Inici>Resoldre problemes

Resoldre problemes amb l’Square Register

Hi ha algunes comprovacions bàsiques que pots dur a terme per evitar molts dels errors que et pots trobar a l’Square Register. Assegura’t de fer les comprovacions següents abans de buscar com resoldre el problema:

Resoldre problemes generals

• Assegura’t que el dispositiu està connectat al corrent. L’Square Register necessita estar endollat per funcionar.

• Assegura’t que el dispositiu tingui instal·lat el programari més recent. Per actualitzar el programari de l’Square Register, toca la fletxa cap avall que hi ha a la part superior de la pantalla i, tot seguit:

1. Selecciona Configuració.

2. Toca Maquinari > General > Sobre Register.

3. Toca Actualització del programari. Si no hi ha cap actualització, vol dir que està al dia.

• Assegura’t que la data i l’hora del dispositiu siguin correctes. Si no ho són, actualitza-les a la secció Configuració > General.

• Assegura’t que el teu compte de Square estigui activat.

Mostra la resolució de problemes

Connectivitat

La pantalla del client està connectada a la unitat principal correctament?

• Si el dispositiu està acoblat a un suport:

• Comprova que la pantalla està ben acoblada a ambdós extrems. No hi hauria d’haver cap espai entre la unitat principal i la pantalla del client. Quan l’acoblis, assegura’t que escoltes un «clic» al costat dret i al costat esquerre de la pantalla del client.

• Desacobla la pantalla del client i connecta-la a la unitat amb un cable USB per comprovar si funciona. Això ens pot ajudar a concretar si només és un problema relacionat amb l’acoblament.

• Si està desacoblada i connectada mitjançant el cable USB:

• Assegura’t que el cable USB està ben endollat a la pantalla del client i a la part inferior de la unitat principal.

• Comprova si la pantalla del client funciona quan l’acobles a la unitat principal. Això ens pot ajudar a concretar si és un problema que no té relació amb l’acoblament (és possible que hi hagi un problema amb el cable que uneix els dos dispositius).

Problemes amb la pantalla

Els problemes amb la pantalla més habituals, com alguns dels que s’indiquen a continuació, es poden resoldre desacoblant la pantalla del client i tornant-la a acoblar, o bé desconnectant el cable que uneix la pantalla del client amb la unitat principal i tornant-lo a connectar. També pots reiniciar el sistema amb el botó d’engegada que hi ha a la vora inferior de l’Square Register.

• La pantalla del client no respon al tacte.

• La pantalla del client s’ha quedat bloquejada en una pantalla.

• La pantalla del client s’ha quedat encallada al logotip de Square.

Si encara tens problemes després de provar tot això, posa’t en contacte amb l’Atenció al venedor de Square.

Resoldre problemes amb el wifi

Confirma que l’Square Register estigui connectat al wifi
Activa i desactiva el wifi a Configuració i assegura’t que hi hagi una marca al costat de la xarxa a la qual et vols connectar. Comprova que veus l’indicador d’estat del wifi a l’extrem superior dret de la barra d’estat.

Tingues en compte que no podràs connectar l’Square Register a una xarxa de portal captiu. Un portal captiu és una xarxa que et demana que acceptis unes condicions per poder tenir accés a la connexió a internet (aquestes xarxes són freqüents a cafeteries, aeroports i altres punts amb un accés públic a internet).

Comprova la intensitat del senyal de wifi
Assegura’t que tens un bon senyal de wifi. Per fer-ho, pots examinar altres dispositius (com ara telèfons, tauletes o portàtils) que facin servir la mateixa xarxa i que siguin a prop de l’Square Register. L’indicador de l’estat del wifi, a l’extrem superior dret de la barra d’estat, hauria de tenir tres o quatre barres blanques. En funció d’on es trobi l’encaminador, és possible que hagis d’apropar-hi l’Square Register.

Passa a l’Ethernet
Si tens una connexió Ethernet disponible, connecta un cable al port del hub.

Resoldre problemes amb l’Ethernet

Comprova que l’Square Register estigui connectat a l’Ethernet
Assegura’t que pots veure l’indicador de l’estat de la xarxa Ethernet a l’extrem superior dret de la barra d’estat. Si no el veus, prova de desconnectar el cable del port Ethernet al hub i de l’encaminador o el mòdem, i torna’l a connectar.

Confirma la connectivitat del mòdem o de l’encaminador
Per provar el mòdem o l’encaminador, connecta-hi altres dispositius (com ara un portàtil) i verifica si es connecten a internet.

Canvia a wifi
Si tens una xarxa wifi disponible, desconnecta el cable Ethernet i, a la Configuració, canvia a wifi. Assegura’t de desconnectar el cable Ethernet, ja que el dispositiu es connectarà per defecte a l’Ethernet abans que al wifi si tots dos estan disponibles.

Resolució de problemes de connectivitat del hub

Prova un altre accessori
Per determinar si el problema és del hub o de l’Accessori per a component USB (impressora, lector de codis de barres, caixa d’efectiu), prova de connectar un altre accessori.

Prova els ports USB
Intenta connectar l’accessori USB a un altre port. És possible que el problema sigui a un únic port.

Resoldre problemes relacionats amb els pagaments

La pantalla del client no admet els pagaments acostant la targeta o sense contacte.

• A l’Square Register, confirma que has premut el botó Cobra per a activar la pantalla del client on s’accepten targetes i telèfons per fer pagaments sense contacte. Els indicadors de LED s’han d’il·luminar quan toques el botó Cobra.

• També és possible que la targeta sense contacte o el telèfon amb NFC estiguin espatllats o trencats. En aquest cas, demana al client que faci servir una altra forma de pagament.

No s’admeten les targetes amb xip.

• Assegura’t que les targetes amb xip s’insereixen amb el xip al davant i mirant cap amunt tant si la pantalla del client està acoblada com desacoblada.

• Si els pagaments sense contacte encara funcionen, és possible que el xip s’hagi espatllat. En aquest cas, demana al client que faci servir una altra forma de pagament.

• Si els pagaments sense contacte encara funcionen, també pot ser que s’hagi espatllat la ranura del lector de targetes. Si creus que aquest podria ser el cas, posa’t en contacte amb Atenció al venedor de Square.

Reinicia l’Square Register

En comptades ocasions, és possible que hagis de restablir la configuració de fàbrica al dispositiu. No pateixis: aquesta acció no esborra la informació important del compte, com ara articles, historials de transaccions, llistes de clients o permisos de l’equip. Totes aquestes dades hi seran quan tornis a iniciar la sessió al compte.

Abans de restablir l’Square Register, tingues la informació següent a mà perquè la necessitaràs per tornar a iniciar la sessió al compte:

• Nom i contrasenya de la xarxa wifi.

• Informació d’inici de sessió al compte (adreça electrònica i contrasenya) o codi del dispositiu.

• Nom del punt de venda, si escau.

• Configuració dels accessoris: estacions d’impressió, caixes i més. Et recomanem que facis una foto de la configuració de cada accessori.

Per restablir l’Square Register:

1. Toca la fletxa cap avall a la part superior del Register > toca Configuració > Components > General > Sobre el Register.

2. Desplaça’t fins al final de la pantalla i toca Restableix la configuració de fàbrica > Confirma que vols fer un restabliment de fàbrica.

3. Toca Restableix una última vegada. Començarà el compte enrere i l’Square Register es restablirà.

Un cop completat el restabliment, hauràs de tornar-te a connectar a internet i iniciar la sessió un altre cop.

1. Torna a definir qüestions de configuració bàsica com ara la zona horària, la data i l’hora.

2. Torna a connectar-te a internet i iniciar la sessió amb l’adreça electrònica i la contrasenya, o bé amb el codi del dispositiu.

3. Connecta accessoris com caixes d’efectiu, impressores o lectors de codis de barres. Més informació sobre com connectar components compatibles a l’Square Register.

4. Ajusta la configuració en funció de les teves preferències.

Requisits de la xarxa

Protocol / Llista blanca de ports

Si apliques restriccions d’accés a la xarxa relacionades amb protocols i ports, has d’assegurar-te que els dispositius de Square permetin els protocols següents i els ports corresponents a través del tallafoc:

• NTP. Nota: és imprescindible per assegurar-se que el dispositiu té l’hora correcta. La connectivitat pot fallar si la validesa del certificat no coincideix perquè l’hora del dispositiu no és correcta.

• HTTPS (només el port 443). Nota: tot el trànsit que reben els servidors de Square es fa a través d’HTTPS.

Els ports següents també es fa servir per a impressores de la xarxa, però no requereixen accés a internet:

• UDP: 22222, 3289

• TCP: 9100:9109

Filtre de dominis

Si apliques restriccions d’accés a la xarxa relacionades amb dominis, els dispositius de Square han de tenir els dominis següents a la llista blanca.

Trànsit d’HTTPS
Tots els subdominis de:

• squareup.com

• issquareup.com

• squarecdn.com

• cash.me

• cash.app

• squarecloudservices.com

Així com els FQDN següents:

• api.skyhookwireless.com

• notify.bugsnag.com

• apytiqcuyrsq6-ats.iot.us-east-2.amazonaws.com

• square.site

• www.weebly.com

• api.mapbox.com

Trànsit d’NTP
NTP necessita accedir a:

• time.android.com

Adreces IP

Els intervals d’adreça IP de Square són:

• EUA: 74.122.184.0/21

• Àsia-Pacífic: 103.31.216.0/22

• Europa: 185.57.56.0/22

Els dispositius de Square també depenen de l’accés a Amazon Web Services (AWS) i Google Cloud Platform (GCP). Els intervals d’IP d’AWS es publiquen aquí i Google és AS15169.

Nota: els dispositius de Square tenen un tallafoc intern i una llista blanca interna (de dominis, no d’IP), i fan servir una fixació de certificat TLS en tots els punts finals de Square. Per tant, en funció del teu objectiu, pot ser que la teva llista blanca d’IP sigui redundant. Així doncs, pot tenir sentit assegurar-se que els dispositius de Square no poden accedir a cap adreça IP interna de l’empresa i deixar la resta de la xarxa oberta per al tallafoc i el filtre de dominis que hi ha als dispositius de Square.

Adreces MAC

MAC OUI de Square: 2C:D1:41

Els comerços haurien de posar en una llista blanca totes les adreces MAC que comencen amb el prefix anterior (és a dir, els dispositius amb adreces MAC que segueixen el patró 2C:D1:41:XX:XX:XX). També poden posar en una llista blanca cadascun dels dispositius que contenen aquest prefix d’adreça MAC (el prefix pertany a Square i no el pot fer servir cap altre proveïdor de dispositius).

DNS

Els dispositius de Square són compatibles amb qualsevol DNS que s’enviï al dispositiu a través d’un DHCP, sempre que funcioni. No dubtis a fer servir els teus servidors de proveïdor d’Internet o els teus servidors públics preferits (per exemple, Level3 a 4.2.2.1/4.2.2.2).

Protocols d’autenticació de la xarxa admesos

Atenció al venedor especialitzada en dispositius Square:

• WPA/WPA2 PSK

• WEP (només als EUA)

No admeten:

• WPA / WPA2 Enterprise

• WPA3 PSK / WPA3 Enterprise

Neteja del Register

Si el dispositiu només té rascades o marques petites, pots fer servir el drap de neteja per a dispositius electrònics que inclou l’Square Register.

Per netejar el lector de l’Square Register, pots emprar targetes de neteja per a lectors de targetes o paper de cuina plegat. Fes lliscar la targeta de neteja o el paper de cuina per la ranura del lector de targetes per netejar vessaments o brutícia.

Si encara tens problemes, posa’t en contacte amb Atenció al venedor de Square i t’ajudarem perquè tornis a aixecar la persiana en un tres i no res.