Inici>Resoldre problemes amb l’Stand

Resolució de problemes amb l’Square Register

Equip TPV per a qualsevol tipus de negoci

Gestiona l’inventari i els pagaments des de qualsevol lloc amb un dispositiu tot en un

Et recomanem que, abans de cercar com resoldre una incidència específica amb l’Square Register, facis les comprovacions següents per descartar problemes més genèrics:

Resolució de problemes generals

• Comprova que el lector estigui connectat al corrent i encès.

• Assegura’t que la data i l’hora del dispositiu siguin correctes. Si no és el cas, actualitza-les a la secció Configuració. Toca ≡ Més > Configuració > Hardware > General > Data i hora i fes-hi els canvis necessaris.

• Assegura’t també que el software del dispositiu estigui actualitzat. Les actualitzacions de software acostumen a tardar uns 20 minuts a completar-se, tot i que es poden allargar fins a una hora. L’Square Register s’actualitzarà automàticament durant la nit, sempre que estigui endollat i encès.

Per actualitzar el software de l’Square Register manualment:

1. Toca ≡ Més > Configuració > Hardware > General > Quant a l’Square Register > Actualització de software.

2. Toca Comprova les actualitzacions per saber si n’hi ha de disponibles.

3. Si apareix el missatge El software està actualitzat, no cal que facis res.

Resolució de problemes amb els pagaments

La pantalla del client no reconeix els pagaments sense contacte.

• A l’Square Register, confirma que has premut el botó Cobra perquè la pantalla del client permeti acceptar pagaments amb dispositius o targetes sense contacte. Els leds s’haurien d’il·luminar en tocar el botó Cobra.

• També és possible que la targeta sense contacte o el telèfon amb tecnologia NFC estiguin malmesos o no funcionin bé. En aquest cas, pots demanar al client que faci servir un altre mètode de pagament.

No es reconeixen les targetes amb xip.

• Comprova que s’insereixin amb el xip mirant cap al client tant si la pantalla del client està acoblada com desacoblada.

• Si el dispositiu accepta pagaments sense contacte, és possible que el xip estigui en mal estat. En aquest cas, pots demanar al client que faci servir un altre mètode de pagament.

• Si el dispositiu accepta pagaments sense contacte, també és possible que la ranura de les targetes amb xip estigui en mal estat. posa’t en contacte amb Atenció al venedor de Square si penses que aquest podria ser el cas.

No es tramiten els pagaments.

• Segueix els passos a continuació per resoldre qualsevol problema amb la connexió wifi o Ethernet.

Resolució de problemes amb la pantalla

Connectivitat

La pantalla del client està ben connectada a l’Square Register?

• Si el dispositiu està acoblat a un suport:

• Assegura’t que el suport de la pantalla estigui col·locat correctament: no hi hauria d’haver cap espai entre l’Square Register i la pantalla del client i hauries d’escoltar el clic de la clavilla a banda i banda en col·locar la pantalla.

• Prova de treure la pantalla del client de la base i de connectar-la a través del cable USB per detectar si es tracta d’un problema amb l’acoblament.

• Si no està acoblada a un suport, sinó connectada amb un cable USB:

• Comprova que el cable USB estigui ben endollat a la pantalla del client i a la part inferior de l’Square Register.

• Prova d’acoblar la pantalla del client al suport per determinar si es tracta d’un problema d’acoblament o del cable que connecta ambdós dispositius.

Problemes amb la pantalla

La majoria dels problemes relacionats amb les pantalles, com els que presentem a continuació, es poden solucionar desconnectant el dispositiu de la base i tornant a connectar-lo, o bé desendollant la pantalla del client i tornant a endollar-la. També pots reiniciar el sistema fent servir el botó d’encesa a la vora inferior de l’Square Register.

• La pantalla del client no respon al tacte.

• La pantalla del client s’ha quedat bloquejada.

• La pantalla del client només mostra el logotip de Square.

Si continues tenint problemes després d’haver provat aquests passos, contacta amb el servei d’atenció al venedor de Square.

Resolució de problemes amb la connexió del hub

Prova un altre accessori

• Per determinar si el problema és del hub o de l’Accessori per a component USB (impressora, lector de codis de barres, caixa d’efectiu, etc.), prova de connectar un altre dispositiu USB al hub.

Prova els ports USB

• Prova de connectar l’accessori USB a un altre port del hub. És possible que el problema estigui en un únic port.

Resolució de problemes amb la connexió wifi

Comprova que l’Square Register estigui connectat a una xarxa wifi
Desactiva i torna a activar la connexió wifi a la secció Configuració i assegura’t que hi hagi una marca de verificació al costat de la xarxa a la qual et vols connectar. L’indicador d’estat de la xarxa wifi ha d’aparèixer a la cantonada superior dreta de la barra d’estat.

Recorda que no podràs connectar l’Square Register a una xarxa de portal captiu. Un portal captiu és una xarxa a la qual només podràs connectar-te si acceptes uns termes i condicions, i s’acostuma a fer servir a cafès, aeroports i altres punts d’accés públic a internet.

Confirma la intensitat del senyal wifi
Comprova si el senyal wifi és bo en altres dispositius (com ara telèfons, tauletes o portàtils) que estiguin connectats a la mateixa xarxa i a prop de l’Square Register. L’indicador d’estat de la connexió wifi, situat a la cantonada superior dreta, hauria de tenir 3 o 4 barres blanques si el senyal hi arriba bé. És possible que hagis d’apropar l’Square Register a l’encaminador. Si el senyal wifi no millora, contacta amb el teu proveïdor d’internet.

Connecta’t a través d’Ethernet
Si disposes d’una connexió Ethernet, connecta el dispositiu al port del hub amb un cable d’Ethernet.

Resolució de problemes amb l’Ethernet

Comprova que l’Square Register estigui connectat a l’Ethernet
L’indicador d’estat de la xarxa Ethernet ha d’aparèixer a l’extrem superior dret de la barra d’estat. En cas contrari, prova de desendollar el cable del port Ethernet del hub i de l’encaminador o del mòdem, i torna’l a endollar.

Confirma la connexió del mòdem o de l’encaminador
Connecta altres dispositius (com ara un ordinador portàtil) al mòdem o l’encaminador per comprovar si es connecten a internet.

Connecta’t a una xarxa wifi
Si disposes d’una xarxa wifi, desconnecta el cable Ethernet i activa la connexió wifi a la secció Configuració. Assegura’t de desconnectar el cable Ethernet, ja que el dispositiu farà servir per defecte aquesta connexió si ambdues estan disponibles.

Resolució de problemes amb el mode sense connexió

Si tens activat el mode sense connexió, l’Square Register l’activarà automàticament quan et quedis sense internet. Si el dispositiu entra en mode sense connexió sense que s’hagi perdut la connexió a internet, pots provar els passos següents:

1. Desvincula la xarxa a la qual està connectat el dispositiu.

2. Torna a connectar-te a la mateixa xarxa.

3. Reinicia el sistema prement el botó d’encesa a la vora inferior de l’Square Register.

Nota: no restableixis la configuració de fàbrica de l’Square Register. Si ho fas, s’eliminaran tots els pagaments processats amb el mode sense connexió que no s’hagin registrat.

Consulta més informació sobre com acceptar pagaments en el mode sense connexió.

Restableix la configuració de l’Square Register

És possible que algun cop necessitis restablir la configuració de fàbrica del dispositiu. No et preocupis: en fer-ho, no s’eliminarà ni la configuració del compte ni cap altra informació important, com ara els articles que vens, l’historial de transaccions, les llistes de clients o els permisos de l’equip. Totes aquestes dades continuaran al mateix lloc quan tornis a iniciar la sessió.

Abans de restablir l’Square Register, tingues a mà la informació següent, ja que la necessitaràs per tornar a iniciar la sessió:

• El nom i la contrasenya de la xarxa wifi.

• Les credencials d’inici de sessió del compte (adreça electrònica i contrasenya) o el codi del dispositiu.

• El nom del punt de venda, si escau.

• La configuració dels accessoris: estacions d’impressió, caixes d’efectiu i altres accessoris. Et recomanem que facis una foto de la configuració de cadascun dels accessoris.

També pots enviar un informe de diagnòstic i un registre abans de restablir la configuració de fàbrica des del dispositiu. Els informes de diagnòstic i els registres contenen dades fonamentals que ens ajudaran a determinar i resoldre abans els problemes.

Per enviar l’informe de diagnòstic i el registre des de l’Square Register:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més > Ajuda.

2. A Resolució de problemes, toca Puja el registre

3. Toca Envia l’informe de diagnòstic.

4. A continuació, podràs sortir d’aquesta pantalla i continuar fent servir l’Square Register com de costum, ja que l’informe s’enviarà en segon pla.

Nota: els informes de diagnòstic poden tardar entre 2 i 7 minuts a carregar-se i necessites una bona connexió a internet i que el dispositiu estigui engegat mentrestant.

Per restablir la configuració de l’Square Register:

1. Toca ≡ Més > Configuració > Hardware > General > Quant a l’Square Register.

2. Baixa a la part inferior de la pantalla i toca Restableix la configuració de fàbrica > Confirma que vols restablir la configuració de fàbrica.

3. Toca Restableix un cop més. A continuació, començarà un compte enrere i es restablirà la configuració de fàbrica de l’Square Register.

Un cop completat el procés, hauràs de tornar a connectar-te a internet i iniciar la sessió.

1. Torna a configurar alguns aspectes bàsics, com ara el fus horari, la data i l’hora.

2. Torna a connectar-te a internet i inicia la sessió amb l’adreça electrònica i la contrasenya, o bé amb el codi del dispositiu.

3. Afegeix els accessoris que necessitis, com ara caixes d’efectiu, impressores o lectors de codis de barres. Consulta més informació sobre com connectar hardware compatible a l’Square Register.

4. Torna a configurar-ho tot en funció de les teves preferències.

Requisits de xarxa

Restriccions de ports i protocols

Si apliques restriccions quant als protocols i ports als quals poden accedir els dispositius de la teva xarxa, tingues en compte que els dispositius de Square necessiten fer servir els protocols següents i els seus ports corresponents:

• NTP. Nota: és fonamental perquè el dispositiu marqui l’hora correcta. En cas contrari, la connexió pot fallar per manca de validesa del certificat.

• HTTPS (només el port 443). Nota: tot el trànsit web que reben els servidors de Square es dirigeix a través d’HTTPS.

Els ports següents també es fan servir per a les impressores de xarxa, però no requereixen accés a internet:

• UDP: 22222, 3289

• TCP: 9100:9109

Restricció de dominis

Si apliques determinades restriccions pel que fa als dominis a què es pot accedir, tingues en compte que els dispositius de Square requereixen accés als dominis següents.

Trànsit web HTTPS
Tots els subdominis de:

• squareup.com

• issquareup.com

• squarecdn.com

• cash.me

• cash.app

• squarecloudservices.com

Així com els FQDN següents:

• api.skyhookwireless.com

• notify.bugsnag.com

• apytiqcuyrsq6-ats.iot.us-east-2.amazonaws.com

• square.site

• www.weebly.com

• api.mapbox.com

• mobile-data.onetrust.io

• privacyportal.onetrust.com

• cdn.cookielaw.org

• memfault-prod-east1.s3.amazonaws.com

• memfault-prod-ap-south-1.s3.amazonaws.com

• files.memfault.com

• device.memfault.com

• ingress.memfault.com

Trànsit web NTP
L’NTP ha de tenir accés a:

• time.android.com

Adreces IP

Els intervals de les adreces IP de Square són:

• EUA: 74.122.184.0/21

• Àsia-Pacífic: 103.31.216.0/22

• Europa: 185.57.56.0/22

Els dispositius de Square també depenen de l’accés a Amazon Web Services (AWS) i Google Cloud Platform (GCP). Els intervals d’IP d’AWS estan publicats aquí i el de Google és AS15169.

Nota: els dispositius de Square tenen incorporat un tallafoc i una llista d’accessos interna (de dominis, no d’IP), i ancoren certificats TLS a tots els terminals de Square. Per tant, la llista d’IP podria ser redundant en funció del seu objectiu. El més lògic seria assegurar-se que els dispositius de Square no tinguin accés a cap adreça IP interna de l’empresa i deixar que el tallafoc i els filtres de dominis de Square tinguin accés a la resta d’adreces IP d’internet.

Adreces MAC

MAC OUI de Square: 44:59:25

Els negocis han d’afegir a una llista d’accés totes les adreces MAC que comencin amb el prefix indicat anteriorment (és a dir, els dispositius amb adreces MAC que tinguin el format següent: 44:59:25:XX:XX:XX). Com a alternativa, els negocis poden afegir a una llista d’accés cada dispositiu individual que tingui aquest prefix a la seva adreça MAC (Square és el propietari del prefix i no l’ha de fer servir cap altre proveïdor de dispositius).

Si tens hardware antic de Square, és possible que també hi hagis d’afegir els prefixos MAC següents:
MAC OUI anteriors: 2C:D1:41:D, 8C:47:6E:5 i 1C:59:74:6

DNS

Els dispositius de Square són compatibles amb qualsevol servidor DNS que s’hagi enviat al dispositiu a través del protocol DHCP mentre funcioni. Pots fer servir els servidors del proveïdor d’internet o els teus servidors públics preferits (per exemple, Level3 a 4.2.2.1/4.2.2.2).

Protocols d’autenticació de xarxa compatibles

Els dispositius de Square són compatibles amb:

• WPA/WPA2 PSK

• WEP (només als EUA)

No són compatibles amb:

• WPA/WPA2 Enterprise

• WPA3 PSK/WPA3 Enterprise

Neteja l’Square Register

Si el dispositiu només té rascades o marques petites, pots fer servir el drap de neteja per a dispositius electrònics que inclou l’Square Register.

Per netejar el lector de l’Square Register, pots fer servir targetes de neteja per a lectors de targetes o tovalloles de paper plegades. Per netejar líquids o residus, fes lliscar la targeta de neteja o una tovallola de paper a través de la ranura del lector.

Si continues tenint problemes, posa’t en contacte amb Atenció al venedor de Square perquè t’ajudem.