Inici>Gestió de factures

Fes servir la funció de targeta desada amb Factures Square

Pots fer servir l’opció de targeta desada amb les Factures Square que hagis creat des del Tauler de control en línia de Square.

Nota: ara mateix, aquesta funció no és compatible amb l’aplicació de Square. Les targetes regal físiques o electròniques funcionaran com a targeta desada, però la nostra recomanació és que el client confirmi que el saldo que hi té pot cobrir la compra abans de dur a terme el pagament.

Comissions

Quan es paga una factura amb una targeta de crèdit o dèbit, s’aplica una comissió per transacció del 2,5 %.

Desa una targeta de pagament per als pagaments de Factures Square

Deixa que els clients desin la seva targeta de pagament per a pagaments futurs:

1. Ves a Pagaments > Factures al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Crea una factura.

2. Selecciona un client del Directori de clients o introdueix un nom i adreça electrònica nous.

3. Dins de la secció de Pagament, selecciona Permet que el client desi la targeta.

4. Emplena els detalls de la factura.

5. Fes clic a Envia.

Quan el client pagui la factura, veurà l’opció per desar la targeta amb el teu negoci. Si tria aquesta opció, el seu perfil del Directori de clients s’actualitzarà automàticament.

Desa una targeta de pagament manualment al Directori de clients:

També pots vincular manualment una o més targetes de pagament per als clients que estiguin desats al Directori de clients. Per fer-ho:

1. Ves a Directori, dins de Clients, al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona un client existent.

3. Selecciona Accions > Afegeix una targeta.

4. Fes servir el formulari de plantilles per confirmar que tens els permisos necessaris del client per desar la informació de la seva targeta de pagament. Per fer-ho, selecciona Baixa el formulari i envia la plantilla al client. Nota: cal que tinguis una autorització escrita del client per desar la seva targeta de pagament. Procura registrar els formularis d’autorització i desar-los de manera segura.

5. Selecciona Continua.

6. Introdueix les dades de la targeta i fes clic a Desa.

Fes un càrrec a una targeta desada

Si tens una targeta de pagament desada, pots crear una nova Factura Square i cobrar-la amb la informació de pagament que hagis desat del client. Per fer-ho:

1. Confirma l’import que cobraràs al client.

2. Ves a Pagaments > Factures al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Crea una factura. Per a les factures no pagades, selecciona Modifica.

3. Emplena els detalls de la factura. Comprova que selecciones un client del directori.

4. A Pagament, fes servir el menú desplegable per seleccionar una targeta.

5. Fes clic a Cobra.

Tant tu com el client rebreu una notificació per correu electrònic per confirmar l’import del pagament de la factura que es cobrarà a la targeta desada. La factura també es mostrarà com a Pagada al Tauler de control en línia de Square.

Programa un càrrec a una targeta desada

1. Visita Pagaments > Factures al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona Crea una factura.

3. Al menú desplegable Client, selecciona’n un d’existent o crea’n un de nou.

4. Al menú desplegable Pagament, selecciona una targeta desada (p. ex., Visa 1111) i la data en què es cobrarà l’import a la targeta.

5. Acaba d’emplenar els detalls de la factura i selecciona Programa o Desa com a esborrany.

Nota: si selecciones Desa com a esborrany, la factura programada no s’enviarà automàticament. Hauràs de seleccionar Programa per determinar la data d’entrega.

Es farà un càrrec a la targeta del client en la data seleccionada. El client rebrà una còpia de la factura pagada per correu electrònic com a notificació del càrrec fet a la targeta. Els fons s’ingressaran al teu compte bancari vinculat segons el calendari d’ingressos.

Consells per fer servir les factures programades

• Pots modificar les Factures programades en qualsevol moment des que es creen fins a la data d’enviament programada.

• Pots visualitzar les factures programades a la llista de Factures. Tindran l’estat de Programada i estaran ordenades per la data programada d’enviament.

• Si no veus alguna factura programada a la llista de Factures, comprava que l’interval de dates que estiguis visualitzant inclogui la data d’enviament de la factura programada, i no pas la data de creació de la factura.

Fes servir factures recurrents

Fes servir factures recurrents amb Factures Square per crear i enviar factures als clients seguint un calendari habitual.

Nota: si es canvia una targeta desada i el client té una factura recurrent, hauràs de modificar el grup de facturació corresponent per garantir que el càrrec es faci a la targeta correcta.

Comissions

No s’aplica cap comissió per a l’enviament de factures recurrents. S’aplica una comissió per transacció únicament quan la factura es paga amb una targeta de crèdit o dèbit.

Crea un grup de facturació recurrent

Si vols crear un grup de facturació que s’enviï als clients automàticament seguint un calendari habitual, fes clic a la pestanya Recurrent a la secció de la part superior dreta de la pàgina de Factures.

A continuació, fes clic al botó Crea un grup recurrent. Introdueix la informació bàsica del client i els detalls de la factura, tal com ho faries amb una factura nova. Ara bé, a les factures recurrents hi ha una secció nova on pots seleccionar la data d’inici, la freqüència i la data de finalització (o el nombre de repeticions).

Nota: si tu o el client voleu desar targetes de crèdit per facilitar la facturació automatitzada tan bon punt hi hagi una factura pendent de pagar, fes servir l’opció de Targeta desada al menú desplegable de Pagament.

Fes clic a Envia per programar el grup recurrent i enviar un correu electrònic al client amb els detalls del grup. Si selecciones Desa com a esborrany, no s’establirà el grup recurrent i no s’enviarà cap correu electrònic al client.

Les factures d’un grup recurrent s’enviaran automàticament al client a les 10 a.m. (del teu fus horari) en les dates que hagis configurat. Rebràs una notificació per correu electrònic quan s’hagi pagat la factura i els fons s’ingressaran al teu compte bancari vinculat seguint el calendari d’ingressos.

Preguntes més freqüents

Com puc desar el codi CVV de la targeta de pagament del client quan deso la informació de la targeta al Directori de clients manualment?

El formulari d’autorització de targetes de crèdit no té cap opció perquè el client introdueixi el codi CVV de la targeta, tot i que aquest és necessari per fer un pagament amb targeta. Seguint els estàndards de la indústria de les targetes de pagament (PCI), hauràs de recopilar el codi CVV per telèfon o en persona i introduir-lo al Directori de clients. Ara bé, si optes per enviar una factura al client i aquest selecciona l’opció per desar la targeta de manera segura i autoritzar pagaments futurs, es considerarà que l’autorització escrita s’ha completat i rebut.

Com puc saber si la targeta s’ha desat quan el client ha pagat una factura? Es pot fer més visible al Tauler de control?

S’inclourà una nota al correu electrònic de confirmació del pagament quan es desi una targeta. També pots fer clic al nom del client al Directori per veure si hi ha una targeta vinculada.

Com puc saber si s’ha fet un càrrec a una targeta desada correctament?

Quan fas un càrrec a una targeta desada manualment, veuràs una imatge de confirmació i la factura apareixerà com a Pagada al Tauler de control.

Si la targeta de pagament és denegada (p. ex., la targeta desada ha vençut), veuràs el missatge corresponent quan intentis cobrar un import a la targeta. En el cas dels pagaments programats amb una targeta desada, rebràs una notificació per correu electrònic si una targeta és denegada i el client rebrà una factura sol·licitant el pagament automàticament.

Nota important: si la targeta desada canvia i el client té una factura recurrent, hauràs de modificar el grup de facturació per garantir que es fa el càrrec a la targeta correcta. La targeta desada es cobrarà la data de venciment de cada factura recurrent. Si la targeta desada ha vençut o es denega per qualsevol altre motiu, s’enviarà una factura nova perquè el client pugui introduir els detalls de la nova targeta i desar-la per a factures futures.