Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Comença

Primers passos amb l’agrupació de propines amb Torns Square

Amb Pla Plus de Torns Square, pots agrupar les propines amb targeta de crèdit i dividir-les de manera equitativa entre els empleats que puguin rebre propines i tinguin l’entrada registrada en el moment de la transacció. Aquesta funció garanteix que les propines es reparteixin de manera justa i oportuna, i t’evita la complicació de distribuir-les manualment, alhora que et permet estalviar temps per dedicar-te a altres aspectes del negoci.

A més, també pots demanar als empleats que declarin les propines en efectiu en registrar la sortida o canviar de càrrec en un TPV o a l’aplicació de Square per a equips. Pots activar aquesta configuració a la secció Torns del tauler de control en línia de Square.

Es requereix una subscripció al pla Plus de Torns Square per agrupar les propines i fer-ne seguiment. Pots subscriure-t’hi a la secció Torns del tauler de control en línia de Square. Si el teu equip té cinc empleats o menys, podràs gaudir de les funcions bàsiques de seguiment de propines amb la versió gratuïta de Torns Square.

Glossari

A la taula següent trobaràs informació sobre els termes que es fan servir més sovint en relació amb l’agrupació de les propines.

Terme Definició
Distribució de les propines La distribució de les propines fa referència a la manera amb què s’assignen i paguen les propines en un equip. En funció de les necessitats del teu negoci, pots pagar-les en funció de qui ha processat la transacció (atribució directa) o recollir i dividir les propines com a part d’un grup (agrupació de les propines).
Agrupació de les propines L’agrupació és una forma de distribució de propines, en la qual les propines s’agrupen i es divideixen entre un grup d’empleats que reuneixen els requisits per a rebre’n. En funció de les necessitats del negoci, els venedors faran servir una sèrie de divisions diferents. Les opcions més habituals són dividir per hores treballades en una jornada laboral i dividir per hores treballades en un torn.
Jornada laboral Una jornada laboral és un període de 24 hores en què es desenvolupa l’activitat d’un negoci. La jornada laboral de la majoria d’empreses s’alinea amb el dia estàndard (12 a.m.-11:59 p.m.). Pel que fa als negocis que obren fins més tard de mitjanit, la jornada laboral s’ha d’alinear amb el moment en què tots els empleats hagin registrat la sortida. Per exemple, la jornada laboral dels bars sol ser de 4 a.m.-3:59 a.m., per comptar les hores que tenen obert passada la mitjanit.
Setmana laboral Una setmana laboral comença a l’inici de la jornada laboral establerta i finalitzarà set dies després. Pots configurar la jornada laboral anant a Torns > Configuració > Programació al Tauler de control en línia de Square. Per a la majoria de negocis, l’inici de la setmana laboral sol ser diumenge o dilluns, però algunes empreses poden començar la setmana laboral en dies laborals no estàndard, com ara de dimecres a dimarts.

Activa l’agrupació de les propines

Abans de fer-ho, comprova entre quins empleats es repartiran. Per exemple, si no vols que un gerent en rebi, hauràs de desactivar l’opció Pot rebre propines al seu perfil d’empleat. Per començar:

  1. Ves a Personal > Equip al Tauler de control en línia de Square.

  2. Selecciona l’empleat que vols modificar per obrir-ne el perfil.

  3. Fes clic a Modifica a la secció Càrrec i sou.

  4. Activa o desactiva l’opció Pot rebre propines per a cada càrrec.

Després de confirmar que has aplicat els requisits per a l’agrupació de les propines a tots els empleats, podràs activar aquesta funció. Per fer-ho:

  1. Ves a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square.

  2. Selecciona Configuració > Propines.

  3. Selecciona una de les opcions següents per al mètode de distribució de propines:

    1. Propines directes: les propines rebudes en transaccions s’assignen als empleats que les hagin rebut.

    2. Agrupa les propines per transacció: les propines per transacció es reparteixen a parts iguals entre tots els empleats que tinguin l’entrada registrada en el moment de la transacció. Aquest mètode de distribució és ideal per recompensar l’equip en funció de les propines que s’han rebut durant el seu torn.

    3. Agrupa les propines per hores treballades: les propines per transacció de vendes es reparteixen entre els empleats que poden rebre-les en funció de les hores que hagin treballat. Pots especificar si vols dividir les propines en funció d’una jornada laboral de 24 hores o d’una setmana laboral de 7 dies. És preferible dividir les propines per jornada laboral si vols recompensar els empleats que potser no treballen tot el seu torn interactuant amb els clients, mentre que fer-ho per una setmana laboral té en compte la variabilitat de les propines en un període de temps més ampli.

    4. Propines per percentatge: les propines es divideixen per un percentatge definit per l’usuari al final de cada jornada o setmana laboral entre els càrrecs corresponents. Els empleats amb dret a rebre propines i amb el mateix càrrec rebran propines en funció de les hores treballades, i els imports assignats a cada feina han de sumar el 100 %.

  4. Selecciona un termini per aplicar a la configuració de distribució de propines, ja sigui una jornada laboral de 24 hores o una setmana laboral de 7 dies.

  5. Tria si vols aplicar l’agrupació de propines a Només aquest punt de venda o a Tots els punts de venda, així com una data efectiva. Nota: la data efectiva es pot remuntar fins a les dues setmanes anteriors. 

  • Fes clic a Desa.

Tens l’opció d’activar o desactivar l’opció Distribueix les propines no atribuïdes per igual. Això només és pertinent si has seleccionat Agrupa les propines per transacció com a mètode de distribució. Si actives l’opció Distribueix les propines no atribuïdes per igual, les propines que es rebin quan no hi hagi ningú amb l’entrada registrada es repartiran a parts iguals entre tots els empleats aptes que hagin registrat l’entrada en aquella jornada laboral.

Un cop hagis seguit els passos anteriors, les propines dels pagaments amb targeta de crèdit es dividiran entre tots els empleats amb dret a rebre-les en funció de les hores treballades en una jornada laboral de 24 hores o al llarg d’una setmana laboral de 7 dies. Nota: consulta la normativa estatal i local pel que fa als requisits de l’agrupació de propines, les notificacions i el manteniment de registres.

Si escau, pots activar l’opció Declara les propines en efectiu. D’aquesta manera, els empleats que compleixin els requisits per rebre propines hauran d’indicar les propines en efectiu que hagin guanyat durant el seu torn abans de registrar la sortida o canviar de càrrec al punt de venda o a l’aplicació de Square per a equips. Els informes de torns, com ara els informes de jornada laboral, cost de mà d’obra i registre d’hores en format CSV, també inclouran les propines en efectiu introduïdes per l’equip i les dades es podran ajustar.

Actualitza els conjunts de permisos

Per incloure el permís Gestiona la configuració de les propines per als empleats que t’ajuden a gestionar els torns i la programació, però no tenen permisos de propietari ni accés complet, has d’actualitzar el seu conjunt de permisos. Per fer-ho:

  1. Ves a Personal > Equip al Tauler de control en línia de Square.

  2. Selecciona l’empleat que vols modificar per obrir-ne el perfil.

  3. A la secció Permisos, fes clic a Modifica.

  4. Al costat de Conjunt de permisos, selecciona Modifica.

  5. Fes clic a Torns i marca Gestiona la configuració de les propines.

  6. Fes clic a Continua > Desa.

Gestió de propines i informes

Si actives l’agrupació de les propines a Torns Square, podràs consultar les propines assignades a cada empleat a l’informe de vendes de l’equip. Segueix els passos que t’indiquem a continuació per fer un seguiment de les propines per als empleats per torn o per intervals de dates.

Mostra les propines dels empleats per jornada laboral

  1. Ves a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square.

  2. Selecciona Jornada laboral.

  3. Tria el torn d’un empleat i selecciona Propines obtingudes a la pantalla emergent.

  4. Les propines dels pagaments amb targeta i en efectiu constituiran el total de les propines que li corresponen a aquest empleat en el torn seleccionat.

Consulta les propines dels empleats per interval de dates

  1. Ves a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square.

  2. Selecciona Registres d’hores.

  3. Tria l’interval de dates i selecciona qualsevol altre filtre que consideris a l’informe.

  4. Es mostraran els empleats que hagin treballat durant l’interval de dates escollit i les propines corresponents.

No trobes el que necessites?