Inici>Articles i inventari

Crea i gestiona els articles des de l’aplicació de TPV Square per a comerços i el Tauler de control de Square

Amb els plans Gratuït i Plus de Square per a comerços pots crear i gestionar la col·lecció d’articles directament des de l’Aplicació de TPV per a comerços per a iPad i iPhone, l’Square Terminal o l’Square Register.

Crea un article amb l’aplicació de TPV per a comerços

• Toca ≡ Més al menú de navegació.

• Selecciona Articles > Tots els articles > Crea un article.

• Emplena la informació de l’article, com ara la imatge, la quantitat d’existències, els decimals i el tipus d’unitat, el cost unitari i la descripció. L’SKU del codi de barres apareixerà automàticament al camp de l’SKU o el GTIN.

• Toca Desa.

Nota: quan creïs un article des de l’aplicació, no estarà disponible als teus altres punts de venda. Si vols activar un article en diversos punts de venda, ves al Tauler de control en línia de Square.

Crea un article escanejant un codi de barres

Si tens el pla Gratuït o Plus de Square per a comerços per a iOS, quan escanegis un codi de barres no reconegut podràs crear un article al moment. Nota: en aquests moments, els accessoris connectats per Bluetooth, inclosos els lectors de codis de barres connectats per Bluetooth, no són compatibles amb l'Square Terminal ni amb l'Square Register. Tots dos són compatibles amb Lectors de codis de barres amb USB.

Per començar:

• Escaneja un codi de barres nou a l'aplicació de TPV per a comerços. Ho pots fer des de la vista de la cistella o mentre afegeixes existències.

• Veuràs un missatge que t'informa que l'article no es reconeix. Toca Crea un article.

• Introdueix la informació de l'article. L’SKU del codi de barres apareixerà automàticament al camp de l’SKU o el GTIN.

• Toca Desa.

Crea un article mitjançant un GTIN

També pots crear articles fàcilment escanejant un GTIN mitjançant el Tauler de control en línia de Square, l'aplicació de TPV Square per a comerços en dispositius iOS, l'Square Terminal o l'Square Register sempre que tinguis una subscripció al pla Plus de Square per a comerços. En primer lloc, t'hauràs d'assegurar de fer servir un lector de codis de barres compatible i connectar-lo a l'ordinador de taula o portàtil. Quan confirmis que el lector de codis de barres està connectat, segueix les instruccions següents per començar:

• Ves a Articles i comandes > Articles al tauler de control en línia de Square.

• Fes clic a Crea un article.

• A la secció Detalls, selecciona Crea automàticament.

• Escaneja el GTIN associat a l'article o articles que vols crear o cerca'ls per nom i fes clic a Selecciona un cop l'article aparegui a Resultats principals.

• Selecciona les variants suggerides per aplicar-les a l'article o escaneja els GTIN associats a les variants que vulguis aplicar > fes clic a Afegeix variants.

• Fes clic a Desa.

A més de crear articles mitjançant el Tauler de control de Square, també pots crear un article escanejant un GTIN directament des de l'aplicació de TPV Square per a comerços en dispositius iOS, l'Square Terminal i l'Square Register. Per fer-ho:

• Al menú de navegació, toca Articles.

• A Tots els articles, toca Crea un article.

• Toca Crea automàticament i escaneja el GTIN associat a l'article o articles que vols crear amb un lector de codis de barres compatible o la càmera del dispositiu.

• Selecciona l'article a la pantalla Crea automàticament i després toca Continua.

• Selecciona les variants suggerides per aplicar-les a l'article o escaneja els GTIN associats a les variants que vulguis aplicar. A continuació, toca Afegeix variants.

• Toca Desa.

Durant el procés de creació de l'article, és possible que vegis suggeriments (ressaltats en color porpra) de categoria, descripció, preu i altres camps. Aquests suggeriments es fan a partir de la informació associada al GTIN que normalment es troba en línia. Fes clic a un suggeriment per aplicar-lo a l'article.

Per evitar duplicacions, rebràs una notificació si el GTIN de l'article que estàs creant ja consta a la Col·lecció d'articles.

Gestiona la Col·lecció d'articles

Per modificar els articles:

• Al menú principal, toca Articles.

• Cerca l'article que vols actualitzar. Un cop l'hagis trobat, només cal que el toquis per obrir la pàgina d'informació de l'article.

• Modifica la informació de l'article.

• Toca Desa.

Modifica articles en bloc

Des de la Col·lecció d’articles, al Tauler de control en línia de Square, pots:

• Fer modificacions en bloc als articles, descripcions i variants (pots modificar fins a 250 variants alhora).

• Ordenar els articles mitjançant els filtres de columna.

• Selecciona els atributs o les columnes que vols que es mostrin a la vista Modifica articles en bloc. Tria entre:

• GTIN

• SKU

• Categoria

• Preu

• Venut per

• Punts de venda

• Descripció

• Cost unitari predeterminat (disponible amb el pla Plus de Square per a comerços)

• Proveïdor (disponible amb el pla Plus de Square per a comerços)

• Codi de proveïdor (disponible amb el pla Plus de Square per a comerços)

• Atributs de la fitxa de producte

• Atributs personalitzats

• Utilitzar text enriquit en actualitzar les descripcions dels articles.

Per modificar articles en bloc:

• Marca les caselles que hi ha al costat dels articles i fes clic a Modifica els articles.

• A la pàgina de modificació en bloc, pots fer canvis de cel·la en cel·la o en diverses cel·les alhora.

1. Per seleccionar totes les cel·les d'una columna, selecciona la capçalera de la columna.

2. Per seleccionar diverses cel·les adjacents, prem Shift i fes clic a la primera i a l'última cel·la de l'interval.

3. Per seleccionar cel·les específiques, prem Ctrl o ⌘Cmd al teclat i fes clic a cada cel·la.

• Per afegir o eliminar una imatge, fes clic a la imatge que apareix al costat de l'article o variant.

• Fes els canvis que vulguis als articles, imatges, descripcions o variants i a continuació fes clic a Actualitza les variants.

Nota: quan modifiquis articles en bloc, rebràs un missatge d'error si algú altre ha modificat l'article abans que hagis completat els canvis o si s'ha introduït un valor per duplicat.

Elimina un article

• A la col·lecció, cerca l'article que vols eliminar.

• Toca l'article per obrir-ne la pàgina d'informació.

• Ves a la part inferior de la pàgina d'informació de l'article i toca Elimina l'article d'aquest punt de venda.

• Selecciona Confirma l'eliminació.

Aquí t'expliquem com gestionar la col·lecció d’articles amb Square per a comerços.

Puja imatges per als articles

Quan puges una imatge per a un dels teus articles des del Tauler de control de Square, la imatge se sincronitza tant a Vendes en línia Square com a Square per a comerços. Per pujar imatges a la Col·lecció d'articles:

• Ves a Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square.

• Fes clic a Crea un article.

• Emplena la informació de l'article. A la secció Imatges, pots arrossegar i deixar anar imatges una per una o seleccionar-ne diverses des del dispositiu per pujar-les alhora. Pots pujar fins a 250 imatges per article.

• La imatge principal apareixerà en primer lloc a la cua d'imatges, així com al mòdul del TPV a la part superior de la pàgina. Pots arrossegar les imatges a la cua en l'ordre que prefereixis.

• Si cal, pots afegir imatges a les Variants seleccionant la variant de l'article i fent clic a Afegeix imatges. Selecciona diverses imatges a la finestra de la biblioteca d'imatges i, a continuació, selecciona Puja.

• Si has d'eliminar una imatge, passa el cursor per sobre del mòdul de la imatge i fes clic a la icona de la paperera per eliminar-la de la Col·lecció d'articles.

• Fes clic a Desa quan acabis de fer els canvis.

Totes les imatges que pugis apareixeran a la teva biblioteca d'imatges dins de la secció Imatges de la pestanya Articles del tauler de control en línia de Square. Els tipus de fitxer admesos són JPG, JPEG, PNG, SPIN i GIF. Les imatges poden tenir fins a 20 MB, però es recomanen imatges de menys de 500 KB perquè les pàgines es carreguin més ràpidament i optimitzar les cerques. Les imatges poden tenir fins a 2560 píxels d'amplada i 2560 píxels d'alçada, cosa que permet un zoom de més qualitat.

Quan pugis imatges per als articles al TPV, les imatges també s'actualitzaran a la teva Tienda en línea Square i a Square per a comerços. En aquests moments no és possible tenir imatges diferents per als mateixos articles al TPV, Vendes en línia Square i Square per a comerços.

Nota: en aquests moments, no s'admeten imatges de 360 ​​graus ni en 3D.

Suggeriments d'imatges d'articles amb Photo Studio

Quan crees o modifiques un article, tens l'opció de fer servir imatges suggerides, generades a la biblioteca de Photo Studio de Square. Les imatges es presenten automàticament en funció del nom de l'article i no cal que les pugis. Per començar amb el tauler de control en línia de Square:

• Ves a Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square.

• Fes clic a Crea un article.

• Introdueix un nom per a l'article al camp Nom i després fes clic fora del camp.

• Si a la biblioteca hi ha una foto que coincideixi amb el nom de l'article, se't suggerirà a la pantalla amb el missatge Fes servir la imatge.

• Quan hagis seleccionat la imatge o imatges, fes clic a Desa.

També pots fer servir imatges suggerides per a variants d'article. A la pantalla Crea un article, selecciona Modifica la informació de la variant i introdueix un nom de variant per obtenir una imatge suggerida.

Nota: no t'oblidis de fer clic a Desa després de pujar les imatges o de fer servir imatges suggerides de Photo Studio.

També pots afegir, pujar i editar imatges d’articles amb Photo Studio de Square a l’aplicació de TPV de Square per a comerços. Aquí tens més informació sobre el using Square Photo Studio in the Square Retail POS app.

Genera SKU automàticament

Si fas servir el pla Gratuït o Plus de Square per a comerços, la configuració Genera SKU automàticament estarà activada de manera predeterminada, però la pots desactivar en qualsevol moment a Articles > Configuració > Inventari al Tauler de control en línia de Square. Quan confirmis que la configuració està activada, pots començar a generar SKU automàticament seguint aquests passos:

• Ves a Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square.

• Al menú desplegable Accions, selecciona Genera SKU. Nota: mentre duri l'actualització, pot ser que l'accés a la Col·lecció d'articles estigui limitat durant uns minuts.

• Un cop hagis confirmat que vols generar SKU automàticament fent clic al botó Genera SKU, totes les variants d'article que no en tinguin rebran els seus SKU. Si totes les variants d'article ja tenen SKU, s'obrirà una finestra emergent per confirmar que no n'hi ha més per generar.

• Fes clic a Desa.

Els SKU es generaran automàticament cada vegada que creïs un article o una variant a l'aplicació de Square per a comerços per a iOS o a l'Square Register. Els SKU també es generaran automàticament per als articles importats des del tauler de control en línia de Square, sempre que la variant d'article encara no tingui SKU i la configuració Genera SKU automàticament estigui activada.

Per als articles existents, si l'article o la variant no té cap valor d'SKU i la configuració de generació automàtica d'SKU està activada al Tauler de control, es mostrarà el botó Genera SKU. Selecciona'l per generar un SKU per a l'article.

Nota: si el dispositiu no té connexió a internet o la connexió no és estable, els SKU no es generaran automàticament i el botó Genera SKU no apareixerà, encara que el paràmetre estigui activat.

Sobreescriptura de preus

Si el teu compte de Square té diversos punts de venda, podràs crear i gestionar sobreescriptures de preus. Aquesta opció et permet fer que el preu d'un article sigui diferent per a cada punt de venda sense haver de crear un article específic per a cadascun. Per crear una sobreescriptura de preu des del tauler de control en línia de Square:

• Inicia la sessió al Tauler de control de Square, fes clic a Articles > Col·lecció d’articles i tria un article per al qual vols crear una sobreescriptura de preu.

• Fes clic a una variant per modificar-ne la informació i, a continuació, fes clic a Sobreescriu el preu.

• Escull el preu i selecciona el punt de venda on vols aplicar la sobreescriptura del preu. En acabat, fes clic a <Fet per desar els canvis.