Inici>Configura el teu directori de clients

Crea camps personalitzats al Directori de clients

Afegir camps personalitzables al Directori de clients t’ofereix més flexibilitat a l’hora de recopilar i emmagatzemar informació dels clients, i més control quan hagis d’agrupar o filtrar els clients a partir de les particularitats que són rellevants per al teu negoci.

Els canvis es mostraran automàticament per a tots els clients i podràs veure la informació actualitzada a qualsevol plataforma de Square. Pots exportar tota la informació que recopilis, així com cercar i filtrar determinats camps.

Tipus de camps personalitzats

Pots crear una gran varietat de tipus de camps que s’adaptin a les necessitats del negoci.

Camp personalitzat Descripció
Text Aquest camp només acceptarà entrades de text. Per exemple, un perruquer podria anomenar el camp «Color dels cabells» i escriure l’últim color que ha fet servir.
Botó de commutació Indica si aquest camp és Vertader o Fals. Per exemple, un fotògraf podria anomenar el camp «Invitació?» i activar el botó de commutació per indicar que «Sí».
Adreça Introdueix una adreça que pot ser diferent de la de facturació o enviament.
Data Introdueix una data important o de celebració, com ara un aniversari o la data de renovació d’una subscripció.
Llista Crea una llista de valors per poder seleccionar els que calguin i afegir-los al perfil del client. Aquest camp pot ser una llista amb una o diverses opcions per escollir. Per exemple, un restaurant podria anomenar el camp «Al·lèrgies», crear una llista de 10 tipus d’al·lèrgies habituals i seleccionar les que corresponguin a cada client en qüestió.
Adreça electrònica Afegeix camps per afegir més adreces electròniques. Per exemple, un contractista podria anomenar el camp «Adreça electrònica de la feina» i recopilar les adreces electròniques secundàries dels clients.
Xifra Aquest camp només acceptarà entrades de números.
Número de telèfon Afegeix números de telèfon addicionals. Per exemple, un balneari podria anomenar el camp «Número de contacte d’emergència» i afegir aquesta informació per a cada client. Pots introduir números de telèfon amb prefixos de qualsevol país.

Crea o modifica els camps personalitzats

Pots configurar, consultar, afegir, amagar o modificar camps personalitzats d’informació des de el Tauler de control en línia de Square o des de l’aplicació de Square.

A través del Tauler de control de Square

1. Ves a Clients > Clients al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona Configuració > Configura els perfils.

3. Selecciona Crea un camp personalitzat.

4. Anomena el camp i selecciona’n un tipus.

5. Fes clic a Desa.

A través de l’aplicació de TPV Square

1. Toca ≡ Més > Configuració > Clients > Configura els perfils.

2. Toca Afegeix un camp personalitzat.

3. Anomena el camp i selecciona’n un tipus.

4. Toca Desa.

Nota: assegura’t que estàs fent servir la la versió més recent de l’aplicació de Square.

Un cop hagis creat els camps personalitzats mitjançant el Tauler de control o l’aplicació de Square, podràs seleccionar Modifica per canviar el nom del camp o eliminar-lo. També podràs activar/desactivar el camp en qualsevol moment per ocultar-lo en els perfils personalitzats. Per reorganitzar els camps visibles, mantén premuda la icona i, a continuació, arrossega i deixa anar.

Afegeix informació als camps personalitzats

Un cop configurat un camp personalitzat, podràs afegir-hi informació des del perfil de cada client. Pots modificar els perfils dels clients des del Tauler de control en línia de Square, de l’aplicació de Square o quan importis clients mitjançant fitxers Excel o CSV.

A través del Tauler de control de Square

1. Ves al Directori de clients i selecciona un perfil de client.

2. Selecciona Modifica i localitza el camp personalitzat.

3. Afegeix la informació rellevant del client i selecciona Desa.

A través de l’aplicació de TPV Square

1. Toca Més > Clients.

2. Selecciona un perfil de client > toca Modifica.

3. Afegeix la informació del client que pertoqui i, a continuació, toca Desa.

Filtra per camps personalitzats

Gràcies als filtres, és més fàcil cercar clients, agrupar-los i analitzar les seves dades. El fet de segmentar la base de dades dels clients també et permet comunicar-te amb un grup objectiu i promocionar-hi els teus productes i, a més, et dona informació sobre les tendències dels clients.
Si has creat camps personalitzats visibles que es poden Activar/desactivar o Seleccionar, s’afegiran automàticament a la llista de filtres del directori. Pots consultar més informació sobre filtres i crear grups intel·ligents.

A tenir en compte

• Quan es consulta un perfil, no s’hi mostren els camps buits. Tanmateix, si selecciones Modifica al Tauler de control o a l’aplicació de Square, veuràs els camps nous que has configurat com a disponibles. Un cop s’hi afegeix la informació, ja apareixen al perfil.

• No emmagatzemis informació confidencial en els camps personalitzats, com ara contrasenyes o informació completa sobre pagaments.