Inici

Actualitza els costos unitaris i ajusta les quantitats

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris de negocis que vulguin consultar l’historial de modificacions de les existències per identificar els costos unitaris que hi falten, entre altres coses. Aquesta funció està disponible amb el pla Plus de Square per a comerços.

Informació sobre com actualitzar els costos unitaris i les quantitats

Pots aplicar filtres al registre de l’historial d’existències per consultar quines tenen un cost unitari associat i quines no, a més de totes les modificacions fins a la data.

Abans de començar

Tingues en compte que qualsevol modificació de les existències afectarà el valor del cost dels productes venuts i de l’inventari, aplicant el mètode FIFO (els primers articles que rebis seran els primers que es venguin). Si l’import sembla no ser correcte, podràs modificar el cost original de les existències rebudes. Per aquest motiu, no podràs actualitzar els costos unitaris de les modificacions que es dedueixen dels nivells de l’inventari, com ara els ajustos a la baixa, les pèrdues, els danys o les modificacions d’existències per robatori. Consulta més informació sobre com Gestió de l’inventari de Square.

Identifica els costos unitaris no registrats

Per fer-ho:

  1. Inicia la sessió al Square Dashboard.

  2. Ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari > Historial.

  3. Al menú desplegable Tots els costos, selecciona Cost no registrat.

Es mostraran els articles que no tinguin associat cap cost unitari.

Afegeix un cost unitari

Per fer-ho:

  1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i ves a Col·lecció d’articles.

  2. Toca Afegeix el cost al costat d’un dels articles o selecciona’l i toca Modifica.

  3. Introdueix el cost unitari i toca Desa.

Si vas rebre existències amb una comanda, fes clic a l’enllaç de la pàgina de l’historial de modificacions per actualitzar el cost unitari associat.

Afegeix en bloc els costos unitaris no registrats

Per als articles amb costos associats a les seves variants, apareixerà l’opció Resol els costos unitaris per fer modificacions a la pestanya Historial del Square Dashboard.

Si a un article li falta un cost unitari, hauràs d’actualitzar cada variant de la col·lecció d’articles abans de resoldre en bloc els costos no registrats des del registre de l’historial.

Per resoldre en bloc els costos unitaris no registrats:

  1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles per confirmar que cada variant té un cost unitari associat.

  2. Ves a Gestió de l’inventari i fes clic a Historial.

  3. Selecciona Resol els costos unitaris > Resol els costos.

Selecciona Mostra les accions sobre les existències per consultar totes les modificacions anteriors que no tinguin un cost unitari associat.

Quan actualitzis una modificació anterior, el cost unitari de tots els altres ajustos reflectirà el cost unitari d’aquest article en concret.

No podràs actualitzar en bloc el cost unitari de les variants que hagis eliminat de la col·lecció d’articles. Per actualitzar les modificacions anteriors d’una variant eliminada, n’hauràs d’actualitzar el cost unitari des del Registre de l’historial.

Articles relacionats

No trobes el que necessites?