Crea i gestiona els pressupostos

Amb Factures Square,, pots enviar un pressupost als clients perquè el revisin abans d’adquirir els productes o serveis. Quan el client accepta el pressupost, pots convertir-lo en factura en un moment per poder cobrar sense demora.

També pots enviar pressupostos amb diverses opcions per oferir diferents articles i serveis en un únic document. Nota: oferir pressupostos amb diverses opcions és una funció del Factures Square Plus.

Envia un pressupost en línia

Crea un pressupost en línia

1. Ves a Factures des del Tauler de control en línia de Square.
  2. Fes clic a Pressupostos > Crea un pressupost.
  3. Crea un client nou o selecciona’n un del Directori de clients. Pots introduir fins a nou destinataris addicionals.
  4. Afegeix un títol opcional per al pressupost o modifica l’identificador de la factura perquè coincideixi amb els teus registres.
  5. Afegeix un missatge personal opcional.
  6. Adjunta arxius, si vols. Nota: pots adjuntar fins a 10 fitxers, que no poden superar els 25 MB en total. Els formats compatibles són: JPG, PNG, GIF, TIFF, BMP, i PDF. No pengis fitxers amb informació personal confidencial ni contingut il·legal. Square podrà fer servir el contingut que hagis pujat per impugnar qualsevol devolució de pagaments en nom teu.
  7. Fes clic a Següent.
  8. Selecciona la data de venciment i la data del servei (si escau).
  9. Cerca els articles o escaneja els codis de barres per afegir-los i, a continuació, aplica modificadors, notes o impostos.
  10. Fes clic a Afegeix un descompte per afegir descomptes aplicables a tota la factura.
  11. Afegeix un calendari de pagament per demanar un ingrés inicial o dividir el saldo en terminis. Nota: la possibilitat de dividir un pagament en terminis és una funció del pla Plus de Factures.
  12. Si escau, pots afegir-hi fins a nou opcions. Nota: aquesta és una funció del pla Plus de Factures.
  13. Fes clic a Següent.
  14. Tria si vols compartir el pressupost per correu electrònic o manualment. També pots seleccionar una data d’enviament i una data de venciment.
  15. Fes clic a Desa com a esborrany per continuar en un altre moment o a Envia si has finalitzat el pressupost.

Per descarregar un fitxer CSV dels pressupostos de la factura, fes clic a Exporta a la pestanya de Pressupostos.

Envia un pressupost mitjançant l’aplicació de Factures

Crea un pressupost mitjançant l’aplicació de Factures Square

1. A l’aplicació de Factures Square, toca + > Pressupost.
  2. Crea un client nou o selecciona’n un del Directori de clients.
  3. Afegeix un títol opcional o un identificador personalitzat per al pressupost.
  4. Adjunta un fitxer, si vols.
  5. Selecciona Afegeix el pressupost.
  6. Afegeix articles o descomptes (si escau).
  7. Afegeix un calendari de pagaments per demanar un ingrés inicial o dividir el saldo en terminis. Nota: la possibilitat de dividir un pagament en terminis és una funció del pla Plus de Factures.
  8. Introdueix la data del servei (si escau) i la data de venciment.
  9. Pots afegir fins a nou opcions per proposar-les als clients. Nota: la possibilitat d’afegir opcions és una funció del pla Plus de Factures.
  10. Toca Previsualitza i envia.
  11. Confirma el mètode de comunicació, la data d’enviament i la data de venciment.
  12. Activa Converteix en factura automàticament quan el client l’accepti per automatitzar la conversió del pressupost en factura.
  13. Selecciona Envia el pressupost.

Nota: ara per ara, no es poden enviar pressupostos des de l’aplicació de TPV Square. Per accedir als pressupostos pots fer-ho des de l’aplicació de Factures o des del Tauler de control en línia de Square.

Crea pressupostos amb diverses opcions

El Factures Square Plus et permet enviar pressupostos amb diverses opcions que incloguin agrupacions d’articles o serveis amb preus complementaris. Així, el client pot triar quina opció prefereix comprar i, alhora, tu pots dedicar menys temps a remetre pressupostos diferents per a la mateixa feina i més a tancar vendes.

Per crear un pressupost amb diverses opcions:

1. Ves a la Vista general de Vendes en línia Square i fes clic a Pressupostos.

2. Selecciona Crea un pressupost.

3. Omple la informació del client i les dades del pressupost. Fes clic a Següent.

4. Introdueix les dades de pagament i les partides per al pressupost.

5. A Afegeix una opció, fes clic a la icona +. Si vols, introdueix-hi un títol i una descripció. També pots duplicar o eliminar el paquet. Fes clic a Següent.

6. Emplena les opcions de comunicació i previsualitza el pressupost. Selecciona Envia.

Nota: pots enviar un mínim de dues i un màxim de nou opcions.

Converteix un pressupost en factura

Un cop el client accepti un pressupost, hauràs de convertir-lo en factura perquè pugui pagar.

Converteix un pressupost en línia

1. A la pestanya Pressupostos del Tauler de control en línia de Square.
  2. Fes clic a ••• i després toca Converteix en factura.
  3. Revisa els detalls de la factura i fes els canvis que convinguin.
  4. Selecciona Envia.

Convertir un pressupost a l’aplicació

1. Obre el pressupost.
  2. Desplaça’t cap avall i toca Converteix a factura.
  3. Revisa els detalls de la factura i fes els canvis que convinguin.
  4. Toca Continua > Envia la factura.

Converteix pressupostos acceptats en factures automàticament

Amb Factures Square Plus, tens l’opció de fer que el pressupost es converteixi en una factura automàticament un cop el client l’accepti, o bé desar la factura com a esborrany per enviar-la en una data posterior. Si tries que els pressupostos es converteixin en factures automàticament, el títol i la descripció de la factura continuaran sent els mateixos que els del pressupost i el client podrà completar el pagament en el moment d’acceptar-lo.

Activa la funció de conversió automàtica

1. Al pas Detalls, activa Converteix el pressupost en factura automàticament quan el client l’accepti.
  2. Per convertir el pressupost en factura, es faran servir les preferències predeterminades de la plantilla de factura. Pots canviar les preferències de la plantilla al menú desplegable, i modificar o crear plantilles noves al Tauler de control en línia de Square.

Cal tenir-ho en compte

• Quan un pressupost es converteix en factura automàticament, la factura convertida farà servir el mateix mètode d’enviament que el pressupost. Així, si un pressupost s’envia per SMS, la factura convertida també s’enviarà per SMS.
  • La configuració predeterminada de les factures es fa servir per als camps que no es comparteixen al pressupost. Per exemple, els recordatoris de les factures funcionen a partir de la configuració predeterminada de les factures. Pots desactivar aquesta funció en qualsevol moment per a qualsevol pressupost.

Preguntes més freqüents sobre els pressupostos

Com accedeixo a les funcions de Factures Plus?

Subscriu-te al pla Plus de Factures Square per millorar el procés de facturació. Podràs accedir als pressupostos amb diverses opcions, convertir automàticament els pressupostos acceptats en factures, crear camps personalitzats i generar plantilles de contingut, entre altres coses. Comença amb una prova gratuïta de 30 dies.

Com localitzo els pressupostos al Tauler de control de Square?

Un cop s’ha enviat un pressupost amb diverses opcions, apareixerà a la pestanya Pressupostos. Pots fer clic al pressupost per consultar-ne els detalls, mostrar les opcions rebutjades (si n’hi ha), Modificar o Marcar com a acceptat. Si el client ha acceptat el pressupost, apareixerà l’opció de Converteix en factura manualment.

Puc enviar pressupostos amb diverses opcions des de l’aplicació de TPV Square?

Els pressupostos amb diverses opcions tenen una funcionalitat limitada a l’aplicació de TPV Square. Ara per ara, la funció no està disponible a l’aplicació de Factures Square. Per treure’n tot el profit, pots fer-la servir al Tauler de control en línia de Square.

Quantes diverses opcions puc enviar en un sol pressupost?

Els pressupostos amb diverses opcions tenen un mínim de dues i un màxim de nou opcions. Pots duplicar-les o eliminar-les segons sigui necessari.

Els pressupostos apareixeran als informes de Square?

Els pressupostos no apareixeran com a transacció a cap dels informes, ja que no impliquen cap transferència de diners i només s’han de fer servir per definir i pressupostar el cost del servei que s’ofereix.