Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Vendes en línia Square

Primers passos amb els dominis de Vendes en línia Square

Square-Online-Domains-Page-CA

Nota: per fer servir un nom de domini personalitzat, subscriu-te a un pla superior de Vendes en línia Square.

Un domini, que sovint es coneix com a URL o adreça del web, és el que ajuda els clients a trobar el web en navegar per internet. Si el web fos una casa, el domini en seria l’adreça.

Hi ha diverses maneres de fer servir el domini del lloc web. Si ja tens un compte de Square i has configurat Vendes en línia Square, trobaràs més informació a continuació.

També pots configurar una adreça electrònica que es basi en un domini que ja tinguis. Consulta l’article com començar amb Google Workspace per a Vendes en línia Square per obtenir més informació sobre com configurar la teva adreça electrònica personalitzada. Per saber com configurar un lloc web amb Square, consulta l’article començar amb Vendes en línia Square.

Preus

Amb un domini personalitzat, Square ofereix la possibilitat de donar un nom de marca al web perquè triïs una adreça senzilla i fàcil de recordar. Pots contractar un domini .com a partir de només 19,95 € l’any.

Per començar ràpidament i aconseguir un crèdit per a un domini durant 1 any, actualitza la teva subscripció a Vendes en línia Square contractant un pla anual (el crèdit d’1 any no està disponible amb els plans mensuals). En registrar un domini, també podràs ocultar la teva informació personal de contacte sense cap cost afegit.

Nota: només es poden registrar i comprar dominis anualment. A diferència dels plans de subscripció de Vendes en línia Square, no hi ha opcions mensuals disponibles per als dominis.

Tria un bon nom per al domini

Si tot just acabes de començar en el món dels dominis i els llocs web, el primer pas és triar un bon nom per al domini. Tingues en compte els consells que et donem a continuació quan comencis a buscar el nom ideal.

Sigues breu

Escriu 20 caràcters o menys perquè el domini sigui fàcil de recordar. Si algú esmenta el teu lloc web a una altra persona, vols que en recordi l’adreça quan vulgui donar-hi una ullada més tard.

Senzill i clar

Procura que el domini sigui fàcil de recordar i d’escriure. Si pots, sempre és millor que coincideixi amb el nom del negoci (o que l’inclogui).

Evita xifres i guions

En afegir números i caràcters no alfabètics, pots causar confusió i una possible pèrdua de trànsit al lloc web.

Per exemple, si el negoci es diu El meu negoci, S. A., els dominis «elmeunegoci.com» o «elnegoci.com» són millors opcions que «el-meu-negoci.com». Això es deu al fet que molta gent no pensarà a afegir un guió en escriure l’adreça en un navegador web.

Fes servir paraules clau i una mica d’enginy

Si has triat un nom de domini que no està disponible, valora incloure-hi paraules clau.

Posem per cas que gestiones El meu negoci, S. A. en una ciutat en concret, però descobreixes que «elmeunegoci.com» ja no està disponible. En aquest cas, «elmeunegociciutat.com» és una molt bona alternativa, així com «visitaelmeunegoci.com», «elmeunegocianomdelaciutat.com» o «vinealmeunegoci.com», entre altres variants.

Cerca variants del domini

Tot i que no és necessari, si compres diverses versions d’un nom de domini, garanteixes que els teus competidors no et puguin perjudicar en un futur.

Deixant de banda les preocupacions sobre la competència, suposem que ets propietari del domini «elmeunegoci.com». En aquest cas, també seria adient adquirir «elmeunegoci.net» per assegurar-te que la persona que introdueixi qualsevol de les dues adreces arribi al teu lloc web. Això es coneix com a redirecció de dominis.

Configura i canvia el nom de domini del web

Un cop tinguis el domini, hi ha diverses maneres de vincular-lo al web. Nosaltres fins i tot oferim una opció gratuïta. Trobaràs més informació a continuació.

Registra un domini nou

Pots comprar un nom de domini nou i registrar-lo a Square. Per registrar un nom de domini nou:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Web > Dominis.
  2. Selecciona Vincula un domini.
  3. Selecciona Cerca un domini personalitzat i introdueix el nom del domini que vulguis al quadre de cerca per iniciar el procés de compra.

Vincula el teu domini

Un cop tinguis un domini, podràs vincular-lo al teu web de Vendes en línia Square. També pots canviar-lo en qualsevol moment.

Si has comprat un domini personalitzat a Square i vols vincular-lo al web de Vendes en línia Square, segueix aquests passos:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Web > Dominis.
  2. Al domini que vols vincular al teu web, selecciona Gestiona > Gestiona el domini.
  3. A Destinació, selecciona Modifica la destinació del lloc web.
  4. Tria l’opció Vincula a un dels meus llocs web actuals.
  5. Selecciona Desa quan hagis acabat.
  6. Publica el web des de l’editor de webs de Vendes en línia Square per aplicar els canvis.

Per vincular un domini personalitzat adquirit fora de Square al teu web de Vendes en línia Square:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Web > Dominis.
  2. Selecciona Vincula un domini.
  3. A Fes servir un domini que tinc en un altre lloc, escriu-ne el nom i selecciona Verifica.

Consulta més informació sobre com vincular el teu domini a Vendes en línia Square.

Transfereix el teu domini

Si transfereixes el teu nom de domini a Square, podràs gestionar tots els aspectes del web des d’una interfície única i senzilla. Per transferir el domini:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Web > Dominis.
  2. Selecciona Vincula un domini.
  3. A Fes servir un domini que tinc en un altre lloc, escriu el nom del domini que vols transferir i selecciona Verifica.
  4. Selecciona Transfereix el domini i segueix les instruccions pas a pas.

Consulta més informació sobre com transferir el teu domini a Square. També pots consultar com transferir el teu domini fora de Square.

Fes servir un subdomini

Si encara no tens un domini personalitzat i de moment no en vols comprar un, pots crear un subdomini de franc per al teu web de Vendes en línia Square. Per fer servir o canviar un subdomini gratuït:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Web > Dominis.
  2. Selecciona Vincula un domini.
  3. A Fes servir un subdomini de Square, introdueix el nom que vulguis per al subdomini gratuït (p. ex., «elmeunegoci.square.web»).
  4. Selecciona Canvia.
  5. Publica el web des de l’editor de webs de Vendes en línia Square per aplicar els canvis.

Consulta més informació sobre els subdominis gratuïts per al web de Vendes en línia Square. També pots consultar més informació sobre els subdominis personalitzats, com ara «botiga.elmeunegoci.com».

Redirigeix el domini

Pots dirigir diversos noms de domini a un web amb l’eine de redirecció de dominis. Si vols fer-ne servir més d’un, només has de publicar el lloc web a un d’aquests dominis perquè esdevingui el teu domini principal, i després redirigir-hi els altres.

Per redirigir un domini a Vendes en línia Square:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Web > Dominis.
  2. Al domini que vulguis redirigir, selecciona Gestiona > Gestiona el domini.
  3. A Destinació, selecciona Modifica la destinació del lloc web.
  4. Tria l’opció Redirigeix a una URL i introdueix el teu domini principal.
  5. Quan hagis acabat, selecciona Desa i repeteix el procés amb tots els dominis que vulguis redirigir.

Més informació sobre com redirigir diversos dominis al lloc de Vendes en línia Square.

Nota: aquesta acció és diferent de la redirecció d’URL, amb què es redirigeixen URL de pàgines antigues a noves (en particular, quan mous el teu lloc web a un allotjament nou mantenint-hi el mateix domini connectat). Consulta més informació sobre les redireccions d’URL a Vendes en línia Square.

ICANN i WHOIS

ICANN és l’organització internacional sense ànim de lucre que supervisa el registre de tots els noms de domini arreu del món. Segons la ICANN, tots els dominis registrats al web han de tenir informació de contacte actualitzada de la persona o entitat que els ha registrat. Aquestes dades s’afegeixen a la Base de dades de WHOIS de la ICANN per defecte.

Consulta més informació sobre els Dominis Square en línia i base de dades WHOIS de la ICANN.

Gestiona els registres

És molt important gestionar els registres del domini per garantir que el lloc web, així com les adreces electròniques basades en el domini, funcionin correctament. Consulta més informació sobre com gestiona els registres dels dominis de Vendes en línia Square.

Dominis de primer nivell (TLD)

Un domini de primer nivell (TLD) és l’últim tros del nom d’un domini, com ara la part .com, .org, .co, .store, .menu o .blog. Els TLD també se solen denominar «extensions de domini».

Si compres un domini a Square, procura completar el procés de compra per confirmar el preu final del domini, ja que els TLD tenen preus diferents. En aquests moments oferim una àmplia gamma de TLD, però si no trobes el que busques, pots comprar un domini d’un altre registrador i vincular-lo al teu lloc web. Consulta més informació sobre com vincular el domini a Vendes en línia Square.

Nota: alguns dominis ccTLD o dominis específics de país (per exemple, .com.au, .co.nz, .nl, .de, .fr, etc.) només es poden registrar durant un nombre determinat d’anys. Altres també poden requerir informació específica com a part del procés de registre (com ara un número d’identificació fiscal o una adreça de facturació del país que correspongui).

Secure Socket Layer (SSL)

Secure Socket Layer (conegut com a SSL) encripta les dades que s’intercanvien entre el dispositiu d’un usuari i el teu web de Vendes en línia Square, de manera que l’intercanvi de dades és segur. Això és molt important per a les botigues virtuals, ja que els usuaris esperen que la seva informació estigui protegida quan facin transaccions amb el teu negoci.

Si el teu domini està allotjat a Square, l’SSL s’activa per defecte el primer cop que publiques el web. De vegades poden passar fins 24 o 48 hores abans no es configuri el certificat SSL.

Encara que tinguis un domini allotjat per un tercer, pots tenir l’SSL al lloc web. Comprova que el nom de domini dirigeixi a l’adreça IP correcta i que el lloc web estigui publicat.

Facturació

El servei de dominis sempre intenta renovar-lo aproximadament 45 dies abans de la data de caducitat, per garantir que no hi hagi problemes (abans que caduqui). Si el pagament no es pot processar correctament, tens un marge de temps prou ampli per actualitzar-ne les dades i evitar que el web deixi de funcionar de sobte.

Nota: el domini no caduca fins que no s’arriba a la data de caducitat real.

Si has de tramitar el reembossament d’un registre, una transferència o una renovació, posa’t en contacte amb el servei d’atenció al venedor de Square al més aviat possible. També et podem ajudar a confirmar si la factura que has rebut pel teu domini és legítima o no.

Consulta més informació sobre com gestionar les teves subscripcions de Vendes en línia Square.

Resolució de problemes

Si per algun motiu no es mostra el teu web de Vendes en línia Square a la xarxa, hi ha diverses mesures per resoldre els problemes amb els dominis que et poden ser d’utilitat. Consulta més informació sobre com solucionar problemes amb el teu domini.

Motius per posar-te en contacte amb el servei d’atenció al venedor

Si tens problemes amb el domini, aquests són alguns dels motius per posa’t en contacte amb el servei d’Atenció al venedor de Square:

  • Has rebut una factura relacionada amb el domini per correu i sembla una estafa.

  • Has registrat un domini en els 5 darrers dies, però conté un error tipogràfic i el vols corregir.

  • Vols demanar el reembossament d’una renovació o d’una transferència.

  • El teu domini ha entrat en un termini de gràcia de redempció (RGP) després d’haver caducat fa temps i el vols tornar a fer servir. Consulta més informació sobre cicle de vida del domini i període de gràcia al web de la ICANN.

  • Vols transferir un domini de primer nivell amb codi de país (ccTLD) fora de Square. Alguns ccTLD o dominis específics de país (per exemple, .com.au, .co.nz, .nl, .de, .fr, etc.) requereixen un procés especial per transferir-los.

No trobes el que necessites?