Inici>Articles i inventari

Fer servir el GTIN amb Square per a comerços

Vista general

Amb Square per a comerços, ara tens l’opció d’associar números globals d’articles comercials (GTIN) amb variants d’articles creades al Tauler de control en línia de Square, a més de l’opció ja existent d’afegir SKU. Pots fer-ho introduint la informació manualment a través de la col·lecció d’articles o pots importar informació a través d’un arxiu CSV.

Els GTIN serveixen per identificar articles i productes comercials al llarg de la cadena de subministrament i solen tenir 8, 12, 13 o 14 dígits. Descobreix més informació sobre els GTIN i quins tipus se solen associar a les empreses aquí. Nota: en aquest moment, els GTIN no són compatibles amb l’Square Terminal.

Primers passos amb els GTIN

Per començar:

1. Ves a Articles i comandes > pestanya Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona un article existent o fes clic a Crea un article.

3. A Variants, introdueix la informació del GTIN i l’SKU a les seccions corresponents.

4. Introdueix la informació restant de l’article i fes clic a Desa.

Un cop s’ha associat un GTIN a un article o variant d’article, pots aplicar als articles associats les mateixes accions que duries a terme normalment, com ara el seguiment del progrés de l’article a través dels informes, el seguiment i ajust de l’inventari i la creació o impressió d’etiquetes amb un codi de barres GTIN.

Crea un article fent servir un codi de barres

També pots crear articles amb facilitat escanejant un codi universal de producte (UPC) o un GTIN al Tauler de control en línia de Square. En primer lloc, t’hauràs d’assegurar de fer servir un lector de codis de barres compatible i connectar-lo a l’ordinador de taula o portàtil. Un cop hagis confirmat que el lector de codis de barres està connectat, segueix les instruccions a continuació per començar:

1. Ves a Articles i comandes > pestanya Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea un article per obrir la pantalla Crea un article.

3. A la secció Detalls, selecciona Cercador de productes.

4. Escaneja el GTIN associat als articles que vols crear i fes clic a Selecciona un cop l’article aparegui a Resultats principals.

5. Des d’aquí, selecciona les variants suggerides per aplicar a l’article o escaneja els GTIN associats a les variants que vols aplicar > fes clic a Afegeix variants.

6. Fes clic a Desa.

A més de crear articles des del Tauler de control de Square, també pots crear un article nou escanejant un GTIN directament des de l’aplicació de Square per a comerços en dispositius iOS. Per fer-ho:

1. Al menú de navegació, toca Articles.

2. A Tots els articles, toca Crea un article.

3. Toca Cercador de productes i escaneja el GTIN associat a l’article que vols crear mitjançant un lector de codis de barres compatible o la càmera integrada del dispositiu.

4. Toca el botó de selecció que hi ha al costat de l’article quan aparegui a Resultats principals.

5. Per crear l’article, fes clic a Selecciona.

6. Si vols crear variants relacionades, fes clic a Afegeix variants. Selecciona les variants suggerides que vulguis aplicar a l’article o escaneja els GTIN associats a les que vulguis aplicar. A continuació, fes clic a Afegeix variants.

7. Fes clic a Desa.

Durant el procés de crear l’article, és possible que vegis suggeriments (ressaltats en porpra) per a la categoria, la descripció, el preu i altres camps. Aquests suggeriments es fan a partir de la informació associada amb el GTIN i que normalment es troba en línia. Fes clic a un suggeriment per aplicar-lo a un article.

Per evitar duplicacions, també rebràs una notificació durant el procés de crear l’article si aquell GTIN ja és a la col·lecció d’articles.

Afegeix un article a la cistella fent servir un GTIN

També pots afegir articles a la cistella fàcilment mitjançant un GTIN. Només has de seguir les instruccions anteriors per associar un GTIN o una SKU a una variant d’article i fer clic a Desa. Un cop actualitzat l’article, pots escanejar el codi de barres per afegir-lo a la cistella del client en el procés de pagament.

Nota: pots associar tant un GTIN com una SKU a una única variant d’article.

Informes amb GTIN

Les seccions del Tauler de control en línia que t’indiquem a continuació tindran l’opció de mostrar els GTIN als detalls de la pantalla:

• Historial: aquesta secció de la col·lecció d’articles et permetrà veure clarament quines accions s’han aplicat als articles o variants en un període de temps determinat quant a les existències.

• Reposició pendent: aquesta secció de la col·lecció d’articles et permetrà veure clarament quins articles s’han retornat i cal reposar.

• Informe de venda d’articles: aquest informe mostra les vendes associades amb articles i variants d’articles en un període de temps determinat.

• Informe del cost dels productes venuts (COGS): en posar les mètriques primordials al capdavant (cost dels productes, ingressos totals, beneficis i marge de beneficis), aquest informe t’ajuda a controlar el marge de beneficis.

• Informe de benefici previst: aquest informe et mostra els possibles beneficis de l’inventari del negoci.

Per poder consultar la informació de GTIN mentre ets en una de les seccions anteriors, fes clic a la icona + a l’extrem superior dret de la pantalla i marca GTIN. Un cop seleccionat, es mostrarà una nova columna específica per al GTIN.