Crea i gestiona opcions amb Cites Square

Amb les opcions, pots crear i vendre una sèrie de serveis o classes de prepagament que els clients poden bescanviar. Quan un client reservi un dels serveis o classes inclosos, Square aplicarà automàticament el valor total de la reserva al procés de pagament. Pots fer un seguiment de l’activitat de les opcions del client des del seu perfil al directori de clients. Per fer servir les opcions, has de tenir una subscripció a Pla Plus o Prèmium de Cites Square. Si canvies al pla Gratuït de Cites Square o cancel·les la subscripció, no podràs accedir a aquesta funció.

En aquests moments, les opcions tenen algunes limitacions:

• Només les pots crear a través del Tauler de control de Square.

• No es poden deixar propines en una cita pagada amb una opció a través de l’aplicació de TPV de Cites Square. Pots afegir propines a les cites pagades amb opcions a través del Tauler de control de Square. També es poden afegir propines a la venda inicial d’una opció a través de l’aplicació de TPV de Cites Square.

• Les opcions només es poden bescanviar en cites amb un únic servei. Si s’inclouen diversos serveis o articles de venda al detall a la cita durant el procés de pagament, no s’aplicaran les opcions.

Crea opcions

Per crear opcions, primer has de crear els serveis o classes que hi vulguis incloure. Consulta més informació sobre com com començar amb Cites Square. Per crear opcions:

1. Al Tauler de control Cites Square online, ves a Col·lecció i fes clic a Opcions > Crea una opció

2. A la pantalla Crea un opció, afegeix-ne els detalls, com ara el nom i la descripció.

3. A Què inclou, selecciona quins serveis i classes s’hi han d’incloure. Si hi ha diverses variants d’un servei, selecciona només les que vulguis que s’incloguin en l’opció.

4. Un cop s’hagin afegit tots els detalls de l’opció, fes clic a Desa

Nota: la data de venciment de l’opció no pot ser posterior a un any des de la compra.

Gestiona les opcions

Pots gestionar, consultar, modificar i eliminar les opcions des del Tauler de control de Square

Mostra les opcions existents

Per consultar i modificar les opcions existents:

1. Ves a Articles i fes clic a Opcions.
  2. Fes clic a qualsevol opció per accedir a la pantalla Mostra l’opció.

Pots modificar la majoria dels atributs d’una opció. Els canvis s’aplicaran a totes les opcions comprades anteriorment i a partir d’ara. Els canvis en el preu només s’aplicaran a les vendes futures.

Nota: un cop es crea una opció, no podràs modificar-ne el contingut, com ara la quantitat, els serveis i les classes inclosos ni la data de caducitat. Si vols modificar una opció existent, hauràs de crear-ne una de nova.

Elimina les opcions

Per eliminar les opcions existents:

1. Ves a Articles i fes clic a Opcions.
  2. Fes clic a qualsevol opció per accedir a la pantalla Mostra l’opció.
  3. A la pantalla Mostra l’opció, fes clic a Accions.
  4. Fes clic a Elimina.
  5. Toca Elimina l’opció per confirmar els canvis.

Nota: quan s’elimina una opció, els clients que l’han comprat podran continuar fent-la servir segons tots els seus detalls i restriccions.

Mostra una opció venuda

1. Ves al Directori de clients i fes clic a Directori.
  2. Fes clic a un client per consultar les seves opcions.
  3. Des del perfil del client, ves a Opcions.
  4. Fes clic a > Mostra l’historial per consultar quan es va comprar l’opció, les reserves on es va bescanviar i qualsevol modificació manual de la quantitat restant i la data de venciment.
  5. Fes clic a > Modifica el que s’hi inclou per augmentar o disminuir manualment la quantitat restant. Fes clic a Amplia la data de venciment per modificar la data de venciment de l’opció.

Nota: des del perfil del client, només pot consultar les opcions que hagi comprat, la data de venciment i qualsevol crèdit restant. No pots consultar-ne l’historial ni modificar-ne el contingut o la data de venciment.

Ven opcions

Ven una opció amb el Tauler de control de Square

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Directori de clients i fes clic a Directori.
  2. Tria un client a qui vendre una opció.
  3. Des del perfil del client, ves a Opcions i fes clic a Ven l’opció.
  4. A la pantalla Afegeix un article o import, fes clic a l’opció que vols vendre.
  5. Selecciona un mètode de pagament i completa la transacció com de costum.

Nota: També pots vendre una opció des de Pagaments > Terminal virtual. Fes clic a Fes un pagament i, a continuació, a Article desglossat.

Ven una opció amb l’aplicació de TPV de Cites Square

1. A l’aplicació de TPV de Cites Square, ves a Procés de pagament.
  2. Toca Opcions i, a continuació, selecciona una opció per afegir-la a la cistella.
  3. A la pantalla Venda en curs, toca Afegeix un client.
  4. Tria un client per afegir-lo a la venda i, a continuació, toca Cobra per completar la transacció.

Ven una opció amb Vendes en línia Square

Per vendre una opció amb Vendes en línia Square, cal que en tinguis un web. Aquí t’expliquem com començar amb Vendes en línia Square.

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles > Opcions i fes clic a l’opció que vulguis vendre.
  2. Ves a la secció On es ven i activa l’opció Web de Vendes en línia Square.
  3. Per afegir l’opció al web, ves al Tauler de control de Vendes en línia de Square i fes clic a Vendes en línia > Modifica el web.

Nota: quan un client compra una opció del web, Square l’associarà automàticament amb un registre del directori de clients. Si no n’hi ha cap de coincident, Square en crearà un de nou.

Ven una opció amb Links de pagament

Per vendre una opció amb Links de pagament Square, cal que tinguis un web de Vendes en línia Square. Aquí t’expliquem com començar amb Vendes en línia Square.

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles > Opcions i selecciona l’opció que vulguis vendre.
  2. Ves a la secció Links de pagament i activa l’opció Crea un link de pagament o un botó de compra.
  3. Fes clic a Desa per confirmar els canvis que has fet a l’opció.
  4. Torna a obrir l’opció i ves a la secció Links de pagament.
  5. Fes clic a Copia per consultar les opcions per compartir el link de pagament.

Nota: quan un client compra una opció amb un link de pagament, Square l’associarà automàticament amb un registre del directori de clients. Si no n’hi ha cap de coincident, Square en crearà un de nou.

Bescanvia les opcions

Bescanvia una opció amb el Tauler de control de Square

1. Al Tauler de control en línia de Cites Square, fes clic a Calendari.
  2. Ves a la cita o classe per a la qual vols bescanviar una opció.
  3. Des d’una cita, fes clic a Accepta el pagament. Si el client té un paquet que encaixa amb la cita, se seleccionarà automàticament.
  4. Per a les classes, afegeix-hi l’assistent que vulguis. Si el client té un paquet que coincideix amb la cita, a la pantalla Selecciona el mètode de pagament es mostrarà com a seleccionat.
  5. Si l’import total és 0 en aplicar el paquet, selecciona Una altra opció i fes clic a Registra el pagament per completar la transacció.
  6. Si l’import és superior a 0, fes clic a Registra el pagament per completar la transacció com de costum.

Bescanvia un paquet amb l’aplicació de TPV de Cites Square

1. A l’aplicació de TPV de Cites Square, ves a Calendari.
  2. Ves a la cita o classe per a la qual vols bescanviar una opció.
  3. Per a una cita, toca Revisa i fes el pagament. Si el client té un paquet que encaixa amb la cita, se seleccionarà automàticament.
  4. Per a les classes, afegeix-hi l’assistent que vulguis. Si el client té un paquet, se’t demanarà si vols aplicar-lo a la reserva.
  5. Si l’import total és 0 en aplicar el paquet, toca Cobra i, a continuació, Registra el pagament a la pantalla següent.
  6. Si és superior a 0, toca Cobra per completar la transacció com de costum.

Bescanvia una opció des de la pàgina de reserves

Abans que els clients puguin bescanviar opcions des de la pàgina de reserves, has d’activar les reserves online al Tauler de control en línia de Cites Square. Per fer-ho, ves a Reserves online > Canals.

• Els clients poden accedir als webs de reserves online per reservar una cita o una classe.
  • A la pàgina del procés de pagament, els clients poden iniciar la sessió o introduir el número de telèfon i triar l’opció quan se’ls demani.
  • Si el client té una opció vàlida que es pot aplicar al servei o a la classe que es vol reservar, s’aplicarà automàticament a la transacció.

Nota: el client ha d’haver completat com a mínim una reserva online amb el mateix número de telèfon perquè les opcions es mostrin com a disponibles.

Preguntes més freqüents

Què passa si canvio a un pla inferior de Cites Square amb opcions pendents?

Si canvies a un pla inferior o cancel·les la subscripció ja no podràs crear opcions noves, vendre’n d’existents ni acceptar-ne com a pagament per a la reserva d’una cita o classe.

Com poden comprar una opció els clients?

Les opcions es poden vendre a través del Tauler de control en línia de Square o de l’aplicació de TPV de Cites Square.

Com pot un client bescanviar la seva opció en reservar una cita online?

Si els clients reserven les seves cites online i no sol·licites un pagament per avançat, poden continuar fent-ho com de costum. Un cop hagis completat la cita al tauler de Cites Square, el crèdit de l’opció s’aplicarà automàticament al servei en qüestió.

Com puc tramitar el reembossament d’una opció comprada?

Per fer-ho:

1. Des del Tauler de control en línia de Square, ves a Transaccions.
  2. Fes clic a la transacció de l’opció comprada, i a continuació, a Tramita el reembossament.
  3. A la pantalla Tramita el reembossament, pots triar entre les opcions Reembossa els articles o Reembossa l’import.
  4. Per reembossar el valor íntegre de l’opció, fes clic a Reembossa els articles. Selecciona tots els articles i fes clic a Reembossa els articles.
  5. Per reembossar un import específic, fes clic a Reembossa l’import. Un cop hagis triat el mètode, l’import i el motiu del reembossament, fes clic a Tramita el reembossament.

Per reembossar una classe pagada amb una opció:

1. Al Tauler de control en línia de Square, fes clic a Calendari.
  2. Fes clic a la classe, al nom de l’assistent i, a continuació, a Elimina de la classe.
  3. A la pantalla Elimina de la classe, actualitza les notificacions de reserva del client.
  4. Mètode de reembossament. Si la reserva de la classe s’ha pagat amb una opció, el nom de l’opció es mostrarà com a mètode de reembossament.

Per què l’opció no s’aplica automàticament?

Si la cita té diversos serveis i només un d’ells compleix els requisits per a l’opció, no podràs aplicar l’opció a la cita.