Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestió de factures

Fes servir targetes desades amb Factures Square

La funció de Targeta desada et permet rebre pagaments dels clients habituals amb tota facilitat. La pots fer servir amb les Factures Square que creïs al Tauler de control en línia de Square o a l'Square Invoices app.

  • Afegeix i emmagatzema targetes de crèdit o dèbit al Directori de clients de manera segura.

  • Cobra als clients sense entrebancs amb les targetes de pagament desades o amb targetes regal Square.

  • Treballa amb tota tranquil·litat gràcies a Square, que s'encarrega de l'autorització i del compliment de la normativa PCI en nom teu.

Nota: has de tenir una autorització escrita del client per poder desar la seva targeta de pagament. Assegura't de desar correctament i de manera segura els formularis d'autorització i prevenir reclamaciones de pago.

Afegeix una targeta desada mitjançant l'aplicació de Factures Square

Per afegir una targeta desada:

  1. Obre l'Aplicació de Factures Square.

  2. Toca la pestanya Clients i crea un perfil nou o selecciona un client existent.

  3. A Targeta desada, fes clic a Afegeix una targeta.

  4. Introdueix les dades de la targeta, incloent-hi la data de venciment i el codi CVV. Toca Següent.

  5. Confirma l'adreça electrònica del client perquè puguis enviar-li els rebuts digitals de les compres. Toca Següent.

  6. Introdueix el codi de transacció per autoritzar la targeta per a futures compres. Toca Accepta i desa la targeta.

  7. Apareixerà el missatge de confirmació S'han desat la targeta i el perfil del client. Fes clic a Fet per tornar al perfil del client.

Desa una targeta per als pagaments de Factures Square

Per permetre que els clients desin la targeta per a futurs pagaments:

  1. Ves a Pagaments > Factures al Tauler de control en línia de Square > fes clic a Crea una factura.

  2. Selecciona un client del Directori de clients o introdueix un nom i una adreça electrònica.

  3. A la secció Pagament, selecciona Permet que el client desi la targeta.

  4. Emplena la factura.

  5. Fes clic a Envia.

Quan el client pagui la factura, veurà l'opció de desar la targeta de pagament al teu negoci. Si decideix desar la targeta, el seu perfil s'actualitzarà automàticament al Directori de clients.

Desa una targeta manualment al Directori de clients

També pots vincular una o més targetes als perfils del Directori de clients de forma manual. Per fer-ho:

  1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Directori.

  2. Selecciona un client.

  3. Selecciona Accions > Afegeix una targeta.

  4. Fes servir la plantilla de formulari per confirmar que tens el permís del client per emmagatzemar la informació de la seva targeta de pagament. Per fer-ho, selecciona Descarrega el formulari > envia la plantilla al client. Nota: has de tenir una autorització escrita del client per poder desar la seva targeta de pagament. Assegura't de desar correctament i de manera segura els formularis d'autorització.

  5. Selecciona Continua.

  6. Introdueix les dades de la targeta > fes clic a Desa.

Fes un càrrec a una targeta desada amb l'aplicació de Factures Square

Si tens una targeta desada, pots crear una factura Square i cobrar-la fent servir la informació de pagament desada del client.

To charge a card via the Square Dashboard

  1. Confirm the amount you’ll be charging with your customer.
  2. Navigate to Invoices in your online Square Dashboard > click Create Invoice. For existing unpaid invoices, select Edit.
  3. Fill out your invoice. Be sure to select a customer from your directory.
  4. Under Payment, use the drop-down menu to select a payment card.
  5. Click Charge.

To charge a card via the Square Invoices app

  1. Open the Square Invoices app and tap Invoices.
  2. Navigate to Outstanding invoices to locate the invoice the customer would like to pay. A customer profile must be attached to the invoice and have a card saved on file.
  3. Tap Add Payment.
  4. Confirm the payment amount. Tap Next.
  5. Tap Charge next to the saved card on file. Tap Confirm twice.
  6. If the customer is present, ask them to sign on your device to confirm payment authorisation. Tap Continue.
    If the customer is not present, leave the signature field blank and tap Continue.
  7. A digital receipt will automatically generate to the customer’s email address as listed on their customer profile.

Tant tu com el client rebreu una notificació per correu electrònic confirmant l'import del pagament de la factura que es cobrarà de la targeta desada. La factura també es mostrarà com a Pagada al Tauler de control en línia de Square.

Programa un càrrec a una targeta desada

  1. Ves a Pagaments > Factures al Tauler de control en línia de Square.

  2. Selecciona Crea una factura.

  3. Al menú desplegable Client, selecciona'n un d'existent o crea'n un de nou.

  4. Al menú desplegable Pagament, selecciona una targeta desada (per exemple, Visa 1111) i la data en què s’hi farà el càrrec.

  5. Acaba d'emplenar la factura i selecciona Programa o Desa com a esborrany.

Nota: si selecciones Desa com a esborrany, la factura programada no s'enviarà automàticament. Hauràs de seleccionar Programa per determinar-ne la data d'enviament.

En la data seleccionada, es farà el càrrec a la targeta del client. El client rebrà una còpia de la factura pagada per correu electrònic com a notificació del càrrec. Els fons s'ingressaran al teu compte bancari vinculat segons el teu calendari d'ingressos.

Consells per fer servir les factures programades

  • Pots modificar les factures programades des del moment en què es creen fins a la data d'enviament programada.

  • Pots veure les factures programades al llistat de Factures. Tindran l'estat de Programada i es mostraran per ordre de la data d'enviament programada.

  • Si alguna factura programada no apareix a la llista de Factures, comprova que l'interval de dates que s’està mostrant inclogui la data d'enviament de la factura programada, i no pas la data en què es va crear.

Fes servir factures recurrents

Amb Factures Square, pots fer servir factures recurrents per crear i enviar factures als clients seguint un calendari habitual.

Nota: si la targeta desada es canvia i el client té una factura recurrent, hauràs de modificar el grup de facturació corresponent per garantir que el càrrec es faci a la targeta adequada.

Crea un grup de facturació recurrent

Si vols crear un grup de facturació per enviar factures als clients de manera automàtica i amb regularitat, seguint un calendari, fes clic a la pestanya Recurrents que hi ha a la part superior dreta de la pàgina de Factures.

A continuació, fes clic al botó Crea un grup recurrent. Introdueix la informació bàsica sobre el client i els articles de la factura, com faries amb qualsevol factura nova. Tanmateix, a les factures recurrents hi ha una secció on pots seleccionar la data d'inici, la freqüència i la data de finalització (o el nombre de repeticions).

Nota: si tu o el client voleu desar targetes de crèdit per facilitar la facturació automatitzada tan bon punt arribi la data de venciment d'una factura, pots fer servir l'opció Targeta desada al menú desplegable Pagament.

Fes clic a Envia per programar el grup recurrent i enviar un correu electrònic al client amb els detalls del grup. Si selecciones Desa com a esborrany, no s'establirà el grup recurrent ni s'enviarà cap correu electrònic als clients.

Les factures d'un grup recurrent s'enviaran automàticament al client a les 10:00 (de la teva zona horària) a la data o dates que hagis configurat. Rebràs una notificació per correu electrònic quan es pagui la factura. Els fons s'ingressaran al teu compte bancari vinculat segons el teu calendari d'ingressos.

Tingues en compte que si es canvia la targeta desada i el client té una factura recurrent, hauràs de modificar el grup de facturació corresponent per assegurar-te que el càrrec es faci a la targeta adequada. Es farà un càrrec a la targeta desada en la data de venciment de cada factura recurrent. Si la targeta desada està caducada o hi ha algun altre error que impedeix fer-hi el càrrec, el client rebrà una nova factura que li permetrà introduir les dades d'una altra targeta, així com desar-la per a futures factures.

Preguntes més freqüents

How do I access and store the Card Authorisation Form?

  1. From the Customer Directory of your online Square Dashboard, create a new customer or select an existing profile.
  2. Under Card on File click on the three dots > click Add Credit or Debit Card.
  3. Under Print and File Customer Authorisation, click Download Form.
  4. Send the form to your customer to sign and authorise.
  5. Upload the signed copy by clicking on the customer’s profile, pressing the three dots and clicking Upload File.

How do I save the CVV number for my customer’s payment card if I’m manually saving card information to my Customer Directory?

The Card Authorisation form doesn’t include an option for the customer to enter their card’s CVV number however, the actual card input requires the CVV number. Due to PCI standards, you’ll need to collect CVV over the phone or in person and enter these details into the Customer Directory. Alternatively, if you opt to send an invoice to your customer, and if your customer selects the option to securely save their card on file and authorise future payments, receipt of written authorisation is complete.

How can I tell if the card on file was stored when the customer paid an invoice? Can you make this more visible in Dashboard?

There will be a notation within the payment confirmation email when a card has been stored on file. You can also click a customer’s name in your Customer Directory to see if a card has been linked.

How do I know a charge to a card on file was successful?

When you manually charge a card on file, you’ll see a confirmation banner and the invoice will display as Paid in your Dashboard.
If the payment card is declined (e.g. card on file is outdated), you’ll see a declined message when you try to charge the card. For scheduled payments to a card on file, you’ll be notified by email if a card is declined and your customer will be automatically sent an invoice requesting payment.

No trobes el que necessites?