Envia i gestiona les factures a l’aplicació de TPV Square

Factures Square està disponible directament a l’aplicació de TPV Square. Podràs veure i gestionar les factures en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. Sol·licita el pagament de productes o serveis, configura els pagaments recurrents, cerca clients pel nom, accepta pagaments parcials o íntegres en persona i fins i tot envia recordatoris quan una factura hagi vençut, tot des del teu dispositiu mòbil o tauleta.

Si la factura es paga amb una targeta de crèdit o dèbit, Apple Pay o Google Pay, s’aplica una comissió per transacció fixa del 2,5 %, i, a més, podràs enviar factures il·limitades. Si el client paga amb una targeta regal física o electrònica, la comissió s’aplicarà en el moment de la venda de la targeta regal, però no quan es faci servir com a pagament de la factura. Les factures pagades amb Targeta desada tenen un cost del 2,5 %.

Abans de començar, comprova si L’aplicació de Square està al dia per fer servir aquesta funció. A més, procura seguir la nostra pràctiques recomanades per a les factures.

Invoices in the Square app Landscape view

Nota: si tens empleats, hauran de tenir s’ha activat el permís de Gestiona i crea factures per enviar factures des de l’aplicació de TPV Square.

Crea factures des de l’aplicació de TPV Square

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures des del menú de navegació > Crea una factura.

2. Toca Afegeix un client > crea un client nou o afegeix-ne un del directori. Inclou destinataris addicionals i sol·licita una adreça d’enviament si escau.

3. Selecciona les Partides per afegir-les a la factura.

4. A Calendari de pagamentspots definir-ne un, optar per sol·licitar un ingrés o dividir el pagament de la factura en diversos terminis.

5. Tria si la factura és Recurrent o Única i selecciona quan Venç i quan cal Enviar la factura. Si escau, afegeix una data de venda o de servei opcional.

6. Indica el mètode de pagament que acceptaràs per a la factura.

7. Afegeix els Detalls de la factura, com ara el títol, l’identificador i un missatge personalitzat > toca Desa.

8. Si vols afegir-hi un arxiu adjunt, tria una foto des del teu dispositiu mòbil, fes una foto o adjunta un PDF.

9. Si escau, afegeix Contractes Square a la factura. Tingues en compte que els contractes es poden afegir a les factures des de dispositius iOS i Android. Tot i això, en aquest moment els contractes només es poden modificar al Tauler de control en línia de Square.

10. Toca Continua per triar la forma de comunicació i afegir-hi Recordatoris de pagament.

11. Un cop emplenats tots els detalls de la factura, toca Envia la factura.

Nota: els valors predeterminats de les factures es poden veure i modificar al Tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de Factures Square (només per a dispositius iOS).

Els teus clients poden paga les factures Square fent servir qualsevol targeta de pagament admesa, Apple Pay o Google Pay. Les factures pagades apareixeran a Transaccions a l’aplicació i al el Tauler de control en línia de Square a Transaccions.

Invoice Creation Screen Tablet

Converteix els pressupostos en factures automàticament

Quan enviïs un pressupost, pots convertir-lo en factura automàticament un cop el client l’accepti, o bé desar la factura com a esborrany per enviar-la en una data posterior. Si tries que els pressupostos es converteixin en factures automàticament, el títol i la descripció de la factura continuaran sent els mateixos que els del pressupost i el comprador podrà completar el pagament en el moment d’acceptar-lo.

Per activar la funció de conversió automàtica:

1. Inicia la sessió a l’aplicació de Factures

2. Crea un pressupost. A la secció Comunicacions del flux per crear pressupostos, veuràs l’opció de Conversió automàtica

3. Activa Converteix automàticament.

4. Tindràs triar si vols desar la factura autoconvertida com a esborrany o enviar-la al comprador automàticament.

Quan un pressupost es converteix en factura automàticament, la factura convertida farà servir el mateix mètode d’enviament que el pressupost. Així, si un pressupost s’ha enviat per missatge de text, la factura autoconvertida també s’enviarà per missatge de text.

Nota: els venedors poden establir recordatoris de calendaris de pagament en un pressupost, però no s’enviaran fins que el pressupost es converteixi en factura. Totes les dates són relatives a la data de conversió d’un pressupost en factura i el seu enviament. No es remetran recordatoris per a les factures entregades per missatge de text.

Afegeix arxius adjunts a les Factures

1. Quan creïs una factura, selecciona Afegeix un arxiu adjunt.

2. Tria una imatge de la galeria de fotos o fes-ne una.

3. Si cal, modifica el nom de la imatge i toca Puja.

4. Per adjuntar arxius addicionals, torna al pas 1.

5. Toca Envia.

Nota: el límit d’arxius d’imatge i PDF pujats és de 25 MB en total, amb un màxim de 10 fitxers. Pots carregar fitxers PDF, PNG i JPG.

No facis servir aquesta funció per pujar dades personals de salut, contingut il·legal o contingut que infringeixi la Condicions del servei. Square pot revisar i fer servir el contingut que penges a l’hora d’impugnar una devolució del pagament.

Accepta pagaments de factures des de l’aplicació de TPV Square

Finalitza les factures dels clients des de l’aplicació de TPV Square.

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures al menú de navegació.

2. Toca la factura des de la llista o descobreix com crea una factura al teu dispositiu mòbil.

3. Desplaça’t fins a la part inferior de la pàgina i toca Més > Cobra.

4. Fes lliscar, introdueix o apropa la targeta del client o selecciona un altre mètode de pagament (targeta desada, efectiu, targeta regal, xec o altres).

5. Un cop el pagament s’hagi completat, veuràs una pantalla final que diu S’ha pagat la factura.

6. El client rebrà la confirmació del pagament automàticament a l’adreça electrònica que hagi proporcionat per a la factura.

Nota: l’opció de deixar propina només estarà disponible si es va activar en el moment de crear la factura. La configuració de les propines del TPV no afecta les Factures.

Nota: els pagaments de les factures no admeten signatures en paper i totes les signatures de les targetes es mostraran a la pantalla del dispositiu, independentment de si la configuració Signatures del client al dispositiu està desactivada.

Modifica, torna a enviar o cancel·la les factures des de l’aplicació de TPV Square

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures al menú de navegació.

2. Toca la factura que vulguis modificar de la llista.

3. Toca el botó Modifica a la cantonada superior dreta o Cancel·la la factura a la part inferior de la pantalla.

4. Fes els canvis necessaris i torna a enviar la factura.

5. Confirma o modifica la llista de destinataris de la factura per determinar qui rebrà notificacions pels canvis i cancel·lacions, si escau.

Nota: pots cercar factures i pressupostos en funció de diversos camps, com ara el nom del client, l’adreça electrònica, el número de telèfon, el títol i molt més. Podràs veure una llista completa d’opcions de cerca al nostre Centre d’ajuda.

Comparteix una factura amb el teu dispositiu mòbil

Pots compartir la factura directament des del teu dispositiu mòbil. Per fer-ho:

1. Obre l’aplicació de TPV Square, toca Més > Factures.

2. Toca Crea una factura.

3. Al camp d’entrega, toca Comparteix per correu electrònic, Comparteix per missatge de text o Comparteix l’URL manualment.

4. Completa la factura i toca Crea.

També trobaràs un botó per compartir l’enllaç en una factura existent. Copia l’URL de la factura a la part inferior de la pantalla d’informació per compartir-la des del teu dispositiu mòbil.

Nota: en aquest moment, l’opció d’imprimir factures no està disponible per als navegadors mòbils.

Afegeix recordatoris automàtics per a les factures

1. Quan creïs una factura, desplaça’t fins a Opcions de la factura.

2. Toca Recordatoris > activa l’opció Programa recordatoris de pagament.

3. Modifica les dues opcions predeterminades o selecciona Afegeix recordatori per afegir una altra opció.

4. Completa la factura i envia-la o programa’n l’enviament.

Nota: un cop una factura està pagada, ja no s’enviaran recordatoris. Tampoc s’enviaran recordatoris per a les factures entregades per missatge de text.

Envia un recordatori per a una factura des de l’aplicació de TPV Square

Envia un recordatori per a una factura pendent.

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures al menú de navegació.

2. Toca la factura de la llista per a la qual vols enviar un recordatori. Si tens problemes per localitzar una factura en concret, la pots cercar mitjançant diversos filtres.

3. Desplaça’t fins a la part inferior de la informació de la factura i toca el botó Envia un recordatori.

Duplica una factura des de l’aplicació de TPV Square

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures al menú de navegació.

2. Toca la factura de la llista que vols duplicar. Fes servir els filtres per acotar la llista de factures que vols veure.

3. Desplaça’t fins a la part inferior de la informació de la factura i toca el botó Duplica.

4. Apareixerà una nova pàgina de la factura amb la informació anterior. Fes els canvis pertinents i toca el botó Envia a l’extrem superior dret.

Comunitat Square: fes preguntes, troba respostes i descobreix acceptar pagaments físics per a les Factures com fan els altres venedors de Square.