Inici>Importa i exporta clients

Gestiona el Directori de clients des de l’aplicació de Square

El Directori de clients de Square és una eina de gestió de contactes amb la qual pots emmagatzemar dades dels clients, veure com interactuen amb el teu negoci i tenir contacte amb ells, tot en un sol lloc. Els perfils dels clients es poden afegir, veure i modificar directament des de l’aplicació de TPV Square.

Activa la gestió de clients a l’aplicació de Square

La gestió de clients està activada per defecte, però pots actualitzar-la en qualsevol moment des de l’aplicació. Per ajustar la configuració:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més.

2. Toca Configuració > Procés de pagament.

3. Toca Gestió de clients i activa l’opció Afegeix un client durant una venda i Afegeix un client després d’una venda

Quan Afegeix un client durant una venda estigui activat, veuràs una fletxa desplegable a dalt a la dreta a la vista horitzontal o quan toquis Venda actual a la vista vertical.

Quan Afegeix un client després d’una venda s’hagi activat, veuràs una icona del client a dalt a l’esquerre de la pantalla Tot a punt. Toca la icona per a associar una transacció amb el perfil del client.

Afegeix clients i pagaments al directori des de l’aplicació de Square

Pots afegir nous clients al directori i enllaçar els clients existents a una venda directament des de l’aplicació de Square.

Afegeix un client nou al directori durant una venda

Es poden afegir clients nous al directori directament des de l’aplicació en qualsevol moment, fins i tot mentre fas una venda.

1. Toca Afegeix un client a la secció Venda actual de la pantalla de Procés de pagament. Nota: si fas servir un dispositiu mòbil, toca Revisa la venda per accedir a la secció Venda actual.

2. Toca Crea un client i introdueix les seves dades > toca Desa.

Veuràs que el contacte del client nou apareix a la part superior de la venda actual. Un cop es completi el pagament, es desarà al perfil del client.

Pots veure una llista de tots els teus perfils de client des del Directori de clients en línia o a la secció de Clients de l’aplicació.

Afegeix un client existent a una venda

Per a fer un seguiment de l’historial de compres del client, selecciona un client existent del directori i enllaça’l a una venda. Quan afegeixis un client existent a la venda, també podràs veure els detalls de les seves darreres visites, les seves preferències, els articles que solen comprar i notes per a personalitzar l’experiència.

1. Toca Afegeix un client a la secció Venda actual de la pantalla de Procés de pagament. Nota: si fas servir un dispositiu mòbil, toca Revisa la venda per accedir a la secció Venda actual.

2. Comença a escriure el nom del client a la barra de cerca i toca el seu nom quan aparegui.

3. Completa la transacció processant el pagament del client.

Afegeix un client nou al directori després d’una venda

Si has completat una venda, abans de tocar Venda nova encara podràs afegir les dades de contacte del client a la pantalla Tot a punt si has activat l’opció Afegeix un client després d’una venda a la configuració de Gestió de clients. Per fer-ho:

1. A la pantalla de rebuts, toca Afegeix un client.

2. Introdueix la informació del client > toca Desa.

Per a modificar el client afegit a la venda:

1. A la pantalla de rebuts, toca Mostra el client.

2. Fes els canvis necessaris o toca Confirma per eliminar el client de la venda > Desa.

Nota: si elimines un client d’una venda, no desapareixerà del directori, sinó que evitarà que se l’enllaci a aquesta transacció en concret. Per a eliminar un client del directori, ves al teu Tauler de control de Square en línia o a la secció Clients de l’aplicació en una tauleta Android.

Puja fitxers adjunts

Afegeix fitxers adjunts als perfils dels clients de l’aplicació per a guardar-ne dades, contractes, documents o fotos.

Per a pujar un fitxer:

1. Selecciona un client del directori.

2. Desplaça’t pel seu perfil fins a la secció Fitxers i toca el botó Afegeix un fitxer.

3. Tria fer una foto o bé selecciona una imatge de la galeria de fotos del dispositiu. Nota: puja només fitxers pels quals tinguis drets d’ús. Els fitxers no poden superar els 20 MB. S’admeten fitxers .pdf, .gif, .jpg, .jpeg i .png.

4. Puja un fitxer.

Un cop l’hagis pujat, fes clic al menú d’accions de tres punts a la dreta del fitxer per triar l’opció que vulguis: Descarrega, Canvia el nom, Previsualitza o Elimina.

Un perfil de client pot contenir fins a 100 fitxers. La fusió de dos perfils de client també fusiona els fitxers adjunts.

Aquí t’expliquem com pujar fitxers als perfils dels clients des del Tauler de control en línia de Square.

Nota: l’Square Terminal i l’Square Registra no poden llegir els fitxers adjunts ni hi són compatibles.

Gestiona el Directori de clients des de l’aplicació de Square

Pots veure i gestionar els contactes dels clients sense haver d’anar al tauler de control en línia. Per fer-ho, obre l’aplicació:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més.

2. Toca Clients.

3. Selecciona un client existent per a modificar les seves dades de contacte o eliminar-lo del directori. Toca ••• > Crea un client nou per afegir un contacte nou.

4. Per a crear un grup nou, toca ••• > Mostra els grups > ••• > Crea un grup manual per a personalitzar i organitzar els contactes.

Gestiona l’accés dels empleats a les dades dels clients a l’aplicació de Square

Amb Accés avançat, pots controlar quins empleats tenen accés a les dades del client a l’aplicació i al Tauler de control de Square. Configura els empleats i els permisos des del Tauler de control en línia de Square.

Els empleats que tinguin activat el permís Veure, editar, crear i suprimir dades del directori podran crear, editar i veure perfils de clients sense introduir la seva contrasenya. Els empleats que no tinguin permís veuran una pantalla per entrar la contrasenya: així, un altre empleat que sí que tingui permís podrà introduir-la i li concedirà un accés temporal.