Crea i gestiona els perfils de tarifes d’enviament

Amb els perfils de tarifes d’enviament, pots establir opcions de preus personalitzables que s’apliquin automàticament quan es fa una comanda. També pots crear normes per determinar les despeses d’enviament en funció del país i el nivell de servei.

Nota: els perfils de tarifes d’enviament no poden variar en funció del lloc on es crea la comanda.

Crea un perfil de tarifa d’enviament

Per començar la configuració, hauràs de crear un perfil d’enviament, que és una combinació de configuracions que controlen on i com enviaràs els articles. Pots eliminar els perfils en qualsevol moment.

1. Des de la pàgina de Compte i configuració, ves a Tramitació > Enviament.

2. Fes clic a Afegeix un perfil.

3. Introdueix un nom per al perfil d’enviament (no es mostrarà als clients).

4. Fes clic a Selecciona països per triar a quins països oferiràs el servei d’enviament. Fes clic a Fet. Nota: has d’assignar els països als perfils un per un.

5. Fes clic a Afegeix una comissió, tria de quin tipus i introdueix-ne el nom, que es mostrarà als clients durant el procés de pagament. Fes clic a Fet.

6. Fes clic a Desa quan hagis acabat.

Opcions en les despeses d’enviament

Quan afegeixis una comissió al perfil d’enviament, el tipus que triïs depèn del que enviïs. Pots modificar-les i eliminar-les en qualsevol moment. Aquí tens una descripció general de les opcions i com configurar-les.

Tarifa plana

Selecciona Tarifa plana per cobrar als clients una única comissió en funció del tipus de servei d’enviament que seleccionin. És una bona opció si vols simplificar les coses i assegurar-te que les tarifes d’enviament no varien gaire. Quan seleccionis Tarifa plana en crear un perfil de despeses d’enviament:

1. Indica la tarifa que cobraràs als clients per l’enviament.
  2. Fes clic a Fet i revisa els detalls del perfil per acabar.

Enviament gratuït

Selecciona Enviament gratuït per crear un llindar de comanda mínima perquè els clients puguin optar a l’enviament gratuït. Fes-ho servir per oferir als clients una oferta si fan compres grans. Quan seleccionis Enviament gratuït en crear un perfil de despeses d’enviament:

1. Tria quines comandes poden optar a l’enviament gratuït: Totes les comandes o En funció del total de la comanda. Si selecciones En funció del total de la comanda, introdueix l’import mínim del total de la comanda necessari per a l’enviament gratuït.
  2. Fes clic a Fet i revisa els detalls del perfil per acabar.

Total de la comanda

Selecciona En funció del total de la comanda per establir una tarifa d’enviament segons ln funció de l’import total de la despesa del client en el procés de pagament. Pots fer servir aquesta opció per descomptar les despeses d’enviament als clients que paguen més d’un import determinat en una sola comanda. Quan seleccionis En funció del total de la comanda en crear un perfil de despeses d’enviament:

1. Crea l’interval del total de la comanda introduint-ne els imports mínim i màxim.
  2. Indica una comissió d’enviament per a l’interval.
  3. Fes clic a +Afegeix una fila per afegir un altre interval. Nota: els preus dels intervals no poden tenir salts ni preus superposats.
  4. Fes clic a Fet i revisa els detalls del perfil per acabar.

Pes de la comanda

Selecciona En funció del pes de la comanda per establir una tarifa d’enviament segons el pes de tots els articles d’una comanda. Pot ser una bona opció si fas enviaments en una zona limitada. Quan seleccionis En funció del pes de la comanda en crear un perfil de despeses d’enviament:

1. Crea l’interval del pes de la comanda introduint-ne els imports mínim i màxim.
  2. Indica una comissió d’enviament per a l’interval.
  3. Fes clic a +Afegeix una fila per afegir un altre interval. Nota: els preus dels intervals no poden tenir salts ni preus superposats.
  4. Fes clic a Fet i revisa els detalls del perfil per acabar.

Nota: quan en un article no hi consti el pes, es considerarà 0.

Consulta com crear i gestionar articles des del Tauler de control de Square per saber més sobre com afegir pesos als articles.

Nombre d’articles

Selecciona En funció del nombre d’articles per establir una tarifa d’enviament segons el nombre total d’articles d’una comanda. És una bona opció si vens articles de mida i pes similars, i les teves despeses pugen quan n’has d’enviar diversos. Quan seleccionis En funció del nombre d’articles en crear un perfil de despeses d’enviament:

1. Crea l’interval del nombre d’articles introduint-ne els imports mínim i màxim.
  2. Indica una comissió d’enviament per a l’interval.
  3. Fes clic a +Afegeix una fila per afegir un altre interval. Nota: els preus dels intervals no poden tenir salts ni preus superposats.
  4. Fes clic a Fet i revisa els detalls del perfil per acabar.

Perfils de tarifes d’enviament amb l’aplicació de TPV Square per a comerços

Amb Square per a comerços, pots crear comandes amb enviament i fer servir perfils de tarifes d’enviament per calcular el cost de l’enviament de manera automàtica. Pots configurar i gestionar aquests perfils al Tauler de control de Square i s’aplicaran automàticament a la cistella de TPV Square per a comerços. D’aquesta manera, t’estalviaràs haver de calcular les tarifes per a cada comanda manualment.

Nota: per fer servir els perfils de tarifes d’enviament, l’aplicació de TPV Square per a comerços ha d’estar actualitzada a la versió 6.25 o posterior en dispositius iOS i Android. Per aplicar un perfil de tarifa d’enviament amb TPV Square per a comerços, has de tenir la activada la nova versió del procés de pagament

Com es gestionen les despeses d’enviament

Un cop hagis configurat els perfils de tarifes d’enviament, pots aplicar-los durant el procés de pagament a l’aplicació de TPV Square per a comerços. Per afegir una despesa d’enviament a una comanda amb perfils de tarifes d’enviament preexistents:

1. Selecciona un article per afegir-lo a la cistella > tria l’Enviament com a mètode de tramitació > toca Afegeix a la cistella.
  2. A la pantalla Enviament, toca Afegeix un client nou o existent o bé afegeix la informació de l’enviament manualment.
  3. Toca Fet per afegir el client a la comanda.
  4. A la cistella, toca Afegeix l’enviament.
  5. A la pantalla Despeses d’enviament hi trobaràs les despeses que pots escollir en funció del contingut de la cistella i dels perfils de tarifes d’enviament que hagis configurat. Tria una despesa d’enviament entre els perfils de tarifes que ja tinguis, o bé personalitza-la per a aquesta comanda en concret.
  6. Toca Desa per afegir la despesa d’enviament a la comanda.
  7. Toca Cobra per completar la transacció.

Nota: si el contingut de la cistella es modifica (per exemple, si s’hi afegeixen o eliminen articles o es canvia l’adreça d’enviament), se’t demanarà que actualitzis l’enviament. Les despeses d’enviament s’actualitzaran en funció del nou contingut de la cistella.

Per afegir una despesa d’enviament a una comanda sense un perfil de tarifa d’enviament mitjançant l’aplicació de TPV Square per a comerços:

1. Selecciona un article per afegir-lo a la cistella > tria l’Enviament com a mètode de tramitació > toca Afegeix a la cistella.
  2. A la pantalla Enviament, toca Afegeix un client nou o existent o bé afegeix la informació de l’enviament manualment.
  3. Toca Fet per afegir el client a la comanda.
  4. A la cistella, toca Afegeix l’enviament.
  5. A la pantalla Despeses d’enviament, afegeix una despesa d’enviament.
  6. Toca Desa per afegir la despesa d’enviament a la comanda.
  7. Toca Cobra per completar la transacció.

Elimina despeses d’enviament

Per eliminar una despesa d’enviament o una despesa d’enviament personalitzada d’una comanda amb l’aplicació de TPV Square per a comerços:

1. A la cistella que conté la comanda a la qual has afegit una despesa d’enviament, toca Enviament.
  2. A la pantalla Despeses d’enviament, toca Elimina.
  3. Toca Cobra per completar la transacció.

Personalitza les despeses d’enviament

Per afegir una despesa d’enviament personalitzada a una comanda amb l’aplicació de TPV Square per a comerços:

1. Selecciona un article per afegir-lo a la cistella > tria l’Enviament com a mètode de tramitació > toca Afegeix a la cistella.
  2. A la pantalla Enviament, toca Afegeix un client nou o existent o bé afegeix la informació de l’enviament manualment.
  3. Toca Fet per afegir el client a la comanda.
  4. A la cistella, toca Afegeix l’enviament.
  5. A la pantalla Despeses d’enviament, toca Tarifa personalitzada.

Nota: les tarifes personalitzades són específiques per a cada comanda i no es desaran als teus perfils de cara a futures comandes.