Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Generar informes del tancament del dia amb Square per a restaurants

Quan ja ho tinguis tot a punt per tancar el restaurant a la nit, pots generar informes específics del restaurant que et proporcionaran estadístiques de les vendes, et permetran fer quadrar l’efectiu i revisar el nombre de comensals.

Per generar correctament un informe de tancament del dia, el primer que cal fer és Personalitza les tasques de tancament des del tauler de control en línia de Square. Un cop hagis actualitzat la configuració del tancament del dia, ja podràs començar.

Segueix els passos següents per assegurar-te que l’informe de tancament del dia és correcte: 

  • Corregeix totes les propines sense ajustar. Si executes el tancament del dia, es liquidaran les propines pagades amb targeta dels comptes tancats.

  • Tanca tots els comptes oberts. Els comptes oberts no s’inclouran en l’informe.

  • Declara les propines en efectiu. Si els empleats continuen treballant, assegura’t que hagin declarat les propines en efectiu.

Informes de torns

Quan un empleat estigui a punt per tancar un torn, haurà de generar un informe de torn per veure les seves propines pagades amb targeta (si la propina opcional està activada) i l’efectiu que deu al restaurant abans de sortir. Nota: si no pagues els càrrecs de servei als empleats, pots ignorar l’efectiu que es deu al restaurant.

Per generar un informe de torns des de l’aplicació de Restaurants en un iPad:

  1. Inicia la sessió a l’aplicació amb la contrasenya personal.

  2. Toca Compte a la part inferior de la pantalla.

  3. Fes clic a Crea un informe de torns. Si ho necessites, abans de generar l’informe pots ajustar les propines, tancar els comptes oberts o declarar propines en metàl·lic.

  4. Si tot sembla correcte, toca Crea un informe de torns. Si les xifres semblen baixes, és possible que l’empleat hagi processat pagaments abans de registrar l’entrada. Pots personalitzar el període de temps tocant Modifica l’informe.

Per crear un informe de torns a l’Square Register:

  1. Inicia la sessió a l’Square Register fent servir el codi únic de dispositiu. 

  2. Toca Serveis a la part inferior de la pantalla. 

  3. Fes clic a Crea un informe de torns. Si ho necessites, abans de generar l’informe pots ajustar les propines, tancar els comptes oberts o declarar propines en metàl·lic.

  4. Si tot sembla correcte, toca Crea un informe de torns. Si les xifres semblen baixes, és possible que un empleat hagi processat pagaments abans de registrar l’entrada. Pots personalitzar el període de temps tocant Modifica l’informe.

Nota: si sembla que les xifres de la llista siguin errònies, consulta la resolució de problemes habituals amb els informes de torns.

Tingues en compte que només pots crear un informe de torns quan s’hagin completat les tasques pendents. Per exemple, cal tancar tots els comptes o ajustar les propines amb targeta de crèdit. Pots configurar aquestes tasques a Dispositius > Configuraciódel servei > Tasquesde tancament al tauler de control en línia de Square. També has de pensar que, si no tens la impressora connectada al dispositiu, l’opció d’imprimir l’informe de torns estarà deshabilitada.

Sempre que hagis establert la configuració del procediment de tancament, els empleats hauran de completar determinades accions abans d’acabar el seu torn.

Paga les propines als empleats

No tots els restaurants tenen les mateixes tasques de tancament, sobretot a l’hora de pagar les propines als empleats. Si al teu restaurant s’accepten les propines opcionals, a continuació trobaràs algunes de les maneres més habituals de pagar les propines en aquests establiments al final del torn.

Paga les propines des de la caixa d’efectiu

  1. En primer lloc, fes que els empleats generin els seus informes de torns per veure les seves propines pagades amb targeta (és a dir, propines que no són en efectiu).

  2. A continuació, dirigeix-te a Compte > Gestió de caixa > Ingressos/despeses. Assegura’t d’etiquetar el pagament amb el format (Nom de l’empleat) Propines. Amb aquests pagaments es crearà un registre d’efectiu que es restarà de la caixa, separat de les vendes en efectiu.

Nota: els pagaments no alteraran les vendes en efectiu ni els reembossaments que es mostren a l’informe resumit de vendes. Els pagaments només es reflectiran a l’informe de caixa d’una caixa d’efectiu concreta.

Agrupació de les propines

Si el teu restaurant agrupa les propines, potser t’interessarà consultar la Integració amb Square i Homebase. Homebase és una subscripció independent que s’integra amb el compte de Square.

També pots calcular manualment l’import de les propines agrupades si afegeixes el total de propines de l’equip des dels informes de torns. Només tingues en compte que hi hauràs d’afegir el total de les propines en efectiu, ja que aquestes no queden reflectides a l’informe de torns dels empleats.

Per exemple: Posem per cas que tens 3 empleats que treballen un nombre d’hores diferent durant el torn de sopars. En aquella nit, reben 1.000 € en propines entre tots tres. Per calcular quines propines has de pagar a cada empleat, ho pots fer així:

Hores treballades Total d’hores Càlcul Import a pagar
El cambrer A treballa 8 hores 18 hores en total (1000/18) x 8 444,40 €
El cambrer B treballa 6 hores (1000/18) x 6 333,30 €
El cambrer C treballa 4 hores (1000/18) x 4 222,20 €

Si tens activada l’opció Declara les propines en efectiu a la secció de Torns del Tauler de control, els empleats poden declarar les propines en efectiu de l’informe de torns sense registrar la sortida. Per fer un seguiment de les propines en efectiu cal una subscripció al Pla Plus de Square per a restaurants.

Més informació sobre com declarar les propines en efectiu i sobre com agrupar les propines a gestió dels registres d’hores per als empleats.

Informe de la caixa d’efectiu

Un cop hagis donat propina als empleats des d’una caixa d’efectiu, pots generar un informe de la caixa d’efectiu.

Tanca una caixa d’efectiu des de l’aplicació

Per tancar una caixa d’efectiu individual i generar un informe:

  1. Toca Compte > Gestió de caixa > Tanca la caixa. A l’Square Register, selecciona Utilitats > Gestió de caixa > Tanca la caixa.  

També tens l’opció de tancar altres caixes d’efectiu del mateix punt de venda que estiguin obertes.

  1. Des de l’aplicació, toca Compte > Gestió de caixa. Per als restaurants a l’Square Register, toca Utilitats > Gestió de caixa.  

  2. Toca Altres caixes.

  3. Apareixerà una llista amb altres caixes d’efectiu obertes. Introdueix la informació de la caixa (descripció de la caixa i import que hi ha) > Tanca la caixa > Confirma el tancament de la caixa.

  4. Com que tancaràs una caixa oberta en un altre punt de venda, hauràs de confirmar el procés una darrera vegada tocant Tanca la caixa > Fet.

Tanca una caixa d’efectiu online

A més de tancar una caixa d’efectiu des de l’aplicació de Restaurants, pots tancar qualsevol caixa oberta des del tauler de control en línia de Square.

Per començar:

  1. Ves al tauler de control en línia de Square i dirigeix-te a Informes > Informes.

  2. Fes clic a la pestanya Caixes d’efectiu > Informe de caixa.

  3. Als detalls de l’informe de caixa veuràs l’opció Tanca la caixa. Introdueix l’import que hi ha i la descripció de la caixa.

Si vols que un administrador o un empleat tingui permís per gestionar les caixes d’efectiu online, procura actualitzar-ne els permisos a la secció Equip del tauler de control en línia de Square. Hauràs de concedir-los el permís Mostra els informes de caixa d’efectiu.

Comportament de la caixa d’efectiu

Els informes de gestió de caixa són específics per a cada dispositiu: es generarà un informe diferent per a cadascun dels TPV que facin servir gestió de caixa. Si disposes de diversos dispositius amb caixes d’efectiu associades, assegura’t de tancar cada caixa per separat.

A continuació, a l’apartat Vendes en efectiu de l’informe de cada caixa se sumaran tots els pagaments en efectiu que s’hagin processat amb aquest dispositiu. En cas que tinguis dos empleats que facin servir un mateix TPV per processar pagaments, la suma de l’efectiu degut que figura als informes de torns d’ambdós ha de coincidir amb el total de vendes en efectiu de l’informe de caixa.

Aquí tens un exemple:

Exemple 1: Tant la Sarah com l’Andrés cobren una venda de 10 € amb el mateix TPV i l’opció de gestió de caixa activada. El total de les vendes en efectiu a l’informe de caixa serà de 20 €, i a l’informe de torns de cada empleat es mostrarà un efectiu degut de 10 €.

Tanmateix, alguns restaurants necessiten que els empleats facin servir diversos TPV:

Exemple 2: La Sarah fa dos cobraments de 10 €, 20 € en total: una transacció es processa al TPV de la cambrera, l’altra es processa al TPV de la barra.

  • Informe de torns de la Sarah: L’efectiu degut suma un total de 20 €.

  • Informe de caixa del TPV de l’empleat: Les vendes en efectiu sumen un total de 10 €.

  • A l’informe de caixa del TPV del bar: Les vendes en efectiu sumen un total de 10 €.

Tingues en compte que els pagaments d’una caixa d’efectiu no actualitzaran les vendes en efectiu de l’informe de tancament del dia.

Informe de tancament del dia

Un cop els empleats hagin acabat de tancar els comptes, generar els informes de torns i tancar les caixes d’efectiu obertes, pots generar l’informe de tancament del dia:

  1. A l’aplicació de Restaurants, toca Accions.

  2. Després, selecciona Executa el tancament del dia.

  3. Si cal, des de la previsualització pots tancar els comptes oberts i les caixes d’efectiu, modificar les propines i registrar la sortida dels empleats que encara no ho hagin fet. No es pot generar un informe de tancament del dia fins que no s’hagi completat el llistat de tasques obligatòries, que pots actualitzar. També pots modificar la llista d’accions necessàries per crear un informe de tancament del dia des del Tauler de control en línia de Square, a Dispositius > Configuraciódel servei > Tasques de tancament.

  4. Quan ho tinguis tot a punt, toca Executa el tancament del dia.

Nota: l’informe de tancament del dia variarà en funció de la configuració que hagis establert per modificar els comptes i de si permets que els empleats puguin tornar a obrir-los amb el mètode de pagament original. En executar un informe de tancament del dia, es liquidaran totes les propines efectuades amb targeta de crèdit. 

Solucionar problemes amb els informes

Hi ha dues raons principals per les quals les vendes o les propines d’un empleat poden tenir errors. Si un empleat processa una venda abans de registrar l’entrada o després de generar l’informe del seu torn, les seves xifres de vendes quedaran alterades.

Per solucionar el problema, pots personalitzar el període de temps de l’informe.

T’expliquem com actualitzar l’informe de torns:

  1. Des de l’aplicació, toca Compte > Informe de torns.

  2. Després, selecciona Modifica l’informe.

  3. Toca Període de temps > Personalitzat. Per actualitzar-lo, només has de tocar i ajustar les hores d’inici i de finalització.

  4. Quan les hores semblin correctes, toca la fletxa cap enrere > Aplica.

Aquí trobaràs més informació sobre els genera informes amb Square per a restaurants.

No trobes el que necessites?