Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Generació d’informes

Generar informes amb Square per a restaurants

Amb Square per a restaurants, tens accés a informes específics del restaurant que et permetran fer un seguiment dels articles més venuts, les vendes de cada empleat i molt més. Tot i que la majoria dels informes es troben a la Pestanya d’informes del Tauler de control de Square, també tindràs accés a informes especialitzats, com ara informes de torns, vendes, caixes d’efectiu i tancament del dia, directament a l’aplicació de Restaurants.

Si acabes de començar amb els informes de Square, dona una ullada a l’article Resums i informes per entendre com funciona el Tauler de control de Square.

Dona una ullada a la comparativa completa de funcions entre TPV Square i el pla gratuït i el pla Plus de Square per a restaurants.

Informes a l’aplicació

Per consultar els informes de l’aplicació de Restaurants, toca la pestanya Compte. Si fas servir l’Square Register, toca Eines.

 • Crea un informe de torns: per als empleats que vulguin consultar el total de vendes, comptes oberts i efectiu que es deu al restaurant.

 • Mostra les vendes en directe: a la pestanya de Vendes presencials pots consultar el rendiment general d’un torn en temps real. També inclou els comptes tancats (amb un import final de propina, o sense) i els comptes oberts.

Com que l’informe de Vendes en directe mostra els comptes oberts, per consultar els imports finals de les vendes, ves a l’informe estàndard de vendes a l’aplicació o al Panel de control en línea de Square.

 • Mostra l’informe de vendes: normalment destinat als empleats amb accés amb contrasenya d’encarregat, l’informe de vendes dona una visió global de les vendes diàries, ordenades per categoria, article o tipus de pagament.

 • Extreu el tancament del dia: l’Informe de cierre del día tanca tots els comptes oberts i les caixes d’efectiu restants, i extreu l’informe del servei. Normalment, generes l’informe del tancament del dia quan el restaurant ja està a punt de tancar.

 • Informes de la caixa d’efectiu: consulta les vendes en efectiu i dar una propina a los empleados mitjançant la funció Ingressos/despeses.

Informe de torns

Els informes de torns es divideixen en cinc seccions principals:

Resum del torn

La secció Resum del torn mostra els detalls del temps total que un empleat ha treballat en una franja de temps determinada.

Detalls de la propina

Si al teu restaurant les propines són opcionals, a la secció Detalls de la propina s’hi desglossen els pagaments acceptats i l’efecte que tenen en les propines que han rebut els empleats.

 • Vendes en efectiu mostra el total de transaccions en efectiu que ha acceptat un empleat.

 • Propines que no són en efectiu mostra el total de propines a les transaccions amb targeta que ha acceptat un empleat (si l’opció de propina opcional està activada).

 • Efectiu que se’t deu és útil per a negocis que paguen les propines amb targeta al final del torn i en efectiu. Aquesta xifra representa el valor de les propines rebudes amb targeta (si escau) que estan per sobre de l’efectiu acceptat per l’empleat.

 • Efectiu que es deu al restaurant mostra l’import en efectiu que hauria de tenir un empleat al banc després de rebre propines (si escau).

Resum de vendes

A la secció Resum de vendes s’hi detalla el total de comensals i el total de beneficis que han generat aquells comensals durant el torn d’un empleat.

Vendes per categoria

Vendes per categoria mostra el nombre d’articles de cada categoria que ha venut un empleat en el seu torn.

Vendes d’articles

Vendes d’articles mostra el nombre d’articles individuals que ha venut un empleat en el seu torn.

Informe de vendes en directe

 • Vista general: un resum de tots els comptes oberts i tancats, i la combinació del seu valor.

 • Detalls de les factures obertes: consulta tots els comptes oberts, l’import total, l’import mitjà total i el total de comensals.

Informes del Tauler de control

Pots trobar un conjunt d’Herramientas de informes avanzadas a la Pestanya d’informes del Tauler de control en línia de Square.

L’informe del Resum de vendes t’ofereix una visió molt detallada de les vendes que s’han fet en una franja de temps determinada. Pots consultar el rendiment general dels teus restaurants donant una ullada als gràfics, o bé aprofundir-hi més i filtrar per punt de venda, empleat o carta.

Genera un informe i aplica-hi filtres

A més del resum bàsic, pots generar i organitzar molts informes diferents per consultar diversos grups de dades: tendències de vendes, mètodes de pagament, articles, categories, seccions o empleats. Cada informe conté una barra d’eines amb opcions personalitzables, així pots refinar els informes i filtrar les consultes en línia.

Un exemple: pots personalitzar l’informe de vendes d’articles per veure quants entrepans de bacó, enciam i tomàquet s’han venut a 4 dels teus 6 restaurants en les darreres 6 setmanes, concretament durant el servei de sopar.

Informes de conjunt de categories

Si crees un Conjunt de categories, podràs agrupar i consultar les vendes de diverses categories alhora. Pots trobar els conjunts de categories als informes de Vendes per categoria i Vendes d’articles en línia, tot i que també apareixen als informes de torns dels empleats i del tancament del dia a l’aplicació.

Un exemple: si tens tres categories d’articles (Licors, Cerveses i Vins), pots crear el conjunt de categories Alcohol per revisar el rendiment de les tres categories en conjunt. També pots aplicar altres filtres a l’Informe de vendes per categoria (com ara data, franja horària o empleat) per ajudar-te a aprofundir encara més en les vendes d’articles.

Abans de res, procura configurar categorías de artículos en línia.

Comença per aquí:

 1. Des del Tauler de control en línia de Square, ves a Informes> Informes > Vendes per categoria.

 2. Fes clic a Conjunts de categories.

 3. Selecciona diverses categories d’articles. Quan ho tinguis, toca Crea un conjunt de categories.

Tingues en compte que, malgrat que els Conjunts de categories apareixeran tant als informes de categories en línia com a l’aplicació, no observaràs cap canvi a la disposició dels articles o de la carta a l’aplicació de Restaurants. Els conjunts de categories estan pensats únicament per als informes.

Un cop hagis creat el Conjunt de categories, pots aplicar els filtres nous a l’Informe de la venda d’articles.

Exporta els informes

Amb Square per a restaurants, pots exportar un fitxer CSV directament a l’ordinador o enviar els informes a un programari de comptabilitat connectat.

Per a descarregar un informe personalitzat:

 1. Ves a l’informe que vulguis exportar.

 2. Fes clic a Exporta l’informe a l’extrem superior dret.

 3. Selecciona CSV o l’aplicació de comptabilitat que tinguis vinculada al teu compte de Square.

L’informe es descarregarà automàticament a l’ordinador o s’enviarà directament a l’aplicació de comptabilitat vinculada.

Pots consultar més informació sobre els informes amb Square per a Restaurants, com ara personalizar las opciones para el cierre, los informes de turnos y el informe de cierre del día.