Inici>Articles i inventari

Fes servir GTIN amb Square

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris de negocis i empleats amb els permisos corresponents que creen articles amb GTIN al Tauler de control de Square, al TPV de Square i a l’aplicació de TPV de Square per a comerços. Consulta més informació sobre Personal Square i els permisos personalitzats.

Informació sobre els GTIN

Pots afegir manualment GTIN a les variants d’articles des del TPV Square, l’aplicació de TPV de Square per a comerços i el Tauler de control de Square.

El número global d’article comercial (GTIN) és una referència que serveix per identificar articles i productes a la cadena de subministrament. Aquest terme es fa servir per descriure diverses famílies de números d’identificació dels productes, com ara:

  • Identificadors universals de productes (UPC-E, UPC-A o GTIN-12): números de 12 dígits que es fan servir principalment a Amèrica del Nord.

  • GTIN-8 (EAN/UCC-8): número de 8 dígits que es fa servir habitualment fora d’Amèrica del Nord.

  • Número d’article europeu (EAN-13 o número d’article internacional, EAN/UCC-13): número de 13 dígits que es fa servir habitualment fora d’Amèrica del Nord.

  • GTIN-14 (EAN/UCC-14 o ITF-14): número de 14 dígits que es fa servir per identificar articles comercials en diverses fases del procés d’embalatge.

  • Número internacional normalitzat per a llibres (ISBN, GTIN-13): número de 13 dígits de l’Agència de l’ISBN que es fa servir per identificar llibres de tapa dura, en rústica i electrònics. L’ISBN es va introduir l’any 1970 amb 10 dígits i el 2007 va passar a tenir 13 dígits. 

  • Número d’article japonès (JAN), compatible amb l’EAN i el GTIN-13: és un altre nom per al codi de barres EAN (GTIN-13). Els dos primers dígits són el codi del país, que pot ser 49 o 45. Igual que l’UPC, el JAN es pot escurçar a 8 dígits.

El GTIN acostuma a incloure totes les dades necessàries per classificar un producte físic, com ara el nom, la imatge, la descripció i la marca.

La diferència principal entre el codi UPC-A i l’UPC-E és la mida del codi de barres (és a dir, l’espai que ocuparà). 

  • El codi UPC-E també s’anomena UPC de zero suprimit, perquè comprimeix un número UPC-A normal de 12 dígits en un codi de 6 dígits. Això es fa suprimint els zeros que hi ha abans del número del producte i després del codi del fabricant. El setè dígit és una xifra de verificació que es calcula a partir dels primers 6 números del codi. 

  • Els codis UPC-E es poden descomprimir i tornar a convertir en codis UPC-A estàndard de 12 dígits. Només els números UPC-A que comencen amb 0 es poden convertir en números UPC-E. Per tant, els zeros dels codis del fabricant que comencin amb altres xifres no es podran suprimir.

Els fabricants i les marques registren la informació dels seus productes en bases de dades com ara Gs1 perquè els comerços hi puguin accedir. Consulta més informació sobre com GTIN.

Abans de començar

Per fer servir els GTIN, has d’accedir al TPV Square, l’aplicació de TPV de Square per a comerços o el Tauler de control de Square.

Un cop s’hagi associat un GTIN a un article, pots afegir l’article a la cistella del client escanejant-ne el codi de barres amb un lector compatible o la càmera del dispositiu iOS. Consulta més informació sobre com afegeix articles a una cistella escanejant un GTIN.

No és gens recomanable fer servir el mateix GTIN en diverses variants d’articles, ja que cadascuna ha de tenir un GTIN exclusiu. Els GTIN exclusius garantiran que no hi hagi problemes amb l’escaneig de l’inventari, l’escaneig d’articles per al procés de pagament ni la publicació de productes per a la venda en canals online, com ara Google Shopping.

Afegeix manualment un GTIN

Un cop s’hagi associat un GTIN a un article o variant, podràs continuar gestionant-lo com de costum. És a dir, podràs generar informes per comprovar-ne el rendiment, supervisar i ajustar l’inventari, i crear i imprimir etiquetes amb codis de barres GTIN.

Des del Tauler de control de Square

  1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles.
  2. Selecciona un article existent o fes clic a Crea un article.
  3. A Variants, introdueix la informació del GTIN i l’SKU a les seccions corresponents.
  4. Indica la informació restant de l’article i fes clic a Desa.

Des del TPV Square i l’aplicació de TPV de Square per a comerços

Pots afegir els GTIN des de les aplicacions de TPV Square i TPV per a comerços al dispositiu mòbil, Square Terminal i Square Register.

  1. Obre l’aplicació de TPV de Square per a comerços.
  2. Toca ≡ Més > Articles > Tots els articles.
  3. Toca Crea un article o selecciona’n un que ja tinguis.
  4. A Preu i inventari, indica el GTIN.
  5. Introdueix la informació restant de l’article i toca Desa.

Articles relacionats

No trobes el que necessites?