Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Articles i categories del web

Ressenyes dels clients de Vendes en línia Square

Nota: per fer servir ressenyes dels clients, has de canviar el pla del teu web de Vendes en línia Square.

Els clients poden publicar comentaris, fotos i valoracions sobre les compres en línia que ha fet al teu web de Vendes en línia Square i aportar així les seves experiències amb els productes. Els altres usuaris podran veure aquestes ressenyes, la qual cosa afavorirà la confiança dels possibles clients en els teus productes i farà que les vendes en línia augmentin. A més, podràs revisar els comentaris i decidir si vols que es mostrin al web.

Nota: les ressenyes dels clients només estan disponibles a la plantilla de la pàgina de comandes Compra a tota la botiga (és a dir, no a la de Comandes en línia). Si fas servir Comandes en línia, assegura’t de canviar la plantilla a Compra a tota la botiga per tal que les ressenyes apareguin al web.

Activa Ressenyes dels clients

square-online-item-reviews-es

Per activar les ressenyes dels clients:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Ressenyes dels clients.

  2. Selecciona Activa les ressenyes dels clients.

  3. Decideix quant de temps vols esperar abans d’enviar un correu electrònic automàtic per demanar una ressenya als clients.

Si tens més d’un web, els usuaris que visitin webs amb les ressenyes dels clients activades podran veure-hi les ressenyes que han deixat altres persones, independentment del web on van comprar l’article. La pàgina de Vista general de Vendes en línia Square mostra les ressenyes de tots els webs del teu compte.

Fotos

Les fotografies fan que les ressenyes dels productes resultin més atractives per als possibles clients. Quan els clients deixin una ressenya, podràs revisar les fotografies abans de permetre que es publiquin al web.

Punt de vista del client

Quan hagi transcorregut el període de temps que has configurat, el client rebrà un correu electrònic demanant-li que escrigui una ressenya sobre el producte. El correu inclourà un enllaç a una pàgina del teu web on podrà escollir quantes estrelles li vol donar al producte, afegir fotografies i deixar un comentari. Després d’enviar la ressenya, el client veurà un missatge informant-lo que s’ha enviat correctament i que està pendent de revisió per part de la persona propietària de la botiga.

Revisa les ressenyes

Veuràs les ressenyes que han enviat els clients a la pàgina Ressenyes dels clients. Pots filtrar-les segons els estats següents:

  • Aprovada

  • Pendent

  • Rebutjada

Selecciona qualsevol ressenya per llegir el comentari sencer i aprovar-lo o rebutjar-lo. Les aprovades apareixeran a la pàgina de l’article. Si decideixes rebutjar la ressenya, no s’hi mostrarà, però al client no se li farà saber que s’ha rebutjat.

Escriu una resposta

Tant si decideixes aprovar-la com si no, pots contestar directament al client des de la pàgina on es mostra la informació de la ressenya. Si la resposta és pública, apareixerà a la pàgina de l’article a sota del comentari del client. Les persones que visitin el web poden ordenar les ressenyes cronològicament o per puntuació (de menys a més i viceversa).

Com gestiono les ressenyes negatives?

Si t’arriba una ressenya negativa, has de tenir en compte que tots els negocis en reben. Encara que et sembli que pot dissuadir els clients, planteja’t si és una bona idea aprovar-la en lloc de rebutjar-la.

Els comentaris negatius poden servir perquè els possibles clients es facin una idea general del teu negoci i li donaran credibilitat. Pensa que trobar-se un article que només tingui puntuacions de cinc estrelles pot fer que els clients pensin malament. Les ressenyes negatives també són una oportunitat de demostrar que els clients t’importen i que te’ls escoltes. Fes servir la funció de contestar per dir-li a un client insatisfet que faràs el que puguis per solucionar el que ha anat malament.

Desactiva Ressenyes dels clients

Per desactivar les ressenyes dels clients:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Ressenyes dels clients.

  2. Selecciona Desactiva.

  3. Publica el web des de l’editor de webs de Vendes en línia Square per veure els canvis en temps real.

Quan desactives les ressenyes i tornes a publicar el web, les que hagis aprovat prèviament ja no hi apareixeran.

No trobes el que necessites?