Inici>Articles i inventari

Crea i gestiona els articles des de l’aplicació del TPV per a comerços i el Tauler de control

Amb els plans Gratuït i Plus de Square per a comerços pots crear i gestionar la col·lecció d’articles directament des de l’aplicació de TPV per a comerços a l’iPad i a l’iPhone.

Crea un article amb l’aplicació de TPV per a comerços

Per començar:

1. Toca les tres línies horitzontals per obrir el Menú principal.

2. Selecciona Tots els articles > Crea un article.

3. Emplena la informació de l’article, com ara la imatge de l’article, la quantitat d’existències, el tipus i la precisió d’unitat, el cost unitari i la descripció de l’article. El codi de barres SKU s’emplenarà automàticament al camp SKU o GTIN.

4. Toca Desa.

Nota: quan creïs un article des de l’aplicació, no estarà disponible als altres punts de venda. Si vols activar un article en diversos punts de venda, ves al Tauler de control en línia de Square.

Crea un article escanejant un codi de barres

Quan escaneges un codi de barres no reconegut dels plans Gratuït o Plus de Square per a comerços per a iOS, podràs crear un article al moment.

Per començar:

1. Escaneja un codi de barres nou a l’aplicació de Square per a comerços. Fes aquesta acció des de la vista de la cistella o mentre afegeixes existències.

2. Veuràs un missatge que t’informa que l’article no es reconeix. Toca Crea un article.

3. Introdueix la informació de l’article. El codi de barres de l’SKU s’emplenarà automàticament al camp SKU o GTIN.

4. Toca Desa.

Crea un article amb un GTIN

També pots crear articles amb facilitat escanejant un GTIN al Tauler de control en línia de Square si tens una subscripció al pla Plus de Square per a comerços. En primer lloc, t’hauràs d’assegurar de fer servir un lector de codis de barres compatible i connectar-lo a l’ordinador de taula o portàtil. Un cop hagis confirmat que el lector de codis de barres està connectat, segueix les instruccions següents per començar:

1. Ves a Articles i comandes > Articles al Panel de Datos Square en línea.

2. Fes clic a Crea un article per obrir la pantalla Crea un article.

3. A la secció Informació, selecciona Crea automàticament.

4. Escaneja el GTIN associat als articles que vols crear i fes clic a Selecciona un cop l’article aparegui a Resultats principals.

5. Des d’aquí, selecciona les variants suggerides per aplicar a l’article o escaneja els GTIN associats a les variants que vols aplicar > fes clic a Afegeix variants.

6. Fes clic a Desa.

A més de crear articles des del Tauler de control de Square, també pots crear un article nou escanejant un GTIN directament des de l’aplicació de Square per a comerços en dispositius iOS. Per fer-ho:

1. Al menú de navegació, toca Articles.

2. A Tots els articles, toca Crea un article.

3. Toca Crea automàticament i escaneja el GTIN associat als articles que vols crear mitjançant un lector de codis de barres compatible o la càmera integrada del dispositiu.

4. Selecciona l’article a la pantalla Crea automàticament i toca Continua.

5. Tot seguit, selecciona les variants suggerides per aplicar-les a l’article o escaneja els GTIN associats a les variants que vols aplicar. A continuació, toca Afegeix variants.

6. Toca Desa.

Durant el procés de crear l’article, és possible que vegis suggeriments (ressaltats en color porpra) per a la categoria, la descripció, el preu i altres camps. Aquests suggeriments es fan a partir de la informació associada amb el GTIN que normalment es troba en línia. Fes clic a un suggeriment per aplicar-lo a un article.

Per evitar duplicacions, també rebràs una notificació durant el procés de crear l’article si aquell GTIN ja és a la col·lecció d’articles.

Modifica un article

Pots actualitzar un article en qualsevol moment.

1. Al menú de navegació, toca Articles.

2. Cerca un article que vulguis actualitzar. Un cop l’hagis trobat, només cal que el toquis per obrir la pàgina d’informació de l’article.

3. Modifica la informació de l’article.

4. Toca Desa.

Puja imatges als articles

Quan puges una imatge del Tauler de control de Square a un dels articles, la imatge se sincronitza tant a Vendes en línia Square com a Square per a comerços. Per penjar imatges a la col·lecció d’articles:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i ves a Articles > Crea un article.
2. Omple la informació de l’article. A la secció Imatges, pots arrossegar i deixar anar imatges individuals o seleccionar diverses imatges del teu dispositiu per pujar-les. Pots pujar fins a 250 imatges per article.
3. La imatge principal apareixerà primer a la cua d’imatges, així com al mosaic del TPV a la part superior de la pàgina. Pots arrossegar les imatges de la cua en l’ordre que prefereixis.
4. Si cal, pots afegir imatges a Variants seleccionant la variant de l’article i després fent clic a Afegeix imatges. Selecciona diverses imatges a la finestra de la col·lecció d’imatges i, a continuació, selecciona Puja.
5. Si necessites eliminar una imatge, passa el cursor per sobre del mosaic de la imatge i fes clic a la icona de la paperera per suprimir la imatge de la col·lecció d’articles.
6. Fes clic a Desa un cop hagis acabat de fer els canvis.

Totes les imatges que has pujat apareixeran a la col·lecció d’imatges dins de la secció Imatges de la pestanya Articles del Tauler de control en línia de Square. Els tipus d’imatge admesos són els fitxers .jpg, .jpeg, .png, .spin i .gif. Les imatges poden tenir una mida de fins a 20 MB, però es recomanen imatges de menys de 500 KB per carregar les pàgines més ràpidament i optimitzar els resultats de cerca. Les imatges poden tenir fins a 2 560 píxels d’amplada i 2 560 píxels d’alçària, la qual cosa permet un zoom de major qualitat a les imatges.

Quan pengis una imatge als articles del TPV, la imatge d’aquest article també s’actualitzarà al Tienda en línea Square o a Square per a comerços. En aquests moments no és possible tenir imatges diferents per als mateixos articles al TPV, Vendes en línia Square o Square per a comerços.

Nota: En aquests moments, no s’admeten imatges de 360 ​​graus o en 3D.

Suprimeix un article de la col·lecció

1. Cerca l’article per eliminar-lo de la col·lecció.

2. Toca l’article per obrir-ne la pàgina d’informació.

3. Ves a la part inferior de la pàgina d’informació de l’article i toca el botó Elimina l’article d’aquest punt de venda.

4. Selecciona Confirma l’eliminació.

Més informació sobre com administrar su surtido de artículos con Square para Tiendas.

Genera SKU automàticament

Si fas servir els plans Gratuït o Plus de Square per a comerços, la configuració Genera SKU automàticament s’activarà per defecte, però pots desactivar-la en qualsevol moment a Articles > Configuració > Inventari al Tauler de control en línia de Square. Un cop confirmis que la configuració està activada, pots començar a generar SKU automàticament seguint aquests passos:

1. Ves a Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Crea un article.

2. Al menú desplegable Accions, selecciona Genera SKU. Nota: l’accés a la col·lecció d’articles pot veure’s limitat durant uns minuts mentre s’actualitza.

3. Un cop hagis confirmat que vols generar SKU automàticament fent clic al botó Genera SKU, totes les variants d’articles que no en tinguin rebran els seus SKU únics. Si totes les variants d’articles ja tenen SKU, s’obrirà una finestra emergent per confirmar que no n’hi ha més per generar.

4. Fes clic a Desa.

Els SKU es generaran automàticament cada vegada que creïs un article nou o una variant d’article des de l’aplicació de Square per a comerços a iOS. Les SKU també es generaran automàticament per als articles importats del Tauler de control en línia de Square, sempre que la variant d’article encara no tingui una SKU i la configuració Genera SKU automàticament estigui activada.

Per als articles existents, si l’article o la variant d’article no té cap valor d’SKU i la configuració de generació automàtica d’SKU està activada al tauler de control, el botó Genera SKU apareixerà. Selecciona aquest botó per generar un SKU únic per a aquest article.

Nota: si el dispositiu no té connexió o aquesta és inestable, els SKU no es generaran automàticament i el botó Genera SKU no apareixerà, encara que la configuració estigui activada.