Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestiona el teu programa de fidelització

Gestiona el teu programa de Fidelització Square

Un cop hagis creat el Programa de fidelització de Square, pots fer-ne un seguiment directament des del Tauler de control de Square.

Consulta l’estat de fidelització d’un client

Fidelització Square s’integra amb l’aplicació de TPV Square i el Directori de clients per fer un seguiment de l’estat de fidelització dels clients. Pots consultar l’estat de fidelització d’un client al fil d’activitat del seu perfil. Hi podràs veure quan s’hi va inscriure, quants punts ha acumulat, quines recompenses ha obtingut, els bescanvis que ha fet i molt més.

El fil d’activitat dels clients reflectirà les accions de fidelització següents:

 • Registrat al programa de fidelització: els clients s’inscriuen al programa de fidelització introduint el seu número de telèfon després de fer una compra que compleixi els requisits.

 • Ha guanyat un punt o recompensa: consulta quants punts i recompenses ha obtingut i a quins punts de venda.

 • Punts afegits o eliminats manualment: comprova si s’han modificat els punts d’un client.

 • Saldo de punts transferit automàticament: el sistema combina automàticament els perfils dels clients que poden haver creat per equivocació diversos perfils de fidelització per evitar perdre punts o recompenses. Per exemple, si han fet servir la mateixa targeta de pagament dues vegades, però han introduït per error el número de telèfon equivocat, ens n’encarregarem i ho solucionarem per tu. Pots consultar més informació sobre com combinar el perfil del client.

 • Registrat a la llista de correu: consulta el moment en què un client s’ha registrat a la llista de difusió i si, en fer-ho, ha rebut punts a canvi. Quan actives la funció Recopila contactes a Fidelització Square, els clients nous rebran un missatge de text amb una quantitat addicional de punts a canvi que proporcionin la seva adreça electrònica.

 • Recompensa bescanviada: consulta el moment en què els clients bescanvien una recompensa i a quin punt de venda ho fan.

Actualitza el telèfon de fidelització d’un client

Per actualitzar o corregir el telèfon de fidelització d’un client des del seu perfil del Directori:

 1. Inicia la sessió a la secció Clients del Tauler de control en línia de Square.

 2. Cerca i selecciona el client que vols modificar.

 3. Al costat d’Informació personal, toca Modifica per introduir el nou número de mòbil.

 4. Desa els canvis.

Combina el perfil de Fidelització d’un client

Si un client s’inscriu al programa amb més d’un número de telèfon, obtindrà punts als perfils de client duplicats. Per solucionar-ho, pots combinar els dos perfils i seleccionar un número de telèfon perquè participi en el programa de fidelització d’ara endavant.

Per fer-ho:

 1. Inicia la sessió a la secció Clients del Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a Selecciona. Selecciona els clients que vulguis modificar i fes clic a Combina > Continua. Procura seleccionar el número de telèfon correcte del client, en cas que en tingui més d’un.

 3. Confirma els canvis fent clic a Combina.

Si combines diferents clients i cadascun té un compte de fidelització associat, els punts que hagin acumulat també es combinaran.

Nota: els dos perfils que es combinin han d’estar inscrits al programa de fidelització per poder seleccionar el número de telèfon correcte.

Per a altres transaccions, procura que el client faci servir el mateix número de telèfon amb què es va registrar quan demani un punt de fidelització.

Mostra i anul·la les recompenses i els vals

Desplaça’t fins a la secció Recompenses al perfil del directori d’un client al Tauler de control en línia de Square per veure els vals i recompenses que ha obtingut i, si escau, anul·lar-ne algun.

Per anul·lar un val manualment:

 1. Inicia la sessió a la secció de Clients del Tauler de control en línia de Square i selecciona Directori.

 2. Cerca el client per nom o número de telèfon.

 3. Desplaça’t fins a la secció Vals i recompenses del seu perfil i fes clic a Gestiona.

 4. Marca la casella de cada val que vulguis anul·lar.

 5. Fes clic a Anul·la > Confirma l’anul·lació.

Mostra els punts i recompenses de fidelització a la venda en curs

Pots veure el nombre de punts que el client obtindrà durant el procés de pagament a la secció Venda en curs, abans de completar la transacció. Per garantir que els clients puguin veure els punts que han guanyat amb una compra, hauràs d’afegir-los a la transacció.

Bescanvia les recompenses

Si el client té prou punts per bescanviar una recompensa, el missatge Recompensa disponible apareixerà a la venda en curs abans de completar la transacció. Pots afegir la recompensa a la venda en curs tocant Recompensa disponible i seleccionant la recompensa que vulguis aplicar.

Els clients que tinguin recompenses disponibles i paguin amb una targeta vinculada al seu compte de Fidelització veuran una pantalla durant el procés de pagament, des de la qual podran triar entre les seves recompenses disponibles i aplicar-les a la transacció. En aquest moment, aquesta opció està disponible per als pagaments processats a l’Square Terminal i l’Aplicació de TPV Square per a dispositius iOS i Android.

Nota: si el client paga amb una targeta nova, aquesta pantalla no es mostrarà i les recompenses disponibles es poden bescanviar tocant Bescanvia les recompenses a la Col·lecció d’articles. Si un client està completant una transacció per a un pagament de Factures Square, només pot inscriure’s o registrar-se al programa de fidelització. En aquests moments, els clients no poden bescanviar cap recompensa disponible en completar el pagament d’una factura.

Registre del client

Durant el procés de pagament, pots donar als clients l’opció d’inscriure’s o entrar al seu compte del programa de Fidelització proporcionant el seu número de telèfon al TPV. La pantalla de Fidelització apareixerà a cada transacció, tant si la compra els ha atorgat un punt com una recompensa.

Per activar-ho a l’aplicació de TPV Square o a l’Square Terminal:

 1. Toca Més > Configuració.

 2. Selecciona Fidelització i activa Marca la visita del client des de la pantalla del client.

Per activar-ho a l’Square Register:

 1. Toca Més > Configuració.

 2. Selecciona Fidelització.

 3. Activa Mostra la pantalla de registre a l’inici de la transacció. Comprova que l’opció Activa la fidelització estigui activada per poder actualitzar la configuració des del dispositiu.

Després de cada transacció, els clients rebran un missatge de text confirmant-los la inscripció al programa i, si escau, indicant-los que han guanyat el primer punt, juntament amb un enllaç per consultar el seu estat de fidelització.

Nota: actualment aquesta funció està disponible per a les transaccions processades mitjançant Square per a comerços i Square per a restaurants. Els clients també poden inscriure’s o registrar-se al programa quan completin un pagament de Factures Square, però no poden bescanviar cap punt disponible. Pots activar aquesta opció de registre a Fidelització > Configuració al Tauler de control en línia de Square. Més informació sobre com .

Gestiona el bescanvi de recompenses

Pots desactivar la pantalla de bescanvi de recompenses a l’aplicació de TPV Square o a l’Square Register.

Per fer-ho:

 1. Ves a Més > Configuració a l’aplicació de TPV o a l’Square Register.

 2. Toca Fidelització i desactiva Mostra la pantalla de registre a l’inici de la transacció.

Els clients ja no veuran la pantalla de bescanvi de recompenses.

Modifica els punts de Fidelització d’un client manualment

Per modificar el total de punts d’un client, cerca el seu perfil al Tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de TPV Square i assigna-li la quantitat correcta de punts.

A l’aplicació de Square:

 1. Al menú principal, toca Més > Clients.

 2. Cerca el client per nom o número de telèfon.

 3. Desplaça’t cap avall fins al programa de Fidelització i toca més opcions > Modifica els punts.

 4. Toca Afegeix punts o Elimina punts i introdueix-ne el valor. Selecciona el motiu del canvi dels punts.

 5. Toca Desa.

Des del Tauler de control en línia de Square:

 1. Ves a Clients al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Directori.

 2. Cerca el client per nom o número de telèfon.

 3. A Programa de fidelització, fes clic a més opcions > Modifica els punts.

 4. Fes clic a Afegeix punts o Elimina punts i introdueix-ne el valor. Selecciona el motiu del canvi dels punts.

 5. Selecciona Desa.

Nota: els clients no rebran una notificació automàtica pels canvis que es facin al seu programa de fidelització.

Per a fer qualsevol modificació, comunica-ho directament al client seguint els passos anteriors des de l’aplicació o des del Tauler de control per anar al menú del Programa de fidelització i, a continuació, fent clic a Envia l’estat > Envia. En fer-ho, el client rebrà un missatge de text amb el seu saldo de fidelització actual.

Reembossaments i actualització de l’estat de fidelització

A continuació pots consultar en quin moment s’eliminaran automàticament els punts en funció del tipus de programa de fidelització i de reembossament:

Tipus de programa de fidelització Reembossament complet Reembossament parcial dels articles Import del reembossament personalitzat
Programa per import gastat S’eliminaran tots els punts. Els punts s’eliminaran de manera proporcional a l’import reembossat. Els punts s’eliminaran de manera proporcional a l’import reembossat.
Per visita S’eliminaran tots els punts. Els punts s’eliminaran si l’import reembossat és inferior al llindar de despesa per guanyar punts. Els punts s’eliminaran si l’import reembossat és inferior al llindar de despesa per guanyar punts.
Per article o categoria S’eliminaran tots els punts. Si es reembossa un article amb què s’han guanyat punts, aquests punts s’eliminaran. En cas contrari, no s’eliminaran. Els punts no s’eliminaran.

Per als canvis processats amb el pla Plus de Square per a comerços, els punts es modificaran en funció dels articles que es canviïn, i l’ajust dependrà de la configuració del programa de Fidelització en el moment que es va fer la transacció. Si la transacció original no va generar punts perquè no s’hi va associar cap client de Fidelització, el saldo corresponent no es modificarà.

Modifica el programa de Fidelització

Pots actualitzar el programa de fidelització en qualsevol moment sense que això afecti els punts que els clients ja hagin acumulat.

Per modificar el programa de Fidelització:

 1. Ves a Clients > Fidelització >Configuració al Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a Modifica a la secció que vulguis modificar.

 3. Fes els canvis i toca Desa.

Si modifiques el programa:

 • Els canvis s’aplicaran als punts emesos anteriorment d’ara endavant. Per exemple, si un client tenia tres punts de cinc i fas un canvi a un programa de deu punts, ara tindrà tres punts de deu. Assegura’t que els clients i els caixers estiguin al cas de com els afecten aquests canvis.

 • Els canvis a la configuració de les recompenses no afectaran les recompenses emeses anteriorment. Per exemple, si en un principi una recompensa tenia un 10 % de descompte en un article i la canvies al 20 %, les recompenses emeses anteriorment que no s’hagin bescanviat no passaran del 10 % al 20 %.

 • Tingues en compte que pots crear fins a 15 recompenses per al programa de fidelització. Si ja tens 15 recompenses al compte, hauràs de suprimir una recompensa actual per poder crear-ne una de nova i aplicar-la al programa.

Un cop hagis configurat el programa de fidelització, pots gestionar el nombre de punts dels clients directament des de l’aplicació de TPV Square o el Tauler de control en línia de Square, de manera que mai no t’hauràs de preocupar si el client troba a faltar algun punt.

Nota: has d’informar els clients de qualsevol canvi que facis al programa de fidelització.

Pots informar els clients de diverses maneres, com per exemple col·locant un avís prop de la caixa, dient-ho als clients recurrents quan vinguin al negoci o, si tens la seva informació de contacte, contactant amb ells directament.

Si restes punts del perfil d’un client manualment, rebrà un missatge de text informant-lo del canvi.

Marca articles com a exempts de l’acumulació de punts

Si configures un programa de fidelització en funció de la despesa, pots excloure determinats articles o categories perquè no acumulin punts. Per fer-ho:

 1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i ves a Clients > Fidelització > Configuració.

 2. Selecciona Modifica al costat de la secció Articles i categories que compleixen els requisits.

 3. Fes servir el filtre o la barra de cerca per localitzar articles i desselecciona els que no vulguis que acumulin punts. Tots els articles que no tinguin cap categoria els trobaràs al final d’aquesta llista.

 4. Selecciona Fet.

Si exclous una categoria, tot article nou que creïs dins d’aquesta categoria també quedarà automàticament exclòs de l’acumulació de punts.

Un cop hagis acabat d’actualitzar la configuració de Fidelització, els canvis s’aplicaran a totes les transaccions futures. Aquests canvis no són retroactius, és a dir, no s’aplicaran a les transaccions que ja s’han processat. Si un client compra articles que estan exempts d’acumular punts al programa, fes-li-ho saber durant el procés de pagament.

Nota: en aquests moments, l’opció d’excloure articles perquè no acumulin punts només està disponible per als programes de fidelització basats en la despesa. No està disponible per als programes que funcionen a partir de visites, articles o categories.

Configura la pàgina d’estat de fidelització

La pàgina d’estat de fidelització és un enllaç únic que pots compartir amb els clients i que els permet fer servir el número de telèfon per comprovar el seu estat de fidelització amb tu. Els clients nous també es podran inscriure al programa.

Pots afegir la pàgina d’estat de fidelització allà on vulguis. Et recomanem que l’afegeixis al teu web i a les xarxes socials, i que informis els clients que hi poden anar per comprovar el seu estat.

Per consultar i compartir la pàgina d’estat de Fidelització:

 1. Ves a Clients > Fidelització al Tauler de control en línia de Square i selecciona Promocions.

 2. A la pàgina d’estat de fidelització, podràs veure o copiar l’enllaç de la teva pàgina.

Nota: a més de veure l’estat de fidelització a la pàgina, els clients poden veure quants punts han acumulat simplement donant una ullada al rebut digital en completar una compra que compleixi amb els requisits de fidelització. També poden fer clic a l’enllaç de la pàgina d’estat de fidelització que hi ha al rebut per consultar més informació sobre el programa, com ara les recompenses disponibles i un registre de la seva activitat de fidelització.

Modifica el venciment dels punts

Per actualitzar o afegir el venciment d’un punt al programa actual:

 1. Ves a Clients > Fidelització al Tauler de control en línia de Square i selecciona Configuració.

 2. A Guanyar punts, ves a Venciment i fes clic a Modifica. Selecciona si vols que els punts no vencin mai o el moment en què vols que vencin.

 3. Fes clic a Confirma.

Els canvis en el venciment dels punts només afectaran els punts que s’acumulin en el futur. Els punts que un client ja tingui venceran en funció de la configuració que tenies quan els va aconseguir. El venciment s’implementarà a finals de l’últim mes de la política de venciment. S’enviarà un missatge de text automatitzat als clients que tinguin punts a punt de vèncer entre 14 i 16 abans de la data de venciment, que pots configurar al tauler de control.

Per exemple, si el programa té una política de venciment de tres mesos, quan un client guanyi 100 punts l’1 d’octubre, els seus punts venceran tres mesos més tard, el 31 de gener.

Mostra els punts a punt de vèncer

Pots mostrar els punts d’un client que estan a punt de vèncer des del Directori de clients:

1. Ves al Directori de clients i selecciona un client.
2. A Fidelització, al perfil del client, selecciona més opcions.
3. Selecciona Mostra els punts a punt de vèncer per veure la quantitat total de punts que venceran per a aquest client.

Per veure els punts a punt de vèncer d’un client des de l’aplicació de Square:

1. Ves a Clients i selecciona un client.
2. A Fidelització, al perfil del client, selecciona més opcions.
3. Fes clic a Mostra els punts a punt de vèncer per veure la quantitat total de punts que venceran per a aquest client.

Personalitza la pantalla de registre

Pots modificar com es mostra la pantalla de registre al programa de Fidelització al TPV Square per a iOS. Desactiva la pantalla de Fidelització per a les transaccions que no compleixin els requisits, personalitza el temps de visualització de la pantalla de registre o desactiva-la del tot.

Per localitzar aquesta configuració:

 1. Inicia la sessió al TPV Square.

 2. Selecciona Més > Configuració.

 3. Selecciona la configuració que vols modificar per a Fidelització.

Assigna els permisos de Fidelització dels empleats al compte

Si vols permetre que els empleats operin en nom teu al compte de Fidelització, pots assignar-los conjunts de permisos a través del servei de Gestió d’equips. Pots permetre als empleats veure informes de Fidelització, gestionar les dades de Fidelització dels clients o configurar el programa, entre altres.

Els permisos de Fidelització es desglossen en les categories i accions següents:

 1. Informes: permet consultar els informes de fidelització, el rendiment del programa i les mètriques de satisfacció dels clients.

 2. Gestió del programa: permet consultar i modificar la configuració del programa i configurar promocions de fidelització.

 3. Gestió de clients: permet consultar i modificar la informació del compte dels clients de Fidelització. Nota: aquest permís requereix que el permís «Mostra, modifica, crea i elimina dades del Directori de clients», del grup de permisos de Clients, estigui activat.

Per activar els permisos de Fidelització per als empleats:

 1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Personal > Equip.

 2. Selecciona Permisos > Crea un conjunt de permisos.

 3. Tria un nom per al conjunt de permisos i, a la llista, fes clic a Fidelització. Selecciona els permisos que vulguis assignar al conjunt.

 4. Fes clic a Continua, tria els punts d’accés del dispositiu i fes clic a Desa.

Pots consultar més informació sobre Gestió d’equips al Centre d’ajuda.