Envia i gestiona factures amb l'aplicació de TPV Square

Pots accedir a Factures Square, directament des de l'aplicació de TPV Square. Sol·licita el pagament de productes o serveis, configura els pagaments recurrents, cerca els clients pel nom, rep un pagament parcial o complet en persona i envia recordatoris quan caduqui una factura, tot des del teu dispositiu mòbil o tauleta.

Abans de començar, comprova que L’aplicació de Square està al dia per utilitzar aquesta funció.

Nota: si tens empleats, comprova que s’ha activat el permísGestiona i crea factures perquè puguin enviar factures amb l'aplicació de TPV Square.

Crea factures des de l'aplicació de TPV Square

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i, al menú de navegació, selecciona Factures > Crea una factura.

2. Toca Afegeix un client > crea'n un de nou o afegeix-lo del directori. Si cal, inclou altres destinataris i sol·licita una adreça d'enviament.

3. Selecciona les Partides per afegir-les a la factura. Toca Afegeix un altre article per apply a service charge a la factura. Nota: a la pestanya Compte i configuració del Tauler de control en línia de Square pots crear costos del servei predeterminats. També pots configurar costos del servei variables que et permetin especificar el percentatge o l'import exacte en el moment de crear la cistella.

4. Selecciona un calendari a Calendaris de pagaments i tria si vols demanar un ingrés inicial o dividir el pagament de la factura en diversos terminis.

5. Escull si la factura serà Recurrent o Única, selecciona la Data de venciment i quan la vols Enviar. Si cal, afegeix una Data de venda o del servei.

6. Indica el Mètode de pagament que acceptaràs per a la factura.

7. Afegeix els Detalls de la factura, com ara el títol, el número identificador i un missatge personalitzat > toca Desa.

8. Si vols adjuntar-hi un fitxer, tria una foto del dispositiu mòbil, fes una foto o adjunta un PDF.

9. Si cal, afegeix Contractes Square a la factura. Nota: pots afegir contractes a les factures tant en dispositius iOS com Android. Tanmateix, ara per ara, només pots modificar els contractes des del Tauler de control en línia de Square.

10. Toca Continua per triar el mètode de comunicació i afegir Recordatoris de pagament.

11. Un cop hagis emplenat tots els detalls de la factura, toca Envia la factura.

Nota: els valors predeterminats de les factures es poden consultar i modificar al Tauler de control en línia de Square o a l'aplicació de Factures Square (només en dispositius iOS).

Els clients poden paga les factures Square amb qualsevol targeta de pagament admesa, Apple Pay o Google Pay. Les factures pagades apareixeran a la secció de Transaccions de l'aplicació i a la secció de Transaccions del el Tauler de control en línia de Square.

Converteix els pressupostos en factures automàticament

Amb el Square Invoices Plus pots fer que els pressupostos es converteixin automàticament en factures quan els clients els acceptin. També pots desar les factures com a esborrany per enviar-les més endavant. Si decideixes que els pressupostos es converteixin automàticament en factures, el títol i la descripció de la factura continuaran sent els mateixos que al pressupost i el comprador podrà completar el pagament un cop l'accepti.

Per activar la funció de conversió automàtica:

1. Inicia la sessió a l'aplicació de Factures.

2. Crea un pressupost.

3. Al pas Detalls, activa Converteix el pressupost en factura automàticament quan el client l'accepti.

4. Podràs triar si vols que aquesta factura es desi com a esborrany o que s'enviï al client automàticament.

Quan un pressupost es converteix automàticament en una factura, la factura convertida fa servir el mateix mètode d'entrega que el pressupost. Per tant, si el pressupost s'ha enviat per missatge de text, la factura convertida automàticament també s'enviarà per missatge de text.

Nota: els venedors poden establir recordatoris per als calendaris de pagament en un pressupost, però no s'enviaran fins que el pressupost no es converteixi en factura. Totes les dates fan referència a la data en què un pressupost es converteix en factura i s'envia. No s'enviaran recordatoris per a les factures entregades per missatge de text.

Adjunta fitxers a les factures

1. Quan creïs la factura, selecciona Adjunta un fitxer.

2. Tria una imatge de la galeria de fotos o fes-ne una.

3. Si cal, modifica el nom de la imatge i toca Puja.

4. Per adjuntar més fitxers, torna al pas 1.

5. Toca Envia.

Nota: el límit per pujar fitxers d'imatge i PDF és de 25 MB en total, amb un màxim de 10 fitxers. Pots pujar fitxers PDF, PNG i JPG.

No facis servir aquesta funció per carregar dades personals sobre salut, contingut il·legal o que no compleixi les Condicions del servei. El contingut que carreguis es podrà revisar i Square el podrà fer servir per impugnar qualsevol devolució de pagament.

Accepta pagaments de factures des de l'aplicació de TPV Square

Pots fer servir l'aplicació de TPV Square per cobrar les factures enviades des de l'aplicació o el Tauler de control.

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures al menú de navegació.

2. Fes clic a una factura de la llista o informa't sobre com crea una factura al teu dispositiu mòbil > toca Afegeix un pagament.

3. Fes lliscar, insereix o apropa la targeta del client, fes un càrrec a una targeta desada o selecciona un altre mètode de pagament (efectiu, targeta regal, xec o altres).

4. Un cop s'hagi completat el pagament, veuràs una última pantalla amb el missatge S'ha pagat la factura.

El client rebrà automàticament la confirmació del pagament a l'adreça electrònica o al número de telèfon que hagi proporcionat per a la factura (si decideixes compartir-la manualment).

La possibilitat de deixar propina només estarà disponible si s'ha activat en el moment de crear la factura. La configuració de les Propines al TPV no afectarà les factures.

Nota: els pagaments de les factures no admeten signatures en paper i les signatures de les targetes es mostraran a la pantalla del dispositiu, independentment de si el paràmetre El client signa al dispositiu està desactivat.

Modifica, torna a enviar o cancel·la factures des de l'aplicació de TPV Square

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures al menú de navegació.

2. Toca la factura que vulguis modificar de la llista.

3. Toca Modifica al cantó superior dret o Cancel·la la factura a la part inferior de la pantalla.

4. Fes-hi els canvis que calgui i després toca Torna a enviar.

5. Confirma o modifica la llista de destinataris copiada a la factura per determinar qui rebrà una notificació de les modificacions i cancel·lacions que se’n facin.

Nota: pots cercar factures i pressupostos en funció de diversos camps, com ara el nom del client, l'adreça electrònica, el número de telèfon, el títol i molt més. Al Centre d’ajuda hi trobaràs una llista completa de les opcions de cerca.

Comparteix una factura amb el mòbil

Pots compartir la factura directament des del teu dispositiu mòbil. Per fer-ho:

1. Obre l'aplicació de TPV Square i toca Més > Factures.

2. Toca Crea una factura.

3. Al camp d'enviament, toca Envia la factura per correu electrònic, Comparteix per missatge de text o Comparteix l'URL manualment.

4. Completa la factura i toca Crea.

Dintre de les factures ja creades, també s’hi troba un botó per compartir enllaços. Només has de copiar l'URL que es troba a la part inferior de la pantalla de detalls de la factura i compartir-la des del teu dispositiu mòbil.

Nota: ara per ara, l'opció d'imprimir factures no està disponible per als navegadors mòbils.

Afegeix recordatoris automàtics a les factures des de l'aplicació de TPV Square

1. Durant el procés de creació de la factura, omple tots els camps que escaigui, incloent-hi la informació de facturació, les partides, el mètode i el calendari de pagament.

2. Toca Continua.

3. Fes clic a Recordatoris de pagament.

4. Modifica les opcions predeterminades. Selecciona Afegeix un recordatori per afegir una altra opció.

5. Completa la factura i, a continuació, envia-la o programa'n l'enviament.

Un cop es pagui la factura, ja no s'enviaran més recordatoris.

Nota: si la factura s'envia per missatge de text, no s'enviaran recordatoris automàtics als clients. Els recordatoris automàtics només estan disponibles per a les factures enviades manualment o per correu electrònic.

Envia un recordatori per a una factura des de l'aplicació de TPV Square

1. Toca Més i selecciona Factures al menú de navegació.

2. A la llista, toca la factura de la qual vols enviar un recordatori. Si tens problemes per trobar una factura, la pots cercar aplicant diversos filtres.

3. Desplaça't fins a la part inferior dels detalls de la factura i toca Envia un recordatori.

Duplica una factura des de l'aplicació de TPV Square

1. Toca Més i selecciona Factures al menú de navegació.

2. Toca la factura de la llista que vols duplicar. Aplica filtres per reduir la llista de factures.

3. Desplaça't fins a la part inferior dels detalls de la factura i toca el botó Duplica.

4. Apareixerà una nova pàgina de factura amb els detalls anteriors. Canvia les seccions que calgui i, a continuació, toca Envia.