Inici>Gestiona el teu programa de fidelització

Gestiona el teu programa de Fidelització Square

Un cop hagis creat un Programa de fidelització de Square, el podràs supervisar des del Tauler de control de Square.

Consulta l'estat de fidelització d'un client

Fidelització Square s'integra amb l'aplicació de TPV Square i el Directori de clients per fer un seguiment de l'estat de fidelització dels clients. Pots consultar l'estat de fidelització d'un client al fil d'activitat del seu perfil. Podràs comprovar quan s'hi va inscriure, quants punts ha acumulat, quines recompenses ha obtingut, els bescanvis que ha fet i moltes dades més.

Al fil d'activitat d’un client hi figuraran els següents estats de Fidelització:

• Inscrit al programa de Fidelització: els clients s'inscriuen al programa de Fidelització quan introdueixen el seu número de telèfon després de fer una compra que compleixi els requisits.

• Ha aconseguit un punt o una recompensa: consulta quants punts i recompenses ha obtingut i a quins punts de venda.

• Punts afegits o eliminats manualment: comprova si s'han ajustat els punts d'un client.

• Nivells de fidelització: si el teu programa té nivells de fidelització, els clients poden consultar en quin es troben en aquell moment, i també els seus punts de bonificació, si en tenen. Rebran una notificació quan canviïn de nivell.

• Saldo de punts transferit automàticament: el sistema combina automàticament els perfils dels clients que hagin creat diversos perfils de fidelització sense adonar-se’n, a fi d’evitar que perdin punts o recompenses. Per exemple, si han fet servir la mateixa targeta de pagament dues vegades, però han introduït un número de telèfon equivocat, ens encarregarem de solucionar-ho. Aquí t'expliquem com combinar el perfil del client..

• Registrat a la llista de difusió: pots consultar el moment en què un client s'ha registrat a la llista de difusió i si, en fer-ho, ha rebut punts a canvi. Quan actives la funció Recopila contactes a Fidelització Square, els clients nous rebran un missatge de text informant-los que poden rebre una quantitat addicional de punts a canvi de facilitar la seva adreça electrònica.

• Recompensa bescanviada: consulta el moment en què els clients bescanvien una recompensa i a quin punt de venda ho fan.

Actualitza el número de telèfon de fidelització d'un client

Per actualitzar o corregir el número de telèfon de fidelització d'un client des del seu perfil del Directori de clients:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i ves a la secció de Clients.

2. Cerca i selecciona el client que vols modificar.

3. Al costat d’Informació personal, toca Modifica per canviar el número de telèfon.

4. Desa els canvis.

Combina el perfil de fidelització d'un client

Si un client s'inscriu al programa amb més d'un número de telèfon, obtindrà punts a dos perfils. Per solucionar-ho, pots combinar els dos perfils i seleccionar un número de telèfon perquè el client participi al programa de Fidelització amb un únic número d'ara endavant.

Per fer-ho:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i ves a la secció de Clients.

2. Fes clic a Selecciona. Selecciona els clients que vols modificar i fes clic a Combina > Continua. Comprova que hagis seleccionat el número de telèfon correcte en cas que el client en tingui més d'un.

3. Per confirmar els canvis, fes clic a Combina.

Si combines diferents clients i cadascun té un compte de fidelització associat, els punts que hagin acumulat també es combinaran.

Nota: els dos perfils que es combinin han d'estar inscrits al programa de fidelització per poder seleccionar el número de telèfon correcte.

A partir d’ara, procura que el client faci servir el mateix número de telèfon amb què es va registrar quan demani un punt de fidelització en fer una transacció.

Consulta i anul·la les recompenses i els vals

Al Tauler de control en línia de Square, desplaça't fins a la secció de Recompenses al perfil del directori d’un client per consultar les recompenses i els vals que ha obtingut i, si escau, anul·lar-ne algun.

Per anul·lar un val manualment:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square, ves a la secció de Clients i selecciona Directori.

2. Cerca el client per nom o número de telèfon.

3. Desplaça't fins a la secció de Vals i recompenses del seu perfil i fes clic a Gestiona.

4. Marca la casella per cada val que vulguis anul·lar.

5. Fes clic a Anul·la > Confirma l'anul·lació.

Consulta els punts i recompenses de Fidelització durant la venda en curs

Pots comprovar el nombre de punts que el client obtindrà durant el procés de pagament a la secció Venda en curs, abans de completar la transacció. Per garantir que els clients puguin veure els punts que han guanyat amb una compra, hauràs d'afegir-los a la transacció.

Bescanvia recompenses

Si el client té prou punts per bescanviar una recompensa, es mostrarà el missatge Recompensa disponible a la venda en curs abans de completar la transacció. Per afegir la recompensa a la venda en curs, toca Recompensa disponible i selecciona la recompensa que vols aplicar.

Als clients que tinguin recompenses disponibles i paguin amb una targeta vinculada al seu compte de Fidelització se’ls mostrarà una pantalla durant el procés de pagament, on podran triar entre les recompenses disponibles i aplicar-les a la transacció. En aquests moments, aquesta opció està disponible per als pagaments processats amb l'Square Terminal i a través de l'Aplicació de TPV Square per a dispositius iOS i Android.

Nota: si el client paga amb una targeta nova, aquesta pantalla no apareixerà. Les recompenses disponibles es podran bescanviar tocant Bescanvia les recompenses a la Col·lecció d'articles. Si un client està completant una transacció per pagar Factures Square, només podrà inscriure's al programa de Fidelització o marcar la visita. Ara per ara, els clients no poden bescanviar cap recompensa disponible en completar el pagament d'una factura.

Marcar la visita

Durant el procés de pagament, pots donar als clients l'opció de proporcionar el seu número de telèfon al TPV per inscriure's al programa de Fidelització o marcar la visita. La pantalla de Fidelització apareixerà a cada transacció, independentment de si han obtingut un punt o una recompensa amb aquella compra.

Per activar aquesta funció a l'aplicació de TPV Square o a l'Square Terminal:

1. Toca Més > Configuració.

2. Selecciona Fidelització i activa Marca la visita des de la pantalla del client.

Per activar-la a l'Square Register:

1. Toca Més > Configuració.

2. Selecciona Fidelització.

3. Activa Mostra la pantalla de registre a l'inici de la transacció. Comprova que l'opció Activa la Fidelització estigui activada per poder actualitzar la configuració del dispositiu.

Després de cada transacció, els clients rebran un missatge de text confirmant-los la inscripció al programa i, si escau, indicant-los que han guanyat el primer punt, juntament amb un enllaç per consultar el seu estat de fidelització.

Nota: en aquests moments, aquesta funció està disponible per a les transaccions processades mitjançant Square per a comerços i Square per a restaurants. Els clients també poden inscriure's al programa o marcar la visita quan completin un pagament de Factures Square, però no podran bescanviar punts. Pots activar l’opció de marcar la visita a Fidelització > Configuració, al Tauler de control en línia de Square. Aquí t’expliquem com els clients poden bescanviar les seves recompenses.

Gestiona el bescanvi de recompenses

Pots desactivar la pantalla de bescanvi de recompenses a l'aplicació de TPV Square o a l'Square Register.

Per fer-ho:

1. Ves a Més > Configuració a l'aplicació de TPV Square o a l'Square Register.

2. Toca Fidelització i desactiva Mostra la pantalla de registre a l'inici de la transacció.

La pantalla de bescanvi de recompenses ja no es mostrarà als clients.

Modifica els punts de fidelització d'un client manualment

Per modificar el total de punts d'un client, cerca el seu perfil al Tauler de control en línia de Square o a l'aplicació de TPV Square i assigna-li la quantitat correcta de punts.

A l'aplicació de Square:

1. Al menú principal, toca Més > Clients.

2. Cerca el client per nom o número de telèfon.

3. Desplaça't fins al programa de Fidelització i toca més opcions > Ajusta els punts.

4. Toca Afegeix punts o Elimina punts i introdueix-ne el valor. Selecciona el motiu del canvi dels punts.

5. Toca Desa.

Al Tauler de control en línia de Square:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients i fes clic a Directori.

2. Cerca el client per nom o número de telèfon.

3. A Programa de Fidelització, fes clic a més opcions > Ajusta els punts.

4. Fes clic a Afegeix punts o Elimina punts i introdueix-ne el valor. Selecciona el motiu del canvi dels punts.

5. Selecciona Desa.

Nota: els clients no rebran cap notificació automàtica pels canvis que es facin al seu programa de fidelització.

Quan facis alguna modificació, pots comunicar-ho directament al client. Segueix els passos anteriors des de l'aplicació o des del Tauler de control per anar al menú del Programa de Fidelització. A continuació, fes clic a Envia l'estat > Envia. En fer-ho, el client rebrà un missatge de text amb el seu saldo de fidelització actual.

Reembossaments i actualització de l'estat de fidelització

Consulta el moment en què els punts s'eliminaran automàticament en funció del programa de Fidelització i del tipus de reembossament:

Tipus de programa de fidelització Reembossament complet Reembossament parcial dels articles Import del reembossament personalitzat
Programa per import gastat S’eliminaran tots els punts. Els punts s’eliminaran de manera proporcional a l’import reembossat. Els punts s’eliminaran de manera proporcional a l’import reembossat.
Per visita S’eliminaran tots els punts. Els punts s’eliminaran si l’import reembossat és inferior al llindar de despesa per guanyar punts. Els punts s’eliminaran si l’import reembossat és inferior al llindar de despesa per guanyar punts.
Per article o categoria S’eliminaran tots els punts. Si es reembossa un article amb què s’han guanyat punts, aquests punts s’eliminaran. En cas contrari, no s’eliminaran. Els punts no s’eliminaran.

En el cas dels canvis processats amb el pla Plus de Square per a comerços, els punts s'ajustaran en funció dels articles que es canviïn. L'ajust dependrà de la configuració del programa de fidelització en el moment en què es va fer la transacció. Si no es van generar punts a la transacció inicial perquè no s'hi va associar cap client de Fidelització, el saldo corresponent no es modificarà.

Modifica el programa de Fidelització

Pots fer canvis al programa de Fidelització en qualsevol moment sense que això afecti els punts que els clients ja hagin acumulat.

Per modificar el programa de Fidelització:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Fidelització >Configuració.

2. Fes clic a Modifica a la secció que vulguis modificar.

3. Fes els canvis que pertoquin i toca Desa.

Si modifiques el programa:

• A partir d'ara, els canvis s'aplicaran als punts que s’hagin emès anteriorment. Per exemple, si un client tenia tres punts de cinc i fas un canvi a un programa de deu punts, ara tindrà tres punts de deu. Assegura't que tant els clients com el personal de caixa estiguin al cas de com els afecten aquests canvis.

• Els canvis a la configuració de les recompenses no afectaran les recompenses que s’hagin emès anteriorment. Per exemple, si una recompensa tenia inicialment un 10 % de descompte en un article i la canvies a un 20 %, les recompenses emeses anteriorment que no s'hagin bescanviat no passaran del 10 % al 20 %.

• Pots crear fins a 15 recompenses per al programa de Fidelització Square. Si ja tens 15 recompenses al compte, hauràs de suprimir-ne alguna per poder crear una nova recompensa i aplicar-la al programa.

Un cop hagis configurat el programa de Fidelització, pots gestionar el nombre de punts dels clients directament a l'aplicació de TPV Square o al Tauler de control en línia de Square. D’aquesta manera, mai no t'hauràs de preocupar si al client se li escapa algun punt.

Nota: has d'informar els clients de qualsevol canvi que facis al programa de Fidelització.

Hi ha diverses maneres de fer-ho. Pots col·locar un avís prop de la caixa, dir-ho als clients recurrents quan vinguin al negoci o, si tens la seva informació de contacte, comunicar-los-ho directament.

Si restes punts manualment del perfil d'un client, rebrà un missatge de text informant-lo del canvi.

Marca articles com a exempts de l'acumulació de punts

Si configures un programa de Fidelització en funció de la despesa, pots excloure determinats articles o categories perquè no acumulin punts. Per fer-ho:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i ves a Clients > Fidelització > Configuració.

2. Selecciona Modifica al costat de la secció Articles i categories que compleixen els requisits

3. Fes servir el filtre o la barra de cerca per localitzar articles i desselecciona els que no vulguis que acumulin punts. Tots els articles que no tinguin cap categoria els trobaràs al final d’aquesta llista.

4. Fes clic a Fet.

Si exclous una categoria, tot article nou que creïs dins d'aquesta categoria també quedarà automàticament exclòs de l'acumulació de punts.

Un cop hagis acabat d'actualitzar la configuració de Fidelització, els canvis s'aplicaran a totes les transaccions futures. Aquests canvis no són retroactius, és a dir, no s'aplicaran a les transaccions que ja s'han processat. Si un client compra articles que estan exempts de l'acumulació de punts de cara al programa, fes-li-ho saber durant el procés de pagament.

Nota: en aquests moments, l'opció d'excloure articles perquè no acumulin punts només està disponible per als programes de fidelització basats en la despesa. No està disponible per als programes que funcionen a partir de visites, articles o categories.

Configura la pàgina d'estat de Fidelització

La pàgina d'estat de Fidelització és un enllaç únic que pots compartir amb els clients i que els permet fer servir el número de telèfon per comprovar el seu estat de fidelització. Els clients nous també es podran inscriure al programa.

Pots afegir la pàgina d'estat de Fidelització allà on vulguis. Et recomanem que l'afegeixis al teu web i a les xarxes socials, i que informis els clients que hi poden anar per comprovar el seu estat de fidelització.

Per consultar i compartir la pàgina d'estat de Fidelització:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Fidelització > Màrqueting > Altres.

2. Aquí pots veure o copiar l'enllaç de la pàgina d'estat de Fidelització del teu negoci.

Nota: a part de consultar el seu estat de Fidelització, en aquesta pàgina els clients poden comprovar quants punts han acumulat amb el rebut digital, un cop hagin completat una compra que compleixi amb els requisits de Fidelització. També poden fer clic a l'enllaç de la pàgina d'estat de Fidelització que hi ha al rebut per obtenir més informació sobre el programa, com ara les recompenses disponibles i un registre de la seva activitat.

Modifica el venciment dels punts

Per actualitzar o determinar el venciment dels punts al programa:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Fidelització i selecciona Configuració.

2. A Guanyar punts, localitza Venciment i fes clic a Modifica. Selecciona si vols que els punts no vencin mai o el moment en què vols que vencin.

3. Fes clic a Confirma.

Si fas algun canvi al venciment dels punts, només es veuran afectats els punts que es guanyin a partir del moment del canvi. Els punts que el client ja tingui venceran d’acord amb la configuració corresponent que hi havia quan els va obtenir. El venciment s'implementarà l'últim dia del mes especificat a la política de caducitat. Els clients rebran un missatge de text automatitzat entre 14 i 16 dies abans de la data de venciment dels punts. Pots configurar el missatge al tauler de control.

Per exemple, posem per cas que el programa té una política de venciment de tres mesos. Si un client obté 100 punts l'1 d'octubre, els punts venceran tres mesos més tard, el 31 de gener.

Mostra els punts a punt de vèncer

Pots mostrar els punts d’un client que estan a punt de vèncer des del Directori de clients:

1. Ves al Directori de clients i selecciona un client.
2. A la secció de Fidelització del perfil del client, selecciona més opcions.
3. Selecciona Mostra els punts a punt de vèncer per comprovar el total de punts que venceran per a aquell client.

Per consultar els punts a punt de vèncer des de l'aplicació de Square:

1. Ves a Clients i selecciona un client.
2. A la secció de Fidelització del perfil del client, fes clic a més opcions.
3. Fes clic a Mostra els punts a punt de vèncer per comprovar el total de punts que venceran per a aquell client.

Personalitza la pantalla de registre

Pots modificar l’aspecte de la pantalla de registre del programa de Fidelització a TPV Square per a iOS. Desactiva la pantalla de Fidelització per a les transaccions que no compleixin els requisits, personalitza el temps de visualització de la pantalla de registre o desactiva-la del tot.

Per localitzar aquesta configuració:

1. Inicia la sessió a TPV Square.

2. Selecciona Més > Configuració.

3. Selecciona el paràmetre que vols ajustar per al programa de Fidelització.

Assigna permisos de Fidelització als empleats del teu compte

Si vols permetre que els empleats operin en nom teu al compte de Fidelització, pots assignar-los conjunts de permisos a través del servei de permisos de l’equip de Square. Entre altres coses, pots donar permís als empleats per consultar els informes de Fidelització, gestionar les dades de Fidelització dels clients i establir la configuració del programa.

Els permisos de Fidelització es desglossen en les següents categories i accions:

1. Informes: permet consultar els informes de Fidelització, el rendiment del programa i les mètriques de participació dels clients.

2. Gestió del programa: permet consultar i modificar la configuració del programa, així com definir les promocions de Fidelització.

3. Gestió de clients: permet consultar i modificar la informació dels comptes de Fidelització dels clients. Nota: per fer servir aquest permís, cal que el permís «Consultar, modificar, crear i eliminar dades del Directori de clients», del grup de permisos de Clients, estigui activat.

Per activar els permisos de Fidelització per als empleats:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Personal > Equip.

2. Selecciona Permisos > Crea un conjunt de permisos.

3. Tria un nom per al conjunt de permisos i fes clic a Fidelització a la llista. Selecciona els permisos que vols assignar al conjunt de permisos.

4. Fes clic a Continua, tria els punts d'accés del dispositiu i fes clic a Desa.

Trobaràs més informació sobre Gestió d'equips al Centre d’ajuda.