Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Cites per als empleats

Crea perfils per als empleats a Cites Square

Crea empleats per especificar els serveis disponibles, gestionar les cites reservades i processar els pagaments. Tingues en compte que, tot i que pots fer servir Cites de manera gratuïta per a particulars, un cop creïs un empleat, se’t cobrarà una tarifa de subscripció mensual.

Afegeix empleats que puguin acceptar reserves

En primer lloc, inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i, a continuació, desplaça’t fins a Cites.

A Personal, fes clic a Afegeix empleat per crear un empleat nou. Afegeix la seva informació de contacte i personalitza la configuració de cada empleat.

Els membres del personal s’afegeixen automàticament a la llista d’Empleats. Si ja has creat un perfil d’empleat, es mostrarà una opció per afegir-lo com a membre del personal. La configuració de visibilitat de reserves en línia s’activarà automàticament perquè puguis programar aquest empleat per a les cites.

Personalitza la configuració del personal

Estableix els permisos del personal

Quan crees un membre del personal, pots limitar-ne l’accés al calendari de Cites i al TPV mitjançant els Permisos de l’equip.

Per defecte, tindràs els grups de permisos següents amb diferents nivells d’accés al calendari de Cites i al TPV:

  • Proveïdor de servei: l’empleat pot gestionar el seu propi calendari.

  • Recepció: dona accés a tots els calendaris del personal.

  • Administrador: dona accés a tots els calendaris i la informació dels comptes. El rol d’administrador també permet que els empleats sincronitzin el seu calendari personal de Google amb Cites Square.

Nota: tots els grups de permisos preestablerts anteriors tindran la funció Accedeix al TPV mòbil activada automàticament, amb accés limitat. Si l’opció Accedeix al Tauler de control està activada, els empleats també tindran accés en línia al seu calendari, a la llista de clients i a una vista general de la informació de les cites.

Si crees un grup nou, assegura’t d’activar aquesta configuració manualment perquè el teu personal tingui accés a l’aplicació Cites.

Un cop hagis creat un perfil d’empleat per als membres del teu personal, rebran un correu electrònic amb una invitació per crear un inici de sessió únic al teu compte de Cites. Amb aquest inici de sessió els empleats poden accedir a la seva pròpia aplicació de Cites, que inclou el seu calendari i els seus clients.

El personal no tindrà accés a la configuració del teu compte. Quan es demani una cita, el personal rebrà una notificació per correu electrònic.

Nota: per activar l’inici de sessió del personal, cada empleat nou ha de rebre la invitació amb una adreça electrònica única. Si un empleat ja té un compte individual de Square o de personal mòbil, per activar l’inici de sessió al seu compte de personal de Cites haurà de desactivar-lo o fer servir una adreça electrònica alternativa.

Permet les notificacions automàtiques per al personal

Quan creïs el personal, configura les notificacions perquè els membres rebin notificacions per correu electrònic o missatge de text sobre cites noves o properes. Selecciona «El propietari envia una còpia» perquè tant el propietari com l’empleat reservat rebin una còpia de cada notificació.

Nota: si el propietari o un empleat amb permisos d’accés total programa una cita per a un altre empleat, la cita és acceptada automàticament i s’afegeix al calendari de l’empleat en qüestió, no queda com a pendent. L’empleat i el client rebran una notificació que confirma la cita.

No trobes el que necessites?