Gestiona les teves Factures Square

Amb Factures Square, pots enviar factures digitals (siguin o no recurrents) o pressupostos des de qualsevol lloc, tant per correu electrònic com manualment. Pots fer un seguiment de les factures pagades i no pagades, enviar recordatoris i acceptar pagaments o configurar les factures en temps real.

Modifica, cancel·la o arxiva factures

Pots dur a terme diverses accions a la secció Factures del Tauler de control en línia de Square per ajudar-te a gestionar millor les factures.

Modificar una factura

1. Ves a Factures al Tauler de control de Square en línia.
  2. Fes clic a ••• al costat de la factura que vulguis.
  3. Fes clic a Modifica per actualitzar els detalls de la comanda.

Cancel·lar una factura

Per cancel·lar una factura, selecciona-la i fes clic a ••• > Cancel·lar > Pots notificar els destinataris que la factura s’ha cancel·lat > Cancel·la la factura .

Nota: aquesta acció no es pot desfer.

Per cancel·lar un grup de facturació recurrent, selecciona la factura i fes clic a ••• > Finalitza el grup > Confirma.

Nota: quan s’hagi confirmat, les factures futures no s’enviaran des d’aquest grup. Qualsevol factura pendent encara serà aplicable.

Si una factura ja s’ha pagat, no es pot cancel·lar o esborrar de l’historial de pagaments, però pots tramitar un reembossament per equilibrar els comptes.

Nota: si reembosses una factura amb un import amb decimals, hauràs de reembossar la totalitat de l’article.

Per motius de seguretat, Square pot cancel·lar una factura de manera ocasional si hi ha hagut massa intents fallits de pagar-la. Pots duplicar la factura cancel·lada i tornar-la a enviar al client. Verifica la identitat del client, ja que ha estat l’emissor de la targeta, i no Square, qui ha denegat les transaccions. Més informació sobre possibles estafes i com acceptar targetes de pagament amb seguretat.

Duplica una factura

Estalvia temps duplicant una factura existent. Per fer-ho, selecciona la factura, i fes clic a ••• > Duplica.

Imprimeix o descarrega com a PDF

Si vols desar una factura en PDF o imprimir-la per al client, fes clic a ••• al costat de la factura i a Imprimeix o Descarrega el PDF.

Nota: en aquest moment, la funció d’imprimir factures no està disponible als navegadors mòbils.

Arxiva una factura

Pots moure les factures, fins i tot les que s’han cancel·lat o les no pagades, a un arxiu a part per ajudar-te a tenir-ho tot ben organitzat i amagar les factures menys rellevants. Per fer-ho, fes clic a ••• al costat de la factura > Arxiva.

Per consultar les factures arxivades, fes clic a Totes les factures a la part superior i selecciona Arxiu al menú desplegable.

Nota: arxivar una factura no afectarà els informes ni els recordatoris d’aquella factura.

Registra un pagament

Si reps un pagament d’una factura fora de Factures Square, pots marcar la factura com a «Pagada» al Tauler de control de Square en línia. Per fer-ho:

1. Selecciona la factura.
  2. Selecciona ••• > Afegeix un pagament.
  3. A Mètode, selecciona Registra el pagament.
  4. Tria un tipus de pagament i selecciona Confirma.

Quan es registra una factura, no s’aplicarà cap comissió per transacció.

Si el client vol pagar la factura en persona, pots acceptar el pagament a través del TPV Square. Pots trobar més informació sobre com acceptar pagaments de factures mitjançant l’aplicació de TPV Square.

Nota: per motius de seguretat, pot ser que Square cancel·li una factura ocasionalment si hi ha hagut massa intents fallits de pagar-la. Pots duplicar la factura cancel·lada i tornar-la a enviar al client. Hauràs de verificar la identitat del client, ja que ha estat l’emissor de la targeta, i no Square, qui ha denegat les transaccions. Més informació sobre possibles estafes i com acceptar targetes de pagament amb seguretat.

Filtra les factures

Filtra i mostra les factures per estat des del Tauler de control en línia i l’aplicació de TPV Square. Els filtres inclouen:

Filtre Descripció
Enviada Factures sense pagar, endarrerides, reembossades, cancel·lades i amb errors
Pendent Factures sense pagar, endarrerides i no entregades
Pagada Totes les factures que s’han pagat i reembossat total o parcialment
Pagament pendent L’estat temporal aplicat a una factura que està en procés de cobrar-se.
Programada Inclou les properes factures recurrents que encara no s’han enviat, així com les factures programades normals.
Esborranys Esborranys de factura que encara no s’han enviat ni programat.
Filtre de Factures recurrents Descripció
Actiu Grups recurrents actius amb factures programades
Finalitzat Grups recurrents amb totes les factures programades enviades, o un grup que s’hagi finalitzat manualment
Esborranys Els esborranys de factures recurrents que encara no s’han enviat ni programat

També pots localitzar factures concretes cercant als camps següents:

• Nom del client

• Número de telèfon del client

• Adreça electrònica del client

• Adreça de facturació del client

• Nom de l’empresa del client

• Identificador de factura

• Títol de la factura

• Missatge de la factura

• Noms de les partides

Configuració de les factures

Pots gestionar algunes configuracions de les factures des del Tauler de control en línia de Square o des de l’aplicació Factures Square.

Modifica la configuració des de l’aplicació de Factures Square

Pots canviar la configuració predeterminada a continuació per a les factures noves només des de l’aplicació de Factures Square:

• Títol de la factura: configura un títol compartit entre totes les factures.
  • Missatge: afegeix un missatge predeterminat que apareixerà a les factures.
  • Mètode de facturació: selecciona entre compartir les factures manualment o enviar-les per correu electrònic o missatge de text.
  • Envia: tria una freqüència predeterminada per enviar les factures.
  • Venciment: selecciona el venciment la factura (un cop rebuda o en un nombre determinat de dies).
  • Recordatoris: podràs programar recordatoris de pagament per a les factures. Selecciona Modifica els recordatoris per modificar la freqüència dels recordatoris i crear-ne de nous. Nota: un cop s’hagi pagat una factura, ja no s’enviaran recordatoris, ni tampoc s’enviaran per a les factures entregades per missatge de text.
  • Adreça d’enviament: marca la casella per sol·licitar una adreça d’enviament a les factures.
  • Propina: marca aquesta casella per oferir als clients l’opció d’afegir una propina quan paguin la factura.
  • Targeta desada: si se selecciona, els clients tindran l’opció de desar la seva targeta de pagament quan paguin la factura. Si ho fan, tindràs l’opció de cobrar futures factures a la targeta desada en comptes d’enviar la factura.

Modifica la configuració en línia

S’ha transferit la configuració per defecte de les factures a la teva plantilla predeterminada. Pots localitzar i modificar les configuracions anteriors dins de la plantilla «Factura».

Plantilles

Amb el pla Plus de Factures Square pots personalitzar les factures amb plantilles de factura o configurar una plantilla predeterminada per fer-la servir quan creïs una factura nova. Les plantilles de factura s’omplen automàticament amb les teves dades de facturació i redueixen el temps i l’esforç que has de dedicar en crear-les. Amb cada plantilla única pots:

• Personalitzar les dades bàsiques: afegeix un títol de factura i un missatge que serà visible per al client.
  • Desar un missatge personalitzat predeterminat: afegeix les teves condicions del servei, la política de cancel·lació, la política de devolució o qualsevol altre missatge personalitzat a la factura personalitzada al camp Missatge.
  • Escollir la configuració del pagament: tria la configuració de pagament predeterminada per a les factures, com ara els mètodes de pagament acceptats, l’ús de la targeta desada amb una Factura Square i una opció de donar propina.
  • Afegir notes a escala d’article: afegeix l’article, selecciona Personalitza i ves a la secció Nota. Comprova que prems Desa un cop hagis seleccionat el punt de preu i els impostos i hagis afegit la nota.
  • Compartir la factura: tria si enviaràs la factura als clients manualment o per correu electrònic. També pots programar recordatoris de pagament per fer-los arribar al client.
  • Afegir camps personalitzats: pots afegir un camp personalitzat, com ara les condicions del servei, la política de cancel·lació, la política de devolucions o qualsevol altre missatge personalitzat a la factura i triar-ne la ubicació a la plantilla.

Gestió de les factures

Pots gestionar la imatge de marca de les factures, la gestió d’inventari i la configuració de la gestió d’equips des del Tauler de control en línia de Square.

Si fas servir Gestió d’equips, també pots donar accés als empleats per crear factures en línia. Per fer-ho, comprova que els permisos «Accés a les factures» estiguin activats.

Configuració dels pressupostos

Defineix la configuració per defecte per als pressupostos nous: pots configurar-ne el títol, el missatge, el mètode d’enviament o la configuració d’enviament o venciment. Aquests ajustos es poden anul·lar en pressupostos individuals.

Configuració de les notificacions

A Notificacions pots optar per rebre un missatge a l’aplicació o per correu electrònic cada vegada que un pressupost es visualitzi, s’enviï, s’actualitzi, es pagui o es cancel·li, així com quan s’enviï un recordatori de factura.

Nota: tots els paràmetres modificats des del Tauler de control en línia de Square també es reflectiran als teus dispositius mòbils. Únicament els comptes amb permisos de propietari i administrador rebran notificacions automàtiques i per correu electrònic.

Mostra l’informe de la factura pendent

Des d’Informes, pots:

• Consultar una llista de clients que tenen factures pendents.

• Saber l’import total que et deuen els clients en total.

• Aplicar filtres i cercar un client específic.

• Consultar quants dies fa que està vençuda cada factura.

• Enviar un recordatori als clients perquè paguin l’import pendent.

• Mostrar una llista filtrada de les factures pendents d’algun client en concret.

Amb això podràs fer un seguiment del flux de caixa i veure qui et deu diners i quants diners són, tot en un sol lloc.

Per enviar un recordatori o un extracte de la factura:

1. Fes clic a ••• > Envia recordatoris.

2. Afegeix un missatge personalitzat (opcional) i selecciona fins a 10 factures.

3. Fes clic a Envia.

També podràs descarregar els informes com a fitxer .CSV. Per fer-ho, selecciona Exporta i es baixarà un fitxer al teu ordinador.