Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Personalitza les tasques de tancament amb Square per a restaurants

Personalitzar les tasques de tancament del dia és la millor manera de garantir que els empleats completin tots els passos necessaris abans d’acabar els torns o de tancar el restaurant. Pots canviar la configuració de les tasques de tancament del dia en tot moment des del tauler de control en línia de Square.

La configuració de tancament del dia és específica per a cada punt de venda. Assegura’t d’actualitzar la configuració per a cada punt de venda on s’hagi d’aplicar.

Pots configurar les accions necessàries per al tancament del dia i per generar l’informe de torns. Revisa les accions necessàries i les recomanades directament als informes de tancament del dia i de torns. 

Encara que els encarregats no hagin completat totes les accions necessàries, pots anul·lar els requisits personalitzats i generar l’informe de tancament del dia. 

Nota: per anul·lar els requisits, hauràs de fer servir el codi d’accés del propietari. Fes-ho només per generar els informes de tancament del dia quan tu o els empleats no pugueu completar una de les tasques.

Configuració del tancament del dia

L’informe de tancament del dia és l’últim informe que s’ha de fer abans d’abaixar la persiana del restaurant. En funció de com el configuris, tu i els teus empleats podreu tancar comandes obertes, modificar les propines, registrar la sortida i tancar qualsevol caixa d’efectiu que estigui oberta.

Per personalitzar el tancament del dia, ves al tauler de control en línia de Square:

  1. Des de la pestanya Compte i configuració, fes clic a TPV.

  2. Selecciona Configuració del servei > Tasques de tancament.

Per defecte, els empleats no podran processar un informe de tancament del dia fins que no hagin completat cadascuna de les accions següents:

  • Tancar tots els comptes oberts.

  • Ajustar totes les propines dels pagaments fets amb targeta (si escau).

  • Tancar totes les caixes d’efectiu.

  • Registrar la sortida de tots els empleats.

Alguns d’aquests paràmetres de configuració també apareixen a l’informe de torns de l’empleat. Quan s’activa la configuració per a tots dos (per exemple, ajustar totes les propines de pagaments amb targeta), si un empleat oblida executar un informe de torns, el gerent de torn encara podrà afegir un import de propina abans d’executar l’informe de tancament del dia.

Tingues en compte que: Generar l’informe de tancament del dia no posarà a zero l’informe de vendes. Si necessites ajustar el període de l’informe de vendes de l’aplicació, toca Personalitza perquè es mostrin dates, hores i empleats específics.

Configuració de l’informe de torns

A diferència de l’informe de tancament del dia, que proporciona una vista general de les vendes del restaurant, l’informe de torns mostra la informació de cada empleat de manera individual. Els empleats poden executar un informe de torns i així consultar el total de vendes que han fet, les hores que han treballat o l’efectiu que se’ls deu o que deuen.

Només es pot crear un informe de torns si s’han completat les tasques pendents, per exemple, tancar tots els comptes o ajustar les propines amb targeta de crèdit. Pots configurar aquestes tasques a Dispositius > Configuraciódel servei > Tasquesde tancament al tauler de control en línia de Square. Abans de crear l’informe, pots seleccionar Modifica l’informe a la pàgina de previsualització i personalitzar-ne les dates.

Els empleats han de tancar tots els comptes: els empleats amb comptes assignats no podran registrar la sortida fins que tots els comptes estiguin tancats o s’assignin a un altre empleat.

Els empleats han d’ajustar totes les propines de pagaments fets amb targeta (si escau): els empleats amb vendes amb targeta sense propines no podran registrar la sortida fins que no s’hagin ajustat totes les propines de pagaments amb targeta.

També podràs incloure o excloure dades a l’informe de torns dels empleats. L’informe de torns sempre inclourà un resum bàsic de les vendes, però si vols que els empleats puguin consultar el desglossament d’un article o categoria d’articles, també ho pots fer. Tingues en compte que, si no tens la impressora connectada al dispositiu, l’opció d’imprimir l’informe de torns estarà desactivada.

Aquí trobaràs més informació sobre l’informe de torns d’un empleat.

Paga la propina inclosa al compte

És possible triar que el pagament de la propina inclosa al compte s’efectuï directament des de l’informe de la caixa d’efectiu o que s’emeti manualment un pagament des de la gestió de caixa. En emetre un pagament de manera manual, pots incloure-hi una nota per indicar a quin empleat va dirigit l’efectiu.

La propina inclosa al compte quedarà reflectida com a propines que no són en efectiu a l’informe de torns dels empleats, juntament amb totes les propines dels pagaments amb targeta.

Si tens activada l’opció Declara les propines en efectiu a la secció de Torns del Tauler de control, els empleats poden declarar les propines en efectiu des de l’informe de torns sense registrar la sortida. Per fer un seguiment de les propines en efectiu cal una subscripció al Pla Plus de Square per a restaurants.

Més informació sobre com declarar les propines en efectiu i sobre com agrupar les propines a gestió dels registres d’hores per als empleats.

No trobes el que necessites?