Inici>Gestió de factures

Gestiona les teves Factures Square

Amb Factures Square, pots enviar factures digitals (siguin o no recurrents) o pressupostos des de qualsevol lloc, tant per correu electrònic com manualment. Pots fer un seguiment de les factures pagades i no pagades, enviar recordatoris i acceptar pagaments o configurar les factures en temps real.

Modifica, cancel·la o arxiva factures

Pots dur a terme diverses accions a la secció Factures del Tauler de control en línia de Square per ajudar-te a gestionar millor les factures.

Modificar una factura

1. Ves a Factures al Tauler de control de Square en línia.
  2. Fes clic a ••• al costat de la factura que vulguis.
  3. Fes clic a Modifica per actualitzar els detalls de la comanda.

Cancel·la una factura

Per cancel·lar una factura:

1. Selecciona la factura i fes clic a ••• > Cancel·la.
  2. Tria notificar els destinataris que la seva factura s’ha cancel·lat i després fes clic a Cancel·la la factura.

Nota: aquesta acció no es pot desfer.

Per cancel·lar un grup de facturació recurrent:

1. Selecciona la factura.
  2. Fes clic a ••• > Finalitza el grup > Confirma.

Quan confirmis, ja no s’enviaran factures d’aquest grup. Qualsevol factura pendent seguirà sent vàlida.

Si una factura ja s’ha pagat, no la pots cancel·lar o eliminar del teu historial de pagaments, però en pots tramitar un reembossament per equilibrar la teva comptabilitat. Si reembosses una factura que contingui una quantitat amb decimals, hauràs de reembossar la totalitat de l’article.

Per motius de seguretat, Square pot cancel·lar una factura de manera ocasional si hi ha hagut massa intents fallits de pagar-la. Pots duplicar la factura cancel·lada i tornar-la a enviar al client. Verifica la identitat del client, ja que ha estat l’emissor de la targeta, i no Square, qui ha denegat les transaccions. Més informació sobre possibles estafes i com acceptar targetes de pagament amb seguretat.

Arxiva una factura

Pots moure factures, incloses les que s’han cancel·lat o les que no s’han pagat, a un arxiu a part, perquè et sigui més fàcil tenir-ho tot més ben organitzat i puguis ocultar les factures antigues o menys rellevants. Per fer-ho, fes clic a ••• al costat de la factura que vols arxivar i fes clic a Arxiva.

Per consultar les factures arxivades, fes clic a Totes les factures i selecciona Arxiu al menú desplegable.

Nota: arxivar una factura no afectarà les mètriques dels informes ni els recordatoris d’aquella factura.

Nota: per motius de seguretat, pot ser que Square cancel·li una factura ocasionalment si hi ha hagut massa intents fallits de pagar-la. Pots duplicar la factura cancel·lada i tornar-la a enviar al client. Hauràs de verificar la identitat del client, ja que ha estat l’emissor de la targeta, i no Square, qui ha denegat les transaccions. Més informació sobre possibles estafes i com acceptar targetes de pagament amb seguretat.

Filtra les factures

Filtra i mostra les factures per estat des del Tauler de control en línia i l’aplicació de TPV Square. Els filtres inclouen:

Filtre Descripció
Enviada Factures sense pagar, endarrerides, reembossades, cancel·lades i amb errors
Pendent Factures sense pagar, endarrerides i no entregades
Pagada Totes les factures que s’han pagat i reembossat total o parcialment
Pendent de pagament Estat temporal que s’aplica a una factura que està en procés de cobrar-se.
Programada Inclou les properes factures recurrents que encara no s’han enviat, així com les factures programades normals.
Esborranys Esborranys de factura que encara no s’han enviat ni programat
Filtre de factures recurrents Descripció
Actiu Grups recurrents actius amb factures programades
Finalitzat Grups recurrents amb totes les factures programades enviades, o un grup que s’hagi finalitzat manualment
Esborranys Els esborranys de factures recurrents que encara no s’han enviat ni programat

També pots localitzar factures concretes cercant als camps següents:

• Nom del client

• Número de telèfon del client

• Adreça electrònica del client

• Adreça de facturació del client

• Nom de l’empresa del client

• Identificador de factura

• Títol de la factura

• Missatge de la factura

• Noms de les partides

Configuració de les factures

Pots gestionar algunes configuracions de les factures des del Tauler de control en línia de Square o des de l’aplicació Factures Square.

Plantilles

Amb el pla Plus de Factures Square, pots personalitzar les factures amb plantilles de factura o establir una plantilla predeterminada per fer servir cada vegada que creïs una factura nova. Les plantilles emplenen automàticament les dades de la factura. Amb cada plantilla única, pots fer el següent:

• Personalitzar les dades bàsiques: afegeix un títol a la factura i un missatge per al client.
  • Desar un missatge personalitzat predeterminat: afegeix a la factura les condicions del servei, la política de cancel·lació, la política de devolucions o qualsevol altre missatge personalitzat al camp Missatge.
  • Triar les opcions de pagament: tria les opcions de pagament predeterminades per a les factures, com ara els mètodes que acceptes, si es pot fer servir una targeta desada per pagar una factura Square i l’opció de deixar propina.
  • Afegir notes a articles concrets: afegeix l’article, selecciona Personalitza i ves a la secció Nota. Assegura’t de fer clic a Desa un cop hagis seleccionat el preu i els impostos i hi hagis afegit la nota.
  • Compartir la factura: tria com enviaràs la factura als clients (per correu electrònic o manualment). També pots programar que s’enviïn recordatoris de pagament al client.
  • Afegir camps personalitzats: pots afegir un camp personalitzat a la factura (com ara condicions del servei, política de cancel·lació, política de devolucions o un missatge personalitzat) i triar-ne la ubicació dins la plantilla.

Gestió de factures

Pots gestionar la imatge corporativa de les factures, la gestió de l’inventari i la configuració de Gestió d’equips des del Tauler de control en línia de Square.

Si fas servir algun producte de Personal Square, també pots permetre que els empleats creïn factures online. Per fer-ho, comprova que el permís Accés a les factures estigui activat.

Configuració dels pressupostos

Ajusta la configuració predeterminada per als pressupostos nous. Pots modificar-ne el títol, el missatge, el mètode d’enviament o les opcions d’enviament i venciment. Aquesta configuració es pot anul·lar en pressupostos concrets.

Configuració de les notificacions

A Notificacions, pots optar per rebre una notificació a l’aplicació o per correu electrònic cada vegada que una factura o un pressupost es consulti, s’enviï, s’actualitzi, es pagui o es cancel·li, així com quan s’enviï un recordatori de la factura.

Nota: qualsevol canvi que facis al Tauler de control en línia de Square es reflectirà als dispositius mòbils. Només els comptes amb permisos de propietari i administrador rebran notificacions automàtiques i per correu electrònic.

Mostra l’informe de la factura pendent

Des d’Informes, pots:

• Consultar una llista de clients que tenen factures pendents.

• Saber l’import total que et deuen els clients en total.

• Aplicar filtres i cercar un client específic.

• Consultar quants dies fa que està vençuda cada factura.

• Enviar un recordatori als clients perquè paguin l’import pendent.

• Mostrar una llista filtrada de les factures pendents d’algun client en concret.

Amb això podràs fer un seguiment del flux de caixa i veure qui et deu diners i quants diners són, tot en un sol lloc.

Per enviar un recordatori o un extracte de la factura:

1. Fes clic a ••• > Envia recordatoris.

2. Afegeix un missatge personalitzat (opcional) i selecciona fins a 10 factures.

3. Fes clic a Envia.

També podràs descarregar els informes com a fitxer .CSV. Per fer-ho, selecciona Exporta i es baixarà un fitxer al teu ordinador.