Càtering amb Square per a restaurants

Si ofereixes servei de càtering al teu restaurant, pots fer servir Pla Plus de Factures Square per acceptar ingressos, registrar desglossaments de comanda detallats i tramitar els pagaments dels clients.

Si tot just acabes de començar, ves a l’article Guía de inicio de Square para Restaurantes i consulta la comparativa de funcions completa entre PDV Square, el plan gratuito y el plan Plus de Square para Restaurantes.

Crea un punt de venda de càtering

Per mantenir els informes de càtering separats d’altres serveis, crea un nou punt de venda amb articles de la carta i impostos aplicables compartits o diferents.

Per crear un punt de venda:

1. Al Tauler de control en línia de Square, fes clic a Compte i configuració.

2. Ves a la pestanya Negoci > Punts de venda > Crea un punt de venda.

Quan acabis d’introduir les dades del nou punt de venda, podràs començar a crear artículos de banquete. Per exemple, pots crear l’article Càtering de casament amb preus segons el nombre de persones que assisteixi a l’esdeveniment.

Un cop hagis acabat de configurar els articles, estaràs a punt per enviar la factura al client a fi de cobrar el pagament.

Factura els clients pel servei de càtering

Esdeveniments únics

En el cas d’esdeveniments com ara casaments o festes, pots enviar una factura única per cobrar l’ingrés i facturar el client.

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Factures > Crea una factura.

2. Selecciona un client del Directori de clients o introdueix un nom i una adreça electrònica nous. Pots introduir un màxim de 9 destinataris.

3. Afegeix un Títol de la factura opcional i modifica l’Identificador de factura perquè coincideixi amb els teus registres.

4. Afegeix un missatge personal. Si vols fer servir el mateix missatge per a totes les factures, ves a Valores de facturación predeterminados.

5. A Mètode d’enviament, selecciona si vols enviar la factura per correu electrònic al client o compartir manualment l’enllaç a la factura. Si el client té una targeta desada, tindràs l’opció de seleccionar-la des d’aquest menú.

6. Selecciona la Freqüència. Tria Única si es tracta d’un esdeveniment puntual.

7. Selecciona els articles i fes clic a Personalitza per afegir-hi modificadors, notes i impostos.

8. Fes clic a Solicitar depósito per demanar al client que pagui un percentatge o l’import sencer en dòlars en el termini d’una data concreta abans de liquidar la facturació completa.

9. Fes clic a Envia.

Factura recurrent

Si ofereixes serveis de càtering de manera habitual (per exemple, càtering corporatiu), pots configurar pagaments recurrents amb Factures Square.

Per configurar un pagament recurrent:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Factures > Crea una factura.

2. Selecciona un client del Directori de clients o introdueix un nom i adreça electrònica nous.

3. Afegeix un Títol de la factura opcional i modifica l’Identificador de factura perquè coincideixi amb els teus registres.

4. Afegeix un missatge personal o ves a la secció Valores de facturación predeterminados per fer servir el mateix missatge per a totes les factures.

5. A Mètode d’enviament, selecciona si vols enviar la factura per correu electrònic al client o compartir manualment l’enllaç a la factura. Si el client té una targeta desada, tindràs l’opció de seleccionar-la des d’aquest menú.

6. Selecciona l’opció de factura Recurrent. En crear un grup de facturació recurrent, selecciona les dates d’inici i de finalització, així com la freqüència i les dates de venciment.

7. Selecciona els articles i fes clic a Personalitza per afegir-hi modificadors, notes i impostos.

8. Si vols crear un grup de facturació recurrent, fes clic a Calendari. Per fer els càrrecs a la targeta desada d’un client, selecciona una targeta de pagament de la llista desplegable sota Mètode de facturació > selecciona una data per fer un càrrec a la targeta > Calendari o Cobra si l’envies immediatament.

Nota: abans d’enviar la factura, a dalt de tot a la dreta, selecciona Previsualització per mostrar la factura tal com li apareixerà al client. També pots seleccionar Desa com a esborrany per desar la versió actual i modificar-la més endavant, o per desar-la com a plantilla que podràs duplicar i enviar en qualsevol moment. Tots dos, el client i tu, rebreu un correu electrònic de confirmació quan el client hagi pagat la factura directament o quan hagis fet el cobrament amb una targeta desada.

Consulta més informació sobre com crear i gestionar Facturas Square.

Crea i gestiona factures a l’aplicació de Square per a restaurants

Pots crear i gestionar factures a l’aplicació seguint els passos següents en funció del teu dispositiu:

• iOS: ves a Comptes > Factures.

• Square Register: Ves a Serveis > Factures.

• Square Terminal i Android: menú principal > Factures.

Actualitza una factura

Imaginem que el teu client ha d’afegir articles a la comanda original o que has de modificar l’import de l’ingrés. En comptes d’enviar una factura nova, pots modificar una factura pendent en línia:

1. Ves a la pestanya de Factures en línia o a l’aplicació Square per a restaurants.

2. Selecciona la factura que vulguis canviar > Modifica.

3. Afegeix o elimina articles, actualitza l’import de l’ingrés o adjunta fitxers addicionals per als teus registres i els del client.

4. Quan estigui tot a punt, fes clic a Envia.

S’avisarà el client de les modificacions que s’hagin fet a la factura.

Informes

Amb el Tauler de control en línia de Square, tens accés a tot un conjunt d’eines per elaborar informes. Un cop crees un punt de venda de càtering i comences a acceptar pagaments, pots aplicar el filtre Punts de venda als informes per explorar en profunditat el teu rendiment de càtering.

Per començar:

1. Al Tauler de control en línia de Square, fes clic a Informes.

2. Filtra per punt de venda de càtering per mostrar el Resum de vendes, les Tendències de vendes o les Ventas de artículos.

Tingues en compte que: les vendes no es registren a Informes de vendes, Informes de torns, Informes del tancament del dia i Informes de vendes en directe fins que la factura no s’hagi pagat íntegrament.

Pots revisar els ingressos o els terminis abans de completar una factura a l’Aplicación Facturas Square o la llista de factures al Tauler de control en línia de Square.

Consulta més informació sobre com genera informes amb Square per a restaurants.