Inici>Gestió de taules

Gestiona els comptes amb Square per a restaurants

Sabem que cada client i cada comanda són únics. Amb Gestió de comptes de Square per a restaurants podràs personalitzar, actualitzar i modificar els comptes com vulguis.

Tingues en compte que un cop hagis obert un compte, també podràs veure els informes en temps real per controlar les vendes del restaurant durant un torn des de Mostra les vendes en directe a l’Aplicació per a restaurants de Square.

Dona una ullada a la comparativa completa de les funcions entre TPV Square i el pla gratuït i el pla Plus de Square per a restaurants.

Accions

Per accedir al sistema de gestió de comptes, primer hauràs d’obrir un compte actual. Depenent de si vols modificar tot el compte o un article concret, veuràs diferents opcions al menú d’accions.

• Per modificar un article individual, toca’l al compte.

• Per modificar un compte sencer, toca Accions a la barra de navegació inferior.

Des de la barra o el quadre d’elements, podràs veure les accions següents:

Mou el compte: permet passar el contingut del compte a un compte diferent, sigui nou o existent.
Assigna el compte: permet transferir la propietat del compte a un servidor diferent. Les vendes i propines s’atribuiran al propietari nou.
Factura d’articles marcats com a cortesia: permet marcar articles o comptes sencers com a cortesia.
Anul·la el compte: permet anul·lar articles individuals o tot el compte.
Divideix el compte: permet dividir els articles en comptes separats. Això és diferent de dividir un pagament al final del servei.
Torna a imprimir la comanda: permet tornar a imprimir la comanda des del rebut o des de la impressora de cuina.
Esborra els articles nous: esborra tots els articles que s’hagin afegit recentment a un compte i encara no s’hagin enviat a la cuina.
Noms i notes: permet actualitzar el nom del compte o afegir-hi notes directament. Les notes només s’imprimiran a les comandes de cuina, no als comptes o rebuts dels clients.
Opcions de servei: permet assignar una opció de servei al compte. Pots triar entre Per aquí, Per emportar, Entrega a domicili, Recollida a l’establiment o qualsevol altra opció personalitzada que hagis configurat.
Seients: permet actualitzar el nombre de seients o comensals al compte.
Càrrec de servei: permet aplicar o eliminar manualment un càrrec de servei automàtic i aplicar-lo automàticament a tots els comprovants o aplicar-lo en funció del nombre de seients. Descomptes: permet veure o eliminar els descomptes que ja s’hagin aplicat al compte.
Calculadora: obre una calculadora per fer càlculs ràpids.
Un altre import: permet afegir un altre import a un compte sense haver d’afegir un article.
Disponibilitat d’articles: permet actualitzar ràpidament la disponibilitat d’un article o eliminar-lo sobre la marxa.
Obre la caixa: permet obrir la caixa d’efectiu sense completar una venda.
Per tornar al compte, fes clic a Tanca les accions.

Modifica els comptes oberts

Pots modificar un compte obert en qualsevol moment:

1. Obre un compte i toca Modifica els articles.

2. Selecciona els articles que vols actualitzar a > Modifica els articles. A partir d’aquí, podràs dur a terme les accions següents:

• Mou: mou un article a un compte obert diferent.

• Repeteix: repeteix un article a un compte.

• Article marcat com a cortesia: manté un article en un compte, però elimina el cost del total del compte.

• Elimina: elimina completament un article d’un compte.

3. Quan hagis acabat, toca Fet.

Nota: en aquests moments, les comandes creades a l’aplicació Square que continguin articles venuts a quantitats decimals no apareixeran a l’aplicació de Restaurants.

El nostre equip està treballant de valent perquè l’aplicació de Restaurants sigui compatible amb quantitats decimals.

Torna a obrir o reembossa un compte tancat

Si necessites tornar a obrir un compte tancat o processar un reembossament després d’haver tancat el compte, ho podràs fer directament des de l’aplicació de TPV per a Restaurants.

Torna a obrir

Tingues en compte que en tornar a obrir una factura es reembossarà automàticament el pagament i l’import de la propina i que aquesta opció no es podrà desfer. Et recomanem que t’asseguris que el client encara es troba al restaurant perquè puguis tornar a cobrar-li.

Per tornar a obrir una factura tancada, ves a l’aplicació de TPV per a Restaurants i inicia la sessió:

1. Fes clic a Transacció a la part inferior de la pantalla.

2. Selecciona el compte que vols tornar a obrir.

3. Toca Torna a obrir el compte.

4. Confirma Torna a obrir el compte.

Reembossament

Per processar un reembossament, ves a l’aplicació de TPV per a Restaurants:

1. Fes clic a Transacció a la part inferior de la pantalla.

2. Selecciona la factura que vols reembossar i toca Reembossa.

3. Tria els articles o introdueix l’import que vols reembossar.

4. Toca Següent.

5. Tria el motiu i prem Reembossa.

6. Quan hagis acabat, toca Fet.

Més informació sobre tramitar un reembossament amb Square.