Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestió de l’equip

Calendari de torns per a empleats

Torns Square i l’aplicació de Square per a equips et permeten accedir al teu calendari i planificar la setmana com cal. Si l’empresa està subscrita al pla Plus de Torns, també rebràs recordatoris per registrar l’entrada i la sortida dels teus torns programats.

Glossari

Revisa la taula que hi ha a continuació per obtenir més informació sobre els termes que es fan servir més sovint en relació amb el calendari.

Terme Definició
Torn Un torn fa referència al període de temps que un empleat treballa amb un càrrec determinat. El calendari de torns inclou diversos estats de torns, com ara els de torn programat, torn en curs o torn completat. Es poden assignar diversos torns al mateix empleat durant una jornada laboral.
Registre d’hores El registre d’hores és l’informe d’un conjunt de torns, normalment associats al període de pagament de l’empresa. En funció del període que es consulti, un registre d’hores pot incloure tant torns en curs com torns completats.
Jornada laboral Una jornada laboral és el període de 24 hores en què es desenvolupa tota l’activitat empresarial. La jornada laboral de la majoria de negocis s’alinea amb la jornada estàndard (12:00 - 12:00). Pel que fa als negocis que obren fins més tard de mitjanit, la jornada laboral s’ha d’alinear amb el moment en què tots els empleats registren la seva sortida (per exemple, la jornada laboral dels bars sol ser de 04:00 a 04:00 per comptar les hores que tenen obert passada la mitjanit).
Hores pagades Les hores pagades fan referència al nombre total d’hores treballades, menys els descansos no retribuïts. Per exemple, un empleat que treballa de 09:00 a 17:00 i té un descans no retribuït de 30 minuts per dinar treballa un total de 7,5 hores pagades.
Disponibilitat La disponibilitat fa referència als dies i les hores en què pot treballar un empleat. Generalment, la disponibilitat és recurrent i independent de les peticions de temps lliure puntuals. Per exemple, la disponibilitat d’un empleat pot indicar que pot treballar de dilluns a divendres de 10:00 a 21:00.
Temps lliure El temps lliure fa referència a la no disponibilitat puntual sol·licitada per un empleat. No es tracta d’un concepte recurrent. Un empleat pot demanar un o diversos dies lliures.
Càrrec El càrrec fa referència a la posició que té un empleat al negoci. Els empleats poden tenir fins a 12 càrrecs, cadascun amb el seu sou assignat. Els sous associats es determinen en funció del càrrec que ostenti l’empleat quan registri la seva entrada. Per exemple, un empleat que tingui els càrrecs de «caixer» i «cambrer» pot guanyar un sou diferent en funció del càrrec.
Notificacions Les notificacions són missatges actius enviats per correu electrònic o notificació automàtica de l’aplicació Equips. Nota: el negoci ha de fer servir el pla Plus de Torns per rebre algunes notificacions (per exemple, recordatoris de registre d’entrada).

Revisió del calendari

Un cop l’empresa hagi creat i publicat el calendari, rebràs un correu electrònic automatitzat o una notificació automàtica a l’aplicació de Square per a equips amb un enllaç directe per consultar els propers torns de la setmana. Per tal de garantir la visibilitat completa dels calendaris nous o de qualsevol canvi en un calendari existent, hauràs de comprovar que hagis actualitzat la configuració de les notificacions a l’aplicació per a equips. Per fer-ho:

  1. A la pestanya d’Inici de l’aplicació de Square per a equips, toca Més.

  2. Toca Configuració de les notificacions.

  3. Activa o desactiva les opcions Notificacions de l’aplicació o Notificacions per correu electrònic a les seccions Calendari publicat i Calendari actualitzat en funció de les teves preferències.

  4. Toca Desa els canvis.

Com a pràctica recomanada, et suggerim que et posis en contacte directament amb l’empresa si tens cap pregunta o dubte sobre el calendari. Si hi ha cap problema, l’empresa tindrà la clau d’accés per fer qualsevol canvi que calgui.

Nota: la visibilitat dels calendaris d’altres empleats ve determinada per la configuració de l’usuari en qüestió. Es pot ajustar des de Configuració a la secció Calendari de l’aplicació de Square per a equips.

Gestió del calendari

Perquè l’empresa pugui preveure amb certa precisió quan pots treballar, has d’indicar la teva disponibilitat. Si bé l’empresa o qualsevol empleat amb permisos d’accés complets podrà actualitzar-la a través del Tauler de control en línia de Square, també pots fer-ho tu en qualsevol moment amb l’aplicació de Square per a equips. Segueix aquests passos:

  1. A la pestanya d’Inici de l’aplicació de Square per a equips, toca Més.

  2. Toca Disponibilitat.

  3. Toca el dia de la setmana que vols modificar per obrir la pantalla Afegeix disponibilitat i fer-hi els canvis necessaris.

  4. Toca Desa els canvis per tornar a la secció Disponibilitat i repeteix-ho per als altres dies que calgui actualitzar.

Nota: ara per ara, els empleats sense permisos d’accés complets podran actualitzar la seva disponibilitat quan facin servir l’aplicació de Square per a equips, però no a través del Tauler de control en línia de Square.

Torns disponibles

L’empresa també pot optar per fer servir torns oberts, cosa que et permetrà seleccionar els torns que altres empleats encara hagin d’emplenar. Els torns oberts es poden visualitzar amb facilitat a l’aplicació de Square per a equips i es mostraran a qualsevol empleat que no estigui programat en aquell moment per a aquell període de temps concret i pugui exercir aquell càrrec. Per començar:

  1. Inicia la sessió a l’aplicació de Square per a equips i toca Torns > Calendari.

  2. Fes servir el selector de dates per triar l’interval corresponent al calendari.

  3. Localitza un torn classificat com a Torn disponible en blau > toca el torn en qüestió per obrir la pantalla Informació del torn.

  4. Toca Demana un torn.

Un cop se sol·licita un torn disponible, l’empresa rebrà una notificació al Tauler de control en línia de Square. Se li sol·licitarà que triï entre Denega o Aprova la sol·licitud del torn i rebràs una notificació automàtica a l’aplicació de Square per a equips confirmant l’acció que s’hagi dut a terme.

Canvia torns

Si la teva disponibilitat canvia, o senzillament prefereixes un altre torn, també tindràs l’opció d’intercanviar el torn amb altres empleats. Per fer-ho:

  1. Inicia la sessió a l’aplicació de Square per a equips i toca Torns > Calendari.

  2. Fes servir el selector de dates per triar l’interval corresponent al calendari.

  3. Toca el torn en qüestió per obrir la pantalla Informació del torn.

  4. Toca Canvia el torn.

  5. A la llista de torns disponibles, selecciona el que et vagi millor i toca Fes una sol·licitud d’intercanvi.

Des d’aquí, l’empleat a qui s’hagi demanat el canvi de torn rebrà un correu electrònic o una notificació automàtica de l’aplicació per a equips (en funció de com hagi configurat les notificacions) que l’avisarà que un altre empleat vol canviar-li el torn, petició que pot acceptar o denegar. Un cop l’empleat hagi dut a terme l’acció, el propietari o administrador del compte rebrà una notificació i se li sol·licitarà que l’accepti o denegui. Nota: sempre és millor donar per fet que treballaràs en el teu torn original fins que el propietari o administrador del compte aprovi el canvi.

Sol·licituds de temps lliure

A més de canviar el torn, pots sol·licitar temps lliure directament a l’aplicació de Square per a equips a qualsevol calendari pendent de publicació, si l’empresa té una subscripció al Pla Plus de Torns Square. Un cop hagis presentat la sol·licitud, l’empresa rebrà una notificació per correu electrònic i una altra al Tauler de control en línia de Square. Des d’allà, podrà aprovar o denegar la sol·licitud, i tu rebràs una notificació amb la decisió. Per començar:

  1. Iniciar la sessió a l’aplicació per a equips i toca Més.

  2. Toca Temps lliure > Demana temps lliure.

  3. Amb el selector de dates, tria el període que vulguis demanar com a temps lliure i afegeix una nota a la secció Motiu.

  4. Toca Demana temps lliure.

Pots supervisar les teves sol·licituds i cancel·lar qualsevol sol·licitud pendent o aprovada a la mateixa secció de l’aplicació de Square per a equips.

Nota: només pots sol·licitar temps lliure als calendaris que estiguin pendents de publicació. Si un calendari ja s’ha publicat, no podràs presentar cap sol·licitud de temps lliure.

Preguntes més freqüents

Puc intercanviar els torns amb un altre membre del personal si no estic disponible per treballar al meu?

Amb el pla Plus de Torns, un cop es publica un calendari, pots intercanviar torns amb altres membres del personal si no pots treballar al teu torn. Només cal que obris l’aplicació Equips i toquis Torns > Calendari per veure el torn o els torns en qüestió. Des d’Informació dels torns, toca Canvia el torn per veure els torns que es poden canviar i Fes una sol·licitud d’intercanvi per enviar una notificació a l’empleat el torn del qual t’agradaria intercanviar. Si s’accepta la teva sol·licitud, rebràs un calendari actualitzat mitjançant el teu mètode de notificació preferit un cop s’hagin desat les modificacions. Nota: l’empleat amb el qual vols fer l’intercanvi ha d’acceptar la sol·licitud perquè es faci efectiva.

No he rebut el meu calendari. Puc demanar-lo de nou?

Sí, pots fer-ho parlant directament amb la teva empresa o cap per demanar que tornin a publicar l’horari. A més, hauries de comprovar la configuració de les notificacions a l’aplicació de l’equip per confirmar que pots rebre notificacions automàtiques de l’aplicació. També hi ha la possibilitat que el correu electrònic de programació hagi arribat a una adreça de correu no actualitzada o a la teva carpeta de correu brossa o correu no desitjat. Com a pràctica recomanada, confirma que l’adreça electrònica associada al teu perfil d’equip està actualitzada i que has comprovat la safata d’entrada. Nota: també hauries de tenir la possibilitat de veure qualsevol programació publicada a l’aplicació Equips.

He canviat de disponibilitat a l’últim moment. Com actualitzo aquesta informació?

Pots actualitzar la teva disponibilitat en qualsevol moment a través de la secció Disponibilitat a dins de Més, a l’aplicació Equips Square. Si aquest canvi es produeix durant una setmana laboral que ja està en curs, et recomanem que parlis amb la teva empresa o cap per informar-los de qualsevol canvi de disponibilitat. Així, els torns afectats es poden omplir el més ràpid possible. Nota: cada empleat pot disposar de fins a quatre blocs de disponibilitat.

He d’editar el meu registre d’hores per a un dels meus torns anteriors. Puc fer-ho?

Pots modificar el registre d’hores associat a qualsevol torn anterior directament des de l’aplicació de Square per a equips, sempre que la teva empresa estigui subscrita al pla Plus de Torns.

Per modificar el registre d’hores:

  1. Obre l’aplicació de Square per a equips i toca Torns > Registres d’hores.
  2. Selecciona el període de temps i toca el torn que vols modificar.
  3. Actualitza la informació necessària (p. ex., càrrec professional, hora d’entrada, hora de sortida, pauses, notes, etc.) i toca Demana canvis. El teu cap rebrà una notificació que li demanarà que aprovi o rebutgi la sol·licitud.

Nota: fins que el teu cap no aprovi o rebutgi la sol·licitud, no podràs fer cap altra sol·licitud de modificació per al mateix torn; tanmateix, podràs incloure diverses modificacions (p. ex., canviar l’hora d’entrada i afegir una pausa) a un torn en una sol·licitud.

La meva empresa tindrà l’opció de distribuir propines entre altres empleats i jo?

Sí. Amb el pla Plus de Torns, la teva empresa pot agrupar les propines de targeta de crèdit per dividir-les de manera equitativa entre tots els empleats que puguin rebre propines.

No trobes el que necessites?