Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestiona el Directori de clients

Escaneja codis QR i de barres per identificar els clients

Agilitza el procés de pagament i redueix els errors afegint un client a una venda amb un codi QR o de barres amb el TPV Square, el TPV de Cites Square, Square per a comerços i Square per a restaurants. Un cop el client s’ha identificat mitjançant l’escaneig, pots consultar el seu perfil (p. ex., l’historial de comandes, els punts de fidelització o les preferències) per oferir-li una experiència personalitzada i fer servir aquesta informació per aplicar automàticament descomptes de grup. L’escaneig es pot fer amb un lector de codi de barres en un dispositiu Android o iOS o amb un dispositiu iOS que tingui la càmera habilitada.

Comença

Exemples d’ús

Hi ha molts casos en què pot ser útil tenir la possibilitat d’escanejar codis:

  • Estació d’esquí: automatitza els descomptes per als titulars del passi de temporada amb els descomptes per a grups de clients. En escanejar el passi del client al TPV, s’aplica automàticament un descompte del 10 % per categoria d’article.
  • Vinateria: crea un club de vins per fomentar la participació i la fidelització dels clients. Els membres reben una targeta de soci amb un codi de barres escanejable que es pot fer servir per afegir-los a les vendes. Els empleats de la vinateria poden consultar quins tipus de vins prefereixen els clients després d’afegir-los al procés de pagament i aplicar un descompte preconfigurat del 20 % per als membres del club.

Abans d’escanejar el codi

Per poder escanejar un codi QR o de barres, primer has de fer el següent:

  • Afegir automàticament identificadors de referència als registres de clients del directori mitjançant la Importació o l’API de clients, o manualment mitjançant el Tauler de control o el TPV.
  • Generar un codi de barres o QR (imprès o digital) a partir de l’identificador de referència i distribuir-lo als clients.
  • Per als dispositius nadius que fan servir el TPV Square, pots activar la funció des del TPV a Configuració > Procés de pagament > Gestió de clients. Activa Escaneja el client amb la càmera del dispositiu i, a continuació, activa l’opció Mostra el botó Afegeix un client durant el procés de pagament o Mostra el botó Afegeix un client després del procés de pagament.
  • Per als dispositius de Square per a restaurants i Square per a comerços, l’escaneig de codis QR i de barres s’activa automàticament al compte. Comprova que els dispositius iOS i Android estiguin actualitzats. L’Square Register i l’Square Terminal s’actualitzaran automàticament durant la nit si estan encesos i endollats.
  • Pel que fa als lectors físics, cal tenir un lector de codis de barres compatible que pugui llegir codis QR a pantalles (per exemple, el Honeywell Xenon 1900). Nota: comprova primer si el lector pot escanejar codis a pantalles.

Omple els identificadors de referència

Al directori de clients de Square, els perfils de client tenen un camp d’identificador de referència que es pot fer servir per emmagatzemar un identificador alfanumèric personalitzat i extern per al client (com ara un identificador de membre per a un programa d’afiliació, un identificador de client d’un sistema de tercers, etc.). Aquest camp d’identificador de referència s’ha d’omplir per poder consultar un client i afegir-lo a una venda. Pots omplir aquest camp per als clients existents mitjançant una importació en bloc, afegint-los manualment o amb l’API.

Per importació

Per afegir un identificador de referència als clients nous, només cal incloure el camp al fitxer CSV importat i assignar la columna al camp d’identificador de referència.

  1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Clients.
  2. Selecciona Importa els clients o Exporta els clients.

Continua a la pantalla de càrrega de dades, afegeix el fitxer CSV i, a continuació, assigna els camps del fitxer. Has d’assignar com a mínim el camp de nom, telèfon o adreça electrònica, juntament amb l’identificador de referència. Aquí t’expliquem com importar clients en línia.

Si estàs provant d’afegir un identificador de referència a clients existents, és millor que primer exportis la llista de clients. Obre el fitxer exportat i afegeix els identificadors de referència de cada client. Un cop ho hagis fet, torna a importar la llista de clients al directori i segueix les mateixes instruccions que t’indiquem més amunt.

Per addició manual

Si has de fer alguna modificació per a un client o només vols provar de cercar un nombre reduït de clients, pots afegir un identificador de referència manualment al perfil del client. Per afegir l’identificador de referència del client al seu perfil:

  1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Clients.
  2. Selecciona un client.
  3. A Informació personal, selecciona Modifica per canviar l’identificador de referència com escaigui.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: si no veus el camp d’identificador de referència a la llista, ves a Clients > Configuració > Configura els perfils i activa la visibilitat del camp d’identificador de referència.

Per API

Nota: la tècnica que t’indiquem a continuació és avançada.

A través del punt final «Actualitza el client», pots recórrer la llista de clients i afegir un identificador de referència a cadascun. Fes servir aquest mètode per tenir sincronitzada la llista de clients amb el directori de clients. Pots consultar més informació sobre el punt final «Actualitza el client» al Centre d’ajuda per a desenvolupadors.

Genera codis

Mostra un codi al web o a l’aplicació

Genera un codi QR amb el generador que vulguis i insereix dinàmicament l’identificador de referència del client a la secció de dades. Prova de fer servir l’eina següent, que pot generar un codi QR amb la cadena d’identificador de referència a l’URL:

També pots provar de fer servir:

Imprimeix un codi

Genera un codi QR amb el generador que vulguis i insereix dinàmicament l’identificador de referència del client a la secció de dades. Copia la imatge i afegeix-la al document per imprimir-la.

Escaneja mitjançant la cerca de clients al TPV

A la barra de cerca de clients del TPV Square, hi ha incrustada una icona d’escaneig.

Escaneja amb un dispositiu iOS

  1. Toca Revisa la venda.
  2. Toca Afegeix un client.
  3. Toca la icona d’escanejar a la barra de cerca.
  4. Escaneja l’identificador per afegir el client.

Desactiva la icona d’escanejar

També pots desactivar aquesta funcionalitat si no vols veure la icona d’escanejar a la barra de cerca. Per començar:

  1. Ves a Configuració > Procés de pagament > Gestió de clients.
  2. Desactiva Escaneja el client amb la càmera del dispositiu.

Escaneja amb un mòbil

  1. Toca Revisa la venda.
  2. Toca Afegeix un client.
  3. Toca la icona d’escanejar a la barra de cerca.
  4. Escaneja l’identificador per afegir el client.

Escaneja l’identificador del client al TPV per a restaurants

Amb Square per a restaurants, pots escanejar el codi QR directament amb un lector de codis de barres per afegir el client a la venda.  Si no hi ha cap problema, el nom del client apareixerà a la cistella i se’t notificarà al TPV.

Com escanejo amb la càmera d’un dispositiu iOS a l’aplicació de Restaurants?

Amb la càmera activada al dispositiu iOS:

  1. Toca Accions.
  2. Toca Escaneja.
  3. Escaneja l’identificador per afegir el client.

Nota: amb Square per a restaurants ara mateix no és possible escanejar l’identificador del client amb dispositius mòbils personals (iPhones i telèfons Android) ni desactivar la icona d’escaneig.

Aplica descomptes per a grups de clients

Els descomptes per a grups de clients et permeten aplicar un descompte a un grup perquè s’apliqui automàticament a una cistella sempre que s’afegeixi un client d’aquest grup a la venda.

Per exemple, es pot assignar un descompte del 20 % a un grup de clients anomenat Clients habituals. Si s’ha afegit un perfil de client per al Client número 1 al grup Clients habituals, cada vegada que s’hi afegeixi el nom del Client número 1 a una cistella, tindrà un 20 % de descompte en els articles d’aquesta cistella. 

Pots afegir clients a un descompte de grup generat manualment o automàticament pel TPV en funció dels orígens dels clients que figuren al directori de clients (subscriptors de correu electrònic, Vendes en línia Square, etc.). L’últim d’aquests s’anomena grups intel·ligents. En escanejar un codi QR o un codi de barres, es poden aplicar automàticament descomptes de grup, cosa que elimina qualsevol treball manual per buscar o afegir un client a la venda.

Aquest és el flux de treball:

  1. Durant el procés de pagament, el client presenta un codi QR o codi de barres (que conté el seu identificador de referència incrustat).

  2. Escaneges el codi QR o el codi de barres durant el procés de pagament.

  3. El client s’afegeix automàticament a la cistella.

  4. El descompte del client, que està associat al grup de clients al qual pertany, s’afegeix automàticament a la cistella.

Alguns exemples d’ús són oferir un descompte del 10 % a tots els subscriptors de correu electrònic o un descompte als clients membres. Aquí t’expliquem com obtenir més informació sobre els descomptes per a grups de clients i com crear i gestionar descomptes.

No trobes el que necessites?