Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Comença

Primers passos amb l’agrupació de propines amb Torns Square

Amb Pla Plus de Torns Square, pots agrupar les propines que deixen els clients quan paguen amb targeta de crèdit i dividir-les de manera equitativa entre els empleats que puguin rebre’n i que estiguin treballant en el moment de la transacció. L’agrupació garanteix que les propines es reparteixin de manera justa i t’evita la complicació de distribuir-les manualment. Així tens més temps per dedicar-te a altres aspectes del negoci.

A més, també pots demanar als empleats que declarin les propines en efectiu quan registrin la sortida o canviïn de càrrec en un TPV o a l’aplicació de Square per a equips. Pots activar aquesta opció a la secció de Torns del Tauler de control en línia de Square.

Per accedir a la funció d’agrupació de les propines i al seguiment de les propines en efectiu, cal tenir una subscripció al pla Plus de Torns Square. T’hi pots subscriure de la secció Torns del Tauler de control en línia de Square. Si el teu equip té cinc empleats o menys, pots gaudir de les funcions bàsiques de seguiment de les propines amb la versió gratuïta de Torns Square.

Glossari

A la taula següent hi trobaràs detalls sobre els termes que es fan servir més sovint en relació amb l’agrupació de les propines.

Terme Definició
Distribució de les propines La distribució de les propines fa referència a la manera amb què s’assignen i paguen les propines en un equip. En funció de les necessitats del teu negoci, pots pagar-les en funció de qui ha processat la transacció (atribució directa) o recollir i dividir les propines com a part d’un grup (agrupació de les propines).
Agrupació de les propines L’agrupació és una forma de distribució de propines, en la qual les propines s’agrupen i es divideixen entre un grup d’empleats que reuneixen els requisits per a rebre’n. En funció de les necessitats del negoci, els venedors faran servir una sèrie de divisions diferents. Les opcions més habituals són dividir per hores treballades en una jornada laboral i dividir per hores treballades en un torn.
Jornada laboral Una jornada laboral és un període de 24 hores en què es desenvolupa l’activitat d’un negoci. La jornada laboral de la majoria d’empreses s’alinea amb el dia estàndard (12 a.m.-11:59 p.m.). Pel que fa als negocis que obren fins més tard de mitjanit, la jornada laboral s’ha d’alinear amb el moment en què tots els empleats hagin registrat la sortida. Per exemple, la jornada laboral dels bars sol ser de 4 a.m.-3:59 a.m., per comptar les hores que tenen obert passada la mitjanit.
Setmana laboral Una setmana laboral comença a l’inici de la jornada laboral establerta i finalitzarà set dies després. Pots configurar la jornada laboral anant a Torns > Configuració > Programació al Tauler de control en línia de Square. Per a la majoria de negocis, l’inici de la setmana laboral sol ser diumenge o dilluns, però algunes empreses poden començar la setmana laboral en dies laborals no estàndard, com ara de dimecres a dimarts.

Activa l’agrupació de les propines

Abans de configurar l’agrupació de les propines, has de comprovar que cada empleat estigui seleccionat o desseleccionat per dividir les propines de les transaccions. Per exemple, si no vols que un gerent rebi propines, hauràs de desactivar Pot rebre propines al seu perfil d’empleat. Per començar:

 1. Ves a Personal > Equip al Tauler de control en línia de Square.

 2. Selecciona l’empleat que vols modificar per obrir el seu perfil.

 3. Fes clic a Modifica a la secció Càrrec i sou.

 4. Activa o desactiva Pot rebre propines per a cada càrrec.

Podràs activar aquesta funció després de confirmar que has aplicat els requisits per a l’agrupació de les propines a tots els empleats. Per fer-ho:

 1. Ves a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square.

 2. Selecciona Configuració > Propines.

 3. Pel que fa al mètode de distribució, selecciona Propines directes, Distribueix les propines per transacció o Distribueix les propines per hores treballades.

  1. Propines directes: Les propines rebudes en transaccions s’assignen als empleats que les hagin rebut.

  2. Agrupa les propines per transacció: les propines que els clients han deixat en una transacció es reparteixen equitativament entre tots els empleats que poden rebre’n i que estaven treballant en el moment de la transacció. Aquest mètode de distribució és ideal per recompensar l’equip a partir de les propines que s’han rebut durant el seu torn.

  3. Agrupa les propines per hores treballades: les propines rebudes amb les vendes es reparteixen entre els empleats amb dret a propines en funció del total d’hores treballades. Pots especificar si vols dividir les propines prenent com a base la jornada laboral de 24 hores o una setmana laboral de 7 dies. La divisió de les propines per jornada és ideal per recompensar els empleats que potser no interactuen amb clients al llarg de tot el torn, mentre que la divisió per setmana laboral té en compte la variabilitat de les propines durant un període de temps més llarg.

 4. Tria si vols aplicar l’agrupació de les propines a Només aquest punt de venda o a Tots els punts de venda, així com una data efectiva. Nota: la data efectiva es pot remuntar fins a les dues setmanes anteriors.

 5. Fes clic a Desa.

Hi ha l’opció d’activar o desactivar Distribueix les propines no atribuïdes per igual, cosa que només és rellevant si has seleccionat Distribueix les propines per transacció com a mètode de distribució. Si la configuració està activada, les propines que es rebin quan no hi hagi cap entrada registrada es repartiran a parts iguals entre tots els empleats aptes per rebre propines que hagin registrat l’entrada dins d’aquella jornada laboral.

Quan hagis seguit els passos anteriors, les propines dels pagaments amb targeta es dividiran per igual entre tots els empleats que puguin rebre propines i que tinguin registrada l’entrada en el moment de la transacció, o bé es dividiran entre tots els empleats aptes en funció de les seves hores treballades en una jornada laboral de 24 hores o al llarg d’una setmana laboral de set dies. Nota: assegura’t de consultar la normativa estatal i local pel que fa als requisits de l’agrupació de propines, les notificacions i el manteniment de registres.

Si escau, activa l’opció Declara les propines en efectiu. D’aquesta manera, els empleats aptes per rebre propines hauran d’indicar les propines en efectiu que hagin rebut durant el seu torn abans de registrar la sortida o canviar de càrrec al TPV o a l’aplicació de Square per a equips. Els informes de torns, així com els informes de la jornada laboral, cost de la mà d’obra i CSV del registre d’hores, també inclouran les propines en efectiu que els empleats hagin introduït i podràs fer modificacions a les dades de les propines en efectiu.

Actualitza els conjunts de permisos

Per incloure el permís Gestiona la configuració de les propines per als empleats que t’ajuden a gestionar els torns i la programació, però no tenen permisos de propietari ni accés complet, has d’actualitzar el seu conjunt de permisos. Per fer-ho:

 1. Ves a Personal > Equip al Tauler de control en línia de Square.

 2. Selecciona l’empleat que vols modificar per obrir el seu perfil.

 3. A la secció de Permisos, fes clic a Modifica.

 4. Al costat de Conjunt de permisos, selecciona Modifica.

 5. Fes clic a Torns i marca Gestiona la configuració de les propines.

 6. Fes clic a Continua > Desa.

Gestió de propines i informes

Quan l’agrupació de les propines està activada a Torns Square, pots consultar les propines assignades a cada empleat a l’informe de vendes de l’equip. Segueix els passos que t’indiquem a continuació per fer un seguiment de les propines dels empleats per torn o intervals de temps.

Mostra les propines per als empleats per jornada laboral

 1. Ves a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square.

 2. Selecciona Jornada laboral.

 3. Tria el torn d’un empleat i selecciona Propines obtingudes a la pantalla emergent.

 4. Les propines dels pagaments amb targeta i en efectiu constituiran el total de les propines que li corresponen a aquest empleat en el torn seleccionat.

Consulta les propines per als empleats per interval de dates

 1. Ves a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square.

 2. Selecciona Mà d’obra i propines.

 3. Tria l’interval de dates i selecciona qualsevol altre filtre que consideris a l’informe.

 4. Es mostraran els empleats que hagin treballat durant l’interval de dates escollit i les propines corresponents.