Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Dominis

Dominis de Vendes en línia Square i base de dades WHOIS de l’ICANN

Registrar i gestionar dominis és una part important de la gestió d’un lloc web. Aquí trobaràs més informació sobre què és l’ICANN i què té a veure amb tu i amb el teu domini. També trobaràs informació sobre la base de dades WHOIS i la seva eina de cerca, i quina relació té amb tu i amb la teva informació de contacte.

Més informació sobre comença amb els dominis per a Vendes en línia Square.

ICANN

L’ICANN és l’organització internacional sense ànim de lucre que supervisa el registre dels noms de domini a tot el món. Cada vegada que registres un domini amb la teva informació de contacte, aquesta es registra en línia a la base de dades pública de l’ICANN, coneguda com a WHOIS. Pots consultar més informació sobre el cicle de vida del domini i període de gràcia, i també sobre la Base de dades de WHOIS i la seva relació amb les teves dades personals, al lloc web de l’ICANN.

Si necessites ajuda addicional per part de l’ICANN, ves als Centres de suport global de la ICANN.

Registre WHOIS

Segons l’ICANN, cada domini registrat a la xarxa ha de tenir informació de contacte actualitzada de la persona o entitat que l’ha registrat. Aquesta informació s’emmagatzema i es mostra a la Base de dades de WHOIS, que és pública. Encara que la informació de contacte sigui obligatòria, no és necessari que sigui pública.

Gestiona la teva informació de contacte a WHOIS

Square-Online-Domain-WHOIS-Info-CA

Per gestionar la informació de contacte del sol·licitant per al teu domini de Vendes en línia Square inscrit a WHOIS:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Lloc web > Dominis.

  2. Sota el domini que vulguis fer servir, selecciona Gestiona > Gestiona el domini.

  3. A Informació de contacte, selecciona Modifica la informació de contacte.

  4. A la finestra emergent, marca l’opció Fes servir per a tots els tipus de contacte si vols que la informació de contacte sigui la mateixa per als contactes administratius, tècnics i com a titular del domini. Si prefereixes que siguin diferents, desmarca aquesta opció i canvia entre les pestanyes Titular, Administratiu i Tècnic. Modifica la informació de contacte com escaigui.

  5. Selecciona Desa en acabar.

Les 3 opcions disponibles per a la informació de contacte es defineixen de la següent manera (seran les mateixes en la majoria dels casos, especialment per a negocis i organitzacions de petita escala):

  • Titular: la persona o entitat que té els drets del domini.

  • Administratiu: la persona o entitat responsable de les decisions administratives sobre el domini, com ara la facturació, el venciment i les transferències.

  • Tècnic: la persona o entitat responsable dels canvis tècnics del domini, com ara la gestió dels registres DNS i els servidors de noms.

Nota: tot canvi que es faci a la informació de contacte del sol·licitant (nom, adreça postal, adreça electrònica, número de telèfon) donarà lloc a un bloqueig del registre de 60 dies, durant el qual no podràs transferir el domini. Si vols transferir el domini immediatament, no actualitzis la informació de contacte del sol·licitant.

Consulta la informació de contacte a WHOIS

ICANN-Lookup-Tool-CA

Per consultar alguna informació de contacte a WHOIS, sigui la teva o la d’algú altre, pots fer servir l’Eina de cerca WHOIS. Si la informació de contacte està oculta, el resultat de la cerca et mostrarà si la informació de contacte s’ha amagat o ocultat, si pertany al titular del domini o si és d’alguna altra organització pública.

Oculta la informació de contacte WHOIS amb Protecció de la privacitat

La protecció de la privacitat oculta la informació de contacte del titular del teu domini per donar-te una mica de tranquil·litat.

Per defecte, tota la informació necessària amb la qual registres el domini (nom, adreça, adreça electrònica, número de telèfon) es registra de manera pública a la Base de dades de WHOIS de l’ICANN, la qual cosa vol dir que qualsevol persona la pot trobar, hagis publicat el lloc web o no.

Els emissors de correu brossa, els estafadors i els agents de telemàrqueting passen sovint per la base de dades WHOIS per recopilar informació personal i utilitzar-la com creguin convenient. Amb Protecció de la privacitat, enviem la nostra informació a la base de dades WHOIS en lloc d’enviar la teva. A continuació, filtrem els contactes de correu brossa i et reenviem els legítims de manera privada.

Per aclarir-ho: amb aquest servei mantens la propietat del domini al 100 %. Tampoc impedeix que s’accedeixi al lloc web, senzillament protegeix la teva informació personal. A més, no té cap cost addicional. Protecció de la privacitat s’inclou amb tots els dominis registrats i allotjats a Square mitjançant Vendes en línia Square.

Si el domini està allotjat per un tercer, hauràs de consultar el proveïdor del domini per afegir Protecció de la privacitat. Si cobren per aquest servei, com a alternativa, pots actualitzar la informació de contacte administratiu del domini amb la informació de contacte que ja és pública (p. ex., la informació de l’empresa).

Correu electrònic de verificació de la informació de contacte de WHOIS

Si registres un nom de domini amb Square, tries l’opció transfereix el teu domini a Square o fas canvis a la informació de contacte del domini, rebràs un correu electrònic demanant que confirmis la informació de contacte fent clic en un enllaç. Com que l’ICANN requereix que els titulars dels dominis verifiquin la informació de contacte de WHOIS per a tots els dominis, aquest correu electrònic de verificació forma part d’aquest procés. Procura no trigar a fer-ho per evitar la suspensió del nom de domini.

Si el domini se suspèn per falta de verificació, el lloc web (i qualsevol servei associat, com ara el correu electrònic) deixarà de funcionar. Hauràs d’iniciar la sessió al compte de Square i anar a la Vista general de Vendes en línia Square per fer servir l’enllaç que hi ha i tornar a enviar el correu electrònic de verificació. Després, procura seguir les instruccions del correu pas a pas per anul·lar la suspensió del domini i tornar a tenir el lloc web en línia i en funcionament.

Un cop l’any, també rebràs un correu electrònic de verificació per part del registrador de Square Register.com per confirmar que la informació de contacte sigui correcta. Normalment, aquests correus electrònics no requereixen que facis res si la informació de contacte no s’ha d’actualitzar.

No trobes el que necessites?