Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Canvis i reembossaments

Preguntes més freqüents sobre els informes de Square per a comerços

Troba respostes a les preguntes més freqüents sobre Informes de Square per a comerços.

Tant el pla Gratuït com el pla Plus de Square per a comerços ofereixen el mateix tipus d’informes?

No. Amb el pla Gratuït de Square per a comerços, tindràs accés a l’informe de vendes d’articles, l’informe de vendes per categoria i l’informe de vendes per tipus de pagament. Per veure l’informe del marge i el cost dels productes venuts (COGS), l’informe de benefici previst, l’informe de categoria d’inventari i l’informe de vendes per proveïdor, hauràs de tenir una subscripció al pla Plus de Square per a comerços.

Puc modificar els costos unitaris dels articles, un cop venuts?

Sí. Pots modificar els costos unitaris dels articles des del Registre de l’historial al Tauler de control en línia de Square. El cost de l’article es pot modificar en qualsevol entrada d’existències, com ara quan es reben existències, quan es recompten per a ajustar-les o quan es reposen.

Més informació sobre com modificar els costos unitaris.

Què és FIFO i com funciona?

FIFO, de l’anglès first-in, first-out, vol dir «primer d’entrar, primer de sortir». El mètode FIFO significa que els primers articles que reps (entrats) amb un cost determinat seran els primers articles registrats com a venuts (sortits).

Per exemple:

Suposem que compres tres samarretes amb un cost de 2 € cadascuna. Més endavant compres dues samarretes iguals més, però amb un cost de 3 € cadascuna. Si un client compra quatre samarretes, els informes reflectiran la venda de tres samarretes a 2 € i una samarreta a 3 €. El cost total de les quatre samarretes venudes serà de 9 €.

Quina diferència hi ha entre modificar els costos unitaris a l’Historial vs. la variant d’articles a la col·lecció d’articles?

El cost unitari de la variant d’article t’ajudarà a assegurar-te que els informes d’inventari reflecteixin el benefici i el marge de benefici per a les vendes futures. El cost unitari de la variant d’article s’emplena prèviament a les comandes i quan reps existències manualment.

Si modifiques el cost unitari a través de l’Historial, es corregiran errors o discrepàncies als informes. Si abans has rebut existències sense un cost unitari, els beneficis i els marges de benefici no es representaran als informes. Quan modifiquis l’entrada d’existències original a l’Historial, els beneficis i els marges de beneficis es representaran amb precisió a l’informe del cost dels productes venuts (COGS).

Els informes reflectiran articles amb preu variable?

Sí. Els informes de Square per a comerços reflectiran articles amb preu variable; tanmateix, com que els informes de benefici previst i d’inventari per categoria fan una estimació del benefici per a vendes futures, els articles amb preu variable no tindran un benefici o un marge de benefici previst.

Com es veuran afectats els informes si modifico algun tipus d’unitat?

Si modifiques un tipus d’unitat, l’historial de vendes mostrarà les versions anteriors i actuals com a partides separades.

Per què les xifres dels informes de Square per a comerços semblen més baixes del que s’esperava?

Si consultes l’informe de benefici previst o el d’inventari per categoria, tingues en compte que aquests informes generen les vendes diàries una hora després del tancament del dia programat. Si acabes de tancar el negoci, hauràs d’esperar una hora abans que s’actualitzi.

Els informes de Square per a comerços també poden ser inferiors perquè no es va incloure un cost unitari en un ajust d’estoc.

Per identificar i modificar els costos unitaris no registrats:

  1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square.
  2. Ves a Articles > Gestió d’inventari > Historial.
  3. Al menú desplegable Tots els costos, selecciona Cost no registrat.

El filtre Cost no registrat mostrarà una llista d’articles que no tenen cap cost unitari associat.

Per a afegir un cost unitari:

  1. Toca Afegeix el cost al costat d’un dels articles.
  2. Introdueix el cost unitari i selecciona Desa.

Nota: si tens articles amb preu variable, no podrem proporcionar un benefici o un marge de benefici previst fins que els venguis a un preu fix.

Més informació sobre els informes de Square per a comerços.

Què passa quan importo existències noves per primera vegada? I en el futur?

La primera vegada que importis les existències a la col·lecció d’articles, l’entrada es marcarà com a recepció. Per a cada importació d’existències posterior, l’entrada d’existències es marcarà com a recompte.

Nota: en funció de si l’entrada d’existències es considera una recepció o un recompte, l’informe del cost dels productes venuts es veurà afectat de manera diferent. La recepció d’existències no afectarà el cost dels productes venuts (COGS). Tanmateix, els recomptes que ajusten les existències a l’alça s’abonaran al COGS (disminució) i els recomptes que ajusten les existències a la baixa es carregaran al COGS (augment). Si només t’interessa veure el benefici i el marge de benefici dels articles venuts (és a dir, excloent-ne els recomptes), aplica el filtre Vendes.

Puc importar imports decimals en grup?

Sí, però no podràs crear ni modificar tipus d’unitats en importar.

Què passa quan configuro un cost unitari mitjançant la importació?

L’actualització dels costos unitaris mitjançant la importació en grup a la col·lecció d’articles afecta els informes de la mateixa manera que l’actualització manual a partir de la variant d’article; en endavant, els informes reflectiran els costos actualitzats.

Si configures el cost de l’article i les existències amb una sola importació, el cost nou s’aplicarà al recompte d’existències nou. Tanmateix, per a les existències ja rebudes a la col·lecció, ves a l’l’historial per actualitzar-ne el cost unitari associat.

Com puc fer una entrada d’existències sense afegir un cost unitari?

Aquí tens algunes accions que podrien permetre una entrada d’existències sense un cost unitari:

  1. Quan es recompten per a ajustar a l’alça sense un cost unitari establert.
  2. Quan es reben existències sense un cost unitari establert i sense establir manualment un cost unitari. Si configures manualment un cost unitari en una recepció, l’afegirem a la variant d’article.
  3. Quan es reposen manualment i no estan associades a una devolució desglossada.

Puc generar un informe per proveïdor?

Sí. Si vas a l’informe de vendes de proveïdors al Tauler de control en línia de Square, pots consultar quins articles s’han venut en un període de temps determinat, ordenats per proveïdor. Per fer-ho:

  1. Ves a Informes > Informes d’inventari > Vendes de proveïdors al Tauler de control en línia de Square.
  2. Fes servir l’eina de selecció per triar l’interval de dates que vols veure, o bé introdueix-ne unes altres.
  3. Si tens més d’un punt de venda, tria els que vulguis veure.

Més informació sobre els informes de Square per a comerços.

No trobes el que necessites?