Demana un ingrés amb Factures Square

Estàs a punt per rebre pagaments amb Factures Square? Comença >

Amb Factures Square, pots sol·licitar el pagament d’una part de la teva factura per avançat com a ingrés i establir una data de venciment separada per al saldo restant. Això també et permetrà crear una sola factura per fer un seguiment de diversos pagaments i reduir el temps que has de dedicar a conciliar diversos pagaments (ingrés, pagaments de seguiment) a una única feina.

Sol·licita un ingrés

Pots enviar una factura per sol·licitar un ingrés directament des del Tauler de control de Square.

Per fer-ho:

1. Ves a Pagaments > Factures al el Tauler de control en línia de Square > Crea una factura.

2. Selecciona un client del Directori de clients o introdueix un nom i una adreça electrònica o número de telèfon nous.

3. A Partides > Personalitza, pots afegir articles i després aplicar-hi modificadors, notes o impostos.

4. A Afegeix un calendari de pagaments, fes clic a Sol·licita un ingrés. Introdueix l’import o el percentatge, selecciona una data de venciment i fes clic a Desa. Els ingressos es poden sol·licitar amb un import fix en dòlars o com a percentatge del total de la factura.

5. Fes clic a Envia.

Un cop el client rebi la factura, podrà pagar l’ingrés primer i, després, el saldo restant.

Nota: pots sol·licitar un ingrés i un pagament parcial per total de la comanda. Ara mateix, la possibilitat de dividir articles concrets per a pagaments parcials no està disponible.

Nota: si fas servir Square per fer un seguiment de l’inventari, els articles només s’ajustaran quan es pagui la factura sencera. El pagament de l’ingrés no modificarà el recompte d’articles.

Per sol·licitar un ingrés des de l’aplicació de Square:

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures > Crea una factura.

2. Selecciona un client del Directori de clients o introdueix un nom i una adreça electrònica o número de telèfon nous.

3. A Partides, pots afegir articles i després aplicar-hi modificadors, notes o impostos.

4. Toca Sol·licita un ingrés, introdueix l’import o el percentatge, selecciona una data de venciment i toca Desa.

5. Fes clic a Envia.

Modifica l’ingrés d’una factura

Pots modificar una Factura Square en qualsevol moment des del Tauler de control de Square, fins i tot després que se n’hagi efectuat un pagament parcial.

Per fer-ho:

1. Ves a Pagaments > Factures al el Tauler de control en línia de Square i selecciona una factura.

2. Selecciona Modifica > Ingrés per modificar-ne l’import o canviar la data de venciment.

3. Selecciona Envia.

Registra els pagaments

Quan s’hagi efectuat un pagament, podràs registrar-lo al Tauler de control en línia de Square i a l’aplicació mòbil.

Al Tauler de control de Square:

1. Localitza una factura.

2. Desplaça’t cap avall fins a la secció Pagaments > toca Afegeix un pagament.

3. Toca Registra el pagament > selecciona el mètode de pagament.

Des de l’aplicació de Square:

1. Toca Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla i selecciona Factures > selecciona una factura.

2. Desplaça’t cap avall fins a la secció Pagaments > toca Afegeix un pagament.

3. Toca Registra el pagament > selecciona el mètode de pagament.

Nota: en aquest moment, l’opció de registrar un pagament només està disponible per a iOS.

Ara mateix, l’opció d’acceptar pagaments físics per a un ingrés o import parcial no està disponible. Els Pagaments físics només es poden acceptar per l’import total de la factura. Si ja s’ha fet un ingrés per a la factura, l’opció Registra pagaments no estarà disponible.

Si has de fer un càrrec a una targeta, una solució alternativa és enviar un enllaç al client per correu electrònic, perquè pugui pagar mitjançant Apple Pay, Google Pay o una targeta de crèdit o dèbit.

Mostra factures amb ingressos des de l’aplicació de Square

Podràs veure les factures existents que tinguin pagaments parcials i els últims estats d’aquestes factures des de l’aplicació de Square. També podràs acceptar el pagament de la factura completa des de l’aplicació mòbil.

Per sol·licitar o acceptar el pagament d’un ingrés i gestionar o modificar una factura, ho hauràs de fer des del Tauler de control en línia de Square.

Per veure les factures a l’aplicació de Square:

1. Obre l’aplicació de Square.

2. Selecciona Més > Factures i toca una factura de la llista.

Reembossa un ingrés

En cas que hagis de reembossar un pagament parcial d’una factura que encara no s’hagi pagat del tot, hauràs de cancel·lar la factura. Un cop ho hagis fet, la transacció apareixerà al llistat de transaccions, on podràs seguir els passos per tramitar un reembossament.

Els pagaments parcials d’una factura cancel·lada també apareixeran als informes de vendes com a Import personalitzat pagat i no afectaran el recompte d’inventari des que la factura es va cancel·lar. Si has fet ajustos manuals a l’inventari, tingues en compte aquest canvi a l’hora de cancel·lar una factura.

Vendes i informes

Quan el client fa un ingrés o un pagament per a una factura a terminis, aquests fons s’ingressaran al teu compte, però els diners no apareixeran a l’informe de transaccions fins que la factura no s’hagi pagat completament. Un cop ho estigui, es marcarà com a Fet i l’import pagat apareixerà com una partida a l’informe de vendes.

Encara que només s’aboni un pagament inicial per a la factura, l’informe reflectirà l’import total de la factura a Transferències. La columna Total reflectirà l’import del pagament inicial pagat i el Total net no coincidirà amb l’import del pagament inicial.

Els imports pagats parcialment no comptaran com a vendes (dit d’una altra manera, ingressos reconeguts) a l’informe de vendes fins que la factura no s’hagi pagat completament. Consulta els informes de les factures a tres llocs diferenciats al Tauler de control en línia de Square:

1. Pestanya Transaccions: no apareixerà cap transacció per a la factura fins que no s’hagi pagat completament.

2. Saldo > Informe de transferència: l’import parcialment pagat apareixerà el dia en què es va fer el pagament.

3. Informe de vendes: no es reconeix una venda fins que la factura no s’hagi pagat completament, de manera que l’import de la factura no apareixerà fins que s’hagi pagat completament.

Un parell de coses més que cal tenir en compte:

• La quantitat d’un article no es reduirà fins que la factura no s’hagi pagat íntegrament.

• Els pagaments parcials amb targeta s’ingressaran seguint el teu calendari d’ingressos actual.

• Els pagaments parcials en efectiu o mitjançant altres mètodes de pagament marcats com a tals a la factura no es reflectiran als informes fins que no s’hagi pagat la totalitat de la factura.

• Per mostrar els pagaments parcials de les factures, ves a la pestanya Ingressos del Tauler de control en línia de Square > Informe dels ingressoss > Selecciona la data que vulguis consultar.

• Fes servir la pàgina de Factures per revisar els pagaments d’una factura parcialment pagada.

Nota: pot ser que les vendes no es mostrin correctament a les integracions de comptabilitat de tercers, com ara Quickbooks i Xero.