Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Articles i inventari

Square per a comerços: SKU o GTIN

Vista general

Amb Square for Retail, gestionar l’inventari i supervisar el teu negoci és fàcil, però entenem que a vegades gran part de la terminologia que comporta gestionar la teva botiga pot ser un embolic, sobretot si estàs començant. Què és una SKU en comparació amb una UPC? Què és un GTIN? Quina és la manera més eficient de fer un seguiment dels productes i assegurar-te que et trobaràs amb el mínim d’errors possible quan arribi el moment de fer l’inventari?

Per simplificar aquest procés i eliminar part de l’estrès que comporta tenir una col·lecció d’articles com cal, a continuació trobaràs definicions de termes habituals (amb enllaços a alguns recursos fantàstics), així com una secció dedicada a preguntes de venedors com tu.

Què és una unitat de manteniment d’existències (SKU)?

Una unitat de manteniment d’existències (SKU) és un número d’identificació intern que consta d’una sèrie única de lletres i números, sovint anomenada número SKU o codi de producte. Els venedors assignen números SKU únics als productes per tal d’identificar articles dins del seu punt de venda i sistema de gestió d’inventari. Si fas servir el pla Plus de Square per a comerços, també tens l’opció de generar SKU automàticament mitjançant l’aplicació de Square per a comerços a iOS i mitjançant l’aplicació Col·lecció d’articles del tauler de control en línia de Square.

En fer-ho, els venedors poden comprovar l’estat d’un article al seu inventari en qualsevol moment. El número SKU sol ser visible per als clients, ja sigui a l’etiqueta de l’article, a l’etiqueta del preu o inclòs a la descripció del producte de la botiga en línia.

Què és un número d’article comercial global (GTIN)?

Un número d’article comercial global (GTIN) és una font de dades fiable i s’utilitza per identificar articles i productes comercials al llarg de la cadena de subministrament. GTIN és un terme que es fa servir per descriure diverses famílies de números d’identificació de productes, com ara:

  • Identificadors universals de producte (UPC-E, UPC-A, GTIN-12): un número de 12 dígits que es fa servir principalment a Amèrica del Nord.

  • GTIN-8 (EAN / UCC-8): un número de 8 dígits que es fa servir habitualment fora d’Amèrica del Nord.

  • Número d’article europeu (EAN-13 o número d’article internacional, EAN / UCC-13): un número de 13 dígits que es fa servir habitualment fora d’Amèrica del Nord.

  • GTIN-14 (EAN / UCC-14 o ITF-14): un número de 14 dígits que es fa servir per identificar articles comercials a diferents nivells d’embalatge.

  • Número de llibre estàndard internacional (ISBN, GTIN-13): un número de 13 dígits que es fa servir per identificar llibres de tapa dura, rústica i electrònica, coordinat per l’Agència de l’ISBN. El sistema ISBN es va introduir l’any 1970 com un nombre de 10 dígits i el 2007 va passar a 13 dígits.

  • Número d’article japonès (JAN), compatible amb EAN / GTIN-13: el número d’article japonès (JAN) és un altre nom per a un codi de barres EAN (GTIN-13). Els dos primers dígits actuaran com a codi de país i han de ser 49 o 45. Igual que una UPC, un JAN es pot escurçar a 8 dígits, també conegut com a versió curta.

Les dades associades a un GTIN solen incloure tots els detalls necessaris per catalogar un bé físic, com ara el nom de l’article, la imatge, la descripció, la marca, etc.

Els fabricants i les marques registren la informació dels seus productes a bases de dades com ara Gs1 per garantir que els negocis de venda al detall tinguin accés a informació completa i precisa sobre els productes a la venda. Més informació sobre els GTIN aquí.

Preguntes més freqüents

Puc utilitzar el mateix GTIN en diverses variants d’articles?

No és gens recomanable fer servir el mateix GTIN en diverses variants d’articles, ja que cada variant ha de tenir un GTIN exclusiu, per garantir que no hi hagi problemes amb l’escaneig de l’inventari, l’escaneig d’articles per al procés de pagament i la publicació de productes per a la venda en canals de venda en línia, com ara Google Shopping.

Tots els articles que venc han de tenir un GTIN?

Tot i que no és obligatori, la majoria de comerços grans tenen un GTIN imprès a l’embalatge dels seus articles. És possible que els comerços més petits no disposin de codis GTIN per als seus productes. En cas que una variant d’article no tingui cap GTIN, podeu crear una SKU per a la variant.

Puc crear un article escanejant un GTIN?

Sí. Primer, has d’assegurar-te de fer servir un lector de codis de barres compatible i connectar-lo a l’ordinador de taula o al portàtil. Un cop hagis confirmat que el lector de codis de barres està connectat:

  1. Ves a la pestanya Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square.
  2. Fes clic a Crea un article per obrir la pantalla de creació d’articles.
  3. A la secció Detalls, selecciona Cercador de productes.
  4. Escaneja el GTIN associat a l’article que vols crear.
  5. Toca el botó de selecció que hi ha al costat de l’article quan aparegui a Resultats principals.
  6. Per crear l’article, fes clic a Selecciona.
  7. Si vols crear variants per a l’article, fes clic a Afegeix variants. Selecciona les variants suggerides que vulguis aplicar a l’article o escaneja els GTIN associats a les que hi vulguis aplicar. A continuació, fes clic a Afegeix variants.
  8. Selecciona Desa.

També pots crear un article nou escanejant un GTIN directament des de l’aplicació de Square per a comerços en dispositius iOS. Per fer-ho:

  1. Al menú de navegació, toca Articles.
  2. A Tots els articles, toca Crea un article.
  3. Toca Cercador de productes i escaneja el GTIN associat a l’article que vols crear mitjançant un lector de codis de barres compatible o la càmera integrada del dispositiu.
  4. Selecciona l’article a la pantalla Cercador de productes i toca Continua.
  5. Tot seguit, selecciona les variants suggerides per aplicar-les a l’article o escaneja els GTIN associats a les variants que vols aplicar. A continuació, toca Afegeix variants.
  6. Toca Desa.

Durant el procés de creació d’articles, també veuràs suggeriments de descripcions (destacades en verd) que aporten idees per al nom de la categoria, així com paraules o frases que podràs afegir a la descripció de l’article.

Quina diferència hi ha entre el codi UPC-A i el codi UPC-E?

La diferència principal entre el codi UPC-A i el codi UPC-E és la mida del codi de barres (és a dir, quant d’espai ocuparà).

El codi UPC-E també s’anomena UPC zero suprimit perquè el codi UPC-E comprimeix un número UPC-A normal de 12 dígits en un codi de sis dígits. Això es fa suprimint el dígit del sistema de números amb zeros finals en els codis dels fabricants i amb zeros inicials en el número de producte. El setè dígit és un dígit de control calculat mitjançant els primers 6 dígits del codi.

El codi UPC-E es pot tornar a descomprimir en un número UPC-A de 12 dígits estàndard. Només els números UPC-A que comencen amb 0 es poden comprimir en un número UPC-E. Els codis de fabricació que comencen amb un número que no és 0 no es poden transformar en zero suprimit.

Square per a comerços és compatible amb codis de barres amb el preu integrat?

Els codis de barres amb el preu integrat són codis de barres que inclouen un preu. En aquests moments, Square per a comerços no és compatible amb aquest tipus de codis de barres.

No trobes el que necessites?