Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Escaneja codis QR i codis de barres per identificar clients

Agilitza el procés de pagament i redueix els errors afegint un client a una venda amb un codi QR o un codi de barres amb TPV Square, Square per a comerços i Square per a restaurants. Un cop el client s’ha identificat mitjançant l’escaneig, pots personalitzar la seva experiència consultant el seu perfil de client (p. ex., l’historial de comandes, els punts de fidelització o les preferències), així com actuar en funció d’aquesta informació aplicant automàticament descomptes de grup. L’escaneig es pot fer amb un lector de codi de barres en un dispositiu Android o iOS o amb un dispositiu iOS que tingui la càmera habilitada.

Comença

Exemples d’ús

Hi ha molts casos en què pot ser força útil tenir la possibilitat d’escanejar codis:

 • Estació d’esquí: una estació d’esquí fa servir descomptes per a grups de clients per automatitzar els descomptes per als seus titulars del forfet de temporada. En escanejar el passi del client al TPV s’aplica automàticament un descompte del 10 % per categoria d’article.
 • Celler: un celler crea un club de vins per fidelitzar els clients i generar més implicació. Els socis del club de vins reben una targeta de soci amb un codi de barres escanejable que es pot fer servir per afegir-los a la venda. Els empleats del celler poden consultar quins tipus de vins prefereix el client després d’afegir-los al procés de pagament i, a continuació, els socis reben un descompte preconfigurat del 20 % exclusiu per als membres del club.

Abans d’escanejar

Per poder escanejar un codi QR o un codi de barres, primer has de:

 • Afegir automàticament identificadors de referència als registres de clients del Directori de clients mitjançant la Importació o l’API de clients, o manualment mitjançant el Tauler de control o el TPV.
 • Genera un codi de barres o un codi QR (imprès o digital) a partir de l’identificador de referència i distribueix-lo als clients.
 • Per als dispositius nadius que facin servir TPV Square, pots activar la funció des del TPV a Configuració > Procés de pagament > Gestió de clients. Activa Escaneja clients amb la càmera del dispositiu i, a continuació, activa Mostra el botó Afegeix un client durant el procés de pagament o Mostra el botó Afegeix un client després del procés de pagament.
 • Per als dispositius amb Square per a restaurants, l’escaneig de codis QR i codis de barres s’habilita de manera automàtica al teu compte. Comprova que els teus dispositius iOS i Android estiguin actualitzats. L’Square Register o l’Square Terminal s’actualitzaran automàticament durant la nit sempre que estiguin encesos i endollats.
 • Per als lectors físics, cal tenir un lector de codis de barres compatible que pugui escanejar codis QR a les pantalles (per exemple, el Honeywell Xenon 1900). Nota: abans de res, fes una prova per comprovar si el lector pot llegir codis en una pantalla.

Omple els identificadors de referència

Al directori de clients de Square, els perfils de client tenen un camp d’identificador de referència que es pot fer servir per emmagatzemar un identificador alfanumèric personalitzat i extern per al client (com ara un identificador de membre per a un programa d’afiliació, un identificador de client d’un sistema de tercers, etc.). Aquest camp d’identificador de referència s’ha d’omplir per poder consultar un client i afegir-lo a una venda. Pots omplir aquest camp per als clients existents mitjançant una importació en bloc, afegint-los manualment o amb l’API.

Per importació

Per afegir un identificador de referència als clients nous, només cal incloure el camp al fitxer CSV importat i assignar la columna al camp d’identificador de referència.

 1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Clients.
 2. Selecciona Importa els clients o Exporta els clients.

Continua a la pantalla de càrrega de dades, afegeix el fitxer CSV i, a continuació, assigna els camps del fitxer. Has d’assignar com a mínim el camp de nom, telèfon o adreça electrònica, juntament amb l’identificador de referència. Aquí t’expliquem com importar clients en línia.

Si estàs provant d’afegir un identificador de referència a clients existents, és millor que primer exportis la llista de clients. Obre el fitxer exportat i afegeix els identificadors de referència de cada client. Un cop ho hagis fet, torna a importar la llista de clients al directori i segueix les mateixes instruccions que t’indiquem més amunt.

Per addició manual

Si has de fer alguna modificació per a un client o només vols provar de cercar un nombre reduït de clients, pots afegir un identificador de referència manualment al perfil del client. Per afegir l’identificador de referència del client al seu perfil:

 1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Clients.
 2. Selecciona un client.
 3. A Informació personal, selecciona Modifica per canviar l’identificador de referència com escaigui.
 4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: si no veus el camp d’identificador de referència a la llista, ves a Clients > Configuració > Configura els perfils i activa la visibilitat del camp d’identificador de referència.

Per API

Nota: la tècnica que t’indiquem a continuació és avançada.

A través del punt final «Actualitza el client», pots recórrer la llista de clients i afegir un identificador de referència a cadascun. Fes servir aquest mètode per tenir sincronitzada la llista de clients amb el directori de clients. Pots consultar més informació sobre el punt final «Actualitza el client» al Centre d’ajuda per a desenvolupadors.

Genera codis

Mostra un codi al web o a l’aplicació

Genera un codi QR amb el generador que vulguis i insereix dinàmicament l’identificador de referència del client a la secció de dades. Prova de fer servir l’eina següent, que pot generar un codi QR amb la cadena d’identificador de referència a l’URL:

També pots provar de fer servir:

Imprimeix un codi

Genera un codi QR amb el generador que vulguis i insereix dinàmicament l’identificador de referència del client a la secció de dades. Copia la imatge i afegeix-la al document per imprimir-la.

Escaneja mitjançant la cerca de clients al TPV

A la barra de cerca de clients del TPV Square, hi ha incrustada una icona d’escaneig.

Escaneja amb un dispositiu iOS

 1. Toca Revisa la venda.
 2. Toca Afegeix un client.
 3. Toca la icona d’escanejar a la barra de cerca.
 4. Escaneja l’identificador per afegir el client.

Desactiva la icona d’escanejar

També pots desactivar aquesta funcionalitat si no vols veure la icona d’escanejar a la barra de cerca. Per començar:

 1. Ves a Configuració > Procés de pagament > Gestió de clients.
 2. Desactiva Escaneja el client amb la càmera del dispositiu.

Escaneja amb un mòbil

 1. Toca Revisa la venda.
 2. Toca Afegeix un client.
 3. Toca la icona d’escanejar a la barra de cerca.
 4. Escaneja l’identificador per afegir el client.

Escaneja l’identificador del client al TPV per a restaurants

Amb Square per a restaurants, pots escanejar el codi QR directament amb un lector de codis de barres per afegir el client a la venda.  Si no hi ha cap problema, el nom del client apareixerà a la cistella i se’t notificarà al TPV.

Com escanejo amb la càmera d’un dispositiu iOS a l’aplicació de Restaurants?

Amb la càmera activada al dispositiu iOS:

 1. Toca Accions.
 2. Toca Escaneja.
 3. Escaneja l’identificador per afegir el client.

Nota: amb Square per a restaurants ara mateix no és possible escanejar l’identificador del client amb dispositius mòbils personals (iPhones i telèfons Android) ni desactivar la icona d’escaneig.

Aplica descomptes per a grups de clients

Els descomptes per a grups de clients et permeten aplicar un descompte a un grup perquè s’apliqui automàticament a una cistella sempre que s’afegeixi un client d’aquest grup a la venda.

Per exemple, es pot assignar un descompte del 20 % a un grup de clients anomenat Clients habituals. Si s’ha afegit un perfil de client per al Client número 1 al grup Clients habituals, cada vegada que s’hi afegeixi el nom del Client número 1 a una cistella, tindrà un 20 % de descompte en els articles d’aquesta cistella. 

Pots afegir clients a un descompte de grup generat manualment o automàticament pel TPV en funció dels orígens dels clients que figuren al directori de clients (subscriptors de correu electrònic, Vendes en línia Square, etc.). L’últim d’aquests s’anomena grups intel·ligents. En escanejar un codi QR o un codi de barres, es poden aplicar automàticament descomptes de grup, cosa que elimina qualsevol treball manual per buscar o afegir un client a la venda.

Aquest és el flux de treball:

 1. Durant el procés de pagament, el client presenta un codi QR o codi de barres (que conté el seu identificador de referència incrustat).

 2. Escaneges el codi QR o el codi de barres durant el procés de pagament.

 3. El client s’afegeix automàticament a la cistella.

 4. El descompte del client, que està associat al grup de clients al qual pertany, s’afegeix automàticament a la cistella.

Alguns exemples d’ús són oferir un descompte del 10 % a tots els subscriptors de correu electrònic o un descompte als clients membres. Aquí t’expliquem com obtenir més informació sobre els descomptes per a grups de clients i com crear i gestionar descomptes.