Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Configuració del web i de comerç electrònic

Gestiona la configuració dels impostos a Vendes en línia Square

Els impostos sobre les vendes en línia poden ser confusos, especialment si reps comandes de diversos països. Amb Vendes en línia Square, configurar-los i gestionar-los és més fàcil que mai.

L'import dels impostos sobre les vendes que es cobra en una compra en línia es determina aplicant el tipus impositiu al preu total dels articles subjectes a impostos de la comanda. En funció de les necessitats del teu negoci, pots incloure els impostos en els preus dels articles, cobrar-los sobre les despeses d'enviament i entrega a domicili, o fer servir tipus impositius en funció dels articles per a les comandes de recollida a l’establiment, entrega a domicili i autoservei.

Nota: la configuració dels impostos del teu compte de Square no se sincronitza amb Vendes en línia Square.

Aquí tens més informació sobre altres Configuració de Vendes en línia Square a banda dels impostos.

Crea els tipus impositius

En la majoria de països (tret dels Estats Units i el Canadà), els impostos es cobren només en l'àmbit nacional i s'han de crear manualment. Els tipus impositius s'han de configurar en funció del lloc on es troba el comprador dels productes o serveis.

Per crear els tipus impositius:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Configuració > Impostos sobre les vendes o bé a Configuració compartida > Impostos sobre les vendes.

  2. Selecciona Afegeix un tipus impositiu.

  3. Selecciona un país al menú desplegable i introdueix el tipus impositiu del país. 

  4. Posa un nom al tipus impositiu, el qual es mostrarà als clients.

  5. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Configura altres paràmetres dels impostos

Articles no subjectes a impostos

Per marcar un article com a exempt d’impostos a Vendes en línia Square:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Articles del web.
  2. Selecciona un article de la llista.
  3. A la secció de Tramitació, marca la casella per indicar que No s’apliquen impostos en la venda d’aquest article mitjançant Vendes en línia Square o el TPV.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

També pots actualitzar aquest paràmetre en diversos articles alhora mitjançant el mètode de modificació en bloc a Vendes en línia Square, o bé en articles concrets de la teva Col·lecció d’articles de Square.

Nota: si marques un article com a no subjecte a impostos, els impostos no s’hi aplicaran automàticament en cap comanda provinent de Vendes en línia Square o TPV Square. Comprova que només hagis seleccionat articles que no estiguin subjectes a impostos sobre les vendes. Per exemple, en alguns llocs, els articles considerats de primera necessitat no tributen. Si no ho tens clar, consulta un assessor fiscal.

Inclou els impostos en els preus dels articles

Quan l’impost sobre les vendes s’inclou en els preus dels articles, apareix desglossat als rebuts de les comandes (amb finalitats informatives), però no s’afegeix al preu total. Per incloure l’impost en els preus dels articles:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Configuració > Impostos sobre les vendes o Configuració compartida > Impostos sobre les vendes.
  2. A Configuració dels impostos al nivell de les comandes, marca Els impostos s’inclouen en els preus dels articles.

Quan els clients comprin un article amb els impostos inclosos en el preu, al rebut de la comanda es mostrarà el següent:

  • Subtotal: representa la suma dels preus de tots els articles de la comanda, els quals tenen els impostos inclosos.
  • Impostos: desglossa els impostos del subtotal, per mostrar al client l’import exacte dels impostos que ha pagat.
  • Total: el cost total de la comanda, incloent-hi el subtotal i qualsevol comissió addicional (com ara el cost de l’enviament) que s’hi hagi aplicat.

Aplica impostos a les comissions d’enviament o d’entrega a domicili

La normativa per aplicar l’impost sobre les vendes a les comissions d’enviament o d’entrega a domicili no és igual a tot arreu. Si tens dubtes, consulta un professional. Per aplicar-lo:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Configuració > Impostos sobre les vendes o Configuració compartida > Impostos sobre les vendes.
  2. A Configuració dels impostos al nivell de les comandes, marca les caselles per Aplicar impostos a les tarifes d’enviament o Aplicar impostos a les tarifes d’entrega.

Impostos en funció de l’article

Els tipus impositius per a les comandes s’apliquen per defecte a les comandes en línia, però pots decidir invalidar-los si apliques tipus impositius per a articles a les comandes de recollida, entrega i autoservei. Són els mateixos tipus impositius utilitzats a les compres al TPV. Per activar els impostos en funció dels articles a Vendes en línia Square:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Configuració > Impostos sobre les vendes o Configuració compartida > Impostos sobre les vendes.
  2. A Tipus impositius en funció dels articles, activa qualsevol dels impostos en funció de l’article per a les comandes de recollida, entrega i autoservei.
  3. Selecciona Gestiona els impostos en funció dels articles per mostrar els impostos en funció dels articles a la pàgina de Compte i configuració.

Els clients als quals s’apliqui un tipus impositiu en funció dels articles en una comanda podran veure un càlcul dels impostos durant el procés de pagament (que es mostrarà amb el nom de l’impost corresponent). Si un client selecciona la recollida a l’establiment, l’entrega a domicili o l’autoservei per a un article que no tingui un tipus impositiu en funció dels articles, no s’aplicaran impostos a la compra.

Nota: les normes fiscals relatives al consum a l’establiment no s’apliquen a les comandes en línia.

Resolució de problemes

Si no pots consultar la configuració dels impostos al teu web de Vendes en línia Square, pot ser per diverses causes:

  • Els impostos s'inclouen en els preus dels articles: si no vols que s'incloguin, assegura't que l'opció Inclou els impostos en el preu de l'article no està marcada.

  • Els articles estan marcats com a exempts d'impostos: pots modificar la configuració dels impostos de diversos articles alhora mitjançant el mètode de modificació en bloc.

  • El web no s'ha tornat a publicar: cada vegada que modifiquis la configuració dels impostos, et recomanem que tornis a publicar el web mitjançant l'editor de webs de Vendes en línia Square.


EXEMPCIÓ DE RESPONSABILITAT: tot i que hem creat un sistema versàtil de càlcul d'impostos per a Square, Square no pot proporcionar serveis d'assessorament ni consulta fiscal. Ets responsable de complir amb les teves obligacions fiscals. No garantim l'aplicabilitat ni la precisió de les nostres eines fiscals. Si tens cap pregunta sobre les teves obligacions fiscals, consulta-ho amb un assessor professional.

No trobes el que necessites?