Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestiona les comandes en línia

Comandes amb recollida a l’establiment a TPV Square

Amb Gestió de comandes del TPV Square, pots acceptar comandes per telèfon o per qualsevol altre mitjà que facis servir per comunicar-te amb els clients, programar-les per a la recollida a l’establiment posterior i gestionar-les còmodament dins del menú Comandes al TPV Square.

Abans de començar

  • Per fer servir aquesta funció, has de desactivar Opcions de servei mitjançant el Tauler de control en línia de Square.

  • Assegura’t que tens activada la creació de comandes mitjançant l’aplicació de TPV de Square en tots els dispositius. Per fer-ho, toca ≡ Més > Configuració > Comandes i, a continuació, toca Creació de comandes. Activa Activa la creació de comandes durant el procés de pagament.

  • Els telèfons mòbils iOS s’han de passar al nou redisseny de TPV Square per crear comandes al Procés de pagament. Per fer-ho, toca ≡ Més > Configuració > Procés de pagament. Toca Passa’t al nou TPV Square.

Crea una comanda de recollida a l’establiment programada

Des de l’aplicació de TPV Square:

  1. A la pantalla Procés de pagament, crea la cistella i després toca Revisa la venda.

  2. A la pantalla Venda en curs, toca Calendari.

  3. Afegeix el client a la venda.

  4. Selecciona el tipus de comanda: recollida a l’establiment i, a continuació, toca Següent.

  5. Selecciona una hora de recollida a l’establiment o una data posterior i, a continuació, toca Fet.
    Nota: el punt de venda de recollida serà per defecte el punt de venda del compte de Square en què has iniciat la sessió.

  6. Continua al procés de pagament per cobrar el client.

Notificacions i configuració de la impressora

Per actualitzar les preferències de notificació i la impressió de les comandes des de l’aplicació de TPV Square, toca ≡ Més > Configuració > Comandes i, a continuació, toca Alertes i notificacions.

  • Notificacions:

    • Per rebre una notificació automàtica al dispositiu mòbil quan rebis una comanda nova, ves a Activa les notificacions de comandes noves. Has d’activar les notificacions de l’aplicació de TVP Square a la secció Configuració del teu dispositiu iOS o Android per rebre aquestes alertes.

    • També pots activar l’opció Activa les notificacions d’arribada per a la recollida a l’establiment per rebre una alerta quan arribi el client. L’Square Terminal i l’Square Register mostraran un missatge automàtic a l’aplicació, en lloc de mostrar-la al sistema operatiu. De manera predeterminada, les notificacions s’activaran, però pots desactivar o ajustar aquesta configuració en qualsevol moment.

  • Configuració de la impressora: tria entre imprimir els comprovants de les noves comandes manualment o fer que s’imprimeixin automàticament quan arriben.

Crea una estació d’impressió per a les comandes

  1. Toca ≡ Més > Configuració > Components > Impressores.

  2. Toca Crea una estació d’impressió.

  3. Posa nom a la impressora (per exemple, «Comandes en línia»).

  4. Toca Comprovants de comandes en persona i després activa l’opció Fes servir aquesta impressora per als comprovants de comandes en persona. L’apartat de comandes en persona serveix per imprimir comandes que s’hagin fet al punt de venda i també a distància. La configuració de la impressora que activis aquí també s’aplicarà a les comandes de Gestió de comandes.

  5. Toca Desa.

Més informació sobre com crear una estació d’impressió en dispositius iOS o Android, inclòs l’Square Register i l’Square Terminal (amb hub per a l’Square Terminal).

Informació de la comanda

Tipus de comanda

Totes les comandes de recollida a l’establiment entraran en algun dels tipus de tramitació següents perquè les puguis gestionar amb un cop d’ull: recollida a l’establiment o digital.

Estat de la comanda

Cada comanda es troba en un dels estats de tramitació següents:

Estado Descripción
Activa  
Nuevo  
En curso Pedidos que están siendo preparados.
Completada  
   
Completada  

Origen de la comanda

A més de l’estat de la comanda, també veuràs un desglossament de les comandes per origen. Per exemple, si tens comandes actives que arriben des de Vendes en línia Square i empreses d’entrega a domicili, veuràs a la llista les dues plataformes de comandes en línia.

Nota: si no tens cap comanda activa per a una plataforma concreta, no apareixerà a la llista. Les comandes apareixeran de dalt a baix, de més recent a més antiga.

Registre d’activitat

Un registre d’activitat mostra els esdeveniments importants que s’han produït al llarg de la cronologia de la comanda. Pots accedir al registre mitjançant l’aplicació de TPV Square o el Tauler de control en línia de Square i fer servir aquesta informació per entendre quins canvis específics s’han produït a la comanda i quan.

Gestiona les comandes de recollida a l’establiment

Des de l’aplicació de TPV Square:

  1. A la barra de navegació, toca Comandes. Si no veus Comandes, toca ≡ Més > Comandes.

  2. Veuràs totes les comandes de la llista i el temps que ha passat des que s’ha fet la comanda.

  3. Toca una comanda per veure’n la pàgina de detalls i fes clic a Marca com en curs. L’estat de la comanda s’actualitzarà a En curs.

  4. Quan la comanda estigui a punt per a la recollida, toca Marca com a Preparada.

  5. Un cop la comanda hagi sortit del teu negoci, toca Marca com a Recollida. Pots consultar l’historial de comandes completades en qualsevol moment a la pestanya de Completades.

Retardar l’hora de recollida d’una comanda

Durant els torns atrafegats, en què entren més comandes de les previstes, potser t’interessa retardar l’hora de la recollida a l’establiment perquè el repartidor o el client sàpiga que pot passar a recollir la comanda més tard. Retarda les comandes tan bon punt t’adonis que no les podràs tenir enllestides en el termini previst per no fer esperar els clients o repartidors. Els retards de les comandes es poden configurar per servei i per tipus d’integració. Comprova que la teva integració ho permeti, si escau. Pots fer aquestes modificacions des del Tauler de control en línia de Square.

Per modificar l’hora de recollida o enviament d’una comanda de Vendes en línia Square o d’una integració:

  1. Ves a Articles & comandes > Comandes al tauler de control en línia de Square en línia.

  2. Selecciona una comanda que vulguis retardar.

  3. Trobaràs una fletxa cap a la dreta al costat de les comandes que es poden retardar. Selecciona Modifica.

  4. Tria un interval de temps d’una llista preseleccionada (en increments de 15 minuts) o selecciona Altres per seleccionar un període manualment.

  5. Toca Desa i actualitzarem la integració (allà on el client va fer la comanda). Aquesta informarà o bé el client o bé el repartidor del retard a la comanda.

Nota: algunes comandes no es poden retardar. Consulta si és possible fer-ho amb el teu proveïdor d’integració.

Posa en pausa les comandes en línia

Per posar en pausa les comandes entrants de Vendes en línia Square des del TPV (versió 5.93 o posterior):

  1. A la barra de navegació, toca Comandes. Si no veus Comandes, toca Més i selecciona Comandes.

  2. Toca la icona del rellotge de la pantalla de Gestió de comandes per mostrar la configuració del Temps de la comanda.

  3. A la secció Posa en pausa les comandes, selecciona Posa en pausa per a les comandes de recollida a l’establiment o entrega a domicili. Toca Desa.

  4. Tria quan vols reprendre les comandes en línia i toca Desa.

Pots veure el temps de pausa restant i reprendre les comandes al moment des de la pestanya Comandes.

Amplia els temps de preparació

Pots afegir temporalment 15 minuts al temps de preparació del punt de venda durant els moments atrafegats per donar-te més temps per completar les comandes actives i entrants. Per fer-ho des de l’aplicació de TPV Square:

  1. A la barra de navegació, toca Comandes. Si no veus Comandes, toca ≡ Més > Comandes.

  2. Toca la icona del rellotge de la pantalla de Gestió de comandes per mostrar la configuració del Temps de la comanda.

  3. A la secció Temps de preparació, activa Mode ocupat.

  4. Selecciona quant de temps vols que duri el Mode ocupat: 15 minuts, 30 minuts o 1 hora. Mentre el Mode ocupat està activat, s’afegiran 15 minuts al temps de preparació del punt de venda actual.

  5. Toca Desa.

Un cop activat, pots veure el temps restant en el mode ocupat a la pàgina Comandes. També pots seleccionar Surt del mode ocupat per reprendre els horaris de preparació habituals o seleccionar Amplia per allargar la durada del mode ocupat.

Nota: el mode ocupat també es pot ampliar des de la pàgina de configuració del Temps de la comanda seleccionant Amplia > Desa.

No trobes el que necessites?