Envia factures Square en línia

Estàs a punt per rebre pagaments amb Factures Square? Comença >

Amb Factures Square, pots sol·licitar pagaments de productes o serveis enviant un nombre il·limitat de factures, pressupostos o factures recurrents. Les factures es poden enviar a qualsevol lloc i en qualsevol moment mitjançant:

Preus de Factures Square

Pots enviar un nombre il·limitat de factures amb una comissió del 2,5 %. Les comissions s’apliquen en el moment en què el client paga una factura amb targeta de crèdit o dèbit, Apple Pay o Google Pay. Si el client paga amb una targeta regal física o electrònica, les comissions s’aplicaran quan es vengui la targeta regal, però no quan es faci servir com a pagament de la factura.

Descobreix com es calculen les tarifes i comissions de processament.

Procura seguir també les pràctiques recomanades per a Factures Square per treure el màxim profit de les funcions.

Crea factures en línia

Per crear una factura des del el Tauler de control en línia de Square:

Pas 1: Detalls de la factura

1. Ves a Pagaments > Factures > fes clic a Envia una factura.
  2. Selecciona un client del Directori de clients o introdueix un nom i una adreça electrònica o número de telèfon nous. Pots introduir fins a nou destinataris.
  3. Afegeix un Títol de factura opcional i modifica l’Identificador de factura perquè coincideixi amb els teus informes.
  4. Afegeix un missatge opcional. També pots incloure a la factura la Data del servei.
  5. Selecciona la Freqüència d’aquesta factura. La pots enviar com a factura Única o Recurrent. Si estàs creant una sèrie de factures recurrents, selecciona la data d’inici i finalització, juntament amb la freqüència i les dates de venciment.
  6. Tria entre Enviar-la immediatament o en una data posterior i si la Data de venciment és a partir de la recepció o d’una data posterior.

Pas 2: Partides

1. Afegeix una partida nova o selecciona un article de la Col·lecció d’articles.
  2. Si escau, fes clic a Afegeix un descompte per descomptar un percentatge o un import en dòlars del total de la factura. Fes clic a Afegeix.
  3. Si escau, fes clic a Afegeix un càrrec del servei per aplicar-lo a les comissions que s’afegiran a l’import original de la factura, com ara les despeses operacionals o d’enviament. Pots establir un cost de servei nou mentre crees la factura o seleccionar-ne un d’existent. A la pestanya Compte i configuració del Tauler de control en línia de Square pots crear càrrecs del servei predeterminats. Per altra banda, també pots configurar un càrrec del servei variable que et permeti especificar el percentatge o import exacte en el moment de formar la cistella.
  4. Si escau i vols dividir el saldo en terminis, fes clic a Afegeix un calendari de pagaments. Pots sol·licitar l’ingrés d’un percentatge o un import en dòlars. Nota: aquesta és una funció del pla Plus de Factures Square.

Consell professional del calendari de pagaments: demana una part de la factura per endavant i estableix una data de venciment diferent per al saldo restant.

Pas 3: Opcions de pagament

1. Selecciona el mètode de pagament:

Targeta de crèdit o dèbit:

• 2,5 % per factura pagada en línia,

Targeta regal: paga comissions només quan un client compri una de les teves targetes regal.

1. Si escau, a Propina, marca Permet que el client afegeixi una propina per donar-li l’opció a la seva factura.
  2. Si escau, a Mètode de pagament de la botiga, marca Permet que el client desi una targeta. Si selecciones aquesta opció, els clients podran desar la targeta en el moment de pagar una factura. D’aquesta manera, podràs fer càrrecs per factures futures a la targeta desada en comptes d’haver d’enviar la factura per al seu pagament.

Pas 4: Comunicació

1. Tria si vols enviar la factura per correu electrònic, per missatge de text o manualment. Nota: si selecciones Manualment, la factura i els fitxers que hi hagi adjunts no s’enviaran per correu electrònic al client, però els pots compartir a través d’un enllaç tan bon punt l’hagis creada.
  2. Si escau, introdueix una adreça electrònica per afegir destinataris addicionals.
  3. Tria la freqüència dels recordatoris de pagament de les factures.

Pas 5: Més opcions

1. Si escau, marca Demana una adreça d’enviament per demanar-ne una per als productes o serveis d’una factura.
  2. Afegeix un Contracte de Square opcional per definir uns acords de servei amb els clients.
  3. Si escau, puja un fitxer adjunt. Nota: pots adjuntar fins a 10 fitxers amb un màxim de 25 MB en total. Els fitxers compatibles són JPG, PNG, GIF, TIFF, BMP i PDF. No adjuntis informació personal sensible ni continguts il·legals. Square pot fer servir el contingut que hagis pujat per respondre devolucions de pagaments en nom teu.
  4. Si escau, Afegeix un camp personalitzat per introduir dades que es mostraran a la factura presentada al client. Nota: aquesta funció està inclosa al pla Plus de Factures Square.

Pas 6: Revisar i enviar

Abans d’enviar la factura, a dalt de tot a la dreta, selecciona Vista prèvia perquè es mostri la factura tal com la veurà el client. També pots seleccionar Desa com a esborrany per desar la versió actual i modificar-la més endavant, o bé per mantenir-la com a plantilla i duplicar-la i enviar-la en qualsevol moment. Un cop hagis acabat la visualització, fes clic a Envia.

Envia i gestiona factures en línia

Programa una factura Square en línia

Quan crees una factura Square en línia, pots programar-ne l’enviament en una data futura seguint els passos següents:

1. Pots compartir-la per correu electrònic o manualment mitjançant un enllaç.
  2. Al camp Envia, tria la data d’enviament de la factura i selecciona una data de venciment per al pagament.
  3. Acaba d’omplir la factura i selecciona Calendari o Desa com a esborrany.

Nota: si selecciones Desa com a esborrany, les factures programades no s’enviaran automàticament al client. Hauràs de seleccionar Calendari per determinar la data d’enviament.

Les factures programades s’enviaran al client automàticament a les 10 A.M. (del teu fus horari) en la data que hagis seleccionat. Nota: no és possible personalitzar l’hora d’enviament. Rebràs una notificació per correu electrònic quan la factura s’hagi pagat i els fons s’ingressaran al teu compte bancari vinculat seguint el calendari d’ingressos.

Ara mateix, les notificacions automàtiques per a factures només es poden activar des de l’aplicació de Factures Square.

Imprimeix i comparteix factures Square en línia

Comparteix una factura (en línia o impresa) des del Tauler de control en línia de Square seguint els passos següents:

1. A la Vista general de Factures Square, selecciona Envia una factura.
  2. Tria una data de venciment. A Comunicació, selecciona l’opció d’enviament manual de la factura.
  3. Acaba d’omplir la factura i selecciona Crea.
  4. Selecciona Comparteix l’enllaç per compartir la factura manualment amb els clients per correu electrònic o qualsevol de les xarxes socials que tinguis.
  5. Selecciona Més > Descarrega PDF per desar la factura com a PDF o imprimir-la per al client.

Nota: en aquest moment, la funció d’imprimir factures no està disponible als navegadors mòbils.

Accions en bloc per a factures

Des de la pestanya Factures, pots fer accions en bloc i seleccionar diverses factures per imprimir-les o marcar-les com a pagades, cancel·lades o arxivades. També pots eliminar factures amb l’estat d’esborrany. Les factures enviades a un client o pagades no es poden eliminar.

Per completar les accions en bloc, marca les caselles de selecció al costat de les factures en qüestió, o marca la casella de la capçalera per seleccionar-les totes.

Nota: l’opció de selecció múltiple de factures per a imprimir encara no està disponible. Estem treballant per oferir-te una solució en el futur.

Funcions de Factures Square

Plantilles de factura

Des de la pestanya de Configuració de les factures, pots crear plantilles que s’emplenin automàticament amb les teves dades de facturació per estalviar temps. Pots crear fins a 100 plantilles personalitzades úniques amb dades específiques de la factura, informació de pagament i més. Descobreix com crear plantilles de factures i personalitzar els rebuts i les factures.

Demana l’adreça d’enviament

Quan envies una factura Square, tens l’opció d’anotar l’adreça d’enviament del client. Per fer-ho, quan creïs una factura, selecciona Demana l’adreça d’enviament a Més opcions.

Quan el client rebi la factura, veurà l’opció d’introduir la seva adreça d’enviament preferida a sota dels camps de pagament. Un cop hagi fet el pagament, podràs veure l’adreça juntament amb la informació de pagament de la factura.

Afegeix camps personalitzats

Pots afegir un camp personalitzat a la factura, com ara les condicions del servei o una política de devolució, i decidir on el vols ubicar.

En el moment de crear la factura, selecciona Afegeix un camp personalitzat. Indica’n el títol, el text i la ubicació, i selecciona Desa. Tot seguit, revisa la factura i envia-la com de costum. Nota: aquesta funció està disponible al pla Plus de Factures.

Configura calendaris de pagaments

Pots configurar calendaris de pagaments per a les factures que envies als clients. Amb les factures a terminis, el client pot fer fins a 12 pagaments per a una factura, sense incloure l’ingrés inicial, si se li’n va sol·licitar un.

Nota: en aquest moment no s’admeten pagaments parcials amb transferències bancàries ACH. Si s’activen les transferències ACH com a mètode de pagament, no veuràs les opcions del Calendari de pagaments.

Pots consultar més informació sobre les factures a terminis.

Localitza una factura, pressupost o grup recurrent

Pots fer servir la barra de cerca de la pàgina Vista general de Factures al Tauler de control en línia de Square per cercar una factura, un pressupost o un grup recurrent en concret. Fes la cerca pel nom del client, l’adreça electrònica, el nom de l’empresa i altres.

Pots consultar més informació sobre els filtres de cerca i com gestionar les Factures Square.

Pressupostos personalitzats

Si ja fas servir Factures Square i Vendes en línia Square, pots fer ús del formulari de contacte que trobaràs al lloc web de Vendes en línia Square perquè els clients es puguin posar en contacte amb tu i demanar-te pressupostos personalitzats per als serveis que pagarien contra factura.

Més informació sobre com començar amb Vendes en línia de Square.

Factura amb IVA

Factures Square et permetrà enviar una factura al client, així com un rebut de pagament en finalitzar.

Si cal, pots afegir la informació addicional del client, com ara el seu número d’identificació fiscal, el nom de l’empresa i l’adreça, al seu perfil del client a través del Tauler de control en línia de Square, l’aplicació de TPV Square o l’aplicació de Factures Square. Un cop afegida, la informació es mostrarà a les factures noves que s’enviïn a aquest client.

El PDF de la factura que el client pot descarregar inclou:

• El número d’identificació fiscal del client.

• Quant a la partida d’articles, el preu unitari sense IVA, el descompte, el tipus d’IVA (si escau, en funció de la teva determinació) i l’import total de la factura.

• Una taula d’IVA a la part inferior que resumeix la factura per tipus d’IVA i inclou l’import total sense IVA, l’import total de l’IVA (si escau en funció de la teva determinació) i l’import total amb IVA inclòs.