecciona un tipus de comanda > toca Següent.
  5. Selecciona una Hora de recollida > toca Fet.
  6. Continua el Procés de pagament.

Revisa les vendes

Per tenir un negoci pròsper, és fonamental fer un seguiment de les vendes. Per això, amb l'aplicació de TPV Square podràs accedir a informes en temps real per tenir una visió global de com va el negoci, jornada a jornada. Des d'informes de caixa fins a gràfics i dades generals sobre les vendes, podràs supervisar el rendiment del negoci des de l'aplicació, siguis on siguis.

SPOS Refresh - Reporting - US - ES

Revisió de les vendes en una tauleta

1. Toca ≡ Més > Informes.
  2. Tria entre una varietat d’informes, com ara informes de caixa, de vendes, de reclamacions i de fidelització.
  3. Pots fer servir la icona del botó de commutació per personalitzar el període de temps de l’informe i filtrar per dispositiu o empleat. Toca Fet.
  4. Des d’aquí, podràs consultar l’informe en qüestió. Si es tracta de l’informe de vendes, toca la icona de la fletxa per enviar-lo a l’adreça electrònica que vulguis.

Revisió de les vendes en un dispositiu mòbil, a l’Square Terminal o a l’Square Register

1. Toca ≡ Més > Informes.
  2. Tria entre una varietat d’informes, com ara informes de caixa (no disponibles en dispositius mòbils), de vendes, de reclamacions i de fidelització.
  3. Per personalitzar el període de temps de l’informe i filtrar per dispositiu o per empleat, toca la data a la part superior de l’informe, o bé toca la icona del botó de commutació a l’Square Terminal o a l’Square Register. Toca Fet.
  4. Des d’aquí, podràs consultar l’informe en qüestió. Si es tracta de l’informe de vendes, toca la icona de la fletxa per enviar-lo a l’adreça electrònica que vulguis.

Tanca la sessió

Si, per algun motiu, has de tancar la sessió de l'aplicació de TPV Square, pots fer-ho tocant ≡ Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i seleccionant Tanca la sessió.

Preguntes més freqüents

Puc tornar a la versió anterior de l’aplicació de TPV Square?

A partir del 22 de juny de 2023, els venedors de Square ja no podran tornar a la versió original de TPV Square. Volem assegurar-nos que el canvi cap a la nova experiència no et doni maldecaps, així que pots consultar aquesta guia o posar-te en contacte amb el Servei d’atenció al venedor de Square si tens cap pregunta.

Amb quines versions d’iOS és compatible el nou procés de pagament?

Els venedors de Square que facin servir dispositius Apple amb qualsevol versió d’iOS podran actualitzar a la nova experiència de TPV Square. Et recomanem que aconsegueixis un dispositiu iOS compatible o que compris els components de Square més recents (hi ha opcions de finançament disponibles) per tenir accés a les importants millores i funcionalitats que Square llançarà a partir d’ara.

Puc personalitzar quines eines apareixen al menú principal, a la part inferior de la pantalla de l’aplicació?

Sí. A l’aplicació de TPV Square, toca ≡ Més > Personalitza. Afegeix les eines que facis servir més a la barra del menú perquè sempre apareguin al costat de Procés de pagament i Notificacions. Toca Desa.

Nota: com a molt, pots afegir o eliminar dues eines.

Puc activar i desactivar el botó Afegeix un client al Procés de pagament?

Sí. Si prefereixes eliminar l’opció d’afegir un client directament des del procés de pagament, ves a ≡ Més > Configuració > Procés de pagament > Gestió de clients. A Recopila informació dels clients, desactiva Abans del procés de pagament.

Puc afegir diverses pàgines de Favorits fent servir un dispositiu mòbil o l’Square Terminal?

En aquests moments, no és possible afegir més d’una pàgina de Favorits amb TPV Square en un dispositiu mòbil o l’Square Terminal. Com a solució alternativa, pots afegir Categories a la pàgina de Favorits, la qual cosa et permetrà accedir als articles des d’un sol lloc, organitzats per categoria.

Si fas servir una tauleta o l’Square Register, pots afegir fins a sis pàgines de Favorits.

Puc ometre el botó Revisa la venda durant el procés de pagament?

Sí. Si completes una venda amb un import personalitzat, pots ometre el pas Revisa la venda. Ves a ≡ Més > Configuració > Procés de pagament > Tipus de pagament > activa Omet la revisió de la venda.

On puc accedir a funcions com ara la configuració, les factures i els informes?

Si busques una secció de l’aplicació que no es troba a la barra de navegació principal que hi ha a la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més per accedir a més funcions disponibles a l’aplicació de TPV Square. Des de la secció ≡ Més pots accedir a Factures, Informes, Articles, Clients, Equip, Saldo, Atenció al venedor i Configuració. Quan no estiguis creant i gestionant comandes activament a través de Vendes en línia Square, la secció de Comandes també es mostrarà a ≡ Més.

On és el botó per registrar l’entrada i la sortida?

Si has activat els codis d’accés, el botó per registrar l’entrada i la sortida apareixerà a la cantonada de la pantalla Introdueix el codi d’accés amb una icona de rellotge. Si encara no has registrat l’entrada o la sortida quan introdueixes el codi d’accés, veuràs una notificació que et demanarà que registris l’entrada o la sortida o que tanquis la sessió completament.