Inici>Primers passos

Configura els empleats amb Square per a restaurants

Amb Gestió d’equips pots assignar permisos de l'equip i consultar els informes de l'activitat de l'equip. Les funcions de Torns Square et permeten fer un seguiment dels horaris, programar torns, revisar els informes del cost de la mà d'obra i moltes coses més. Gestió d'equips i Torns Square estan disponibles tant al Tauler de control de Square com a TPV Square per a restaurants.

Aquí t'expliquem com començar amb Gestió d’equips i Torns Square.

Nota: tant Equips Plus com el pla Plus de Torns estan inclosos al pla Plus de Square per a restaurants. Compara totes les funcions entre els Plans Gratuït, Plus i Prèmium de Square per a restaurants.

Crea un nou perfil d'empleat al Tauler de control de Square

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Personal > Equip >Empleats.

2. Fes clic a + Empleat. També pots crear un empleat tocant Equip a l'aplicació de TPV Square.

3. Omple el Perfil de l'empleat. Introdueix-ne el nom, l'adreça electrònica i el número de telèfon. L'identificador de l'empleat és opcional, però et recomanem que n'introdueixis un. Nota: cal indicar una adreça electrònica o un número de telèfon per tal d’enviar una invitació a l'empleat perquè configuri el seu compte.

4. Fes clic a Següent.

Assigna càrrecs i sous

A la pantalla de Càrrecs pots assignar càrrecs i sous per fer un seguiment del cost de la mà d'obra i, si fas servir Torns Square, consultar el temps que es dedica a cada funció.

1. A la pantalla de Càrrecs, introdueix un càrrec principal i un tipus de pagament (per hores o salari). Nota: si el càrrec ja existeix, fes clic a Càrrec principal per accedir al menú desplegable de càrrecs.

2. En funció del tipus de pagament que hagis seleccionat, introdueix una tarifa per hora o un salari anual i les hores setmanals.

3. Si l'empleat té diversos càrrecs, fes clic a Afegeix un altre càrrec.

4. Fes clic a Següent.

Afegeix permisos

A la pantalla Accés, pots assignar permisos a l'empleat. Amb els permisos, pots deixar que l’empleat iniciï la sessió a l'aplicació de Square per acceptar pagaments, registrar l'entrada i la sortida a través de l'aplicació o accedir al Tauler de control en línia de Square.

1. A la pantalla Accés, selecciona un conjunt de permisos existent o fes clic a Afegeix un conjunt de permisos. Nota: només els subscriptors del pla de pagament Equips Plus tenen accés als permisos personalitzats. Ara per ara, l'opció de crear nous conjunts de permisos només està disponible al Tauler de control en línia de Square i no es pot fer des de l'aplicació.

2. Fes clic a Punts de venda per seleccionar el punt de venda al qual treballarà l'empleat. Si tens diversos punts de venda i vols que l'empleat pugui accedir a tots, activa l’opció Assigna a tots els punts de venda actuals i futurs.

3. Crea un codi d'accés personal perquè l'empleat iniciï la sessió i faci un seguiment de les seves hores. Pots triar el codi d'accés que vulguis o crear-ne un a l'atzar fent clic a Genera.

4. Fes clic a Desa i revisa.

Nota: apunta't el codi d'accés i proporciona'l a l'empleat. Cada empleat tindrà un codi d'accés propi, que utilitzarà per accedir a l'aplicació de Square des de qualsevol dispositiu que estigui vinculat al punt de venda.

Si escau, l'empleat rebrà una invitació per correu electrònic o missatge de text per crear el seu propi inici de sessió al Tauler de control en línia de Square o a l'aplicació de TPV Square des del seu dispositiu personal. Si fas servir Torns Square, els empleats també podran descarregar l'aplicació de Square per a equips per registrar l'entrada i la sortida, revisar les hores que han treballat a cada torn, consultar la seva paga setmanal i mostrar o modificar els seus perfils d'empleat. Tot des del seu iPhone o dispositiu Android i sense cost afegit.

Crea un empleat a l'aplicació TPV de Square

1. Al tauler de navegació de l'aplicació de TPV Square, toca Equip.

2. Toca + perquè aparegui a la pantalla l'opció Crea un empleat.

3. Introdueix-ne el nom, l'adreça electrònica i el número de telèfon.

4. Des d'aquí, toca Càrrec principal per assignar un càrrec a l'empleat o toca Crea uncàrrec per assignar-n’hi un de nou.

5. Toca la fletxa enrere per tornar a la pantalla Crea un empleat i introdueix la seva tarifa per hora. Nota: aquest camp no és obligatori per desar la informació del perfil de l'empleat.

6. Per assignar un conjunt de permisos existent a l'empleat, toca Conjunt depermisos. Nota: quan creïs el perfil de l'empleat, se li assignaran automàticament els permisos de l'equip. Els conjunts de permisos només es poden crear i modificar al Tauler de control de Square.

7. Toca Codi d'accéspersonal si vols crear i assignar un codi d'accés personalitzat per a l'empleat. A continuació, toca Fet. Nota: s'assignarà un codi d'accés generat automàticament als empleats nous, però sempre podràs assignar-los un codi d'accés personalitzat des d'aquesta secció.

8. Toca Punt de venda per seleccionar un punt o punts de venda per a l'empleat. Si tens diversos punts de venda i vols que l'empleat pugui accedir a tots, activa l’opció Assigna a tots els punts de venda actuals i futurs. Nota: per defecte, el punt de venda serà el que tenies associat al compte de TPV Square en el moment de crear l'empleat.

9. Després de tornar a la pantalla de Creaunempleat i confirmar que tota la informació és correcta, toca Desa.

Empleats amb diversos càrrecs

Si un empleat té diversos càrrecs al restaurant, amb Torns Square pots fer un seguiment de les seves hores i sous per separat. Per exemple, posem per cas que un dels empleats fa de cambrer de sala els dissabtes i diumenges i de cambrer de barra dimarts, dijous i divendres. L’opció d’assignar diversos càrrecs als empleats fa que puguin seleccionar un càrrec concret en registrar l'entrada quan comencin el torn a l'aplicació de TPV per a Restaurants.

Per configurar diversos càrrecs per a un empleat:

1. Ves a Personal > Equip > Empleats al Tauler de control en línia de Square i selecciona un empleat.

2. A Compensació, introdueix un càrrec i un sou.

3. Si fa més d'una feina, fes clic a Afegeix un càrrec i introdueix un càrrec i un sou.

4. Desa.

Un cop hagis desat la configuració, els càrrecs nous es mostraran a l'aplicació de Restaurants quan l'empleat registri l'entrada.

Nota: el càrrec d'un empleat no està associat a cap conjunt de permisos en concret i només s'utilitza per associar les hores treballades al càrrec adequat. Per establir els permisos i limitar-li l'accés al compte, assigna-li un conjunt de permisos a la secció de Permisos del Tauler de control en línia de Square.

Aquí trobaràs més informació sobre els càrrecs professionals i torns a Square.

Conjunts de permisos de l'equip

Quan crees un conjunt de permisos, pots personalitzar el nivell d'accés i limitar les accions que els empleats poden dur a terme, tant a l'aplicació de Square per a restaurants com al Tauler de control en línia de Square.

Nota:

• quan personalitzes un conjunt de permisos, cada empleat que s'hi assigni tindrà el mateix nivell d'accés.

• Cal un codi d'accés per iniciar la sessió tant amb el pla Gratuït com amb el pla Plus de Square per a restaurants.

• Els conjunts de permisos només s'inclouen amb el pla Plus de Square per a Restaurants. Compara les funcions de Square per a restaurants amb les del pla Plus de Square per a restaurants.

• Si fas servir el pla Gratuït de Restaurants, pots crear un codi d’accés general per a l’equip o bé aplicar el conjunt de permisos de l’equip als perfils individuals del personal.

Quina diferència hi ha entre un càrrec i un conjunt de permisos?

Un Càrrec fa referència al nom d'un lloc de feina amb el seu sou corresponent. Un cop has creat un càrrec, els empleats poden seleccionar-lo quan registrin l'entrada en començar el torn a l'aplicació de TPV per a Restaurants, la qual cosa et permet fer un seguiment dels diversos costos de mà d'obra mitjançant Torns Square.

El fet d’assignar un conjunt de permisos determinarà els permisos del membre de l’equip. Els empleats poden tenir diversos sous (amb els càrrecs corresponents), però només un conjunt de permisos.

Crea permisos

1. Ves a Personal > Equip > Permisos al Tauler de control de Square.

2. Fes clic a Crea un conjunt de permisos.

3. Introdueix un nom per al conjunt de permisos, com ara Cambrer o Cap de sala.

4. Selecciona tots els permisos que vols incloure a cada conjunt de permisos.

5. Desa.

Tingues en compte que no tots els permisos que figuren a la llista poden aplicar-se a Square per a restaurants, i que algunes paraules de la llista de permisos poden ser lleugerament diferents. Per exemple, «comandes obertes» fa referència als «comptes».

Per saber els permisos de l’equip que has d'assignar als empleats, pots consultar aquesta taula, que inclou alguns dels permisos més habituals que es fan servir els restaurants.

Permís Administrador Cambrer de barra Cambrer Ajudant de cambrer Caixer
Consultar totes les vendes completades de tots els empleats ACTIVAT ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Aplicar descomptes restringits a una transacció o marcar-la com a cortesia ACTIVAT ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT ACTIVAT
Cancel·lar transaccions ACTIVAT ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT ACTIVAT
Configurar el procés de pagament ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Eliminar o anul·lar articles desats a les comandes obertes ACTIVAT ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Articles - Per a tots els punts de venda ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Ajustar manualment els impostos durant una transacció ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Consultar les caixes d'efectiu ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Establir la configuració de seguretat del dispositiu ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Tramitar reembossaments ACTIVAT ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT ACTIVAT
Consultar totes les comandes obertes de tots els empleats ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Tornar a obrir comandes tancades* ACTIVAT ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT ACTIVAT
Accés complet a les factures ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Consultar, modificar, crear i eliminar dades del directori de clients ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Liquidar totes les transaccions pendents de rebre propines ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Afegir i eliminar targetes desades dels clients ACTIVAT ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT ACTIVAT
Actualitzar l'estat de fidelització del client ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Transferir fons amb una transferència instantània ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Consultar l'import esperat a caixa ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT DESACTIVAT
Consultar tots els informes de vendes i transaccions al Tauler de control ACTIVAT ACTIVAT ACTIVAT DESACTIVAT ACTIVAT
  • Quan l'opció Torna a obrir comptes tancats està activada, els empleats poden tornar a obrir les seves comandes. Perquè un empleat pugui tornar a obrir comandes d’altres empleats, activa l’opció Mostra totes les comandes obertes de tots els empleats.