Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Genera informes amb Square per a restaurants

Square per a restaurants et dona accés a informes específics per a restaurants que t'ajudaran a fer un seguiment dels articles amb més sortida, les vendes dels empleats i molt més. Mentre que la majoria d'informes es troben a la Pestanya d’informes del Tauler de control de Square, a l'aplicació de Square per a restaurants també podràs accedir directament a les Vendes en temps real (inclosos els comptes oberts) i a informes especialitzats, com per exemple de torns, vendes, caixes d'efectiu i tancament del dia.

Si encara no coneixes els informes de Square, aquí et fem cinc cèntims sobre els Resums i informes i com localitzar-los al Tauler de control de Square.

Dona un cop d'ull a la comparació de funcions entre els Plans Gratuït, Plus i Prèmium de Square per a restaurants.

Informes a l'aplicació

Per consultar els informes a l'aplicació de Restaurants, toca la pestanya Compte A l'Square Register, toca Serveis.

 • Crea un informe de torns: per als empleats que vulguin consultar el total de vendes, els comptes oberts i l'efectiu que es deu al restaurant.

 • Mostra les vendes en temps real: a la pestanya Vendes en temps real podràs consultar el rendiment global d'un torn, minut a minut. Les vendes en temps real inclouen els comptes tancats (amb o sense l’import de la propina), així com els comptes oberts.

L'informe de vendes en temps real mostra els comptes oberts. Si només t'interessen els imports de les vendes finalitzades, en tindràs prou amb els informes de vendes de l'aplicació. També trobaràs els informes al Tauler de control en línia de Square.

 • Consulta l'informe de vendes: destinat normalment als empleats amb accés amb contrasenya d’encarregat, l'informe de vendes ofereix una vista general de les vendes de la jornada organitzades per categoria, article i tipus de pagament.

 • Executa el tancament del dia: l'Informe de tancament del dia tancarà tots els comptes oberts, les caixes d'efectiu que segueixin obertes i generarà l'informe del servei. Normalment, l'informe de tancament del dia només s’executarà quan el restaurant tanqui a la nit.

 • Informe de caixa: consulta les vendes en efectiu i paga les propines als empleats mitjançant la funció Ingressos i despeses.

Informe de torns

Els informes de torns només es poden crear quan s'han completat les tasques pendents necessàries, com ara tancar tots els comptes o ajustar les propines amb targeta de crèdit. Pots configurar aquestes tasques a Dispositius > Configuraciódel servei > Tasques de tancament al Tauler de control en línia de Square. Abans de crear l'informe, pots seleccionar Modifica l'informe a la pàgina de previsualització i personalitzar-ne les dates.

Els informes de torns es divideixen en cinc seccions principals:

Resum del torn

La secció Resum del torn mostra la informació del temps total que un empleat ha treballat en una franja de temps determinada.

Detalls de la propina

Si al teu restaurant les propines són opcionals, a la secció Detalls de la propina s'hi desglossaran els pagaments acceptats i l'efecte que tenen en les propines que han rebut els empleats.

 • Vendes en efectiu mostra el total de transaccions en efectiu que ha acceptat un empleat.

 • Propines que no són en efectiu mostra el total de propines provinents de transaccions amb targeta que ha acceptat un empleat (si s’ha activat l'opció de propina opcional).

 • Efectiu que se't deu es fa servir en els negocis on al final del torn es paguen en efectiu les propines rebudes amb targeta. La xifra representa el valor de les propines rebudes amb targeta (si escau) que superen l'efectiu acceptat per aquest empleat.

 • Efectiu que es deu a la casa mostra l'import en efectiu que hauria de tenir un empleat al banc després de rebre propines (si escau).

Si tens activada l'opció Declara les propines en efectiu a la secció de Torns del Tauler de control, els empleats poden declarar les propines en efectiu de l'informe de torns sense registrar la sortida. Per fer un seguiment de les propines en efectiu cal una subscripció al Pla Plus de Square per a restaurants. Les propines en efectiu declarades apareixeran tant a la vista prèvia de l'informe de torns com al mateix informe de torns.

Més informació sobre com declarar les propines en efectiu i sobre com agrupar les propines amb la gestió dels registres d’hores per als empleats.

Resum de vendes

A la secció Resum de vendes s'hi detalla el total de comensals i el total de beneficis que aquests comensals han generat durant el torn d'un empleat.

Vendes per categoria

Vendes per categoria mostra el nombre d'articles de cada categoria que ha venut un empleat durant el seu torn.

Vendes d'articles

Vendes d'articles mostra el nombre d'articles que ha venut un empleat durant el seu torn.

Vendes en temps real a l'aplicació

 • Vista general: una vista ràpida de tots els comptes tancats, els comptes oberts i el seu valor conjunt.

 • Detalls dels comptes oberts: mostra tots els comptes oberts, l'import total, l'import total mitjà i el total de comensals.

Per veure l'informe de vendes en temps real a l'aplicació:

 1. Toca Compte.

 2. A la llista d'informes, selecciona Mostra les vendes en temps real.

Aquí podràs consultar el desglossament detallat de tots els comptes oberts i tancats, incloent-hi el nombre de comptes, l'import brut, l'import mitjà dels comptes i els comensals.

Informes al Tauler de control

Trobaràs tot un seguit d'eines avançades per crear informes a la Pestanya Informes del tauler de control en línia de Square.

L'informe Resum de vendes t'ofereix una visió molt detallada de les vendes durant un període de temps determinat. Pots consultar el rendiment general dels teus restaurants donant una ullada als gràfics, o bé fixar-te en els detalls i filtrar per punt de venda, empleat o carta.

Vendes en directe al Tauler de control

Accedeix a l'informe de vendes en temps real al Tauler de control Square amb un ordinador, una tauleta o el navegador del mòbil. Per començar:

 1. Al Tauler de control, fes clic a Informes > Comptes.

 2. Filtra per comptes oberts, comptes tancats o tots els comptes per al període de temps especificat.

Nota: aquest filtre afecta totes les dades rellevants (taules, vendes, nombre de transaccions, etcètera) i apareix als informes següents: Resum de vendes, Tendències de vendes, Vendes d'articles, Vendes per categoria, Vendes per secció, Vendes de l'equip, Mà d'obra vs. vendes, Descomptes, Vendes amb modificadors, Impostos i Costos del servei.

Genera informes i aplica'ls filtres

A més del resum bàsic, pots generar i organitzar molts informes diferents per consultar diversos grups de dades: tendències de vendes, mètodes de pagament, articles, categories, seccions o empleats. Cada informe conté una barra d'eines amb opcions personalitzables, així pots refinar els informes i filtrar les consultes en línia.

Per exemple: pots personalitzar l'informe de vendes d'articles per veure quantes hamburgueses amb formatge s'han venut a 4 dels teus 6 restaurants durant les últimes 6 setmanes, concretament durant el servei de sopar.

Informes de conjunts de categories

Quan crees un conjunt de categories, pots agrupar i consultar alhora les vendes de diverses categories. Els conjunts de categories són visibles als informes de Vendes per categoria i Vendes d'articles en línia, i també es mostraran als informes de Torns i de Tancament del dia a l'aplicació.

Per exemple: si tens tres categories d'articles (Licor, Cervesai Vi), pots crear el conjunt de categories Alcohol per consultar el rendiment de les tres categories. També pots aplicar filtres addicionals a l'informe de Vendes per categoria (com ara la data, l'hora del dia i l'empleat) perquè t'ajudi a aprofundir encara més en les vendes d'articles.

Abans que res, configura categories d’articles en línia.

Per començar:

 1. Al Tauler de control en línia de Square, dirigeix-te a Informes > Informes > Vendes per categoria.

 2. Fes clic aConjunts de categories.

 3. Selecciona diverses categories d'articles. Un cop seleccionades, toca Crea un conjunt de categories.

Tingues en compte que, malgrat que els Conjunts de categories apareixeran tant als informes de categories en línia com a l'aplicació, no veuràs cap canvi a la disposició dels articles o de la carta a l'aplicació de Restaurants. Els conjunts de categories només afecten als informes.

Un cop hagis creat el conjunt de categories, pots aplicar els nous filtres a l'Informe de vendes d’articles.

Exporta els informes

Square per a restaurants et permet exportar un fitxer CSV a l’ordinador o enviar informes al programari de comptabilitat connectat.

Per descarregar un informe personalitzat:

 1. Ves a l'informe que vols exportar.

 2. Fes clic a Exporta l'informe a l'extrem superior dret.

 3. Selecciona el CSV o l'aplicació de comptabilitat connectada al teu compte de Square.

L'informe es descarregarà automàticament a l'ordinador o s'enviarà directament a l'aplicació de comptabilitat vinculada.

Més informació sobre els informes de Square per a restaurants, incloent com personalitzar les tasques de tancament, els informes de torns i l’informe de tancament del dia.

No trobes el que necessites?