Inici>Square Terminal

Connecta l’Square Terminal amb Terminal virtual per rebre pagaments en persona

Ara pots acceptar pagaments en persona amb l’Square Terminal, un terminal de pagament sense fil que integra a la perfecció Terminal virtual al teu ordinador. Si acabes de començar amb l’Square Terminal, consulta la Guía de Square Terminal o ves a la Botiga de Square per adquirir-ne un.

• Accepta tota mena de pagaments amb l’ordinador i que no se t’escapi cap més venda, sigui en persona o a distància.

• Dona-li agilitat al teu negoci amb eines gratuïtes i d’ús senzill. Imprimeix rebuts professionals amb la impressora integrada de l’Square Terminal i recull comentaris dels clients amb cada rebut digital que emetis.

• Ofereix una opció de pagament més segura als clients i empleats amb dispositius separats per als pagaments sense contacte. Un terminal de pagament sense fil és fàcil de transportar d’una taula a una altra, o el pots tenir al taulell principal, mentre a l’oficina o al departament de comptabilitat poden enviar la factura des d’un ordinador.

• Paga comissions reduïdes per als pagaments en persona. Toca, insereix o fes lliscar una targeta per 1,25 % + 5 c per transacció. Paga un 2 % per transacció quan introdueixis un pagament amb targeta manualment.

Nota: abans de començar, comprova que l’Square Terminal estigui actualitzat amb els Consejos para la solución de problemas de Square Terminal. Procura accedir a Terminal virtual des d’un navegador compatible a l’ordinador.

Connecta l’Square Terminal a Terminal virtual

Des de l’ordinador, Terminal virtual pot connectar-se sense fils amb un o amb diversos dispositius Square Terminal alhora. Tingues en compte aquests consells abans de començar el procés de configuració:

• Comprova que el teu ordinador i l’Square Terminal estiguin connectats a una xarxa wifi o Ethernet. Nota: no cal que els dos dispositius estiguin connectats a la mateixa xarxa, però han d’estar en línia.

• Tanca la sessió a l’Square Terminal abans de connectar-te a Terminal virtual. Pots tancar la sessió a l’Square Terminal tocant les tres línies horitzontals i, a continuació, ​Configuració​ > ​Compte​ > ​Tanca la sessió.

Per connectar l’Square Terminal amb Terminal virtual:

1. Des del Tauler de control de Square a l’ordinador, ves a la pàgina de Vista general del Terminal virtual.

2. Al menú de la part esquerra de la pantalla, ves a Configuració > Dispositius.

3. Si ja tens un Square Terminal, selecciona Afegeix un dispositiu.

Nota: si no tens un Square Terminal, selecciona Compra un Square Terminal per anar a la pàgina de compra. Torna a la pàgina de Vista general del Terminal virtual quan tinguis el teu Square Terminal preparat per configurar.

4. A la pantalla següent, introdueix un àlies personalitzat i un punt de venda per associar amb l’Square Terminal i fes clic a Crea.

El flux de configuració generarà un codi de dispositiu a la pantalla de Terminal virtual. Apunta el codi del dispositiu i agafa l’Square Terminal per seguir els passos següents. Si t’has de tornar a connectar a l’Square Terminal, pots tornar a fer servir el mateix codi de dispositiu.

1. A l’Square Terminal, toca Inicia la sessió > Fes servir un codi de dispositiu.

2. Introdueix el codi de dispositiu nou que acabes de crear i toca Inicia la sessió.

3. Quan s’hagi acabat d’empareallar, l’Square Terminal mostrarà Amb tecnologia de Square i Terminal virtual mostrarà el missatge Square Terminal emparellat. Fes clic a X o Fet per tornar a la pàgina de Dispositius.

Per veure l’Square Terminal que acabes d’emparellar:

1. Ves a la pàgina de Vista general del Terminal virtual al Tauler de control de Square.

2. Fes clic a Dispositius. Veuràs una llista de dispositius Square Terminal emparellats amb Terminal virtual.

Accepta pagaments en persona amb l’Square Terminal connectat a Terminal virtual

1. Per començar, ves a la pàgina de Vista general del Terminal virtual del Tauler de control en línia i fes clic a Accepta un pagament.

2. A la pantalla del procés de pagament, tria si fas una Venda amb productes afegits o un Pagament ràpid per introduir imports personalitzats manualment.

3. Omple les dades de la comanda afegint articles a la cistella o seleccionant l’import a cobrar. Si escau, afegeix una nota opcional, selecciona el punt de venda per als informes o afegeix un client existent a la venda.

4. A Mètode de pagament, selecciona l’Square Terminal a la llista d’opcions. Reconeixeràs l’àlies personalitzat que vas crear quan el vas configurar.

5. Quan estiguis a punt per acceptar el pagament, prem Cobra. Veuràs que es carrega una pàgina a l’ordinador que indica que El client està finalitzant la transacció.

6. La informació de la cistella apareixerà a la pantalla de l’Square Terminal en aquell moment i el client podrà revisar i confirmar la venda, afegir una propina, pagar apropant, inserint o fent lliscar la targeta i enviar o imprimir el rebut.

7. Si has introduït un import de Pagament ràpid, el client no haurà de confirmar la venda abans de finalitzar el pagament a l’Square Terminal.

8. Tan bon punt el client hagi pagat, rebràs una confirmació a Terminal virtual indicant que el pagament s’ha efectuat correctament.

Pots consultar l’historial de transaccions, enviar rebuts i tramitar reembossaments des de la Pestaña de transacciones del Tauler de control en línia de Square.

Cancel·la pagaments

Si vols cancel·lar un pagament, selecciona la X a la pantalla Vols afegir una propina? o la fletxa per tornar enrere a la pantalla de pagament a l’Square Terminal. També pots fer clic a la X de la pantalla de Terminal virtual a l’ordinador. Si s’inicia la cancel·lació a l’Square Terminal, veuràs una notificació a l’ordinador indicant que el client ha sol·licitat cancel·lar el pagament. Tindràs l’opció de confirmar la cancel·lació o revisar la informació de la venda.

Per finalitzar la cancel·lació:

1. Fes clic a Cancel·la a la pantalla de Terminal virtual.

2. A continuació, revisa la cistella i fes clic a Cobra per enviar la venda a l’Square Terminal i que el client pugui acabar de pagar.

Accedeix a Configuració a l’Square Terminal

A la pantalla Amb tecnologia de Square' de l’Square Terminal, llisca cap a la dreta per mostrar el menú des d’on pots anar a Procés de pagament, Configuració i Ajuda.

A Configuració, pots ajustar:

• Xarxa sense fil

• Opcions de so i imatge

• Accessibilitat per a lectors de pantalla o ampliació de la lletra

• Impressora

• Altres paràmetres generals, com ara data i hora, noms del dispositiu i idioma

Desconnecta l’Square Terminal des de Terminal virtual a l’ordinador

Potser vols desconnectar l’Square Terminal i fer-lo servir per acceptar pagaments com a TPV independent. Per fer-ho, hauràs de tancar la sessió a l’Square Terminal manualment:

1. Fes lliscar la pantalla cap a la dreta per veure el menú.

2. Toca Configuració​ > ​Tanca la sessió. A continuació, toca Tanca la sessió de nou per confirmar.

Nota: sempre pots tornar a connectar l’Square Terminal a Terminal virtual a l’ordinador tornant a indicar el mateix codi del dispositiu o generant-ne un de nou.

Modifica la configuració del dispositiu Square Terminal

Per modificar l’àlies o el punt de venda de l’Square Terminal a la llista de dispositius:

1. A la pàgina de Vista general del Terminal virtual, al Tauler de control de Square, fes clic a Configuració > Dispositius.

2. Fes clic als tres punts del dispositiu que voldries modificar.

3. Fes clic a Modifica per canviar el nom del dispositiu.

Nota: per modificar el punt de venda o el codi del dispositiu associat, hauràs de desemparellar i tornar a emparellar el dispositiu al nou punt de venda. Es generarà un nou codi de dispositiu.

Permisos de l’equip

Pots assignar quins empleats poden fer servir i tenir accés a l’Square Terminal amb Terminal virtual per a pagaments físics. Si ja tens els Permisos de l’equip activats per als empleats, ves a Permisos dels empleats al Tauler de control de Square.

1. Des del Tauler de control en línia de Square, ves a Equip.

2. Selecciona Permisos i tria el conjunt de permisos que necessiti tenir accés a Terminal virtual.

3. Al permís de Procés de pagament, selecciona la casella Fes servir Terminal virtual.
    A la mateixa pàgina de permisos, tria el permís Compte i Configuració i activa’l. Al subtítol del Dispositiu, selecciona la casella Crea, modifica i elimina dispositius.

4. A continuació, fes clic a Continua i comprova que hagis seleccionat TPV compartits i Tauler de control com a punts d’accés.

5. Fes clic a Desa.

Els empleats amb aquest permís ja estan preparats per acceptar pagaments físics fent servir Terminal virtual i un Square Terminal connectat. Si encara no fas servir els Permisos de l’equip, descobreix com Configurar funciones y asignar permisos per als teus empleats en línia.

Preguntes més freqüents

Com configuro l’Square Terminal?

Si necessites més informació, consulta la Guia de l’Square Terminal, que inclou un tutorial en vídeo.

L’Square Terminal continuarà tenint les mateixes funcions que l’aplicació de TPV?

Un cop connectis l’Square Terminal al terminal virtual de l’ordinador, es llegirà a la pantalla l’estat Desenvolupat per Square. Podràs canviar la configuració i accedir als recursos d’ajuda si ho necessites. Tanmateix, hauràs de desconnectar l’Square Terminal per acceptar els pagaments com a TPV independent.

Quines són les comissions associades a l’ús conjunt de l’Square Terminal i el terminal virtual a l’hora d’acceptar pagaments?

1,25 % + 0,05 € per cada pagament sense contacte o amb targeta amb xip i PIN acceptat a través de l’Square Terminal o 2,5 % per cada pagament introduït manualment a través del terminal virtual a l’ordinador. Més informació sobre les comissions de Square.

A quina distància de l’ordinador ha d’estar l’Square Terminal perquè el pugui fer servir per poder acceptar pagaments?

Sempre que el terminal i l’ordinador estiguin connectats a internet (sigui a la mateixa xarxa o en xarxes diferents), els pots fer servir per a processar vendes, independentment de la distància que hi hagi entre ells.

L’Square Terminal no es desconnecta del terminal virtual a l’ordinador. Com puc restablir-lo?

Si els passos habituals per desconnectar el dispositiu no funcionen, toca Configuració > Tanca la sessió > Tanca la sessió. A continuació, mantingues premut el botó d’encendre de l’Square Terminal durant uns 15 segons per restablir la configuració de fàbrica.

Puc acceptar pagaments en efectiu o amb xec amb el terminal virtual de Square?

Pots fer servir el terminal virtual per gestionar i fer un seguiment dels diners en efectiu, dels xecs i d’altres tipus de pagaments. No es cobra cap comissió per acceptar aquests altres tipus de mètodes de pagament. Si els acceptes, Square no processa cap fons i funciona únicament com a eina organitzativa. Square no transferirà els diners de les transaccions en què intervinguin pagaments en efectiu o amb xec intercanviats directament entre tu i el client. Descobreix les caixes d’efectiu i altres accessoris Square a la Botiga de Square.

La pantalla de l’Square Terminal diu «Desenvolupat per Square», però no llegeix targetes ni accepta pagaments. Com accepto aquest pagament?

Per solucionar aquest problema, comprova que tant l’Square Terminal com el terminal virtual de l’ordinador estiguin connectats a una xarxa wifi.

Si l’Square Terminal està connectat, però el pagament segueix sense processar-se, assegura’t que aquest apareix a la pàgina dels dispositius del terminal virtual. Des de la pàgina Vista general del terminal virtual al tauler de control de Square, fes clic a Configuració > Dispositius. Fes clic als tres punts per mostrar les opcions del menú Modifica i Desactiva. Fes clic a Modifica per veure la pantalla Modifica el dispositiu. Aquí pots consultar el codi del dispositiu. Prova de tancar la sessió de l’Square Terminal i, a continuació, torna a iniciar la sessió introduint aquest codi.

Nota: El dispositiu s’ha de mostrar com a Emparellat per poder acceptar les cistelles enviades des del terminal virtual.

Per acabar, sempre és una bona idea intentar reiniciar l’Square Terminal. Mantingues premut el botó del costat esquerre de l’Square Terminal per mostrar les opcions del menú Apaga i Reinicia. Toca Reinicia.