Configura perfils d’impressió per a l’assignació a partides de cuina

A qui va dirigit aquest article?
Als usuaris de Square que configuren perfils d’impressió per a l’assignació a partides de cuina. Per configurar perfils d’impressió i ajustar la configuració de la impressora, cal activar els permisos de l’equip per permetre que els empleats configurin el hardware..

Sobre els perfils d’impressió i l’assignació a partides de cuina

Els perfils d’impressió s’utilitzen per determinar quins treballs d’impressió (rebuts, comandes o resguards) enviarà un determinat TPV a les impressores. Configurar la cuina amb diverses àrees de comandes implica crear els perfils d’impressió adequats (com ara Plats calents, Plats freds, Emplatatge o Begudes) i assignar-los a les impressores des dels TPV. Això inclou Comprovants de comandes en persona i Comprovants de comandes online, que et permetran seleccionar diferents categories d’articles per assignar-les a una impressora.

Abans de començar

Comprova que les impressores estiguin connectades. Si no ho estan, consulta més informació sobre com configurar la impressora.

Comprova que els articles estiguin assignats a una categoria, com ara Aperitius, Begudes, etc. Si encara no ho has fet, consulta com crear i gestionar categories d’articles.

La configuració del perfil d’impressió per a l’assignació a partides de cuina inclourà:

1. Establir tots els perfils d’impressió que necessitaràs en funció del flux de treball de la cuina i les àrees de comandes.

2. Crear els perfils d’impressió per a cada àrea de comandes i determinar quines categories d’articles s’hi assignaran.

3. Vincular els perfils d’impressió als TPV corresponents.

En general, et recomanem un perfil d’impressió per a cada àrea de comandes que disposi de la seva pròpia impressora, sobretot per als comprovants de les comandes online, tal com t’expliquem més avall. A cada perfil d’impressió se li ha de posar un nom fàcil d’entendre (com ara Menjar calent) i s’ha de configurar amb les Categories per imprimir adequades per a l’àrea de comandes corresponent.

Per exemple, una àrea de comandes de plats calents tindrà la categoria d’articles Pizzes, aperitius i entrepans calents seleccionada a Categories per imprimir.

Pas 1: crea un perfil d’impressió al Tauler de control de Square o al TPV

El primer pas per crear perfils d’impressió es pot dur a terme des del Tauler de control de Square o directament des del TPV. Un cop s’hagi creat un perfil d’impressió, estarà disponible en tots els TPV que hagin iniciat la sessió al compte.

Per crear un perfil d’impressió des del Tauler de control:

1. Al Tauler de control de Square, ves a Configuració > Gestió de dispositius > Perfils > Perfils d’impressió.
  2. Toca Crea un perfil.
  3. Posa-li un nom descriptiu, com ara Àrea de comandes de plats calents.
  4. Fes clic a Comprovants de comandes en persona i activa aquesta opció.
  5. Fes clic a Categories per imprimir i selecciona les categories d’articles que s’enviaran a aquesta àrea de comandes.
  6. Fes clic a Desa.

Repeteix aquests passos fins que hagis creat tots els perfils d’impressió que necessitis.

Per crear un perfil d’impressió al TPV:

1. Al TPV Square, toca Més > Configuració > Hardware > Impressores > Perfils.
  2. Toca Crea un perfil.
  3. Posa-li un nom descriptiu, com ara Àrea de comandes de plats calents.
  4. Toca Comprovants de comandes en persona i activa aquesta opció.
  5. Toca Categories per imprimir i selecciona les categories d’articles que s’enviaran a aquesta àrea de comandes.
  6. Toca Desa.

Repeteix aquests passos fins que hagis creat tots els perfils d’impressió que necessitis.

Pas 2: assigna un perfil d’impressió a una impressora del TPV

Aquest pas s’ha de fer des de cada TPV que rebrà comandes. Per a les àrees de comandes, et recomanem que tots els TPV imprimeixin les mateixes categories a les mateixes impressores. Per exemple, que tots els TPV de taulell enviïn els articles de la categoria Articles calents a la impressora Àrea de comandes de plats calents.

Assigna un perfil d’impressió a una impressora:

1. Al dispositiu TPV, ves a Configuració > Hardware > Impressores.
  2. Es mostrarà una llista de totes les impressores connectades. Tria en quina vols imprimir.
    a. Si no tens clar com identificar la impressora, els noms de les impressores de xarxa generats automàticament inclouen els últims dígits de l’adreça MAC.
    b. Pots tocar una impressora de la llista i, a continuació, Prova d’impressió. S’enviarà un rebut de prova a la impressora i podràs confirmar si és la que volies.
  3. A la pàgina d’informació de la impressora, a Perfil d’impressió, toca Assigna.
  4. Selecciona el perfil d’impressió configurat per a les categories d’aquesta àrea de comandes, com ara Àrea de comandes de plats calents a l’exemple anterior.
    Nota: pots seleccionar diversos perfils d’impressió per a una impressora. Et serà útil si has d’imprimir diversos tipus de tasques, com ara rebuts o resguards de comandes, a la mateixa impressora. Assegura’t que no hi hagi diversos perfils amb la mateixa configuració o es faran impressions duplicades.
  5. Toca Desa.
  6. Repeteix aquest procés en tots els TPV que enviïn comandes a cuina.

Com a pas opcional, pots tocar Canvia el nom i assignar a la impressora física un nom identificable, com ara Impressora de l’àrea de comandes de plats calents. No assignis el mateix nom a la impressora física i al perfil d’impressió, ja que fer-ho pot causar confusions durant la configuració i la resolució de problemes.

Nota especial: comandes online

Els comprovants de comandes online només es poden imprimir des d’un TPV. Si s’assignen comprovants de comandes online a impressores des de diversos TPV, encara que estiguin assignats a la mateixa impressora, tots imprimiran la seva pròpia còpia de la comanda online i, per tant, s’imprimiran duplicats.

Recomanacions per als comprovants de les comandes online:

És recomanable configurar perfils d’impressió separats per als comprovants de les comandes online i els de les comandes en persona. També n’hauràs de crear per a les àrees de comandes que se n’encarregaran. Si has creat prèviament un perfil d’impressió que inclou tant les comandes en persona com les comandes online, hauràs de dividir-lo en dos perfils, un per a cada tipus de comandes, per compartir el perfil per a les comandes en persona als TPV.

Exemple d’assignació de comprovants de comandes online:

Per exemple, en un restaurant amb àrees de comandes de plats calents i plats freds, hauries de configurar els perfils d’impressió següents:

1. Àrea de comandes de plats calents: configurada per als comprovants de comandes en persona corresponents a categories d’articles calents.
  2. Àrea de comandes de plats freds: configurada per als comprovants de comandes en persona corresponents a categories d’articles freds.
  3. Plats calents online: configurada per als comprovants de comandes online corresponents a categories d’articles calents.
  4. Plats freds online: configurada per als comprovants de comandes online corresponents a categories d’articles freds.

Assigna els perfils online a un únic TPV.

Configura l’assignació de comandes online:

Segueix aquests passos:

1. Tria un TPV per gestionar la impressió de totes les comandes online.
  2. Aquest dispositiu ha d’estar sempre endollat i tenir una connexió a internet estable.
    a. Si el dispositiu és un iPad o una tauleta Android, configura’l perquè estigui sempre actiu i no tanqui mai l’aplicació de Square oberta.

A continuació, assigna el perfil d’impressió de comandes online a una impressora:

1. Al TPV, ves a Configuració > Hardware > Impressores.
  2. Identifica la impressora de l’àrea de comandes adequada (per exemple, Impressora de plats calents).
  3. Toca-la.
  4. A Perfils d’impressió, toca Assigna.
  5. Selecciona el perfil de comprovants de comandes online adient (per exemple, Plats calents online).
  6. Toca Desa.

Nota: si aquest TPV també envia a cuina comandes en persona, pots seleccionar també el perfil corresponent. No hi ha cap problema per tenir tots dos perfils assignats a la mateixa impressora des d’aquest TPV.

Un cop hagis completat aquests passos, ja hauràs acabat. No els repeteixis per assignar el perfil de comprovants de comandes online a un altre TPV.